LIVE

Κορωνοϊός

Εξεταστική για την Υγεία: Δεν έχουμε αρμοδιότητα για Προανακριτική, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Δεν έχετε στοιχεία

eksetastiki

Τζαμακλής (ΣΥΡΙΖΑ): «Εμείς, ως μέλη της Εξεταστικής [...] δεν έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε διώξεις ούτε να επισημάνουμε εάν υπάρχουν ή όχι ενδείξεις ενοχής» - Γεωργαντάς (ΝΔ): Η δυνατότητα υπάρχει, στοιχεία όχι - Νίκος Νικολόπουλος: Εγώ πιστεύω ότι ο Βγενόπουλος είναι ζωντανός

Στην μεθόριο της φαιδρότητας κινήθηκε η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία όπου συζητείται το πόρισμα για το Ερρίκος Ντυνάν. Τα μέλη της πλειοψηφίας επιχειρώντας να διασκεδάσουν τις εντυπώσεις που προκαλεί η μη παραπομπή σε προανακριτική επικαλέστηκαν τις «μυστικές» κρύπτες του ΚΕΕΛΠΝΟ και επιδόθηκαν σε υπαινιγμούς περι ύπαρξης νέων σκανδάλων. Ζήτησαν δε την παραπομπή των Αδωνι Γεωργιάδη και Ανδρέα Λοβέρδου στην επιτροπή δεοντολογίας για αντικοινοβουλευτικές δηλώσεις.

Η κορύφωση ωστόσο ήρθε από τον κ. Νίκο Νικολόπουλο ο οποίος κατηγόρησε την πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για «κουκούλωμα» των σκανδάλων και υποστήριξε ότι ο επιχειρηματίας Ανδρέας Βγαινόπουλος… ζει χωρίς ωστόσο να διευκρινίσει εάν βρίσκεται μαζί με τον Ελβις Πρίσλει και τον Τζίμ Μόρισον!

Ο ανεξάρτητος βουλευτής σχολιάζοντας τα ευρήματα των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής ανέφερε μεταξύ άλλων «εδώ ακούσαμε να μας λένε ότι ο Βγαινόπουλος μπαινόβγαινε σε υπουργικά γραφεία. Μύριζαν ακόμα και οι υπουργικές σκάλες από τα πούρα του… μακαρίτη… ζωντανού. Εγώ πιστεύω ότι είναι ζωντανός».

Το ζήτημα της τιμωρίας των δύο πρώην υπουργών Υγείας για τις πρόσφατες δηλώσεις τους έθεσε αρχικά ο κ. Σάκης Παπαδόπουλος. «Καταλαβαίνουμε όλοι την κριτική για την ποιότητα του πορίσματος. Όμως δεν καταλαβαίνω να βγαίνει Γεωργιάδης να μιλά για γελοίο πόρισμα γελοίων ανθρώπων. Πρέπει να υπάρξει δήλωση καταδίκης», ανέφερε.

Ενισχυτική παρέμβαση πραγματοποίησε ο κ. Νίκος Νικολόπουλος, προσθέτοντας «βγήκε και ο κ. Λοβέρδος και είπε ότι μας έχει για πρωινό. Προτείνω να τους παραπέμψουμε στην επιτροπή δεοντολογίας».

Ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς σχολιάζοντας τις προτάσεις σημείωσε: «Δεν βρήκατε ποινικές ευθύνες και τώρα θέλετε να τους στείλετε στην επιτροπή δεοντολογίας». Από την πλευρά της, η κυρία Εύη Χριστοφιλοπούλου υπενθύμισε «όταν ο Πολάκης σε αυτή την αίθουσα με έβριζε και μου έλεγε ότι χρειάζομαι χάπια δεν μίλησε κανείς σας».

Ο κ. Γιάννης Θεοφύλακτος (ΣΥΡΙΖΑ) προανήγγειλε για μια ακόμα φορά ποινικές διώξεις λέγοντας πως «ποινικές ευθύνες υπάρχουν και στο Ντυνάν και στο ΚΕΕΛΠΝΟ και θα βγουν. Περιμένετε! Η επόμενη εβδομάδα είναι κοντά»

Νωρίτερα, ανοίγοντας την συζήτηση ο πρόεδρος της επιτροπής Αντώνης Μπαλωμενάκης πρότεινε προς τα μέλη της επιτροπής «να πάρουμε το πουλμανάκι αύριο Τετάρτη και να επισκεφθούμε την κυρία Παπασπύρου προκειμένου να ενημερωθούμε για τα νέα έγγραφα που ανεβρέθηκαν σε υπόγειο του ΚΕΕΛΠΝΟ».

Από την πλευρά της ΝΔ ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς εξέφρασε επιφυλάξεις για την επίσκεψη εξηγώντας πως «η κυρία Παπασπύρου παραδέχθηκε ότι δεν έχουν αξιολογηθεί τα στοιχεία. Άρα τι θα μάθουμε; Θα μπορούσαμε να το αφήσουμε για αργότερα από την στιγμή που έχουμε χρόνο για την σύνταξη πορίσματος ΚΕΕΛΠΝΟ. Να μην συρόμαστε πίσω από επικοινωνιακά παιχνίδια. Είμαστε σε διαδικασία σύνταξης πορισμάτων. Να μας στείλει τι στοιχεία έχει η κυρία Παπασπύρου να τα αξιολογήσουμε και μετά να αποφασίσουμε αν αξίζει να διακόψουμε την σύνταξη πορίσματος για να αξιολογήσουμε τα στοιχεία. Να μην μπούμε σε επικοινωνιακά παιχνιδάκια αλλαγής ατζέντας επειδή το πόρισμα δεν σας βγήκε».

Η κυρία Αννέτα Καββαδία (ΣΥΡΙΖΑ) υποστήριξε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει «αγωνία» για τα νέα στοιχεία του ΚΕΕΛΠΝΟ υποστηρίζοντας ότι «δεν μπορούμε να αγνοήσουμε τα νέα δεδομένα. Υπήρξε κρυψώνα με γυψοσανίδα και κρυφά έγγραφα».

Προβληματισμό εξέφρασε και ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιώργος Λαμπρούλης λέγοντας «η κυρία Παπασπύρου είπε ότι θα πάρει 2 μήνες η αξιολόγηση των στοιχείων. Εμείς τι θα κάνουμε; Θα τους περιμένουμε; Όποιος θέλει να πάει στην Παπασπύρου ας πάει αλλά τι έχουμε να αποκομίσουμε;».

Υπέρ της πρότασης ΣΥΡΙΖΑ εμφανίστηκε ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης προτείνοντας δε στα μέλη της επιτροπής να μεταβούν στο ΚΕΕΛΠΝΟ προκειμένου να εξετάσουν οι ίδιοι τον χώρο όπου βρέθηκαν τα έγγραφα.

«Δεν έχουμε αρμοδιότητα να ζητήσουμε Προανακριτική» λεει τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ: Αρμοδιότητα έχετε, σας λείπουν τα στοιχεία

Πέραν αυτών, ο κ. Χαρίλαος Τζαμακλής (ΣΥΡΙΖΑ) ανέλαβε να παρουσιάσει το πόρισμα της πλειοψηφίας, επαναλαμβάνοντας τα στοιχεία που, κατά τον ΣΥΡΙΖΑ, τεκμηριώνουν τις πολιτικές ευθύνες των πρώην υπουργών Δημήτρη Αβραμόπουλου, Ανδρέα Λοβέρδου, Αδωνη Γεωργιάδη και Μάκη Βορίδη.

Στο ερώτημα του κ. Νικου Νικολόπουλου για το αν τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει την συγκρότηση Προανακριτικής επιτροπής για την υπόθεση της πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν ή εάν τελικά επιβεβαιώνεται η κριτική για «φιάσκο», ο κ. Τζαμακλής απάντησε «εμείς, ως μέλη της Εξεταστικής, έχουμε αρμοδιότητα να δούμε εάν υπάρχουν γενικές ευθύνες ή γκρίζα σημεία στις πράξεις πολιτικών προσώπων. Δεν έχουμε αρμοδιότητα να ασκήσουμε διώξεις ούτε να επισημάνουμε εάν υπάρχουν ή όχι ενδείξεις ενοχής. Εμείς λέμε ότι απαιτείται περαιτέρω διερεύνηση για μια σειρά ζητημάτων. Εως εκεί είναι η δικαιοδοσία μας. Όπως κάναμε με πόρισμα των δανείων ΜΜΕ και κομμάτων. Η Εξεταστική ζήτησε τότε και η Ολομέλεια αποδέχθηκε το πόρισμα να σταλεί στις δικαστικές αρχές. Το ίδιο θα κάνουμε και τώρα».

Το πόρισμα της ΝΔ ανέλαβε να παρουσιάσει ο κ. Γιώργος Γεωργαντάς, σχολιάζοντας ωστόσο στην έναρξη της εισήγησής του πως, εάν η Εξεταστική εντόπιζε ενδείξεις ενοχής πολιτικών προσώπων, τότε θα εισηγείτο την σύσταση Προανακριτικής.

«Είναι γνωστό σε όλους ότι η Εξεταστική δικαιούται και υποχρεούται, όταν προκύψει από την δική της έρευνα ξεκάθαρη τέλεση ποινικών αδικημάτων ή ενδείξεις και μπορούν να προσωποποιηθούν να ζητήσει Προανακριτική. Εως πέντε ημέρες πριν είχαμε την εντύπωση ότι θα γίνει και την είχαμε από δηλώσεις μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Η δυνατότητα υπήρχε, αλλά δεν υπάρχουν τα στοιχεία» είπε χαρακτηριστικά, για να υπενθυμίσει πως η Δικαιοσύνη ερευνά ήδη την υπόθεση του Ερρίκος Ντυνάν και πως, εάν είχε πέσει σε ευθύνες πολιτικών προσώπων, θα είχε διαβιβάσει τη δικογραφία στη Βουλή.
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

Ρoή Ειδήσεων

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

ΣΧΟΛΙΑ (14)

στο κελι το 13

Στην Υγειά μας, ρε παιδιά.

ΤΕΛΑΜΩΝ

ΟΙ ΣΥΡΙΖΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΩΝ ΑΔΩΝΙ ,ΛΟΒΕΡΔΟΥ ,ΑΛΛΑ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΓΥΨΟΣΑΝΙΔΑ ,ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΣ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΟΥΝ.

Tsarls

Τίθεται θέμα πλέον για την αυτοδυναμία του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του κορυδαλλού.....

η γνωστή ψευδολογία-συκοφαντία της Κουμουνδούρου

Δεν έχουν κάτι, κατασκευάζουν παιδιάστικες ιστορίες για άτομα νοητικώς ανάπηρα, δεν στήνουν Προανακριτική Επιτροπή ενώ είναι υποχρεωμένοι να το κάνουν, και στέλνουν στη Δικαιοσύνη τα δήθεν στοιχεία τους με την ελπίδα να βρεθούν επίορκοι δικαστές που θ' ασκήσουν διώξεις δίχως αληθινά στοιχεία. Ακριβώς όπως έκαναν και με την σκευωρία της Novartis. Έτσι και πολύ χειρότερα θα πάνε μέχρι τις εκλογές. Στο τέλος θα επιχειρήσουν και νοθεία στις κάλπες. Εκεί ακριβώς είναι που ΔΕΝ θα την γλυτώσουν την φυλάκιση οι συμμορίτες του άθλιου Σύριζα.

ΖΑΜΠΛΑΡΙΚΟΣ

Άδωνι μην τους χαρίζεσαι δευτερόλεπτο και μετά τις εκλογές στείλτε τους στα γουνάκια τα ........... Είναι υποχρέωση των ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΔΕΞΙΩΝ να ξεμπροστιάσουν ΤΑ ΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΑΝΕ. Συσπείρωση και όλοι μαζί να ξανακάνουμε την Ελλάδα πρωταγωνίστρια (όσοι θέλουν ας έχουν μια πιο χαλαρή ψήφο στις Ευροεκλογές, αλλά στις Εθνικές πάμε να επαναφέρουμε την κανονικότητα, με την ΝΔ).

ΛΟΥΚΙ ΛΟΥΚ

0 ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Ο ....ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ....;ΑΒΑΝΤΑ ΣΤΟ ΣΥΡΙΖΑ !!!! ΥΠΟΓΕΙΕΣ ΠΕΡΙΕΡΓΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΑΛΛΗΛΟΚΑΛΥΨΗΣ ΣΥΡΙΖΑ - Χ.Α !!!!!!!!!!1111

Aυτά...

... ας τα βλέπουν μερικοί, που λένε ότι έφυγαν από τη ΝΔ και ψηφίζουν τώρα τους... "πατριώτες" της Χ.Α!

Πάρε πάρε σανό κυρία

Συριζαίικα λάσπη κλασικά που δεν βασίζεται σε τίποτα έγκυρο και αποδεδειγμένο μόνο και μόνο να κρατάνε τη λέξη σκάνδαλο στην επικαιρότητα και να ταίζουν σανό τους αγαθούς που υπάρχουν ακόμα

γ

Γιορτάστε τα Χριστούγεννα όσο προλαβαίνεται

ΖΙΟΝ

Η πλειοψηφια των δεξιών και των κεντρώων πολιτών έχει διαμορφώσει άποψη. Ένα ζητεί: α) την στρατηγική ήττα της Αριστεράς (α φορά μετα τις εκλογές του 1977) και β) τον Ιουνιο 2019, 15 Φακελλοι με 15 υπουργούς του Συριζα να πάνε σε Εξεταστική και ειδικό δικαστηριο. Επειδή είναι ΠΡΟΔΗΛΗ η παραβιαση καθε είδους άρθρων του Συνταγματος της Αστικής Δημοκρατιας μας στα 5 χρόνια διακυβερνησης Συριζα. Ακροδεξια- Δεξια και Κεντρο μαζευουν 65%!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Montazieros

Όταν θα φύγουν θα μείνει στην χώρα η έκφραση " Μην κάνεις Συριζιές." Που σημαίνει μην λες πράγματα που δεν στέκουν διότι γίνεσαι γελοίος. Θα σας πάει ο Αδωνις "Κ@λο-κ@λο" γατάκια για να την δείτε να πως παίζουν μπάλα στην Χιλή.

Montazieros

Και επειδή οι κυρίες που διαβάζουν μπορεί να με παρεξηγήσουν ενώ δεν θα έπρεπε, να διευκρινίσω ότι η "Κόλο κόλο" είναι ποδοσφαιρική ομάδα της Χιλής.

@17:51

O μπουμπούκος ας ετοιμάζεται για Κορυδαλλό μαζί με Λοβέρδο, τσακουράτο και Πολάκη!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης