Η κυβέρνηση καλύπτει τον Καμμένο για τους δημοσιογράφους που συνελήφθησαν

Πώς αντέδρασαν οι «κύκλοι» του υπουργείου Δικαιοσύνης για το αυτόφωρο που αφορά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» - Έπειτα από μήνυση του υπουργού Εθνικής Άμυνας, οι δημοσιογράφοι Μαυρίδης, Λάμψιας και Γαλανού κρατούνται στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων και την Κυριακή θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα - Τους επισκέφθηκαν οι βουλευτές Βασίλης Κικίλιας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Ανδρέας Λοβέρδος - Στην Ευρωβουλή φέρνει το θέμα η Εύα Καϊλή - Και κόντρα Καμμένου με Μαντζουράνη στο Twitter

Πλήρως κάλυψε σήμερα το βράδυ η κυβέρνηση, μέσω του υπουργείου Δικαιοσύνης, τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Πάνο Καμμένο για την μήνυση σε βάρος των δημοσιογράφων δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» σχετικά με τη κατάσταση που επικρατεί στη Μόρια αλλά και συνολικά στον τρόπο διαχείρισης των ευρωπαϊκών και άλλων πόρων που σύμφωνα με πρόσφατη δήλωση του αρμόδιου κοινοτικού επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου αγγίζουν τα 1,6 δισ. ευρώ.


Κύκλοι του υπουργείου Δικαιοσύνης ανέφεραν ότι «η αυτόφωρη διαδικασία ισχύει για όλους τους πολίτες».

Την στιγμή που στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων κρατούνται ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης, ο διευθυντής Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού ρεπορτάζ Κατερίνα Γαλανού, προκειμένου να ολοκληρωθεί η προανακριτική διαδικασία και να οδηγηθούν στον αρμόδιο εισαγγελέα, μετά την μήνυση Καμένου , το υπουργείο Δικαιοσύνης με περίσσιο θράσος παραπέμπει την νομοθετική επίλυση του όλου θέματος στο μέλλον.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναφέρει ότι «στη συζήτηση για το νέο Ποινικό Κώδικα και για το νέο Κώδικα Ποινικής Δικονομίας που θα ανοίξει σύντομα το ζήτημα αυτό θα πρέπει να αντιμετωπιστεί χωρίς επικοινωνιακές σκοπιμότητες και με τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Πέρα από όλα αυτά το υπουργείο Δικαιοσύνης σε μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιάζει το καλό κυβερνητικό πρόσωπο, σημειώνει «η Κυβέρνηση με πρόσφατη τροποποίηση του «τυποκτόνου νόμου» έχει δώσει δείγμα γραφής, προβαίνοντας σε εξορθολογισμό ουσίας και διαδικασίας στις αστικές δίκες κατά δημοσιογράφων».

Νωρίτερα είχαν οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν μεταβεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ), όπου παρουσιάστηκαν αυτοβούλως, μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος τους ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος.

Στη ΓΑΔΑ, οι τρεις δημοσιογράφοι παρουσιάστηκαν αυτοβούλως έχοντας ενημερωθεί σχετικά με τη μήνυση και εκκίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου και αφού παρέμειναν στις οικίες τους αναμένοντας τα αρμόδια αστυνομικά όργανα, τα οποία το πρωί εμφανίσθηκαν στα γραφεία του Φιλελεύθερου (που όμως είναι κλειστά σήμερα) και του Liberal, αναζητώντας τους.

Από την Ασφάλεια τους παρέπεμψαν στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, (όπου επίσης μετέβησαν μόνοι τους) και πλέον ακολουθείται η προβλεπόμενη διαδικασία.Εξερχόμενος από τη ΓΑΔΑ ο εκδότης του «Φιλελεύθερου» Θανάσης Μαυρίδης σημείωσε ότι «η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» διώκεται γιατί βγάλαμε στη φόρα το μεταναστευτικό. 1,6 δις ευρώ που έχει πάρει η ελληνική κυβέρνηση να διαχειριστεί αυτό το πρόβλημα και έχουμε τελικά τη Μόρια. Εμείς διωκόμαστε όμως γιατί αναδείξαμε το θέμα».

Ερωτηθείς για το ποιά είναι εν συνεχεία η διαδικασία, από τους δημοσιογράφους, ο κ. Μαυρίδης διευκρίνισε ότι «μας είπαν να πάμε στο αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων γιατί εκεί είναι η δικογραφία. Θα προσπαθήσουμε να διευκολύνουμε την ελληνική δικαιοσύνη να κάνει τη δουλειά της. Αφού δεν μας βρήκαν στα σπίτια μας, εμάς». Και συμπλήρωσε: «όταν δεν πάει το βουνό στο Μωάμεθ, πάει ο Μωάμεθ στο βουνό».

Στον εισαγγελέα οδηγούνται αύριο τα στελέχη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος»

Στις εισαγγελικές αρχές αναμένεται να οδηγηθούν αύριο τα στελέχη της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» ενώ οι πληροφορίες αναφέρουν ότι σήμερα θα περάσουν το βράδυ τους στα Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων στο οποίο εμφανίστηκαν αυτοβούλως.

Οι τρεις δημοσιογράφοι - ο εκδότης της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» Αθανάσιος Μαυρίδης, ο διευθυντής της εφημερίδας Παναγιώτης Λάμψιας και η αρχισυντάκτρια του πολιτικού Κατερίνα Γαλανού, εμφανίστηκαν αυτοβούλως σήμερα πρώτα στη ΓΑΔΑ και μετά στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων, θέτοντας ευατούς στη διάθεση της Δικαιοσύνης.

Οι τρεις δημοσιογράφοι είχαν λάβει γνώση της μήνυσης που είχε καταθέσει σε βάρος τους ο υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος με αφορμή πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας. Μάλιστα, ο κ. Καμμένος ζητούσε να ενεργοποιηθεί και η αυτόφωρη διαδικασίας σε βάρος των δημοσιογράφων.

Τους δημοσιογράφους θα επισκεφθεί στο αστυνομικό τμήμα ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, προκειμένου να μιλήσει μαζί τους.

Τους δημοσιογράφους της εφημερίδας «Φιλελεύθερος» που βρίσκονται στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και αύριο θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα μετά τη μήνυμα του Πάνου Καμμένου, επισκέφτηκε αργά το απόγευμα και ο τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ, Βασίλης Κικίλιας. Ο κ. Κικίλιας συνομίλησε μαζί τους και ενημερώθηκε για το τι έχει συμβεί.

Παράλληλα, η Εύα Καϊλή έκανε γνωστό ότι, από κοινού με τον Ανδρέα Λοβέρδο, θα φέρει το θέμα στην Ευρωβουλή.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, μάλιστα, ως εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, επισκέφθηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Εξαρχείων και βρέθηκε το πλευρό των κρατουμένων δημοσιογράφων Θ.Μαυρίδη, Π.Λάμψια και Κ.Γαλανού.

«Το Κίνημα Αλλαγής στηρίζει ολόπλευρα την ελευθερία του Τύπου και τον «Φιλελεύθερο». Ο κυβερνητικός αυταρχισμός δεν θα περάσει!», δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος της ΔΗΣΥ.«Κόντρα» Καμμένου - Μαντζουράνη

Σε μια παράλληλη εξέλιξη, ο Πάνος Καμμένος εξαπέλυσε... διαδικτυακά πυρά κατά του γνωστού νομικού Γιάννη Μαντζουράνη. Αφορμή αποτέλεσε το tweet του Γιάννη Μαντζουράνη, σύμφωνα με το οποίο θα πρέπει με νομοθετική πρωτοβουλία να σταματήσει η άθλια διαδικασία του αυτοφώρου.

Δείτε τον «διάλογο» στο Twitter:
ΣΧΟΛΙΑ (58)

jo

Mανιαδάκης , Παξινός & ΑΡΙΣΤΕΡΟΦΑΣΙΜΟΣ !!!

Απίστευτοι ψεύτες

Κανονικά οι γελοίοι δημοσιογράφοι του "Φιλελεύθερου" (εννοούν Φασίστα) πρέπει να φάνε γερό πρόστιμο. Από τότε που έγινε η κρίση του προσφυγικού έχουμε διαχειριστεί όχι 55.000 μετανάστες (που διαμένουν) αλλά περίπου 900.000. Το 1.6 δις αφορούν 1) καταγραφή των μεταναστών 2) περίθαλψη και κράτηση 3) μεταφορά στην ενδοχώρα 4) μεταφορά στο εξωτερικό 5) επιστροφή στην Τουρκία ή την χώρα τους αν απορριφθεί η αίτηση. Το πρώτο πράγμα το οποίο διέταξαν οι ξένοι ήταν αυτά τα λεφτά να μην πάνε ΓΙΑ ΚΑΝΕΝΑ ΛΟΓΟ στο Ελληνικό Δημόσιο και ΚΥΡΙΩΣ στο Στρατό, αλλά να οδηγηθούν σε ΜΚΟ. Με αιτιολογία για να μην γίνει "κακοδιαχείριση"!! Η μήνυση Καμμένου είναι απόλυτα δίκαιη όταν κάνουν "κάποιοι φιλελεύθεροι" (ανθέλληνες και φασίστες δηλαδή) ένα ρεπορτάζ και κατηγορούν τον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΤΡΑΤΟ για μίζες και απάτες... ενώ ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ δεν έχει πάρει σεντ και όχι μόνο αυτό αλλά έχει δώσει κιόλας. ΦΥΛΑΚΗ ΧΘΕΣ...

Η ΧΟΥΝΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Ο ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΣΙΣΤΑ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΣΕ ΓΥΨΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ. ΕΔΩ ΔΕΝ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ. ΟΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΣΥΝΤΡΙΨΟΥΝ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΗΣ ΧΟΥΝΤΑΣ ΤΣΙΠΡΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΕΙ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΟΛΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!!!!!!!!!!!

To

Αντε μωρε....ολοι πουλημενοι.αριστεροι-δεξιοι-μεση!τρεξανε οι αδιαφθοροι να συμπαρασταθουν στα καημενα τα δημοσιογραφακια...και ο αλλος ο καμμενος τι σιχαμα....και ολοι εσεις λετε αριστερα και μας καταστρεφει ο τσιπρας το ζαβο και ετσι και γιουβετσι....οχι πατριωτες να σας θυμισω το κο Ακη και ποσα εχει φαει στις πλατες του λαου...ο αλλος ο Παγκαλος το ειπε καθαρα....μαζι τα φαγαμε....σιωπη τωρα και οταν θα πατε στη καλπη,οταν ερθει η ωρα να κανετε το σωστο μπας και τα παιδια μας τη γλιτωσουν..και οχι δεν εννοω δαγκωτο κουλη και φωφη..κανενα απο τα 300 ρεμαλια....ολοι μας πουλανε φουμαρα αδερφια!!!

Δημήτρης Κ

Ο Καμμένος ζήτησε τη σύλληψη δημοσιογράφων που έκαναν έρευνα για τα Ευρωπαϊκά προσφυγικά κονδύλια. - Η Ελλάδα για 70.000 πρόσφυγες εισέπραξε: 1,522 δισ. ευρώ - Η Τουρκία για 3.000.000 εισέπραξε 3 δισ. ευρώ ! Κάντε μια διαίρεση στη Τουρκία 1.000 ευρώ το άτομο ! Στην Ελλάδα 21.742 το άτομο ... (αρχοντόπουλα) Πού πήγαν τα λεφτά ?

Ορφανά του Τσαουσέσκου

Αναβίωση του ολοκληρωτικού καθεστώτος Τσαουσέσκου στην Ελλάδα. Από δω και πέρα χρειάζεται δημοκρατική επαγρύπνηση γιατί η δίωξη δημοσιογράφων , οι επιθέσεις παρακρατικών ταγμάτων εφόδου του συριζα σε εφημερίδες και η προσπάθεια απόκρυψης της αλήθειας του καθεστώτος ΣΥΡΙΖΑ είναι σημάδια εισόδου σε σκοτεινές εποχές. Η ε.ε να απαιτήσει όλα τα στοιχεία και τιμολόγια από το καθεστώς συριζα για το που πήγαν τα δις που προορίζονταν για τους μετανάστες. Τα φάγανε τα λεφτά ;;;;;; Εκτός από ψεύτες Είναι και κλέφτες ;;;

Σαουδαραβας επενδυτης οπλων

Η συμμορια παρεχει αλληλοκαλυψη και προστασια στα μελη της. Σιγα το νεο.

Γιώργος

Οι συριζανέλ και θα αποδειχτεί μετά τις εκλογές και το ξεβρώμισμα της χώρας από την συμμορία, είναι μανούλες στις αρπαχτές, βουτηχτές , μάσες-χάψες. Οι (άνθρωποι) δεν παίζονται. Αρπάζουν από και όπου μπορούν και επειδή αρπάζουν όλοι από κάτι, κανένας τους δεν μιλάει. Στις συμμορίας πάντα υπήρχε ομερτά σιωπής.

δάσκάλος:

Να φέρεις αύριο γραμμένη 1000 φορές τη λέξη ΜΗΝΥΣΗ στο τετραδιό σου και να έρθεις με τον κηδεμόνα σου !!!

Οπλαρχηγός Μπαρμπαρουσης

Να είχε γίνει κάτι αντίστοιχο με κυβέρνηση ΝΔ. Να είχε δηλαδή συλληφθεί ο εκδότης του Χωνί, ή κανένας Βαξεβανης, καμμία "ζωαρα" Γιάμαλη κτλ. Θα είχαν ξαμολυθει η Ρουβίκωνες, οι απλυτοι θα καιγανε και θα κάνανε πλιάτσικο στο κεντρο της Αθήνας, η ιαχή φασισμός θα ακουγόταν από άκρη σε άκρη από τους αριστερούς (πασοκια διορισμένους στο δημοσιο-νυν όψιμα Συριζοπουλα) πολίτες. Αυτή είναι η Ελλάδα της αριστεράς & της προόδου.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

pozrikidis

Ένας εμβληματικός άνθρωπος για τα οικονομικά και κοινωνικά δρώμενα της Θεσσαλονίκης, ο πατέρας του διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΘ - Helexpo Κυριάκου Ποζρικίδη, άφησε την τελευταία του πνοή - Αύριο η κηδεία του