Βούτσης: Η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά βοήθησε την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση

Βούτσης: Η επένδυση της COSCO στο λιμάνι του Πειραιά βοήθησε την Ελλάδα να ξεπεράσει την κρίση

«Είμαι σίγουρος ότι μέσα από το διάλογο θα ξεπεραστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα και οι επόμενες επενδύσεις της Σύμβασης Παραχώρησης με ευρύτατη συναίνεση απ’ όλους τους φορείς» προσέθεσε ο ο πρόεδρος της Βουλής 

vouts_09
«Η επένδυση της COSCO SHIPPING στο λιμάνι του Πειραιά έχει αποδειχτεί αμοιβαία επωφελής και για τις δύο πλευρές και είναι σημαντικό ότι πραγματοποιήθηκε σε μια δύσκολη περίοδο βοηθώντας τη χώρα να ξεπεράσει την κρίση».

Τη δήλωση αυτή έκανε ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης ο οποίος πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη σήμερα Παρασκευή, στα κεντρικά γραφεία του ΟΛΠ μετά από πρόσκληση του Διευθύνοντα Συμβούλου Capt. Fu Chengqiu παρουσία της κυρίας Zhang Qiyue, πρέσβειρας της Κίνας και ανώτατων στελεχών της Διοίκησης της Εταιρείας. Στην επίσκεψη συμμετείχε, επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης.

«Είμαι σίγουρος ότι μέσα από το διάλογο θα ξεπεραστούν όλα τα εκκρεμή ζητήματα, ώστε να προχωρήσουν έγκαιρα και οι επόμενες επενδύσεις της Σύμβασης Παραχώρησης με ευρύτατη συναίνεση απ’ όλους τους φορείς» προσέθεσε ο Νίκος Βούτσης.

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης ο Πρόεδρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου επισήμανε την ανάγκη συμμετοχής της εταιρείας στην προεργασία που ξεκίνησε με το τέλος των μνημονίων, για τη διαμόρφωση στη χώρα μας ενός πλαισίου εγγυήσεων για τα εργασιακά δικαιώματα, μέσω των συλλογικών συμβάσεων τονίζοντας ότι “ο διάλογος με τους εργαζόμενους και με τα συνδικάτα αλλά και η προσπάθεια γεφύρωσης ενδεχόμενων διαφορών και βελτίωσης των όρων εργασίας είναι το κλειδί της εργασιακής ηρεμίας και της αρμονικής συνύπαρξης”. Επίσης, έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να καταστεί το σημαντικότερο της Μεσογείου και να συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην ανάπτυξη της τοπικής και εθνικής οικονομίας.

Η πρέσβειρα της Κίνας στη χώρα μας Zhang Qiyue χαρακτήρισε το λιμάνι του Πειραιά ως “υπόδειγμα συνεργασίας Ελλάδας και Κίνας”, ενώ ο Γενικός Γραμματέας Λιμένων, Λιμενικής Πολιτικής και Ναυτιλιακών Επενδύσεων Χρήστος Λαμπρίδης επεσήμανε ότι οι επενδύσεις στο λιμάνι του Πειραιά έχουν χαρακτήρα στρατηγικής σημασίας για τη χώρα.

Ο Πρόεδρος της Βουλής με τους συνεργάτες του περιηγήθηκαν στις επιχειρησιακές μονάδες του λιμένα Πειραιά και ενημερώθηκαν για το έργο που επιτελείται τα τελευταία χρόνια και έχει οδηγήσει το λιμάνι του Πειραιά στην 7η θέση των Ευρωπαϊκών εμπορικών λιμανιών και στην 37η διεθνώς της ετήσιας λίστας της ναυτιλιακής επιθεώρησης Lloyd’s List, ως το ταχύτερα αναπτυσσόμενο λιμάνι στον κόσμο. Επίσης, επισημάνθηκε ο κομβικός ρόλος που διαδραματίζει ο Πειραιάς λόγω της στρατηγικής του θέσης στον θαλάσσιο δρόμο του μεταξιού.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης