Κορυφαία πρόκληση από Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας

Κορυφαία πρόκληση από Ζάεφ: Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία από τη δική μας

Κλιμακώνει τις προκλήσεις ο πρωθυπουργός των Σκοπίων στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του εν όψει του δημοψηφίσματος της 30ής Σεπτεμβρίου για τη Συμφωνία των Πρεσπών

zaef_mesa
Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας: Σε αυτό τον ισχυρισμό προχώρησε σήμερα ο πρωθυπουργός των Σκοπίων Ζόραν Ζάεφ, σε συνέντευξη που παραχώρησε. 

Η προκλητική του δήλωση ερμηνεύεται ότι εντάσσεται στην προσπάθειά του να συσπειρώσει τους πολίτες της χώρας του ενόψει του δημοψηφίσματος της 30ης Σεπτεμβρίου για τη συμφωνία των Πρεσπών. Ο Ζόραν Ζάεφ, ειδικότερα, δήλωσε:
«Το βόρειο τμήμα της Ελλάδας είναι Ελλάδα, το δυτικό τμήμα της Βουλγαρίας είναι Βουλγαρία. Δεν υπάρχει άλλη Μακεδονία πέρα από τη δική μας. Δεν υπάρχει άλλη στον κόσμο. Και γνωρίζοντας την προοπτική και το μέλλον αυτό πρέπει να το κάνουμε για τις επόμενες γενιές, για τα παιδιά μας. Και για αυτό πιστεύω ότι ένας σοβαρός λόγος για να ενωθούμε».
Στην ίδια συνέντευξη ο Ζάεφ επανέλαβε ότι η κύρωση της συμφωνίας θα έχει ως αποτέλεσμα ο «μακεδονικός λαός» να έχει μία διεθνώς αναγνωρισμένη πατρίδα με αναγνωρισμένη «μακεδονική» γλώσσα, ενώ κανείς δεν θα μπορεί κατόπιν να αρνηθεί «τη μακεδονική μας ταυτότητα».

Ο Ζάεφ, πάντως, αναγνώρισε ότι η προσθήκη του «Βόρεια» στο όνομα της χώρας δεν γίνεται εύκολα αποδεκτή από τους πολίτες, υποστήριξε πάντως, ότι τα οφέλη της συμφωνίας για τη χώρα του θα είναι περισσότερα. Ο πρωθυπουργός των Σκοπίων αντιμετωπίζει ιδιαίτερη δυσκολία να πείσει τους σκοπιανούς της διασποράς με εκπροσώπους των οποίων συναντάται σήμερα, στις ΗΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης