Η Τουρκία προκαλεί ξανά: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο το 1974

tsavousoglou_main01

Σε ανακοίνωσή του το τουρκικό ΥΠΕΞ υποστηρίζει ότι έγιναν «θηριωδίες» από Ελληνοκύπριους σε βάρος Τουρκοκυπρίων και λέει ότι η Άγκυρα «θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα» στο νησί

Νέα πρόκληση από την Τουρκία με ανακοίνωσή της στην οποία απαντά στην κοινή δήλωση που υπέγραψαν οι ηγέτες Ελλάδος - Αιγύπτου - Κύπρου στην πρόσφατη τριμερή συνάντησή τους στην Κρήτη.

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ Χαμί Ακσόι χαρακτηρίζει «ειρηνευτική επιχείρηση» την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το 1974 κάνοντας επίσης λόγο για «θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων μεταξύ 1963 -1974 στο νησί».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:

«Είμαστε αναστατωμένοι από τους αδικαιολόγητους ισχυρισμούς εναντίον της Τουρκίας στην κοινή δήλωση που δημοσιεύθηκε μετά την ολοκλήρωση της τριμερούς συνόδου Ελλάδας- Αιγύπτου- Ελληνοκυπριακής διοίκησης που έγινε στις 10 Οκτωβρίου 2018 στην Ελούντα της Κρήτης.

Είναι απαράδεκτο να παραβλέπονται οι θηριωδίες που διέπραξαν οι Ελληνοκύπριοι εναντίον των Τουρκοκυπρίων το διάστημα 1963-1974 στο νησί και να αποδίδεται το “κυπριακό πρόβλημα” στην ειρηνευτική επιχείρηση που έκανε η Τουρκία το 1974 βασιζόμενη σε δικαιώματα που απορρέουν από τη συμφωνία του 1960.

Σε αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία θα συνεχίσει αποφασιστικά να διατηρεί τα δικαιώματα και τα συμφέροντα που προκύπτουν από το γεγονός ότι οι Τουρκοκύπριοι είναι συνιδιοκτήτες του νησιού.

Αυτοί που κάνουν βήματα στην περιοχή σε βάρος των νόμιμων δικαιωμάτων και συμφερόντων της Δημοκρατίας της Τουρκίας και της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου και εκείνοι που προσπαθούν να αγνοήσουν την Τουρκία στην περιοχή, δεν θα πετύχουν ποτέ τους στόχους τους».


turkis-mfa-1

ΣΧΟΛΙΑ (64)

Από ακροδεξιά προδοτοχούντα τη περίμενες....

Μια ζωή άχρηστοι οι ακροδεξιοί, δεν πρόσφεραν ποτέ τίποτα στη Ελλάδα και χάσαμε και εδάφη. Μόνο νευρωτικοκοροτσαμπουκάδες με τους πιο αδύναμους ξέρουν να κάνουν και να τραβούν μαχαίρια σε παιδάκια. Τότε η χούντα είχε φτιάξει 3 σχέδια αμύνης , το Αφροδίτη 1,2 και 3 που το τρίτο ήταν το πραξικόπημα εναντίον του Μακαρίου και αυτό πήγε καλά (είναι μάνες σε αυτά). Στα άλλα κοιμόντουσαν και έλεγαν ότι οι τούρκοι δεν κάνουν επέμβαση ησυχάστε αλλά γυμνάσια (άκουσον άκουσον δεν μπορούσαν να ξεχωρίσουν την επέμβαση από τα γυμνάσια!!) ενώ ο Αμερικάνος υφυπουργός εξωτερικών Σισκο τους είχε προειδοποιήσει δύο μέρες πριν στην Αθήνα !!! τους είπε τότε ότι οι Τούρκοι ετοιμάζουν επέμβαση!! πιό βλάκες δεν υπάρχουν με όλη την έννοια της λέξεως!!! Όλες οι στρατιωτικές σχολές του κόσμου αναφέρουν την ιστορία τους ως παράδειγμα αποφυγής και γέλιου!! Αγράμματα ταγάρια, γιδοβοσκοί επικίνδυνοι για την πατρίδα και με σφραγίδα της ιστορίας ........ και μετά μιλάνε για ξεπουλήματα αριστεράς λες και χάσαμε εδάφη με δαύτους, αν δεν ήταν και οι αριστεροί η Ελλάδα θα ήταν το χωριό του Μελιγαλά, κάτι δηλαδή σε offshore μπας και είχαμε εισόδημα.....

Καγιαλές

Απο ακροδεξιά προδοτοχούντα κλπ...@Αφού συμφωνήσω απόλυτα με το επίπεδο της αγραμματοσύνης,βλακείας και άγνοιας του παιχνιδιού των διεθνών σχέσεων από τους βλακοκαραβανάδες της χούντας ας πούμε και δυο κουβέντες για την άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος την συμβολή της αριστεράς στην πατρίδα μας.Η αριστερά ισοπέδωσε στην χώρα μας ότι είχαν αφήσει όρθιο τα πάντσερ του συμμάχου τους Γκουντέριαν(μην ξεχνάμε την συμφωνία Ρίμπεντροπ-Μολότωφ)στέλνοντας τα νιάτα της Ελλάδος στο σφαγείο χωρίς κανένα λόγο,όταν οι σφαίρες επιρροής είχαν κριθεί και σχεδιαστεί ,μάλιστα πάνω σε χαρτοπετσέτα σε ότι αφορά την περιοχή μας.Η αναλβάβητη και παντελώς άσχετη ηγεσία της αριστεράς,έγιναν χρησιμοι ηλίθιοι στα χέρια του κάθε Τσερνίτσεφ και "Παππού"(Δημητρώφ) παίζοντας τα γεωπολιτικά παιχνίδια των Σοβιετικών και των Βρετανών,ως άλλοι δουλοπάροικοι,όπως τα τηλεγραφήματα του ΚΚΣΕ επιβεβαιώνουν και τα οποία είναι στην διάθεση του κάθε ερευνητή πλέον.Αλήθεια που κοιμότανε η ηγεσία της αριστεράς όταν οι μυστικές συμφωνίες βοούσαν διαρκούντος του πολέμου;Εκτός από την καταστροφή που προκάλεσαν ,το μίσος ,το παιδομάζωμα και τον διχασμό,στέρησαν από την πατρίδα μας την δυνατότητα να διεκδικήσει αυτά που δικαιούταν,ως νικήτρια του πολέμου, με βάση τις θυσίες της στα μαρμαρένια αλώνια της τιμής...Τέλος εδώ γιατί αυτό το θέμα δεν μας τιμά σαν χώρα και επειδή τούτη η πατρίδα είναι ολονών μας που λέει και ο Μακρυγιάννης.Η αποφυγή όμως κατανάλωσης κουτόχορτου επιβάλλεται,από όπου αυτό και αν σερβίρεται...Με εκτίμηση

Μ. Κοράλης

¨Ηταν και είναι σφάλμα όλων των Ελλαδικών και Κυπριακών κυβερνήσεων η μη είσοδος της Κύπρου στο ΝΑΤΟ που θα μας εξασφάλιζε την υποστήριξη των μεγάλων αφεντικών- Αμερικανών .Το λέω μετα λόγου γνώσεως , σαν σοσιαλιστής που είμαι .Η τουρκία έκανε κατάχρηση δικαιόματος το 74 .Θα έπρεπε να αποκαταστηση την Συνταγματική τάξη , δηλ. τον πρόεδρο Μακάριο και αντιπρόεδρο Τουρκοκύπριο ως και 30% των βουλειτών Τουρκοκύπριοι .Τραγικό σφάλμα του Μακαρίου το ότι δεν άφησε καινές την θέση του αντιπροέδρου και το 30% των εδρών οπότε οι Τούρκοι δεν θα μπορούσαν να μιλούν για <<Ελληνοκυπριακή διοίκηση >> .Ο αποκλεισμός των Τουρκοκυπρίων στο 3,5 % της Κύπρου ήταν βούτυρο στο ψωμί του Ντεκτας διότι εκεί όποιος μιλούσε Ελληνικά κλπ θεωρείτο προδότης από το καθεστώς του παραπάνω .<<Είμαστε 2 λαοί με διαφορετική γλώσσα και θρησκεία .Σε στρατιωτική επιχείρηση η Κύπρος ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΕΙΤΕ ΥΠΗΡΧΕ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΕ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΜΕΡΑΡΧΙΑ διότι απλούστατα δεν διέθετε ναυτικό και αεροπορία . Αυτό είπαν οι αρχηγοί των 3 Ελλ. επιτελείων στον Κ.Καραμανλή αμέσως μετα την μεταπολίτευση το 74 .Επίσης και οι 2 Αγγλοι στρατηγοί - σύμβουλοι του BBC ,σε εκπομπή του το Δεκέμβριο του 1973 σε συσχετισμό με το βασιλικό αντιπραξικόπημα .

ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ

ΑΝ ΕΓΙΝΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΦΗΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΕΣ ...ΚΡΥΦΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ ΕΤΖΕΒΙΤ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΣΤΗΝ ΓΑΛΛΙΑ ΠΡΙΝ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ...ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΙ ΕΠΙΒΛΕΨΗ ΚΙ Ο ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ ΤΕΛΙΚΑ ΗΤΑΝ ΟΝΤΩΣ Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΚΙ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ...ΕΙΔΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ ΠΡΙΝ ΦΘΑΣΟΥΝ ΤΑ ΑΡΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΚΑΙ ΟΙ ΕΓΓΛΕΖΟΙ ΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΧΑΝ ΕΤΟΙΜΟ ΑΕΡΟΣΚΑΦΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΗΕ .

Καγιαλές

Είναι λυπηρό διαβάζοντας τα σχόλια των συμπατριωτών να διαπιστώνει κανείς ότι ελάχιστοι γνωρίζουν τα πραγματικά αίτια του κυπριακού δράματος.Ας ξεκινήσουμε λοιπόν από το μήλο της έριδος.Παραθέτω ένα τηλεγράφημα του Βρεταννού κυβερνήτη της Κύπρου από τον Δεκέμβριο του 1914!!! που διέρευσε και και δημοσιεύτηκε στην καλά ενημερωμένη επιεθεώρηση "Near East"του Λονδίνου."΄Ωστε,ως προς την Κύπρον γενομένην ήδη αγγλική αποικίαν,θα ήτο δύσκολον να εξευρεθή μάλλον επωφελής χώρα ως νεός πετρελαιοπαραγωγός τόπος πρός εκμετάλλευσιν.Οι Άγγλοι βιομήχανοι θα έπραττον καλώς όπως μελετήσωσι τας ούτω παρουσιαζομένας εξαιρετικάς ευκαιρίας".Διαπιστώνουμε λοιπόν πλήρη εφαρμογή του δόγματος Θουκυδίδη περί αποκλειστικότητος των συμφερόντων,εκτός αν κάποιοι ενδεχομένως ακόμη πιστεύουν ότι όλα αυτά έγιναν και γίνονται για την σοδειά της ντομάτας στην πεδιάδα της Μεσαορίας...Οι παροικούντες την Ιερουσαλήμ γνώριζαν λοιπόν ότι η λεκάνη του Ηροδότου "έχει πολύ φαϊ" γι΄αυτό και δεν ήθελαν εφαρμογή του δημοκρατικού κανόνα της πλειοψηφίας στην Κύπρο,αλλά επικοδομητικές ασάφειες όπου τα τζιμάνια του "φόρεϊν όφεος" θα τις ερμηνεύουν κατά το δοκούν,ως ισχυρότεροι.Αφού ητήθηκαν στρατιωτικά επέλεξαν να στήσουν τις βάσεις τους απέναντι στα κοιτάσματα έχοντας στο νου ότι με διάφορες "βρετανιές" τύπου σχεδίου Ανάν οι εν λόγω βάσεις θα αποκτούσαν κρατική οντότητα δηλαδή και ΑΟΖ.Επειδή θα πάει μακριά το θέμα σταματάω εδώ.Σημειωτέον ότι το ίδιο επιχείρησαν να κάνουν και στην Κρήτη με στόχο το πρόβατο να μείνει "ελευθέρας βοσκής"έξω από το μαντρί ,αλλά εκεί πέσανε πάνω στον Βενιζέλο,ο οποίος του τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί και ακόμα το φυσάνε και δεν κρυώνει.Για όσους ενδιαφέρονται να μάθουν πως χάθηκε η ευκαιρία το όλο ζήτημα να έχει μια δημοκρατικη κατάληξη και αυτοδιάθεση,σύμφωνα με τις υπάρχουσες πλειοψηφίες στο νησί,υπάρχει το συγκλονιστικό βιβλίο του ΄Αντυ Ροδίτη "Κουράγιο Πηνελόπη" με την απόρρητη αλληλογραφία του ΥΠΕΞ των ΗΠΑ στη μοιραία εκείνη περίοδο του 1964.΄Εκεί θα διαπιστώσει κανείς ότι χύσαμε την καρδάρα με το γάλα και καταστήσαμε απαραίτητους για την υπερδύναμη τους χρήσιμους ηλίθιους- βλακοντενεκέδες που εμφανίστηκαν στο προσκήνιο το 1973 και 1974 και δεν είναι μόνο το θέατρο σκιών της χούντας.....

Νίκος Θεσσαλονικιός

Πράγματι το Foreign Office όπως και το Department of State είχαν και έχουν σχεδιασμούς σχετικά με το πετρέλαιο και το φυσικό αέριο της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της νοτιο-ανατολικής μεσογείου. Δεν εξηγείς όμως γιατί οι ελληνοκύπριοι με πρωτοστάτη τον Γρίβα και τις ΦΑΣΙΣΤΙΚΕΣ ομάδες του ΚΥΝΗΓΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΣΚΟΤΩΝΑΝ Τουρκοκύπριους απο το 1964. Δεύτερον η ελληνική χούντα εκείνης της εποχής ήθελε ΤΟΝ ΑΦΑΝΙΣΜΟ του Μακαρίου. Ο Ιωαννίδης έδωσε το πράσινο φώς για ανατροπή του Αρχιεπισκόπου και αρχηγού της κυριακής δημοκρατίας ΔΕΝ ΤΟΝ ΕΒΑΛΑΝ φυσικά οι Τούρκοι. Οι Τούρκοι επενέβησαν ΣΩΣΤΑ ΚΑΙ ΟΡΘΑ αφού είχαν αυτο δικαίωμα ως εγγυήτριες δυνάμεις. Τέλος για να ενημερωθούν όλοι σχετικά με το Κυπρικαό προτείνω ΤΑ ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΑ βιβλία του William Mallinson( Κύπρος. Μια ιστορική Προοπτική και το ΄΄''Πικρές Ελιές''΄΄.

Νίκος Θεσσαλονικιός

Οι Τούρκοι έχουν ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΙΟ σύμφωνα με τις συνθήκες Λονδίνου-Ζυρίχης η Τουρκία και η Ελλάδα είχαν το δικαίωμα παρέμβασης στο νεοσύστατο τότε κράτος της Κυπραικής Δημοκρατίας Ως εγγυήτριες δυνάμεις. Ένεκα της κακής μεταχείρησης, και συμπεριφοράς των Τουρκοκυπρίων απο το 1963 απο τις στρατιωτικές ομάδες του Γρίβα η Τουρκία θα ΕΠΕΝΕΒΑΙΝΕ στην Κύπρο αλλά σταμάτησε την τελευταία στιγμή λόγω της επέμβασης Αμερικανού Προέδρου Τζόνσον. Το 1974 λόγω του ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ της χούντας των Αθηνών βλέπε ταξίαρχο Ιωαννίδη εναντίον του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου. Ο ίδιος ο αρχιεπίσκοπος που επέζησε απο το βήμα του Ο.Η.Ε. κάλεσε ανοικτά την Τουρκία να επέμβειστην Κύπρο. Εκεί που οι Τούρκοι έχουν άδικο είναι στην εφαρμογή του Αττίλα 2 (Αύγουστος 1974 έχει πέσει ήδη η χούντα και έχουμε κυβέρνηση Εθνικής Ενότητος), στην 44 χρόνια κατοχή του νησιού και στην παραμονή των στρατευμάτων στην νήσο μέχρι και σήμερα.

Ο Μακάριος ποτέ δεν κάλεσε τους Τούρκους να βοηθήσουν, το συμβούλιο ασφαλείας των ΗΕ κάλεσε..

Τα πρακτικά της ομιλίας του Μακαρίου στο συμβούλιο ασφαλείας των ηνωμένων εθνών είναι διαθέσιμα στο Ιντερνετ και δεν λένε ότι ο Μακάριος είπε σε καμμία Τουρκία να μπεί μέσα ως βοήθεια. Όποιος κάνει λίγο τον κόπο να τα διαβάσει και ειδικά την παράγραφο 31 θα καταλάβει ότι ο Μακάριος ζήτησε τη βοήθεια του συμβουλίου ασφαλείας των Ηνωμένων Έθνων με το να επαναφέρει την συνταγματική τάξη στην Κύπρο και να προστατέψει τα δικαιώματα των κατοίκων της Κύπρου αφού μερικές εβδομάδες πριν η Ελληνική χούντα πήγε να τον ανατρέψει στο προεδρικό μέγαρο με τη δολοφονία του. Ευτυχώς όμως διέφυγε τελευταία στιγμή αν και το ελικόπτερο του κατερίφθει από βολές των Ελλήνων και ο πιλότος του τραυματίστηκε βαριά. Κοινώς οι Έλληνες είχαν κάνει πραξικόπημα μέσα στην Κύπρο αν και ήταν νομικά οι εγγυητές (με Τουρκία και Αγγλία) της ασφάλειας του νησιού!!

ΕΛΕΟΣ

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΝΕΧΩΣ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΜΑΚΑΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΩΝ ΗΝΩΜΕΝΩΝ ΕΘΝΩΝ. ΔΕΝ ΕΠΙΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΓΙΑΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ ΔΗΛΩΣΕΩΝ ΠΟΥ ΘΕΩΡΟΥΣΕ ΤΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ...ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ .Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥΡΚΟΚΥΠΡΙΩΝ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΟΥΣ ΗΤΑΝ ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΣΦΑΓΗ ΕΛΛΗΝΟΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΕ ΒΑΡΙΑ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΕΝΟ ΤΟ ΝΗΠΙΟ ΑΓΟΡΑΚΙ ΤΗΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΙ ΟΧΙ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .

Ο Μακάριος ΔΕΝ ζήτησε τη βοήθεια της Τουρκίας...

Μην παραποιείτε την ιστορία. Ο Μακάριος ζήτησε την βοήθεια του ΟΗΕ να επιβάλει την τάξη αφού η Ελληνική χούντα είχε επέμβει στη Κύπρο με σκοπό την ανατροπή του με δολοφονία. Δεν μπορούσε να γυρίσει πίσω στη Κύπρο ως νόμιμα εκλεγόμενος πρόεδρος της Κυπρου, χωρίς τη συμβολή του συμβουλίου ασφαλείας....λίγες εβδομάδες μετά την ομιλία του Μακαρίου, μπήκαν οι Τούρκοι μέσα επειδή θεώρησαν επικίνδυνους τους χουντικούς Έλληνες και όχι τον Μακάριο.

Μια ζωη τουρκομογγολοι

Καλα οι τουρκομογγολοι υπανθρωποειδεις, ολες τις γενοκτονιες και εισβολες που επιτελουν τις ονομαζουν "ειρηνευτικες επιχειρησεις". Βλεπε Αφριν και "κλαδος ελαιας".

ποιό πολύ πλάκα όμως έχει....

που οι ακροδεξιοί χωρίς να έχουν αγωνιστεί ή χύσει αίμα για την πατρίδα , αυτοαποκαλούνται πατριώτες !!!χαχαχαχαχα και φοράνε και την Ελληνική σημαία, έτσι για να τονίσουν παραπάνω το υπεραγωνιστικό τους πνεύμα τύπου "τώρα φωνάζω ότι θα σας σκίσω, αλλά αν περάσετε τα σύνορα , θα σας κάνω και μασάζ" χαχαχα μπούληδες

Εσωτερικός εχθρός

Αριστερά και εφσυν τα ίδια λένε. Χειρότερος εχθρός είναι ο εσωτερικός εχθρός. Αυτός που σου λέει πως θα σε βγάλει από τις φυσικές και σε να ακυρώνει ύπουλα και πισώπλατα. Είμαστε τόσο μικρή χώρα που όλοι κατι θελουν να μας πάρουν. Αντιστεκόμαστε παλεύουμε και στα δύσκολα όλοι μαζί. Και βρήκανε την.λυση οι ισχυροί να βάλουνε τους ρουφιάνους τους στην εξουσία για να μας χτυπήσουν. Για αυτό παιδιά αν θέλουμε να ζούμε χωρίς εξαρτήσεις τα μάτια μας στους ρουφιάνους του Τσίπρα και στα πληρωμένα παπαγαλάκια του στυλ εφσυν

ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ

ΜΟΛΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΟΤΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΠΕΙΣΟΥΝ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ ΝΑ ΤΟΝ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΑΝΕΘΕΣΕ ΣΤΟΝ ΓΕΩΡΓΚΑΤΖΗ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΩΝ ΜΥΣΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΤΟΥ ΝΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΝΑ ΤΟΥ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΜΕΣΩ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΟΥ ΣΑΚΟΥ ΤΑ ΕΚΡΗΚΤΙΚΑ .Ο ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΕΔΩΣΕ ΧΑΡΗ ΣΤΟΝ ΠΑΝΑΓΟΥΛΗ ΑΛΛΑ Ο ΜΑΚΑΡΙΟΣ ΑΝ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΠΟΠΕΙΡΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ...ΚΑΛΕΣΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ .ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΕΙΔΟΠΟΙΟΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΘΝΙΚΙΣΤΩΝ ΚΑΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ .ΜΕΓΑΛΟΨΥΧΙΑ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΩΤΙΣΜΟΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΕ ΕΘΝΙΚΕΣ ΠΡΟΔΟΣΙΕΣ .Ο ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΦΤΩΧΟΣ ΚΙ ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΣ ΚΙ ΟΧΙ ΔΟΞΑΣΜΕΝΟΣ ΜΕ ΨΕΜΑΤΑ .

Βλακείες

ο Μακάριος δεν ηταν αριστερός κι ο Παπαδοπουλλος δεν εκανε πραξικοπημα γι αυτο τον αντικαταστησαν με τον Ιωαννίδη. Ο τελευταιος ειναι ο προδότης η ο ηληθιος η και τα δυο.

ΑΠΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ

ΟΤΑΝ ΞΕΡΕΙΣ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΣ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΡΟΝΟΣ ΣΟΥ...ΕΙΣΑΙ ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΣΚΟΤΩΜΟΥΣ ΟΜΟΕΘΝΩΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΠΟΛΕΜΟΥ ΤΗΝ ΔΙΧΟΤΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ .

Ο Μακάριος ΔΕΝ ζήτησε ΠΟΤΕ από την Τουρκία να μπει μέσα...

Αφού προσπάθησε η χούντα να τον ανατρέψει, ο Μακάριος πήγε στα ηνωμένα έθνη και ζήτησε προστάσια της Κυπριακής Δημοκρατίας από το συμβούλιο ασφαλείας, όχι από τους Τούρκους... τα έγγραφα της ομιλίας του υπάρχουν στο διαδίκτυο...ψάξτα πριν φτιάξεις δικές σου ιστορίες

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsotakis_vima_art2

Με ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ξεκίνησαν οι τριήμερες εργασίες στο κοινοβούλιο που θα κορυφωθούν τη Δευτέρα με την ψηφοφορία για παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση - Νωρίτερα ορκίσθηκε ως βουλευτής ο Νίκος Δένδιας

erdogan_art

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο  Τούρκος πρόεδρος στην επέτειο του Αττίλα: «Οσοι πιστεύουν ότι ο πλούτος του νησιού της Κύπρου και της περιοχής ανήκει μόνο σε αυτούς, θα αντιμετωπίσουν την αποφασιστικότητα της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων», δήλωσε  - «Πανηγύρια» στα κατεχόμενα για τη μαύρη επέτειο

77
dendias

«Στόχος η αποκατάσταση των δικαιωμάτων και θεμελιωδών ελευθεριών του κυπριακού λαού, στο σύνολό του, χωρίς παρεκκλίσεις από διεθνείς και ευρωπαϊκές αρχές και αξίες» δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών

18
vouli_main

Οικονομία, φοροελαφρύνσεις, παιδεία, πολιτισμός, υγεία, περιβάλλον και επενδύσεις στους βασικούς άξονες του κυβερνητικού σχεδίου - Μετά την ομιλία του πρωθυπουργού, στις 7 το απόγευμα, αναμένεται να πάρει το λόγο ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας 

15