Κώστας Σημίτης: Συκοφαντίες - Δεν έχω τίποτε να κρύψω

simitis_arthro

Δήλωση του πρώην πρωθυπουργού - Θα απαντήσει στις συκοφαντίες «αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται»

Σε δήλωση προέβη το πρωί της Τετάρτης ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα» που κάνει λόγο για άνοιγμα των λογαριασμών του, καθώς και της συζύγου του Δάφνης και του αδελφού του Σπύρου.

«Η προαναγγελθείσα επιχείρηση δίωξής μου δεν με αγγίζει. Η Ιστορία δεν γράφεται από τους περιστασιακούς ένοικους της εκτελεστικής εξουσίας. Είναι προφανές, ότι η έρευνα στους λογαριασμούς μου είναι ευπρόσδεκτη. Δεν έχω τίποτα να κρύψω. Τα σχετικά δημοσιεύματα εστιάζονται σε συκοφαντίες. Και στις συκοφαντίες θα απαντήσω, αφού διαπιστώσω ποιοι εμπλέκονται».

Χρυσοχοΐδης: Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Σημίτη

«Δεν εκπλήσσομαι. Ψάχνουν τρόπο να ενοχοποιήσουν τον Κώστα Σημίτη», σχολίασε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα».

«Το γεγονός ότι βάζουν και την κυρία Σημίτη και τον αδερφό του και ταυτόχρονα εμπλέκουν το σύστημα ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων, δείχνει που θέλουν να το πάνε», ανέφερε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και εξήγησε ότι «υπάρχει μια κατάθεση ενός Γάλλου, πρώην στελέχους της εταιρείας «ΘΑΛΗΣ», που λέει για κάποιες μίζες στην Ελλάδα, αλλά δεν απέδειξε ποτέ τίποτα και καταδικάστηκε για αυτό».

Όπως λέει ο πρώην υπουργός, «εκεί έχει την αναφορά ότι είχαμε προβλέψει (σσ η εταιρεία ΘΑΛΗΣ), για τους Έλληνες 7% μίζα, αλλά χάσαμε την δουλειά».

Ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, εξηγεί ότι ο Γάλλος είχε αναφέρει ότι «Δεν μπορέσαμε να πάρουμε το σύστημα ασφάλειας, γιατί οι Αμερικανοί είχαν πρόσβαση στον πρωθυπουργό και τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Αυτή είναι η ιστορία. Υπάρχει και ένας λογαριασμός του Κώστα Σημίτη προς τον αδερφό του. Έτσι προσπαθούν να στήσουν κάτι».

«Έχουν ανοίξει τους λογαριασμούς μου, ας κάνουν ότι θέλουν δεν με αφορά. Καθαρός ουρανός αστραπές δεν φοβάται. Είμαι ένας πολίτης που σέβεται το νόμο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τα Νέα», σε πρώτη φάση ελέγχονται οι λογαριασμοί του Κώστα Σημίτη κι άλλων έξι φυσικών προσώπων, στην Ελλάδα.

Στην εφημερίδα δημοσιεύεται και έγγραφο της Αρχής Καταπολέμησης της Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες. Με βάση αυτό το έγγραφο (που εστάλη στις τράπεζες στις 30 Οκτωβρίου), αναφέρει ο δημοσιογράφος Γιώργος Παπαχρήστος, διατάχθηκε το άνοιγμα των λογαριασμών σε πέντε ελληνικές τράπεζες του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, της συζύγου του Δάφνης, του αδερφού του Σπύρου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη (υπουργού Δημόσιας Τάξης την περίοδο 2001-2003) και του Βαγγέλη Μαλέσιου (υφυπουργού Δημόσιας Τάξης την ίδια περίοδο).

Η Αρχή, σύμφωνα με το έγγραφο που δημοσιεύουν Τα Νέα, ζητά το άνοιγμα των λογαριασμών της συζύγου του Βαγγέλη Μαλέσιου, Διαμαντούλας και του μεσάζοντα οπλικών συστημάτων Λουκά Ρωμανού και ζητά να της σταλούν όλα τα στοιχεία των λογαριασμών από το 2000 έως σήμερα.

«Αν και στο έγγραφο δεν αναφέρεται από ποια δικογραφία ή ποια έρευνα ποιας υπόθεσης κατέστη αναγκαίο το άνοιγμα των λογαριασμών του κ. Σημίτη, της συζύγου του και του αδερφού του, εικάζεται λόγω της προσθήκης του τελευταίου ονόματος του καταλόγου, αυτού του κ. Λουκά Ρωμανού, αλλά και σε συνδυασμό με τη συμπερίληψη στην εντολή ανοίγματος των λογαριασμών των κ. Χρυσοχοΐδη και Μαλέσιου, ότι το άνοιγμα συνδέεται με την υπόθεση του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004, του περίφημου C4i», γράφει η εφημερίδα.

ΣΧΟΛΙΑ (117)

Semite

''Δεν έχω τίποτε να κρύψω''. Δεν χρειάζεται. Αφού είναι όλα στο εξωτερικό...

Παλιό αλεπού

Ήρθε η ώρα σου

Ο ολισθηρός δρόμος του Αλέξη

Ελάτε ρε παιδιά, και ποιος πρωθυπουργος δεν τρώει. Τουλάχιστον ο Σημίτης άφησε έργο και εκσυχρόνισε τη χώρα

Δημιουργεί προηγούμενο για τον ίδιο ο Τσίπρας

Ο,τι και να λέμε επί Σημίτη η Ελλάδα πήγαινε μπροστά. Άφησε έργο. Τι έκανε, τι δεν έκανε, η δουλίτσα γινόταν και η χώρα αναπτυσσόταν.Ήρθε ο Καραμανλής και τα έκανε σαλάτα, καταγγέλλοντας ότι άλλαζε τα στατιστικά στους ξένους. Θαρρείς και τα υπόλοιπα κράτη πορεύονται με το σταυρό στο χέρι...

Γιώργος

Όλοι οι αριστεροί, πρώην κομουνιστές, πρώην σοσιαλιστές, πρώην προοδευτικοί, πρώην κεντροαριστεροί ,τωρινοί Συριζαίοι έβαλαν την κουτάλα και έτρωγαν, και συνεχίζουν και τρώνε-μασουλάνε-καταβροχθίζουν. Αυτή είναι η αλήθεια και καμία άλλη. Να στείλουν και κανένα ένταλμα στο άλλο κόσμο και για την Ανδρέα, και αυτός έφαγε τον αγλέουρα.

Γεο

Η διαφορά φίλε μου είναι ότι ο Ανδρέας έφαγε αλλά μοίρασε κιόλας. Στα χρόνια του Ανδρέα οι Έλληνες ανέβηκαν επίπεδο . Αυτοί οι σημερινοί απατεωνες τα τρώνε μόνοι τους αφού πρώτα μας έχουν ξεζουμίσει .

GIANNIS

Πραγματικά τι να πει κανείς για αυτά που πάνε να φορτώσουν στο Σημίτη. Τέτοιο μίσος και τέτοια εμπάθεια για έναν πολιτικό αντίπαλο της εμβέλειας του Σημίτη με κατασκευασμένες και ανυπόστατες κατηγορίες δεν έχει ξαναυπάρξει στην πολιτική ιστορία της χώρας. Κατηγορούν το πολιτικό τους αντίπαλο χωρίς κανένα στοιχείο. Κατηγορούν τον πολιτικό τους αντίπαλο που όντας πρωθυπουργός αποποιήθηκε τον μισθό του καθηγητή του πανεπιστημίου και τον επέστρεφε στο Δημόσιο. Κατηγορούν τον πρωθυπουργό που επί της θητείας του ξεκίνησαν αλλά και ολοκληρώθηκαν τα τεράστια έργα στην Αττική όπως το ΜΕΤΡΟ η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟΣ και το ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ . Κατηγορούν χωρίς στοιχεία τον πολιτικό τους αντίπαλο που όταν ήταν πρωθυπουργός εξακολουθούσε και διέμενε σε ένα απλό τριάρι μιας πολυκατοικίας όπως χιλιάδες άλλοι συμπολίτες του. Αλλά πιστεύουν οι ανόητοι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛΛΗΝΕΣ ότι κτυπώντας και κατηγορώντας τον Σημίτη κτυπάνε το ΚΥΝΑΛ και την Κεντροαριστερά. Αλλά μάταιος κόπος . Ο λαός τους έμαθε για τα καλά.

ΠΛΕΥΣΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕΣ

ΝΑ ΦΡΕΣΚΑΡΕΙΣ ΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΧΡΕΟΣ ΠΩΣ ΕΝΤΕΧΝΩΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟ ΦΟΡΕΣΑΝΕ;;;;

Σοβαρα;

Ποιο παρανομο χρεος βρε ΒΛΑΚΑ που ψηφιζεις κιολας.

ioannis dimitriou

Αυτή η παραμύθα με τούς λογαριασμούς των πρακτόρων κάποια στιγμή πρέπει να τελειώνει γιατί το μόνο που κάνει είναι να ξεπλένει στη συνείδηση της κοινωνίας όλα τα πρακτορολαμόγια με τίς "αμοιβές" που λαμβάνουν για τίς υπηρεσίες τους σε of shore λογαριασμούς 1000% προστατευμένους. Όπως δεν μπορεί να βρεί κανείς τα εκατομμύρια του καθυστερημένου πράκτορα ΓΑΠ, των συνεχιστών του στό σημερινό πρακτορο Καθεστώς ΠΑΣΟΚΟ ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ έτσι δεν πρόκειται να βρούνε τίποτε είτε στον Σημίτη , είτε στον Χρυσοχοίδη ειτε στούς Τσιπροκαμμένους. Στοιχειώδης λογική χρειάζεται για να κατανοήσετε το προφανές πράκτορες τής Νέας Τάξης με εργοδότες Αμερικάνικη και Γερμανική πρεσβεία και τους παγκόσμιους Τραπεζίτες Rotschild και Soros λέτε να τούς βάζουν τα εκατομύρια στην Ελλάδα σε προσβάσιμους τραπεζικούς λογαριασμούς ? Ουτε οι εργοδότες τους ούτε οι ίδιοι είναι αφελείς, Πρακτοριλίκια είναι όχι Κορόιδα.

Αμερικανος

Ένας από τους πιο σωστούς πρωθυπουργούς τα τελευταία 30 χρόνια. Φυσικά αυτός όπως και ο ΓΑΠ δεν κάνουν για το μέσο λαμόγιοελληναρα. Αυτός θέλει μπαλκονάτους, παντελόνατους θαθαθαδες, να του λένε κάθε μέρα για το καλύτερο οικόπεδο, γωνία μαγαζί και υπερηφάνεια. Φάτε Τσίπρα και μην μιλάτε λαμόγια Ελλαδίτες

Πανικας

Σημίτης επί χρόνια: "Όσοι έχουν στοιχεία να πάνε στον εισαγγελέα". Τώρα που τα πήγανε στον εισαγγελέα : "Άθλιοι συκοφάντες όσοι με διώκουν". Χαχαχαχαχαχα ρε δεν υπάρχεις ρε λαρεμπορα... Θέλω να σε δω να ρωτάς τους πυρήνες τι ώρα να κάνεις μπάνιο...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_mainn

Εκτίμησε ότι θα βρεθούν οι 200 βουλευτές για την ψήφο των αποδήμων - Απέρριψε τα σενάρια εκλογικού αιφνιδιασμού - «Δεν γεννιόμαστε όλοι ίδιοι, είμαστε, όμως, όλοι ίσοι απέναντι στο νόμο» είπε ο πρωθυπουργός σε τηλεοπτική του συνέντευξη στον ΑΝΤ1 - «Η δουλειά μου είναι να δίνω ίσες ευκαιρίες σε όλους» - Η πολιτική δεν έχει χαρακτηριστικά μονιμότητας, υπογράμμισε - Μίλησε για τους γονείς του, καθώς και για τον γάμο του και τις σχέσεις με τα παιδιά του, αλλά και με τον Αλέξη Τσίπρα, για τον οποίο είπε: «Δεν πρέπει να προσωποποιούμε τις πολιτικές διαφορές»

1
21755361

Στην παρουσίαση του βιβλίου «Η τελευταία μπλόφα» -  Σπίγκελ: Ο Τσίπρας έκανε τρομερά λάθη, ενώ ο Βαρουφάκης ήταν εκεί για να γίνει διάσημος  - Βίζερ: Το 2015 η κυβέρνηση δεν ήθελε να μείνει στην ευρωζώνη - Στουρνάρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε ζητήσει από τη Ρωσία να τυπώσει δραχμές

23
4918375

«Όπως αποδείχτηκε, είτε δεν πίστευε είτε δεν καταλάβαινε το σχέδιό μας - Άνοιγε μέτωπα με όλους, συχνά αχρείαστα ή σε δευτερεύοντα θέματα» είπε για τον Γιάνη Βαρουφάκη - Απάντησε και στον Τσακαλώτο για την μόλυνση από την «Πασοκοποίηση του ΣΥΡΙΖΑ» - «Η μόλυνση έρχεται και από την αδράνεια» είπε 

34