ΝΔ: Εμείς δεν ζητήσαμε ποτέ διαγραφή των χρεών μας, όπως οι χαριστικές ρυθμίσεις που ζητούσε ο Τσίπρας για τον ΣΥΡΙΖΑ

anea-dimokrateia-grafeia

Πηγές της Πειραιώς υποστηρίζουν ότι έχουν μειωθεί οι δαπάνες του κόμματος κατά 75,6% και το σύνολο της ετήσιας κρατικής επιχορήγησης κατευθύνεται στην αποπληρωμή των δανείων και οφειλών παρελθουσών χρήσεων - Διαψεύδονται πληροφορίες για μπλοκάρισμα λογαριασμών

«Απολύτως ψευδή» χαρακτηρίζονται από πηγές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τα δημοσιεύματα στα οποία γίνεται λόγος για κατάσχεση ή και μπλοκάρισμα των λογαριασμών της Νέας Δημοκρατίας έπειτα από προσφυγή σε νομικά μέσα εκ μέρους της Τράπεζας Πειραιώς.

«Η περιβόητη απόφαση για την οποία κάποιοι διαβάλλουν το κόμμα μας, πρώτον, δεν έχει εκτελεστό χαρακτήρα και, δεύτερον, δεν έχει κοινοποιηθεί επισήμως», επισημαίνουν οι ίδιες πηγές. «Ακόμη, όμως, κι αν κοινοποιηθεί, θα εφεσιβληθεί», συμπληρώνουν.

Εξ αφορμής, πάντως, του σχετικού θορύβου που δημιουργούν φίλα προς την κυβέρνηση μέσα ενημέρωσης, αρμόδιοι αξιωματούχοι από το γαλάζιο επιτελείο διευκρινίζουν τα εξής:
Πρώτον: Είναι γεγονός ότι η Νέα Δημοκρατία έχει αυξημένες δανειακές υποχρεώσεις. Όλα, όμως, τα δάνεια που πήρε στο παρελθόν είναι απολύτως σύννομα, όπως προκύπτει, άλλωστε, και από το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων. Και βέβαια κανένας δεν μπορούσε τότε να προβλέψει την κρίση στην οποία βυθίστηκε η χώρα και τη συνακόλουθη μείωση της κρατικής επιχορήγησης, που θα δυσκόλευε τα Κόμματα με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την εκπλήρωση των δανειακών τους υποχρεώσεων.

Δεύτερον: Η Νέα Δημοκρατία δεν έχει πάρει κανένα δάνειο μετά το 2011.

Τρίτον: Η Νέα Δημοκρατία σήμερα εξαντλεί κάθε δυνατότητα ανταπόκρισης στις υποχρεώσεις της. Απόδειξη αποτελεί το γεγονός ότι το συνολικό ποσό -μέχρι τελευταίου ευρώ- που έλαβε κατά το 2017 ως κρατική επιχορήγηση επεστράφη για την αποπληρωμή των δανείων και οφειλών παρελθουσών χρήσεων, και

Τέταρτον: Η Νέα Δημοκρατία, μετά από το συστηματικό νοικοκύρεμα που ξεκίνησε στις 11/1/2016, οπότε εξελέγη στην ηγεσίας της ο Κυριάκος Μητσοτάκης, έχει αποκτήσει πλήρη λειτουργική αυτοτέλεια. Επιστρέφει το σύνολο της κρατικής επιχορήγησης σε δάνεια και οφειλές του παρελθόντος και λειτουργεί χωρίς κανένα νέο δάνειο, με τα έσοδα της ιδιωτικής χρηματοδότησης. Μέχρι το τέλος του 2017 το κόστος λειτουργίας του Κόμματος είχε μειωθεί συνολικά κατά 75,6% ξεπερνώντας ακόμη και τον φιλόδοξο στόχο που είχε αρχικώς τεθεί για μείωση 71%.

«Σκελετοί στη ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ»

Γαλάζιοι αξιωματούχοι υπογραμμίζουν, εξάλλου, ότι το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «δεν έχει ποτέ ζητήσει διαγραφή χρεών». Και, μάλιστα, συμπληρώνουν, «παρά τις εναγώνιες προσπάθειες του προπαγανδιστικού μηχανισμού τους, δεν μπόρεσαν ποτέ να αποδείξουν ότι το κόμμα είχε προνομιακή μεταχείριση από τις τράπεζες».

Αντιθέτως, επισημαίνουν, «ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το μόνο κόμμα που έχει ζητήσει χαριστικές ρυθμίσεις και χορήγηση δανείου χωρίς να το δικαιούται με επιστολή του ίδιου του Αλέξη Τσίπρα προς την Εθνική Τράπεζα».

Προσθέτουν ακόμη ότι «υπάρχουν και άλλοι σκελετοί στη ντουλάπα του ΣΥΡΙΖΑ». Και κάνουν ειδική αναφορά σε «αναπάντητα ερωτήματα για το κτήριο της Κουμουνδούρου όπου εδρεύει ο ΣΥΡΙΖΑ» όπως αν πλήρωσε φόρο μεταβίβασης, πως έκανε χρήση του κτηρίου για χρόνια και αν υπήρχαν και άλλες φορολογικές οφειλές για χρόνια».

Ενώ, σημειώνουν τέλος, ότι «δεν πρέπει να αμελείται ότι μέτοχος της Αυγής είναι off shore εταιρεία».

ΣΧΟΛΙΑ (15)

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ

ΟΙ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΤΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΟΝ ΕΚΛΟΓΩΝ,ΟΤΙ ΙΣΧΥΕΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΛΑΒΟΥΜΕ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΤΗΤΑ.

Μόλις με το καλό γίνουν εκλογές

και βγει κυβέρνηση Ν.Δ, μάλλον με αυτοδυναμία, τότε θα βγουν στη φόρα όλα τα αίσχη και οι λαμογιές του Σύριζα τα χρόνια ετούτα. Και τότε εσείς τα πληρωμένα ποντίκια της Κουμουνδούρου θα πεινάσετε και θα πάψτε να λένε τα παλαβά σας. Λίγη ζωή σας έμεινε φουκαριάρικα.

Εσείς στην ΝΔ πρώτα δώστε τα 220.000.000 ευρώ που χρωστάτε

@15:32: Για πες μας ρε γαλάζιε μιζαδόρε... φυλακή θα πάει καvένας μαδoυρoσυμμoρίτnς;

M59

Η Περιβόητη απόφαση έχει βγει και υπάρχει!!! Και λέει δώστε πίσω στην τράπεζα τα κλεμμένα λαμόγια!!! Αλλιώς δηλώστε σε ποιον δώσατε μίζες και που πήγαν τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου!!Θέλετε και επανεκλογή όργια !!!

Μ.ΠΑΣΟΚ

Ο ΔΑΡΕΙΩΤΗΣ ΤΑΜΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΕΙΠΕ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΣΤΗΝ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΓΑΙ ΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΤΟΥΣ.ΕΓΙΝΕ ΚΟΥΡΕΜΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ 60%.ΔΗΛΑΔΗ ΣΕ ΕΝΑ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΕΜΠΑΙΝΕ ΔΕΝ ΕΜΠΑΙΝΕ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΟΥΡΕΜΑ 60% ΣΤΑ ΔΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΔΙΧΩΣ ΚΑΝ ΕΓΓΥΗΣΕΙΣ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΑΔΕΛΦΩΝ ΤΣΙΠΡΑ ΓΙΑ ΔΑΝΕΙΟΔΟΤΗΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 1.300.000 ΕΚΑΝΑΝ ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΟ 2017 ΜΕ ΠΛΗΡΩΜΕΣ 300 ΕΥΡΩ ΤΟ ΜΗΝΑ .ΚΑΝΤΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΤΟ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ.ΑΝΤΕ ΛΟΙΠΟΝ ΚΟΛΟΛΑΜΟΓΙΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΗΞΑΤΕ .

Πανος

Οι εισαγγελείς πρέπει να κινηθούν εναντίων των τραπεζών γιατί όπως οφείλουν δεν κάνουν τίποτα για την αποπληρωμή αυτών των δανείων ,ποιες οι κινήσεις των τραπεζών ?????? ΚΑΜΙΑ !!!!!! Αντ αυτού με τις πιέσεις τους έχουν οδηγήσει πολύ κόσμο στην αυτοκτονία

Λευτερης

Ο Αδωνης χρονια ζητουσε και ζηταει ακομα διαγραφη των χρεων...Αυτος δεν ειναι αντιπροεδρος της ΝΔ???? Γιατι λετε οτι ποτε δεν ζητουσατε την διαγραφη αφου αυτο που θελετε να κανετε ειναι να ξαναπαρετε την εξουσια και να διαγραψετε το χρεος του κομματος σας....Πληρωστε τα χρεη σας και αφηστε τις λαμογιες!

nionios

K. Μητσοτάκη, θα ήταν αδιανόητο να ζητήσεις διαγραφή χρέους το οποίο εσύ ( το κόμμα σου ) δημιούργησε. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε υπήρξε κυβέρνηση τότε και δεν κατειχε υπουργικούς θώκους που θα συνεβαλαν άμεσα ή έμμεσα στη δημιουργία του χρέους.

Q

Σαφως και δεν ζητησατε. Εσεις τα διαγραφατε απο μονοι σας, μεσανυχτα και σε κλειστη Βουλη και το πρωι ενημερωνατε τις τραπεζες οτι δεν χρωστατε τιποτα σ'αυτες και τα λεφτα τους να τα παρουν απο τα κοροιδα. (τα ιδια κοροιδα που εσεις και τα τρολακια σας αποκαλειτε μπαταχτσηδες) Οπως τοτε που πηγατε να περασετε διαγραφη χρεων μεσω ενος νομοσχεδιου για κτηνοτροφικα, σας πηρανε πρεφα οτι κανετε λαμογια, αποσυρατε ολο το νομοσχεδιο και απο κει και περα το θεμα πηρε την σκοτεινη οδο. Off camera και στα μουλωχτα, μην την πατησετε και δευτερη φορα!

κοινος νους

ψευτες και κλεφτες που ρημαξαν την χωρα...μεχρι και το κομμα τους χρεωκοπησαν και τωρα θελουν να τους τα πληρωσει ο λαος και αυτα...αληθεια ποσα χρηματα εχουν πληρωσει στις τραπεζες και ποσα απομενουν ακομη να αποπληρωθουν ????

Ε βεβαια

Αφου μας καταστρεψατε και μας καταχρεωσατε θα βανατε και τη ντουντουκα

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzanak-tsi1

«Απλώνει» τον κοινοβουλευτικό χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις κάλπες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ως τώρα ο χρόνος ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών - Συνεδριάζει στις 10.30, το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το πρωθυπουργό

3
fofi-gennimata-ena

Αυστηρό τελεσίγραφο από την Φώφη Γεννηματά σε όσους ψηφίσουν - Η σιωπή Θεοχαρόπουλου, οι πληροφορίες για δήλωση Παπανδρέου και η φλυαρία Κρεμαστινού σήμαναν συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη

7