Τι θα κάνει ο Τσίπρας με τη νέα «διγλωσσία» Καμμένου στο Σκοπιανό

kammenos_tsipras_main

Η Συμφωνία ψηφίστηκε στα Σκόπια και τώρα αρχίζουν τα δύσκολα για την κυβέρνηση- Πρόγευση επερχόμενης ρήξης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΑΝΕΛ οι διαφορετικές αντιδράσεις πρωθυπουργού και υπουργού Άμυνας- Επιταχύνονται οι εξελίξεις παρα την προσπάθεια να  κρατηθεί «χαμηλά» η νέα διαφωνία

Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος είδαν με εντελώς διαφορετικό, για την ακρίβεια απολύτως αντίθετο τρόπο το αποτέλεσμα χθες βράδυ της ψηφοφορίας στη Σκοπιανή Βουλή, η οποία ενέκρινε τη Συμφωνία των Σκοπίων και αυτό ήδη ερμηνεύεται ως επιβεβαίωση των αντιτιθέμενων στρατηγικών που θα ακολουθήσουν πλέον οι δύο κυβερνητικοί εταίροι: Ο μεν πρωθυπουργός συνεχάρη τον Σκοπιανό ομόλογό του Ζόραν Ζάεφ για την έγκριση της Συμφωνίας, ο δε υπουργός Άμυνας απέδωσε ανερυθρίαστα το αποτέλεσμα σε χρηματισμό βουλευτών της σκοπιανής αντιπολίτευσης, που ψήφισαν τη Συμφωνία.

Περαιτέρω: Ο κ. Τσίπρας πρέπει να προετοιμαστεί πλέον για να περάσει περί τον ερχόμενο Ιανουάριο τη Συμφωνία από την ελληνική Βουλή, χωρίς να υπολογίζει στον κ. Καμμένο. Ο τελευταίος οφείλει να κάνει μία επώδυνη και δύσκολη προσπάθεια ώστε να κρατήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες ενωμένους ενόψει αυτής της διαδικασίας, καθώς σχεδόν οι μισοί βουλευτές του φέρονται να διαφωνούν με τη γραμμή της καταψήφισης και να προσανατολίζονται στην υπερψήφιση, συντασσόμενοι με τον πρωθυπουργό. Ουσιαστικά δηλαδή, ο κ. Τσίπρας αναζητά μία νέα πλειοψηφία στη Βουλή, έστω και μόνο για την υπερψήφιση της Συμφωνίας, ενώ ο κ. Καμμένος θα ψάχνει τρόπους για να μην διαλυθεί το κόμμα του.

Στην πραγματικότητα λοιπόν, τίθεται θέμα για το εάν και πόσο χρόνο έχει η συγκεκριμένη συγκυβέρνηση, με τους εταίρους της να έχουν διαφορετικές στρατηγικές. Και με δεδομένο ότι ήδη από τους ΑΝΕΛ έχει διατυπωθεί η απειλή ότι θα ρίξουν την κυβέρνηση πριν έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή.

Μέχρι τώρα οι ΑΝΕΛ «κρύβονταν» πίσω από την εκτίμηση – προσδοκία του κ. Καμμένου ότι η Συμφωνία δεν θα περνούσε από τη Βουλή και Σκοπίων και έτσι δεν θα αναγκαζόταν η Αθήνα να τοποθετηθεί ποτέ επ’ αυτής. Η χθεσινή εξέλιξη διέψευσε οικτρά τον υπουργό Άμυνας και τον προσγειώνει ανώμαλα. Παρά το γεγονός ότι κατέλαβε μία αμφιλεγόμενη και, όπως αποδείχθηκε επικίνδυνη για την κυβέρνηση, προσπάθεια κατά το ταξίδι του στις ΗΠΑ να παρακάμψει τη Συμφωνία των Πρεσπών, προσφέροντας στην Ουάσιγκτον μία άλλη εναλλακτική λύση στο θέμα της επέκτασης του ΝΑΤΟ στην περιοχή, ο κ. Καμμένος είναι τώρα αντιμέτωπος με μία σκληρή πραγματικότητα. Και πόλλά διλήμματα: Πώς θα συγκρατήσει τους βουλευτές του, οι οποίοι βλέπουν θετικά τη Συμφωνία; Πόσο θα στηρίζει ακόμα την κυβέρνηση, που προωθεί τη Συμφωνία; Και πόσο μπορεί να επηρεάσει άλλο τον πρωθυπουργό στις επιλογές του; Ήδη ο κ. Τσίπρας θυσίασε για χάρη του και για τη συνοχή της συγκυβέρνησης, τον εμπνευστή της συμφωνίας των Πρεσπών Νίκο Κοτζιά.

Ο κ. Τσίπρας από την άλλη καλείται να διαχειριστεί τον πολιτικό χρόνο, πατώντας σε αναμμένα κάρβουνα. Γνωρίζει ότι δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα του κ. Καμμένου. Ιδίως εάν για να διαμορφώσει μία πλειοψηφία στη Βουλή υπέρ της Συμφωνίας των Σκοπίων, αξιοποιήσει και ψήφους βουλευτών των ΑΝΕΛ.

Και δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι μπορεί να ανεχθεί πλέον άλλο τα ξεσπάσματα και τις διαφοροποιήσεις του κ. Καμμένου, ειδικά όταν όλος σχεδόν ο ΣΥΡΙΖΑ βάλλει κατά του υπουργού Άμυνας. Ήδη, οι χθεσινές δηλώσεις του τελευταίου, περί έγκρισης της Συμφωνίας στα Σκόπια με αθέμιτο τρόπο, μέσω χρηματισμών, υπερβαίνει την οδηγία του πρωθυπουργού για ενιαία θέση στα εθνικά θέματα.

Επιδίωξη του κ. Τσίπρα είναι να φτάσει τουλάχιστον έως τον Ιανουάριο και προς τούτο το Μαξίμου αναζητά τρόπους επιβίωσης της κυβέρνησης με κάθε τρόπο. Τον Ιανουάριο αναμένεται, αφενός να έλθει η Συμφωνία των Πρεσπών στην ελληνική Βουλή και αφετέρου θα έχει ολοκληρωθεί σχεδόν ένας σημαντικός κύκλος εφαρμογής κοινωνικών μέτρων, που θέλει να κάνει το Μαξίμου για να γυρίσει το πολιτικό κλίμα και να συσπειρώσει την εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ (αναδρομικά, 13η σύνταξη κλπ).

Σε εκείνο το χρονικό σημείο λοιπόν τοποθετείται και το πρώτο σενάριο για προσφυγή στις κάλπες. Εν πρώτοις ίσως να αρκεί στον πρωθυπουργό για να υλοποιήσει τα πιο βασικά στοιχεία της στρατηγικής του. Το εάν θα καταφέρει στη συνέχεια να φτάσει και μέχρι τον Μάιο, με τους ΑΝΕΛ στα κάγκελα ή και σε πλήρη διάλυση είναι αμφίβολο και θα εξαρτηθεί από άλλες δυνάμεις, που θα φανεί εάν είναι πρόθυμες να συνδράμουν τον κ. Τσίπρα.

ΣΧΟΛΙΑ (69)

O ΤΣΙΠΡΑΣ ΘΑ ''ΕΔΡΑΙΩΣΕΙ '' ΠΡΩΤΑ

ΤΟΝ ''ΣΤΡΑΤΟ ΤΟΥ'' ΠΟΥ ΑΠΑΡΤΙΖΕΤΕ ΑΠΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ ΑΠΟΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΥΣ , ΨΕΥΤΟΑΝΑΡΧΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ. ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΝΟΘΕΙΑ ΕΤΣΙ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ''ΠΑΤΕΡΟΥΛΗ'' ΤΟΥ ΣΤΑΛΙΝ ΠΟΥ ΣΑΝ ΦΑΣΙΣΤΑΣ ΗΤΑΝ ΑΔΙΣΤΑΚΤΟΣ !!

Τι θα κάνει;

Στα τέσσερα θα στηθεί όπως παντα η θα στηθει στο ορφανο Μπομπολα!!!Το σίγουρο είναι οτι θα στηθει,άλλωστε έχει συνηθίσει και του αρέσει!!!

Last

Τουμπεκι ψιλοκομμενο

η γραβάτα

ηταν η αιτία που απεπεμφθει ο Κοτζιας! Άκου να φορά γραβάτα, στα υπουργικά συμβουλια του ΣΥΡΙΖΑ καφενέ? Δεν συνάδει με τις ιδεες της "Αριστερας" , δεν της έμειναν κ αλλες περαν της γραβατας αλλωστε!

ΚΑΜΜΕΝΕ

ΡΊΞΕ ΤΩΡΑ ΤΟΝ ΠΡΟΔΌΤΗ ΤΣΙΠΡΑ Η' ΑΝΤΕ ΧΑΣΟΥ ΚΑΙ ΕΣΎ ΜΑΖΊ ΤΟΥ

Φαίνεται ότι δεν καταλαβαίνεις!

Η πτώση της παρούσας Κυβέρνησης θα σημάνει την αρχή του τέλους της συμμορίας των Συριζαναλητών. Όλων! Όχι μόνον καμένου και τσίπρα.

Alexis4ever

Στην πολύπαθη Ελλαδίτσα μας είχαμε δύο επιλογές. Θα μπορούσαν ακόμη να μας κυβερνάνε οι τρισάθλιοι ΣαμαροΒενιζέλοι ή εναλλακτικά μιά κυβέρνηση ΣυΡιζΑ-Ανέλ που πρόσφερε σε λίγα χρόνια που βρίσκεται στην εξουσία, τόσα όσα δεν έχει προσφέρει καμιά κυβέρνηση στην πατρίδα μας τα τελευταία 200 χρόνια! Δεν πα’να χτυπιόσαστε ΠασοκοΝΔούλες... Ο πάνσοφος, κυρίαρχος και δημοκρατικός μας λαός επέλεξε τον εθνάρχη Τσίπρα γιά πρωθυπουργό και τον στρατάρχη Καμμένο για συγκυβερνήτη του. Είναι αυτοί που θα ξανακερδίσουν τις εκλογές του 2019. Είτε σας αρέσει είτε όχι. Γιατί κακά τα ψέματα, είμαστε η δημοκρατική πλειοψηφία ενώ εσείς είσαστε πεντέξι!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Oxι 200 χρονια, που γραφεις, αλλα 1200 χρονια ειχαν να εμφανιστουν στην Ελλαδα τετοιοι ανθελληνες, ενδοτικοι και υπηρετες των ξενων συμφεροντων, σαν τους Τσιπροκαμμενους!Ξεπουλανε στους ξενους περιοχες της Χωρας μας που εμφανιστηκαν! στην Ιστορια ως αναποσπαστα μελη της μανας Ελλαδας και ως ελληνικες τις ηξεραν και τις σεβαστηκαν οι αιωνες! Και απο πανω πληρωσαν ,λενε, τους νταβατζηδες για να ξεφορτωθουν τον ελληνισμο τους, που δεν αντεχουν και δεν μπορουν να σηκωσουν οι πολιτικοι αυτοι ''νανοι''!

Δεν εξηγειται αλλιώς...

Πρέπει να χτύπησες πολυ μικρός!!!!

ΕΤΣΙ

Ρε παιδια συγνωμη ειμαστε αφελεις; Ξερετε τι χρημα επεσε στα σκοπια; Νομιζετε οτι αυτοι οι ξεφτιλες συριζοανελ, ποταμακια, κατι ανεξαρτητοι..ενδιαφερονται για τα κομματα η την Ελλαδα; ΝΑ ΤΑ ΚΟΝΟΜΗΣΟΥΝ ΧΟΝΤΡΑ θελουν και να λυσουν το προβλημα τους για 10 γεννεες. Σκασιλα τους αυτοι για την πολιτικη.Ξερετε τι ταριφα θα εχει το ΝΑΙ; Το θεμα ειναι να μπορεσει καποιος να την αποκαλυψη τη δωροδοκια..και τοτε να τους αναλαβει ολους αυτους τους ξεφτιλισμενους, Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ..οχι δικαστες και εισαγγελεις και αυτοι πουλημενοι ειναι..δημοσιοι κηφηνες που νοιαζονται μονο..για τα αναδρομικα τους.

Ωχ!

Πρέπει να είμαστε έξω από τη Βουλή και αν χρειαστεί (που με αυτούς τους κατσαπλιάδες ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΕΊ!!!) να μπούμε μέσα και να αποτρέψουμε την προδοσία. Αρκεί να είμαστε πολλοί. Και να μη ξεχνάμε: Φωνή λαού οργή Θεού. Ο Θεός ρίχνει συμφορές, εμείς δεν χρειάζεται παρά να ρίξουμε σφαλιάρες και κλωτσιές στους παχυλούς και καλοβολεμένους κ@λ@υς τους. Και τα λεφτά θα έχουν πάρει, γιατί θα τα πάρουν προκαταβολή και την εθνική υπερηφάνεια θα σώσουμε. Μετά θα τους πάρουμε τα λεφτά και με αυτά θα χτίσουμε τις πιο σκοτεινές φυλακές για να τους κλείσουμε μέσα και να μη ξαναδούνε το φως της ημέρας. Τι λέτε; Ψήνεστε;

στερεολλαδιτης

Αν και στερεολλαδιτες, ποναμε πολυ για την ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΜΑΣ. Πιστευω δεν θα υπαρξει ΚΑΝΕΝΑΣ Μακεδονας να ψηφισει στις εκλογες οποτε γινουν, ΑΝΕΛιτες.Γιατι ειναι οι μονοι υπευθυνοι για οσα συμβαινουν στην χωρα μας.ΚΑΜΜΕΝΕ, ριξε τωρα την κυβερνηση γιατι δεν θα υπαρξει αλλη ευκαιρια! (ΚΑΙ ΑΣΕ ΤΙΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ)

ΑΔΙΑΙΡΕΤΟΣ ΔΥΑΣ

ΣΙΓΑ ΜΗΝ..ΕΠΙΤΑΧΥΝΘΟΥΝ ΟΙ..ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΦΟΥ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΕΝΟ ΝΑ ΠΑΝΕ ΑΛΑ ΜΠΡΑΤΣΕΤΑ ΣΕ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΝ ΜΑΗ . ΚΟΙΝΗ Η ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΥΣ ΡΟΛΟΥΣ .ΟΛΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ... Ο ΥΠΟΔΥΟΜΕΝΟΣ ΤΟΝ ΡΥΘΜΙΣΤΗ ΕΓΓΥΗΤΗ ΚΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΜΠΟΥΡΛΟΤΙΕΡΗ . Ο ΑΛΛΟΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΟΒΑΡΟΣ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΧΑΧΑΣ ΕΞΩ ΕΙΝΑΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ...ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΛΛΗΝΕΣ .

vvv

Ολοι κατω απο αυτους ειναι δεσμιοι με τον φοβο της συνταξης.... Οποτε ειτε κανουν οτι τους πουν οι συμβουλοι τους η φευγουν... Οποτε σχεδον ολες οι επιτροπες ειναι για τα ματια του κοσμου...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5623_252863_120446

Ο Κύπριος πρόεδρος ετοιμάζει ήδη την απαντητική επιστολή στην οποία θα σημειώνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη συζήτηση επί του θέματος αυτού, και πως η πρόταση Ακιντζί τορπιλίζει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για τους υδρογονάνθρακες - Τη λύπη του εκφράζει ο ηγέτης του ψευδοκράτους