ΝΔ: Το Μαξίμου έχει έτοιμο «σχέδιο αποστασίας» για κυβέρνηση χωρίς τον Καμμένο

ΝΔ: Το Μαξίμου έχει έτοιμο «σχέδιο αποστασίας» για κυβέρνηση χωρίς τον Καμμένο

Η Πειραιώς ανεβάζει τους τόνους και μετά τις δηλώσεις Τζανακόπουλου  ότι η κυβέρνηση θα παραμείνει στη θέση της ακόμη και όταν αποχωρήσει ο Πάνος Καμμένος ζητεί να ονομαστούν οι «πρόθυμοι» βουλευτές που ξέρει το Μαξίμου ότι θα ψηφίσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα στηρίξουν την κυβέρνηση

nd_neo_sima
Την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκαλούν οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων σύμφωνα με τις οποίες είναι εξασφαλισμένη η παραμονή της κυβέρνησης και μετά την αποχώρηση από αυτήν του αρχηγού των ΑΝΕΛ και υπουργού Άμυνας Πάνου Καμμένου.

Σχολιάζοντας ειδικότερα τις σχετικές αναφορές του κυβερνητικού εκπροσώπου Δημήτρη Τζανακόπουλου στελέχη της Πειραιώς κάνουν λόγο για συνειδητή ή ασυνείδητη προαναγγελία σχεδίου αποστασίας που θα εξελιχθεί τις επόμενες εβδομάδες. «Διότι αυτό εννοεί προφανώς ο κ. Τζανακόπουλος όταν λέει ότι και χωρίς τον κ. Καμμένο, ο πρωθυπουργός δεν θα χάσει την πλειοψηφία της Βουλής», εξηγούν.

Προφανώς, επισημαίνουν, στο Μαξίμου Μαξίμου «έχουν ήδη διασφαλίσει ότι ένας αριθμός βουλευτών όχι μόνον των ΑΝΕΛ αλλά και της αντιπολίτευσης θα κυρώσουν τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Τσίπρα».

Αξιωματούχοι της Πειραιώς υπογραμμίζουν την ανάγκη «να κατονομαστούν από τώρα οι “πρόθυμοι” βουλευτές» που είναι διατεθειμένοι να στηρίξουν το ΣΥΡΙΖΑ έτσι ώστε να είναι τόσο σίγουρος ο κ. Τζανακόπουλος ότι η κυβέρνηση θα ολοκληρώσει τη θητεία της παρά την αποχώρηση των ΑΝΕΛ. «Οφείλει να πει ξεκάθαρα και ονομαστικά από ποιους έχει εξασφαλίσει ψήφο εμπιστοσύνης», τονίζουν. «Διότι οι πολίτες οφείλουν να γνωρίζουν», προσθέτουν.

Τι περιμένει ο Καμμένος;

Ταυτόχρονα γαλάζιες πηγές «πετούν το γάντι» στον Πάνο Καμμένο και σε όσους στηρίζουν την κυβέρνηση, εντείνοντας την πολιτική πίεση. «Θα μείνουν άπραγοι μέχρι να ολοκληρωθεί η συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια, ενώ δήθεν θέλουν να μην εφαρμοσθεί η συμφωνία των Πρεσπών;», αναρωτιούνται και προσθέτουν: «Τι ακριβώς περιμένουν; Να αλλάξει το Σύνταγμα των Σκοπίων και να πουν μετά ότι διαφωνούν; Ποιον κοροϊδεύουν; Και κυρίως ποιος πιστεύει πια τον κ. Καμμένο ότι δεν θυσιάζει ακόμη και το εθνικό συμφέρον για να παραμείνει για λίγους ακόμη μήνες στην καρέκλα του;».

Κλείσιμο
Η Πειραιώς επιβεβαιώνει με κάθε ευκαιρία τη βούλησή της να καταθέσει νέα πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης μετά τις 17 Δεκεμβρίου που ολοκληρώνεται το 6μηνο από την αντίστοιχη που κατέθεσε τον Ιούνιο. Υπενθυμίζουν ότι όταν η προηγούμενη πρόταση της ΝΔ ο κ. Καμμένος καλούσε τους βουλευτές να την καταψηφίσουν με το επιχείρημα -το είπε τουλάχιστον τρεις φορές- ότι «η συμφωνία των Πρεσπών δεν θα περάσει ούτε στο δημοψήφισμα ούτε από τη Βουλή των Σκοπίων». Και θέτουν προς τον υπουργό Άμυνας σειρά ερωτημάτων, όπως:

*Τι έχει να πει τώρα που η συμφωνία πέρασε και στο δημοψήφισμα και στην πρώτη ψηφοφορία;

*Γιατί εξακολουθεί να στηρίζει την κυβέρνηση Τσίπρα και αφήνει να ολοκληρωθεί συνταγματική αναθεώρηση στα Σκόπια ενώ ξέρει ότι είναι το ισχυρότερο τετελεσμένο που εξασθενεί ακόμη περισσότερο την διαπραγματευτική θέση της χώρας;

*Τι ακριβώς περιμένει; Να πει ότι διαφωνεί κατόπιν εορτής όταν θα έρθει στην ελληνική Βουλή; Μα τότε ήδη ο κ. Τζανακόπουλος του λέει δημοσίως ότι έχει βρει άλλους «πρόθυμους» να τη στηρίξουν;

Επομένως, καταλήγουν, ο κ. Καμμένος κοροϊδεύει ενώ είναι βέβαιο ότι δεν πείθει πια με την τυχοδιωκτική στάση του.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης