Σταύρος Θεοδωράκης: Ο Τσίπρας έδιωξε τον υπουργό της Συμφωνίας των Πρεσπών και κρατά τον σαμποτέρ της Συμφωνίας

theodorakis_stavros

«Έχει μπει στην εποχή του πανικού. Εκεί που συσσωρεύεις μόνο λάθος αποφάσεις» 

«Αν ο κ.Τσίπρας ήθελε να αλλάξει εξωτερική πολιτική, τότε καλώς έκανε και απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά. Αν όμως δεν θέλει να αλλάξει εξωτερική πολιτική τότε υπέστη μια μεγάλη ήττα. Διώχνει τον υπουργό της Συμφωνίας των Πρεσπών και κρατά τον σαμποτέρ της Συμφωνίας» σημειώνει ο Σταύρος Θεοδωράκης στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξή του στην «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο» και τον Χάρη Ιωάννου.

«Ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τον κ. Καμμένο ίσως έχει πάψει να προσδοκά να κερδίσει και νοιάζεται μόνο για το τι θα χάσει. Έχει μπει στην εποχή του πανικού. Εκεί που συσσωρεύεις μόνο λάθος αποφάσεις» επισημαίνει o επικεφαλής του Ποταμιού σε ερώτηση «τι έχει να κερδίσει όμως ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τον κ. Καμμένο». «Όλα μαρτυρούν ότι το άγχος του κ. Τσίπρα δεν είναι να πείσει τον Καμμένο να ακολουθήσει τους άλλους, αλλά να πείσει τους άλλους να ακολουθήσουν τον Καμμένο. Το νέο σφιχταγκάλιασμα με τον κ. Καμμένο είναι σήμα ότι όπως - όπως και κούτσα - κούτσα θα προσπαθήσουν να πάνε μέχρι το τέλος. Τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο» τονίζει ο Στ.Θεοδωράκης.

Για το μείζον θέμα των μυστικών κονδυλίων επαναλαμβάνει πως το Ποτάμι ζητά έλεγχο της Βουλής και δραστικό περιορισμό τους. «Τα λεφτά αυτά δεν είναι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες, ενισχύοντας, ας πούμε, εθνικιστικά σωματεία» λέει. Καλεί δε, τον κ. Καμμένο να «δώσει πρώτα λογαριασμό για τα μυστικά κονδύλια του υπουργείου Αμύνης και των ομοϊδεατών του υπουργών και μετά ας πει για τους άλλους».

Σχολιάζοντας την πρόσφατη επίθεση που εξαπέλυσε ο κ. Καμμένος σε βάρος της Εφημερίδας των Συντακτών, ο επικεφαλής του Ποταμιού σημειώνει ότι δεν τον εξέπληξε, καθώς «ο κ. Καμμένος είναι ικανός για όλα. Δεν έχει φραγμούς. Όταν συζητούσαμε τον γάμο των ομοφυλοφίλων είχε φτάσει στο σημείο να μιλήσει για κτηνοβασίες. Απλώς οι τερατωδίες του δεν κατακρίνονται πάντα».

Υπενθύμισε δε, τα όσα έχει πει ο υπουργός Άμυνας στο παρελθόν για το Ποτάμι επισημαίνοντας ότι «δυστυχώς δεν ήταν μόνο ο «ακροδεξιός Καμμένος» ήταν και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί σήμερα, που διακινούσαν τσουβάλια τη λάσπη. «Άνθρωπος του Μπόμπολα», «διαπλεκόμενος», «πράκτορας γερμανικών συμφερόντων». Βρωμιές που αναπαρήχθησαν από ένα μεγάλο τμήμα του μαύρου διαδικτύου, αλλά και στρατευμένους δημοσιογράφους και σχολιαστές που εκείνη την εποχή έβρισκαν τον κ. Καμμένο κομψό και χαριτωμένο». Ενώ στην αναφορά του Χάρη Ιωάννου ότι «ο κ.Τσίπρας έχει πει ότι σε καμμιά περίπτωση, δεν θα χαρακτήριζε τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα», ο επικεφαλής του Ποταμιού σημείωσε πως «και ο κ. Καμμένος έλεγε κάποτε τους χουντικούς «περιθωριοποιημένους πατριώτες». Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Χουντικοί ήταν».

Μιλώντας για τη στάση του Ποταμιού στο ενδεχόμενο κατάθεσης πρότασης μομφής κατά της κυβέρνησης από τη ΝΔ, με αφορμή τη Συμφωνία των Πρεσπών και αν θα ψηφίσει τη συμφωνία στη Βουλή, ο Σταύρος Θεοδωράκης με κατηγορηματικό ύφος είπε πως «το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση. Δεν είμαστε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν θα τους στηρίξουμε. Όπως δεν τους στηρίξαμε και στην προηγούμενη πρόταση μομφής. Στηρίζουμε όμως τη χώρα. Δεν δειλιάζουμε. Η λύση του Μακεδονικού είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας». Στην ερώτηση του Χάρη Ιωάννου «επιμένετε ότι δεν θα αντικαταστήσετε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σε καμία περίπτωση;» απαντά με χιούμορ: «Μα μην συνεχίσετε να προκαλείτε τον κ. Καμμένο. Θα αποκαλύψει ότι σας χρηματοδοτεί και η Μέρκελ και οι κληρονόμοι της Θάτσερ και ό,τι άλλο κρύβεται από πίσω σας».

Απαντώντας για το ενδεχόμενο προεκλογικής ή μετεκλογικής σύμπραξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη στο πλαίσιο ενός “μεταρρυθμιστικού μετώπου” ο Σταύρος Θεοδωράκης επισημαίνει πως «το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι τα μέτωπα, αλλά οι συνεργασίες στη βάση συγκεκριμένων σχεδίων. Το Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις που συνθέτουν αυτά τα σχέδια. Δεν αποκλείουμε λοιπόν τις «μετεκλογικές συμπράξεις» με στόχο την καλυτέρευση της ζωής των πολιτών». Ερωτηθείς αν είναι «ανοιχτός» στο να συνδράμει στο προοδευτικό μέτωπο του ΣΥΡΙΖΑ, ο επικεφαλής του Ποταμιού τονίζει πως «το προοδευτικό θέλει απόδειξη και ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αρνείται την ψήφο των Ελλήνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κομματοκρατία στο Δημόσιο, καταριέται τα μη κρατικά πανεπιστήμια. Όλα αυτά είναι σημάδια συντηρητισμού και όχι προοδευτισμού» λέει.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης επιμένει στην αυτόνομη πορεία του Ποταμιού και δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο: «Ποτάμι και ξερό ψωμί». Μιλώντας για το Συνέδριο του Ποταμιού που θα διεξαχθεί στις 3 και 4 Νοεμβρίου στην Αθήνα, αναφέρει ότι θα είναι «ένα συνέδριο παραφωνία στο γκρίζο της πολιτικής. Θα ακούσουμε τις «φωνές που εμπνέουν» - Αλιβιζάτος, Αρβελέρ, Βαγιανός, Βερέμης, Γιωσαφάτ και πολλούς άλλους – και θα έχουμε πιστεύω ωφέλιμες εμπνεύσεις για τη χώρα. Από αυτές που καρποφορούν πιο εύκολα σε μικρότερα κόμματα, γιατί στα μεγάλα κυριαρχούν τα υποκριτικά πάθη» καταλήγει.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της συνέντευξης:

Γιατί χαρακτηρίζετε «όμηρο του Καμμένου» τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μετά την παραίτηση του Νίκου Κοτζιά;

Γιατί πλέον όλα μαρτυρούν ότι το άγχος του κ. Τσίπρα δεν είναι να πείσει τον Καμμένο να ακολουθήσει τους άλλους, αλλά να πείσει τους άλλους να ακολουθήσουν τον Καμμένο. Πιστεύετε ότι θα υπάρξει υπουργός στο μέλλον που θα σκεφτεί να αμφισβητήσει τον κ. Καμμένο; Για να έχει την τύχη του Φίλη και του Κοτζιά;

Ποιον διαφορετικό χειρισμό θα μπορούσε να είχε κάνει ο πρωθυπουργός;

Αν ο κ. Τσίπρας ήθελε να αλλάξει εξωτερική πολιτική, τότε καλώς έκανε και απομάκρυνε τον κ. Κοτζιά. Αν όμως δεν θέλει να αλλάξει εξωτερική πολιτική τότε υπέστη μια μεγάλη ήττα. Σκεφθείτε μόνο το μήνυμα που στέλνει στο εξωτερικό. Διώχνει τον υπουργό της Συμφωνίας των Πρεσπών και κρατά τον σαμποτέρ της Συμφωνίας, δηλώνοντας παράλληλα ότι θέλει να ολοκληρώσει τη Συμφωνία. Με συγχωρείτε, αλλά όλο αυτό δεν βγάζει νόημα.

Τι έχει να κερδίσει όμως ο κ. Τσίπρας ακολουθώντας τον κ. Καμμένο;

Ίσως να έχει πάψει να προσδοκά να κερδίσει και να νοιάζεται μόνο για το τι θα χάσει. Έχει μπει στην εποχή του πανικού. Εκεί που συσσωρεύεις μόνο λάθος αποφάσεις.

Στα απόνερα της παραίτησης του κ. Κοτζιά ξεκίνησε ξανά η συζήτηση για τα μυστικά κονδύλια που διαθέτουν ορισμένα υπουργεία. Εσείς επιμένετε στον έλεγχο της Βουλής. Πιστεύετε ότι όντως μπορεί να επιτευχθεί;

Και το ‘16 και το’17, έχω θέσει στη Βουλή το θέμα των μυστικών κονδυλίων. Ζητάμε τον έλεγχο της Βουλής, ζητάμε και να περιοριστούν δραστικά. Για ποιο λόγο ας πούμε έχει μυστικά κονδύλια το υπουργείο Μακεδονίας Θράκης; Και που τα διαθέτει; Τα λεφτά αυτά δεν είναι για να χτίζουν κάποιοι πολιτικές καριέρες, ενισχύοντας, ας πούμε, εθνικιστικά σωματεία…

Τον έλεγχο των μυστικών κονδυλίων ζήτησε πάντως και ο κ. Καμμένος.

Ο κ. Καμμένος ζήτησε τον έλεγχο των κονδυλίων των άλλων. Πρώτα ας δώσει λογαριασμό για τα δικά του μυστικά κονδύλια, του υπουργείου Αμύνης και των ομοϊδεατών υπουργών του, και μετά ας πει για τους άλλους.

Εκτιμάτε ότι μετά τα πρόσφατα γεγονότα οι εκλογές έρχονται πιο κοντά;

Δεν πιστεύω ότι αλλάζει ο εκλογικός σχεδιασμός του κ. Τσίπρα. Αντιθέτως το νέο σφιχταγκάλιασμα με τον κ. Καμμένο είναι σήμα ότι όπως-όπως και κούτσα- κούτσα θα προσπαθήσουν να πάνε μέχρι το τέλος. Τουλάχιστον μέχρι τον Μάιο.

Επιμένετε ότι δεν θα αντικαταστήσετε τους ΑΝΕΛ στην κυβέρνηση σε καμία περίπτωση;

Μα μη συνεχίσετε να προκαλείτε τον κ. Καμμένο. Θα αποκαλύψει ότι σας χρηματοδοτεί και η Μέρκελ και οι κληρονόμοι της Θάτσερ και ότι άλλο κρύβεται από πίσω σας.

Σας εξέπληξε αλήθεια η χυδαία επίθεση του κ. Καμμένου στην ΕφΣυν με τις συκοφαντικές αναφορές περί κρυφών χρηματοδοτήσεων από τον Τζορτζ Σόρος κλπ;

Δεν με εξέπληξε. Γνωρίζω ότι στην πολιτική, ειδικά στο συγκεκριμένο περιβάλλον, δεν υπάρχει ούτε τσίπα, ούτε συστολή. Κυριαρχεί ο καιροσκοπισμός. Ο κ. Καμμένος είναι ικανός για όλα. Δεν έχει φραγμούς. Όταν συζητούσαμε τον γάμο των ομοφυλοφίλων είχε φτάσει στο σημείο να μιλήσει για κτηνοβασίες. Απλώς οι τερατωδίες του δεν κατακρίνονται πάντα. Κάποιοι, στο όνομα της μακροημέρευσης των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, όχι μόνο δεν του ασκούν κριτική, αλλά προβάλουν θετικά όλες τις δράσεις του. Και κάποιοι άλλοι λένε «που να μπλέκω τώρα».

Κάποιοι θυμήθηκαν αυτές τις μέρες και τα όσα έλεγε ο υπουργός Άμυνας στο παρελθόν για το Ποτάμι. Από την πρώτη μέρα που εμφανιστήκατε…

Ναι, όπως έγραψε προχθές ένας σχολιαστής «δεν μπορώ να ανακαλέσω στη μνήμη μου άλλον πολιτικό που να δέχθηκε τόση λάσπη και τόση χυδαιότητα όσο ο Θεοδωράκης». Και δυστυχώς δεν ήταν μόνο ο «ακροδεξιός Καμμένος» ήταν και κάποια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, υπουργοί σήμερα, που διακινούσαν τσουβάλια τη λάσπη. «Άνθρωπος του Μπόμπολα», «διαπλεκόμενος», «πράκτορας γερμανικών συμφερόντων». Βρωμιές που αναπαρήχθησαν από ένα μεγάλο τμήμα του μαύρου διαδικτύου, αλλά και στρατευμένους δημοσιογράφους και σχολιαστές που εκείνη την εποχή έβρισκαν τον κ. Καμμένο κομψό και χαριτωμένο.

Πάντως ο κ. Τσίπρας έχει πει ότι σε καμία περίπτωση, δεν θα χαρακτήριζε τους ΑΝΕΛ ακροδεξιό κόμμα.

Και ο κ. Καμμένος έλεγε κάποτε τους χουντικούς «περιθωριοποιημένους πατριώτες». Αυτό δεν αλλάζει την πραγματικότητα. Χουντικοί ήταν.

Σε δύο εβδομάδες ξεκινάει το τρίτο συνέδριο του Ποταμιού. Ποιες είναι οι προσδοκίες σας; Επιμένετε στον στόχο για αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές;

Τα είπαμε αυτά. Ποτάμι και ξερό ψωμί. Θα προσπαθήσουμε να είναι ένα συνέδριο παραφωνία στο γκρίζο της πολιτικής. Θα ακούσουμε τις «φωνές που εμπνέουν» - Αλιβιζάτος, Αρβελέρ, Βαγιανός, Βερέμης, Γιωσαφάτ και πολλοί άλλοι – και θα έχουμε πιστεύω ωφέλιμες εμπνεύσεις για τη χώρα. Από αυτές που καρποφορούν πιο εύκολα σε μικρότερα κόμματα, γιατί στα μεγάλα κυριαρχούν τα υποκριτικά πάθη.

Υπάρχει περίπτωση προεκλογικής ή μετεκλογικής σύμπραξης σε ένα «μεταρρυθμιστικό» μέτωπο υπό τον Κυριάκο Μητσοτάκη;

Το μέλλον της Ελλάδας δεν είναι τα μέτωπα, αλλά οι συνεργασίες στη βάση συγκεκριμένων σχεδίων. Το Ποτάμι κάνει συνεχώς προτάσεις που συνθέτουν αυτά τα σχέδια. Δεν αποκλείουμε λοιπόν τις «μετεκλογικές συμπράξεις», όπως λέτε. Αλλά αυτές οι συμπράξεις δεν είναι αυτοσκοπός. Αυτοσκοπός είναι μόνο η καλυτέρευση της ζωής των ανθρώπων.

Γιατί δεν είστε ανοιχτός αντιστοίχως και στα ανοίγματα του κ. Τσίπρα; Εμμέσως σας έχει καλέσει να συνδράμετε σε ένα προοδευτικό μέτωπο.

Το προοδευτικό θέλει απόδειξη. Ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση αρνείται την ψήφο των Ελλήνων που έφυγαν στα χρόνια της κρίσης στο εξωτερικό, δεν έχει κανένα πρόβλημα με την κομματοκρατία στο Δημόσιο, καταριέται τα μη κρατικά πανεπιστήμια… Όλα αυτά είναι σημάδια συντηρητισμού και όχι προοδευτισμού.

Αν τελικά η Συμφωνία των Πρεσπών φτάσει στην ελληνική Βουλή, το Ποτάμι θα την ψηφίσει; Κι αν έχει προηγηθεί πρόταση μομφής στην κυβέρνηση από τη ΝΔ, τι θα κάνει; Θα στηρίξει την κυβέρνηση, ώστε να περάσει μετά η συμφωνία;

Το Ποτάμι είναι αντιπολίτευση. Δεν είμαστε με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και δεν θα τους στηρίξουμε. Όπως δεν τους στηρίξαμε και στην προηγούμενη πρόταση μομφής. Στηρίζουμε όμως τη χώρα. Δεν δειλιάζουμε. Η λύση του Μακεδονικού είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας. Τα Σκόπια, όπως και τα Τίρανα, πρέπει να γίνουν ευρωπαϊκό έδαφος. Η Ελλάδα σε αυτή την πορεία δεν μπορεί να είναι εχθρός. Αντιθέτως πρέπει να είναι οδηγός.

Πάντως κάποιοι λένε ότι η συμφωνία των Πρεσπών, αργοπεθαίνει μετά την παραίτηση του κ.Κοτζιά και το αρνητικό κλίμα στο κοινοβούλιο των Σκοπίων.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και γενικότερα θα έλεγα ο Δυτικός κόσμος, θέλει να ανακόψει την επέλαση των Ρώσων, αλλά και των Τούρκων στα Νότια Βαλκάνια. Και δε νομίζω ότι θα εγκαταλείψουν την προσπάθεια. Αντιθέτως θα επιμένουν μέχρι τέλους. Σε μας απομένει να επιλέξουμε με ποιους θα πάμε και ποιους θα αφήσουμε.

Και μια ερώτηση για την ιστορία. Στις εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015 σας προτάθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ ή προτείνατε εσείς, να συμμετάσχετε στην κυβέρνηση με όρο να μην μετάσχουν οι ΑΝΕΛ;

Δεν έγινε καμία πρόταση και καμία διαπραγμάτευση με τον κ. Τσίπρα τον Σεπτέμβριο του ’15. Αδίκως ανησυχούσε και θύμωνε συνεχώς ο κ. Καμμένος. Ο κ. Τσίπρας δεν τον απάτησε. Τουλάχιστον όχι μαζί μου.

Πηγή: «Εφημερίδα των Συντακτών-Σαββατοκύριακο»

ΣΧΟΛΙΑ (11)

Από Νέα Υόρκη

Άλλος ένας προδότης......

παρμενιων

αφου θα ψηφισεις και εσυ την προδοσια της μακεδονιας σταυρο. ποιον δουλευεις δεκανικι του τσιπρα;

Ακους

Ορφανο του Μπομπολα,2 μύρια αρπαξαν οι Αλβανογυφτοι Σκοπιανοι βολευτες να ψηφίσουν, εσένα δεν σε κόβω να παίρνεις πανω από 1 ψωροχιλιαρικο μια και είσαι γνωστός ψωριαροφτηνιαρης!!!

Έλα βρε

που κρύβεσαι! Αφού ξέρουμε τι δεκανίκι είσαι! Που αρθρώνεις και πολιτικές θέσεις, μη χ...!

dk23

Ευτυχώς για τον ...μέγα ηγέτη .....θα βρει κάτι ηλίθιους σαν και σένα να ψηφίσουν τη συμφωνία ...βρε Ουστ ... πουλημένα παληοτομαρα

Βρε

Μπομπολακη,θα ψηφισεις με την τιμη που σου υποσχεθηκαν η θα ζητησεις αυξηση,λιγουρακο;

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΠΟΥ ΤΟ ΚΡΑΤΑ ΡΕ ΦΙΛΕ Η ΦΩΦΗ ?ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΚΙΝΑΛ Ο ΠΟΤΑΜΙΑΣ?

Μ,ΠΑΣΟΚ

ΝΑΙ ΑΛΛΑ ΕΧΕΙ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΟΥ ΣΑΣΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΙΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΔΟΣΙΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΕΤΑΞΕΙ ΟΠΩΣ ΕΜΕΙΣ ΤΑ ΧΑΡΤΙΑ ΥΓΕΙΑΣ ΣΤΟ ΚΑΛΑΘΙ.

Και η φωφη

Κρατάει εσένα που είσαι δεκανίκι του Μυριζα

στην ζωη

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΤΟ ΜΕΙΖΩΝ ΑΠΟ ΤΟ ΕΛΛΑΣΟΝ.ΕΤΣΙ ΤΟ ΝΑ ΑΝΑΚΟΠΕΙ Η ΠΡΟΣ ΤΑ ΚΑΤΩ ΠΟΡΕΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΠΟΥΔΑΙΟΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΕΡΔΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΛΛΟΥΣ.ΕΤΣΙ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΚΡΙΤΗΣ ΚΑΙ ΔΗΘΕΝ ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΣ.ΘΑ ΣΤΗΡΙΞΕΙ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΗΝ ΡΙΞΕΙ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΒΕΙ ΣΤΗΝ ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ.ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΣΚΕΠΤΟΜΕΝΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mits555

Η δική μας δουλειά δεν είναι να μπλεκόμαστε στα πόδια των επιχειρησιακών την ώρα της κρίσης, είπε ο πρωθυπουργός, έπειτα από την επίσκεψή του στο επιχειρησιακό κέντρο της Πυροσβεστικής

52
ozersai1

Ο «υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους ζητά συνεταιρισμό αντί για ομοσπονδία – Διαμηνύει ότι το ψευδοκράτος δεν θα συζητήσει για τα Βαρώσια εάν η Κύπρος δεν συζητήσει το θέμα του φυσικού αερίου

1
mitsotakis_maximou2

Από την πρώτη στιγμή που εκδηλώθηκε ο σεισμός, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους συναρμόδιους υπουργούς - Στη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο Νίκος Χαρδαλιάς

2
Anastasiades_Akinci_Slider1

Θέση των Ηνωμένων Εθνών είναι πως πρέπει να υπάρξει συμφωνία μεταξύ των δυο ηγετών στην Κύπρο για το πώς θα προχωρήσουν πριν απευθυνθούν στον ΓΓ των Ηνωμένων Εθνών