Τζανακόπουλος: Παράσημο για την Αριστερά η Συμφωνία των Πρεσπών - Η ιστορία θα τιμήσει Κοτζιά και Τσίπρα

Τζανακόπουλος: Παράσημο για την Αριστερά η Συμφωνία των Πρεσπών - Η ιστορία θα τιμήσει Κοτζιά και Τσίπρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, υποστηρίζοντας ότι επενδύει στον λαϊκισμό και τον ρατσισμό

tzana
«Παράσημο για την κυβέρνηση, παράσημο για την Αριστερά» χαρακτήρισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος τη συμφωνία των Πρεσπών, σε ομιλία του σε ανοικτή εκδήλωση της Οργάνωσης Μελών Βύρωνα του ΣΥΡΙΖΑ, με θέμα «το σχέδιο και το όραμα για την Ελλάδα της νέας εποχής».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι «η επίλυση της εκκρεμότητάς μας με την πΓΔΜ έχει και ένα κρίσιμο ιδεολογικό σκέλος: είναι η πρώτη φορά μετά τη διάλυση της ενιαίας Γιουγκοσλαβίας, που οι εθνικισμοί δεν καθορίζουν τις εξελίξεις» και πρόσθεσε ότι η ιστορία θα τιμήσει αυτούς που έφεραν εις πέρας αυτήν την αποστολή, την ηγεσία του υπουργείου Εξωτερικών, με τον Νίκο Κοτζιά και τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.

Επεσήμανε επίσης ότι η συμφωνία με την πΓΔΜ επιλύει μια ιστορική εκκρεμότητα που έχει κοστίσει πολλαπλώς στην Ελλάδα, κυρίως ως προς τη δυνατότητά της να παίζει καθοριστικό ρόλο στις εξελίξεις στην περιοχή.

Ο υπουργός Επικρατείας σημείωσε εξάλλου, ότι «προτεραιότητά μας είναι οι κοινωνικές μας συμμαχίες, με τον κόσμο της εργασίας, τη νεολαία, τα φτωχά λαϊκά στρώματα», τονίζοντας ότι «μετά από μια τόσο μακρόχρονη κρίση, κρινόμαστε πια στην πράξη».

Μίλησε επίσης για στοχευμένες πολιτικές για την αύξηση του μισθού, την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων, τη στήριξη του κοινωνικού κράτους, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και τόνισε ότι οι κοινωνικές συμμαχίες δομούνται σ' αυτό το πεδίο και εκεί θα δοθεί η εκλογική μάχη όχι «στη λάσπη και το όργιο προπαγάνδας από ελεγχόμενα ΜΜΕ».

Επίσης, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος άσκησε κριτική στη ΝΔ, τονίζοντας ότι επενδύει στον λαϊκισμό, τον ρατσισμό και την ξενοφοβία και υπογράμμισε: «Είμαστε στον αντίποδα, με ισότητα, δικαιοσύνη και αλληλεγγύη».

Κλείσιμο
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος μίλησε για στιγμές ιστορικών επιλογών, με τη Δεξιά να προσδένεται στο άρμα του ακροδεξιού λαϊκισμού και το σοσιαλιστικό κίνημα να τυφλώνεται από εμπάθεια εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρέπει «να αποτραπεί η φυγή στο παρελθόν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις των παρευρισκόμενων που είχαν κατακλύσει τον κινηματογράφο Νέας Ελβετίας, όπου πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε ότι αποδείχθηκε πως δεν είναι αναγκαία η εφαρμογή του μέτρου της περικοπής των συντάξεων και τόνισε ότι «έχουμε αρκετούς μήνες κυβερνητικού έργου»

Για τις αυτοδιοικητικές εκλογές είπε ότι στόχος είναι να συγκροτηθούν πλατιά, ανοικτά ψηφοδέλτια, με ανθρώπους της αυτοδιοίκησης, ενώ για τις ευρωεκλογές σημείωσε ότι υπάρχει κρίση αντιπροσώπευσης, καθώς η οικονομική κρίση δημιουργεί δυσαρέσκεια. Όπως τόνισε, το στοίχημα είναι ποιος θα εκπροσωπήσει τον λαϊκό κόσμο και αυτό αποτελεί μεγάλη πρόκληση για την Αριστερά.

Τέλος, ερωτηθείς για τη Novartis είπε ότι έγιναν οι απαραίτητες κινήσεις ώστε να μην κουκουλωθεί το σκάνδαλο και πρόσθεσε ότι «αυτό που μπορούσε να κάνει η κυβέρνηση το έχει κάνει. Το βασικό θέμα δεν είναι να καταδικαστεί κάποιος, το βασικό είναι η αλήθεια» τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης