«Πνέουν τα μένεα» στο ΚΙΝΑΛ για το άνοιγμα λογαριασμών Σημίτη - Προς μετωπική με το Μαξίμου

simitis_arthro_new

Βενιζέλος στη Βουλή: «Κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας» - Χρηστίδης: Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι - Χρυσοχοΐδης: Υπάρχει κατάθεση ενός Γάλλου [...] που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε γι' αυτό

Αντιδράσεις προκαλεί η είδηση που δημοσίευσε η εφημερίδα «Τα Νέα» την Τετάρτη, αποκαλύπτοντας το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, της συζύγου του, Δάφνης, καθώς και του αδερφού του, Σπύρου.

Σύμφωνα με την εφημερίδα, σε πρώτη φάση ελέγχονται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη και άλλων έξι φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα. Στα «Νέα» δημοσιεύεται και έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες.

Με βάση αυτό το έγγραφο (που εστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου), αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).

Η Αρχή, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουν «Τα Νέα», ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

«Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4I» γράφει η εφημερίδα.

Ο ίδιος ο Κώστας Σημίτης, σε δήλωσή του για το δημοσίευμα, ανέφερε: «Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Οι αντιδράσεις - «Στα κάγκελα» το Κίνημα Αλλαγής

Η είδηση για το άνοιγμα των λογαριασμών του πρώην πρωθυπουργού προκάλεσε, όπως ήταν φυσικό, την αντίδραση πρώτα και κύρια του Κινήματος Αλλαγής. Κατά πληροφορίες, η Φώφη Γεννηματά επικοινώνησε με τον Κώστα Σημίτη και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, καθώς η στοχοποίηση του πρώην πρωθυπουργού θεωρείται μέρος ενός ευρύτερου σχεδίου της κυβέρνησης να σπιλώσει και στη συνέχεια να «αλώσει» τον πολιτικό χώρο του Κινήματος Αλλαγής, εν όψει των εθνικών εκλογών.

Στο θέμα αναφέρθηκε και η Φώφη Γεννηματά από την ομιλία της στοη Βουλή για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Απευθυνόμενη στον Αλάξη Τσίπρα του είπε ότι έχει βάλει στο στόχαστρο τον πρωθυπουργό της ΟΝΕ, τον πρωθυπουργό των μεγάλων έργων, τον άνθρωπο που άλλαξε τηνεικόνα της χώρας. Θα σας γυρίσει μπούμπεραγκ, είπε η κυρία Γεννηματά στον πρωθυπουργό.

Από την πλευρά του, ο  Ευάγγελος Βενιζέλος από το βήμα της Βουλής κατά την τοποθέτησή του στη συζήτηση για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, που ξεκίνησε το μεσημέρι τόνισε:

«Εδώ σήμερα ξεκινάει η διαδικασία της συναινετικής υποτίθεται αναθεώρησης και πληροφορούμαστε ότι διενεργείται έρευνα στους λογαριασμούς του Κώστα Σημίτη. Δηλαδή, κάποιοι θέλουν να αμαυρώσουν το εμβληματικό πρόσωπο του ευρωπαϊκού κεκτημένου της χώρας! Ματαιοπονούν, αλλά εκτίθενται και εκθέτουν και τη Δικαιοσύνη» σημείωσε ο κ. Βενιζέλος.

«Είναι επικίνδυνοι και απόλυτα προβλέψιμοι. Μπροστά στον πανικό τους και την αγωνία να χτυπήσουν τη δημοκρατική παράταξη είναι ικανοί να σπιλώσουν μέχρι και τον Ελευθέριο Βενιζέλο» ανέφερε από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Παύλος Χρηστίδης.

«Δεν εκπλήσσομαι. Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη» σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα». «Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε» ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εξήγησε ότι «υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου, πρώην στελέχους της εταιρείας "Thales", που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε γι' αυτό».

Όπως λέει ο πρώην υπουργός, «εκεί έχει την αναφορά ότι είχαμε προβλέψει (σ.σ. η εταιρεία Thales), για τους Έλληνες 7% μίζα, αλλά χάσαμε την δουλειά». Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης εξηγεί ότι ο Γάλλος είχε αναφέρει: «Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το σύστημα ασφάλειας, γιατί οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στον πρωθυπουργό και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτή είναι η ιστορία. Υπάρχει και ένας λογαριασμός του Κώστα Σημίτη προς τον αδερφό του. Έτσι προσπαθούν να στήσουν κάτι».

«Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ό,τι θέλουν, δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο» τόνισε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

ΣΧΟΛΙΑ (48)

Λευτέρης

Ντροπή και όνειδος να ασχολούνται με Αυτόν που έβαλε την Ελλάδα στο Ευρώ και έτσι σήμερα είμαστε μια σωστή και οικονομικά ισχυρή Ευρωπαϊκή χώρα και όχι μπανανία όπως θα ήμασταν με δικό μας νόμισμα όπως όλες οι χώρες που έχουν δικό τους νόμισμα και δεν είναι στο ευρώ. Αντί να του στήσουν άγαλμα δίπλα στον Άγνωστο στρατιώτη ασχολούνται με μερικά ψωροεκατομμύρια που πήρε γι' αυτό το λόγο. Όσα και να πήρε το άξιζε. Το γεγονός ό,τι η χώρας μας σήμερα ζει και δεν πέθανε σε Εκείνον το οφείλουμε.

κωστας αιρετικος κυνικος 51

Θεικο τρολλ σχολιο!!!!!!!!!!Μηπως θυμασαι τι του εσερνε η Μαλβινα??????

Μαυρογιαλούρος

Εκτός από τον άγνωστο στρατιώτη πρέπει να καθιερωθεί και μνημείο άγνωστου απατεώνα αλλά και γνωστού απατεώνα γιατί εδώ που τα λέμε τους περισσότερους τους ξέρουμε. Η είσοδος στην ΟΝΕ έγινε με απάτη φίλε μου. Και δεν είναι αυτό το πρόβλημα το πρόβλημα είναι ότι μπήκε στην ΟΝΕ μια Ελλάδα μπανανία που δεν κοίταξε να εκμεταλλευτεί το ευρώ για να αποκτήσει επιτέλους παραγωγική μηχανή αλλά για σκοπούς που όλοι γνωρίζουμε και οδήγησαν στο σημερινό χάλι. Επομένως κακό είναι ότι μπήκαμε σε αυτό τον μηχανισμό. Επίσης η Ελβετία ας πούμε ή η Μεγάλη Βρετανία μπορούν και ευημερούν και χωρίς ευρώ. Από την άλλη βαλκανικές χώρες που μπήκαν στο ευρώ πάμφτωχες ήταν και παραμένουν και μετά την εισαγωγή. Η είσοδος στην Ευρώπη ήταν σωστή η είσοδος στο ευρώ λάθος. Όπως λάθος ήταν μια ψωροκόσταινα να ξοδεύει δις για ολυμπιακά έργα που τώρα ρημάζουν. Λάθος ήταν το C4I και απάτη όπως αποκαλύφθηκε. Λάθος επίσης ήταν και η τεράστια φούσκα και απάτη του χρηματιστηρίου. Μην ψάχνεις να βρεις θετικά σ' αυτά τα άτομα γιατί ένα καλό και εκατό δεινά προκάλεσαν. Και φυσικά ο αριστερός διάδοχος τους, ο περίφημος αλέξης έφερε την απόλυτη καταστροφή. Τέλος.

Βλακοδεξιουλης

Πολλά καλοζωισμενα ζωύφια έτρεξαν να υποστηρίξουν τον μέγα ευεργέτη Σημίτη, αναρωτιόμαστε μετά γιατί ο Πάγκαλος είπε μαζί τα φάγαμε Εχει ταισει η συμμορία του ΠΑΣΟΚ την μισή Ελλάδα, ο κάθε πεινασμένος με το ευρώ έκανε ζωή Ευρωπαίου με δανεικά από Ευρωπαίους χάρη στον Σημίτη.

Ο Σύριζα είναι το νέο!

Οι Συριζαίοι κατηγορούν τις προηγούμενες κυβερνήσεις οτι έκαναν κομματικές προσλήψεις. Αυτοί λοιπόν που προσλήφθηκαν είναι οπαδοί ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Σήμερα ποιό κόμμα εμπιστεύονται αυτοί και ιδίως οι πιο άχρηστοι και τεμπέληδες από αυτούς;

Μέλος ΚΙΝΑΛ - Άδικα ψάχνουν....

Το κόμμα των αλητάμπουρων, των Πολάκηδων και των Καρανικών, ενδύεται τάχα μου τον μανδύα της κάθαρσης (εδώ γελάνε!!!) και προσπαθεί να ενοχοποιήσει τον ΠΙΟ ΕΝΤΙΜΟ, ΠΙΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ και ΠΙΟ ΜΕΤΡΙΟΠΑΘΗ και ΣΟΒΑΡΟ Πρωθυπουργό που γνώρισε ο τόπος στην ιστορία του! Αυτόν που ο διάδοχός του μπουχέσας Βούδας της Ραφήνας μαζί με το σημερινό καταληψία, δεν τον φθάνουν ούτε στο μικρό του δαχτυλάκι! ΚΑΙ η ιστορία με την τάχα ανακάλυψη 19 εκατομμυρίων στο σπίτι του Άκη, η οποία διαψεύστηκε από την Ελληνική Αστυνομία ΚΑΙ αυτή με το άνοιγμα των λογαριασμών του Σημίτη λόγω τάχα ύποπτων στοιχείων εντάσσονται στο σχέδιο συκοφαντίας κατά του ΚΙΝΑΛ που εκπονούν οι γνωστοί κύκλοι του καραμανλισμού και του σύριζα. Ελπίζουν ότι σηκώνοντας σκόνη θα λεηλατήσουν εκλογικά το ΚΙΝΑΛ, από τις ενδείξεις των ποσοστών του οποίου στις κρυφές δημοσκοπήσεις που έχουν στα χέρια τους έχουν πάθει ταράκουλο! Καραμανλικοί και συριζαίοι το είχαν έτοιμο για διάλυση το ΚΙΝΑΛ και τώρα που βλέπουν ότι χτυπάει διψήφιο ποσοστό τα έχουν χάσει! Κούνια που σας κούναγε τρομάρα σας! Η Φώφη έχει απόλυτο δίκιο όταν λέει ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι η έκπληξη των επόμενων εκλογών!

Ποιοί μισούν τον Σημίτη...

Ο Σύριζα του 3.5%, οι ΑΝΕΛ του 0%, η Παπακώστα, ο Αντώναρος, ο Κοτσακάς, ο Κουρουμπλής, η Τζάκρη, ο Σπίρτζης, οι λεγόμενοι «Καραμανλικοί», το βαθύ ΠΑΣΟΚ, ο Καλφαγιάννης, ο Τσοχατζόπουλος, ο Φωτόπουλος, ο Λυμπερόπουλος, οι συνδικα-ληστές του Δημοσίου, διάφορα ανθρωπάκια ΔΥ, οι επαγγελματίες επιδοματολήπτες, οι «έντεκνοι καλλιτέχνες» κ.α. Τι κοινό έχουν αυτοί; Είναι αριστεροί; Όχι! Είναι δεξιοί; Όχι! Είναι Κεντρώοι; Όχι! Αυτό που τους ενώνει είναι η λιγούρα για το κράτος, για τις καρέκλες του και για την καρδάρα με τους φόρους, που πληρώνουμε εμείς..

jo

Ο πρωθυπουργός των Ιμίων , του σκανδάλου του χρηματιστηρίου , του πλασματικού ελλείματος , της ρεμούλας των Ολυμπιακών , του Άκη , του Γιάννου , του Μαντέλη , του Τσουκάτου κλπ κλπ. Ο πρωθυπουργός που τον είχε διαγράψει ο γιωργάκης από το κόμμα μπλα μπλα μπλα μπλα ...

Βασίλης

Ήλθε και η σειρά του Αβούρη. Να καθαρίζουμε, σιγά-σιγά.

Κωνσταντίνος

Όλα στο φως για Σημίτη και για όσους κυβέρνησαν με οποιονδήποτε τρόπο και βούλιαξαν τη χώρα ! Φυσικά ότι φανεί μεμπτό , κατηγορουμενοι και δήμευση περιουσίας κι ας τον λένε όχι Σημίτη, Βενιζέλο, Καραμανλή, Παπαδημο, Παπανδρέου Ας τον λένε και Παπα της Ρώμης ! Άντε πια φτάνει......

Και μετά τις εκλογές

συνεχίζουμε με τα ρεμάλια που μας κυβερνούν σήμερα! Τότε να δεις ρεμούλες και σκάνδαλα που θα βγουν στη φόρα1 Θα γελάσει... κάθε πικραμένος και θα ναι μέρα μεσημέρι!

Κυριάκος

Σημίτης θα λέτε και θα κλαίτε...έργα έργα έργα...αλλά βλέπεις η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ και της δεξιάς είναι η απομυθοποίηση του μεγαλύτερου πολιτικού μετά την μεταπολίτευση

Μιχαλης

Πνεουν μενεα βρε δημοσιογραφοι του δημοτικου, χωρις τα και χωρις εισαγωγικα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4932330

Τουλάχιστον 15 χώρες, έπρεπε να εμφανίσουν στέρεο μέτωπο μέσα στο Συμβούλιο για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας και της Αλβανίας στην ΕΕ είπε ο πρώην υπουργός μιλώντας απόψε σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ

3
7dfc754bcc0ce3d544bab7f919801d8c

Οι ισορροπίες στην Ανατολική Μεσόγειο άλλαξαν με τα γεωτρύπανα της Τουρκίας αναφέρει στο πρακτορείο Ανατολού - Αδειάζει ξανά τον Ακιντζί ο Τούρκος ΥΠΕΞ - Συγκρίνει την εισβολή στη Συρία με τον Αττίλα στην Κύπρο! -Ξεκαθαρίζει ότι μόνο αν ικανοποιηθούν οι όροι που έχει θέσει η Άγκυρα θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό 

7
pm0

H ρύθμιση αφορά σε όλες τις άδειες που εκδόθηκαν από 1-1-2006   - Στόχος η αναθέρμανση της αγοράς ακινήτων - Ανακοίνωσε ότι εντός του 2020 θα τεθεί υπό συζήτηση με τους εταίρους το 3,5% του πρωτογενούς πλεονάσματος - Έστειλε μήνυμα στους τραπεζίτες ενόψει της αυριανής του συνάντησης: «Είναι άδικες οι χρεώσεις» - H ομιλία του πρωθυπουργού στο δείπνο του Economist

68
komision_main

Λόγω της επιθετικότητας απέναντι σε Ελλάδα και Κύπρο - Η Επιτροπή Προϋπολογισμών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου που εγκρίνει ή απορρίπτει κάθε χρηματοδοτική δράση της Ένωσης, υιοθέτησε μία επιθετική διατύπωση εναντίον της Άγκυρας

5