Παυλόπουλος: Ευχόμαστε οι Βρετανοί να ξανασκεφτούν την απόφαση για το Brexit

Dmg6NnEW4AQq_75

Εφόσον βγουν θα είναι απλώς ένα τρίτο κράτος πρώην μέλος της ΕΕ είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δεξίωση προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου

Η Ευρωπαϊκή Συνοχή και η Ευρωπαϊκή Προοπτική μακριά από «σημαίες ευκαιρίας» βρέθηκαν στο επίκεντρο του χαιρετισμού του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπη Παυλόπουλου κατά την δεξίωση, που παρέθεσε στο Προεδρικό Μέγαρο, προς τιμήν της Ευρωπαϊκής Ομάδας Δημοσίου Δικαίου του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Δημοσίου Δικαίου.

Αναφορικά με την ολοκλήρωση του ευρωπαϊκού οράματος μετά την απόφαση του Βρετανικού λαού για έξοδο από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Παυλόπουλος συμπύκνωσε σε μια φράση τον πραγματικό Ευρωπαίο Λαό, τον πραγματικό Ευρωπαίο Πολίτη, ως εκείνον ο οποίος επιλέγει να ταξιδεύει με το σκάφος της Ευρώπης και στους καλούς καιρούς και στις τρικυμίες και όχι να ταξιδεύει με το σκάφος της Ευρώπης όπως εκείνοι που ακολουθούν την μέθοδο της «σημαίας ευκαιρίας».

Αναλύοντας τις ελληνικές θέσεις σχετικά με το Brexit σημείωσε, πως ιδίως εμείς οι Έλληνες, θεωρούμε ότι η φυσική θέση του Ηνωμένου Βασιλείου είναι μέσα στην ΕΕ. Όπως άλλωστε είχε επιλέξει το Ηνωμένο Βασίλειο και έκανε μεγάλο κόπο για να γίνει μέλος της ΕΕ το 1972. Ωστόσο, σημείωσε, ότι η απόφασή του αν θα παραμείνει ή όχι στην ΕΕ είναι απόφαση κυρίαρχη του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου και εκείνων που το κυβερνούν. «Ευχόμαστε να ξανασκεφτούν την απόφαση αυτή. Υπάρχει ακόμα καιρός. Και νομίζω ότι στο Ηνωμένο Βασίλειο υπάρχει ήδη συνειδητοποίηση ότι είναι ανάγκη να ξαναδεί κανείς αυτή την απόφαση πριν είναι χωρίς επιστροφή. Αλλά όπως και να έχουν τα πράγματα, η απόφαση αυτή ανήκει στον λαό του Ηνωμένου Βασιλείου και αυτή η απόφαση είναι απολύτως σεβαστή από όλους τους Ευρωπαίους. Γιατί η Ευρώπη είναι Δημοκρατική Ευρώπη. Είναι Ένωση Λαών, αλλά δεν παύει κάθε λαός να έχει το τμήμα εκείνο κυριαρχίας του το οποίο περιλαμβάνει και την απόφασή του να μένει στην ΕΕ ή να αποχωρήσει. Αρκεί να γνωρίζει τις συνέπειες του τι σημαίνει να είσαι μέλος της ΕΕ και τι σημαίνει να αποχωρείς από την ΕΕ. Και σ' αυτό θα ήθελα να μείνω πριν τελειώσω με λίγες φράσεις» τόνισε ο κ. Παυλόπουλος.

Συνεχίζοντας, υπογράμμισε ότι εφόσον οριστικοποιηθεί αυτή η έξοδος του Ηνωμένου Βασιλείου από την ΕΕ, πρέπει να γίνει αντιληπτό από το Ηνωμένο Βασίλειο ότι ύστερα θα είναι απλώς ένα τρίτο κράτος πρώην μέλος της ΕΕ.

Όπως ανέφερε: «δεν μπορεί να υπάρχει προνομιακή μεταχείριση εξαιτίας του ότι κάποτε υπήρξε μέλος της ΕΕ. Οιαδήποτε τέτοια σκέψη είναι αδιανόητη, διότι πέραν της πολιτικής ηθικής που δεν την αποδέχεται υπάρχουν και οι Ευρωπαϊκοί Θεσμοί και οι κανόνες του ευρωπαϊκού δικαίου, οι οποίοι δεν θα το επέτρεπαν. Ιδίως οι αρχές που διέπουν την ισότητα πρώτον, μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ και, δεύτερον, την ίση μεταχείριση των τρίτων κρατών από την ΕΕ. Πολλώ μάλλον έναντι κρατών που είναι τρίτα προς το παρόν, αλλά που θέλουν να μπουν στην ΕΕ και δίνουν και εκείνα τον αγώνα τους για να μπουν στην ΕΕ. Από εκεί και πέρα λοιπόν αυτή θα είναι η πραγματικότητα, το έχουμε καταστήσει σαφές. Αυτό που είπα πριν από λίγο δεν έχει τίποτα το, αν θέλετε, υποτιμητικό για την απόφαση την οποία θα λάβουν οι φίλοι μας στο Ηνωμένο Βασίλειο. Είναι μια πραγματικότητα. Είπα πριν, στην ΕΕ δεν μπορείς να ταξιδεύεις με «σημαίες ευκαιρίας». Γι' αυτό ευχόμαστε το Ηνωμένο Βασίλειο να μείνει στην Ευρώπη» και κατέληξε με την επισήμανση ότι, «η απόφαση των νυν Εταίρων μας και φίλων μας στο Ηνωμένο Βασίλειο θα γίνει απολύτως σεβαστή».

ΣΧΟΛΙΑ (13)

Νικ

Εντάξει σε καταλάβαμε να κάνουν δημοψηφίσμτα μέχρι να πετύχει αυτό που θέλουν οι παγκοσμιοποιητές. Ωστόσο κάποια κράτη έχουν σοβαρους πολιτικούς, δυστυχώς για κάποιους, και όχι παπάρες. Μας φτάνουν οι δηλώσεις του στους λαθρομετανάστες... σας ευχαριστούμε που μας προτιμήσατε... Πήρε άραγε κανέναν στο σπίτι του;

Chris

Πρώτα απ'όλα, μιλάει για ισότητα μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ. Σοβαρά;;; Βλέπει να μεταχειρίζονται την Ελλάδα στην ΕΕ ως ισότιμο μέλος;;; Επίσης, νομίζει ότι οι Άγγλοι περιμένουν από αυτόν να ακούσουν συμβουλές για το τί θα κάνουν;;!!! Λες και αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση...

Καλά δέν ντρέπεσαι !

Δέν έχεις φιλότιμο ; Έχεις ενοχλήσει τά μάλα τόν χώρο πού σέ ανέδειξε πολιτικά καί ηθικά ! Στηρίζεις ανοιχτά τούς αριστερούς καί τούς μπαχαλάκιδες στήν διάλυση τής χώρας , μέ τό αποκορύφωμα τού Μακεδονικού - καί έχεις τό θράσος αθεόφοβε νά βγαίνεις ακόμη καί γιά νά δίνεις συμβουλές στούς Άγγλους ; Άντε κρύψου σέ καμμιά τρύπα ξεφτίλα !!! Τέρμα πρέπει νά γίνει αλλαγή Συντάγματος ! Έπεσε μιά κυβέρνηση εκλεγμένη από τό λαό στά 2 χρόνια, γιά νά εκλεγεί αυτή ή άχρηστη μαϊμού !!! Αλλαγή στήν εκλογή Προέδρου εδώ καί τώρα !

Xenos

Σωστός φίλε. Το ανθρωπάκι αυτό είναι ότι χειρότερο έχει περάσει από την Προεδρία της Δημοκρατίας.

ass

ρε ραμολιμέντο ασπρομάλλη τολμάς και μιλάς και λες τις παπαριές σου,συγκρίνεις την Αγγλία με το νοτιοβαλκανικό σοβιετικό κολομβιανό χάρβαλο που ζούμε βλάκα.

Κε Πρόεδρε

Οταν αναφέρεις σημαία ευκαιρίας φαντάζομαι μιλάς για το κρατίδιο Σκόπια. Μπραβο, το θάρρος σου εκπλήσσει, να την βγεις έτσι στον Άλεξ, είσαι ο νέος μας ήρωας, απόγονος του Μεγαλέξανδρου! Ή μήπως δεν το κατάλαβες???? 🐦 Ειρήνη πάσι.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Δοκιμαστηκες ως αρμοδιος υπουργος που αφηνες τον Τσιπρα να καιει ανενοχλητος τις Τραπεζες την Αθηνα και την Επαρχια και να χτιζει ετσι το προφιλ του αδιστακτου πολιτικου αντιθετα απο το προφιλ του πλαδαρου Γιωργακη πραγμα που αρεσε στους Αμερικανους τοτε και γι αυτο επι της ουσιας εδωσαν εντολη να αδειασει το ΠΑΣΟΚ και να γεμισει το Συειζανελ Δοκιμαστηκες επισης οταν δεν πειθαρχησες στο κομμα που σε αναδειξε της ΝΔ αλλα στις πλεκτανες του Τσιπρα και πηγες κοντρα στις κομματικες γραμμες και εγινες Προεδρος.Δοκιμαστηκες και με το περιεργο δημοψηφισμα Τσιπρα που κανατε το οχι ναι με σωρειαν παρατυπιων,Εχεις χασει πολυ απο το κυρος σου!Ασε λοιπον τις παραινεσεις!

UK RULES

Ρε κακόμοιρε Πάκο, το ότι προίστασαι ακόμα ενός Κράτους το χρωστάς, όπως και τα εξαδέλφια σου στο Ισλαμαμπάτ σε εμάς, τους Άγγλους. Χωρίς εμάς ακόμα τούρκικα θα ομιλούσες! Μη μα συγχέεις με το γιουνανοχώρι σου.

Πρρρρ

Μη μιλάς ρε Πάκι, μη μιλάς άλλο. Και χτενίσου ή κουρέψου

Βαλεντίνη

Πακη, κοίτα τα χάλια της πατρίδος σου και άσε τους Βρετανούς. Μία χαρά περνάνε αυτοί .....

$

Ποια είναι η πατρίδα του;; Να μας πείτε και μας γιατί μπεεδευομαστε

αφιλοτιμος

Θεε μου, τι βλακας!!!! Μου αρεσε το "απο και και περα εχουμε ( ναι, εχουμε!!!) καταστησει σαφες". Καποιος να πει του μ@λ@κ@ να βγαλει τον σκασμο...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

trump-John-Sullivan-dyo

Ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ επανέλαβε στον νέο υπουργό Εξωτερικών «την ισχυρή υποστήριξη των ΗΠΑ για τη Συμφωνία, καθώς αποτελεί μια ιστορική ευκαιρία για την προώθηση της ασφάλειας και της ευημερίας σε ολόκληρη την περιοχή»

nd-geniko

Δύο μεταγραφές από το Ποτάμι, μια συνεργάτης του Γιάννη Μπουτάρη, ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ και 11 ακόμη πρόσωπα που δεν είναι πολύ γνωστά στο εθνικό ακροατήριο που απευθύνονται οι ευρωβουλευτές αναμένεται να προστεθούν στους ήδη 7 που έχουν λάβει ήδη το γαλάζιο χρίσμα

paradosi_paralavi_mathra_art

Χαμόγελα, συγκίνηση, φιλιά και αγκαλιές για την «παλιά» Κατερίνα Νοτοπούλου και τη «νέα» Ελευθερία Χατζηγεωργίου - «Αποθέωσαν» η μία την άλλη και οι δύο μαζί... την Συμφωνία των Πρεσπών  

39
polakis_milaei

«Σόου» στην ΕΡΤ από τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας - Γύρισε πλάτη στην κάμερα, κράδαινε έγγραφα που ισχυρίζεται ότι πήγε στον εισαγγελέα και οι δημοσιογράφοι της «Δεύτερης Ματιάς» τον παρακολουθούσαν, επί μισή ώρα, να μιλάει, χωρίς να τολμούν να του κάνουν ερώτηση - Υποστήριξε ότι την εισαγγελική έρευνα την παρήγγειλε ο Γιάννης Στουρνάρας

90
ertt

Κατά τη διάρκεια της «συνέντευξης» του αναπληρωτή υπουργού Υγείας στην ΕΡΤ ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαχλιμίντζος προσπάθησε να υποβάλλει ερώτημα στον Παύλο Πολάκη αλλά η παρουσιάστρια Κατερίνα Ακριβοπούλου τον γείωσε με την απίστευτη ατάκα: «Ο διάλογος θα γίνει μετά!»

89