Tσίρκας από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει το κύρος της στο εξωτερικό

Tσίρκας από Βρυξέλλες: Η Ελλάδα έχει ανακτήσει το κύρος της στο εξωτερικό

Στην Διακομματική Αντιπροσωπεία του Ελληνικού Κοινοβουλίου, που επισκέφθηκε την έδρα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στις Βρυξέλλες το διάστημα 8-10/10/2018, συμμετείχε ο Βασίλης Τσίρκας, βουλευτής Άρτας του ΣΥΡΙΖΑ

tsirkas_1
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, πραγματοποιήθηκαν ενημερωτικές συναντήσεις των Ελλήνων βουλευτών με θεσμικούς παράγοντες της ΕΕ, μεταξύ των οποίων ο Ευρωπαίος Επίτροπος Ανθρωπιστικής Βοήθειας και Διαχείρισης Κρίσεων, Χρήστος Στυλιανίδης, ο εκπρόσωπος Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργαρίτης Σχοινάς και το στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων, Ντέκλαν Κοστέλο.

Οι Έλληνες βουλευτές συναντήθηκαν επίσης με τον πρέσβη της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ανδρέα Παπασταύρου.

Πραγματοποιήθηκαν, τέλος, συναντήσεις με ευρωβουλευτές στην έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στη διάρκεια των οποίων συζητήθηκαν ζητήματα σχετικά με την υφιστάμενη κατάσταση εντός της ΕΕ αλλά και με το μέλλον της Ευρώπης.

Στο πλαίσιο των παραπάνω επαφών και εν όψει των επερχόμενων ευρωεκλογών τον Μάιο του 2019, ο κ. Τσίρκας προέβη στην παρακάτω δήλωση: «Στις ευρωεκλογές του ερχόμενου Μαΐου, οι λαοί της Ευρώπης καλούνται μέσα από τη μαζική τους συμμετοχή να στείλουν το δικό τους μήνυμα ενάντια στον φασισμό και τον εθνικισμό, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που οδήγησαν την ΕΕ στο σημερινό αδιέξοδο. Οφείλουμε όλοι μαζί να δώσουμε μια νέα προοπτική στην ΕΕ και να συνδιαμορφώσουμε το μέλλον της Ευρώπης στη βάση των ιδρυτικών της αρχών και αξιών. Η Ελλάδα, που με την έξοδό της από τα μνημόνια έχει αποκαταστήσει πλήρως την αξιοπιστία της και έχει ανακτήσει το κύρος της στο εξωτερικό, μπορεί να παίξει τον δικό της αναβαθμισμένο ρόλο σε αυτήν τη διαδικασία».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης