Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε όσα έχουν νομοθετηθεί από το 2013

gavriil_main01

«Δεν μιλάμε για συμφωνία που επετεύχθη», σημείωσε  ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ

Οι περισσότεροι μητροπολίτες γνώριζαν ότι βρισκόταν σε εξέλιξη μια διαδικασία διαλόγου ανάμεσα στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την κυβέρνηση για τα ανοιχτά ζητήματα στις σχέσεις Πολιτείας - Εκκλησίας, επισήμανε ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ μιλώντας στο κεντρικό δελτιο ειδήσεων του Open.

Παράλληλα, ο μητροπολίτης σημείωσε ότι όσα ανακοινώθηκαν από τον πρωθυπουργό για την εκκλησιαστική περιουσία έχουν νομοθετηθεί ήδη από το 2013 και πρόσθεσε ότι είναι σημαντικό ότι γίνεται πλέον δημόσιος διάλογος για τους διακριτούς ρόλους εκκλησίας - πολιτείας που πρέπει να αποσαφηνισθούν. Ο κ.Γαβριήλ τόνισε πως είναι σημαντικό «στη μεταμνημονιακή Ελλάδα» να αποσαφηνισθεί ο ρόλος της Εκκλησίας με δεδομένο ότι είναι χώρος που διαμόρφωσε την ταυτότητα του Έλληνα.
Ο κ.Γαβριήλ μιλώντας για τη συμφωνία Τσίπρα - Ιερώνυμου σημείωσε ότι δεν πρόκειται ούτε για βήμα πίσω, αλλά ούτε για βήμα μπροστά, προσθέτοντας ότι πρόκειται για μια συμφωνία αρχών με πράγματα που έπρεπε να συζητηθούν. «Δεν μιλάμε για συμφωνία που επετεύχθη». 

Ερωτηθείς για το οικονομικό σκέλος της συμφωνίας, ο κ. Γαβριήλ απάντησε ότι η Εκκλησία προσέφερε στο κράτος και λαμβάνει ό,τι λαμβάνει σε επίπεδο αποζημίωσης. «Το πως θα προχωρήσει η συμφωνία θα είναι καρπός διαλόγου, έρευνας με τα πολιτειακά όργανα. Το πως θα προχωρήσει η συμφωνία θέλει δουλειά», είπε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, ο Μητροπολίτης Νέας Ιωνίας τόνισε ότι θα διασφαλισθούν τα δικαιώματα του κλήρου και εξέφρασε την άποψη ότι είναι ευκαιρία να γίνουν πιο λειτουργικές οι σχέσεις εκκλησίας- κράτους.
Μητροπολίτης Ν.Ιωνίας: Ο πρωθυπουργός ανακοίνωσε όσα έχουν νομοθετηθεί από το 2013

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Παναγιότατος

Έχει μήπως ράματα για τη γούνα σου ο Αλέξης ? Θα γελάσει το μπαρδαλό ερίφιον (Ά)γιε.

Φίλιππος

Αγαπητέ συντάκτη του άρθρου, η προσφώνηση που ενδείκνυται είναι Σεβασμιότατος Γαβριήλ, όχι κύριος!!!

ΚΡΗΤΙΚΟΣ ΠΑΠΑΣ

Η θέση σου δε θα έπρεπε να είναι στην Ιεραρχία... Εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να είσαι... Ντροπή σου και αίσχος ... Κρίμα σου γίνει η Αρχιεροσύνη που φέρεις...

Κωστής

Ήμαρτον Θεέ μου, αριστερό παπαδαριό. Υπάρχει βέβαια και η υποψία ο,τι απο κάπου τους κρατάει, ένας που μιλησε στην tv ειναι πολύ - πολύ γνωστός......

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης