Γεννηματά στο ΘΕΜΑ 104,6: Τυχοδιωκτική ομάδα η κυβέρνηση με στόχο να μείνει στην εξουσία

Γεννηματά στο ΘΕΜΑ 104,6: Τυχοδιωκτική ομάδα η κυβέρνηση με στόχο να μείνει στην εξουσία

Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ ήταν ότι την ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη τόνισε η Φώφη Γεννηματά

4541456__1_
Τυχοδιωκτική και καιροσκοπική ομάδα που έχει στόχο να μείνει στην εξουσία χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6.

Ερωτηθείσα για την προσπάθεια διεμβολισμού του Κινήματος Αλλαγής η κυρία Γεννηματά απάντησε ότι «δεν αποδίδει η προσπάθεια διεμβολισμού του ΚΙΝΑΛ. Δεν μπορούν να αποκτήσουν κεντροαριστερό πρόσωπο ό,τι και να κάνουν. Το αριστερό πρόσωπο το έκαψαν μέα από τη συνεργασία με την ακροδεξιά και τον Καμμένο. Είναι μια ομάδα που κινήθηκε τυχοδιωκτικά και καιροσκοπικά με στόχο να μείνουν στην εξουσία και έτσι πρέπει να τους κρίνει ο λαός».

Η ίδια χαρακτήρισε επικίνδυνο για τη Δημοκρατία το πολιτικό κλίμα που διαμορφώνεται τονίζοντας ότι «δικαιώνεται η άποψή μου ότι οι εκλογές έπρεπε να γίνουν πολύ νωρίτερα». «Η χώρα δεν αντέχει εκλογές μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης. Αυτές οι λογικές δίωξης και αυτοφώρου για διατύπωση διαφορετικών απόψεων τις εγκαινίασε η κυβέρνηση και σε αυτό παρασύρεται η ΝΔ. Προσπαθούν να αντιγράψουν το δικομματισμό του παρελθόντος αλλά είνα μια καρικατούρα» συμπλήρωσε.

Σχολίαζοντας τις προσθήκε τύπου Ξενογιαννακοπούλου στο κυβερνητικό σχήμα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημείωσε ότι «άνθρωποι που έχουν φύγει από το χώρο μας εδώ και χρόνια και τέτοιες μεμονωμένες προσχωρήσεις με την τυχοδιωκτική λογική του Τσίπρα δεν δίνουν προοδευτικό πρόσημο και δεν ξεγελούν κανέναν».

«Η μεγάλη διαφορά του ΠΑΣΟΚ στην ιστορική του διαδρομή ήταν ότι την Ελπίδα που υποσχέθηκε την έκανε πράξη. Υπήρξε προκοπή και περηφάνια στον Έλληνα. Αυτό είναι μια τεράστια διαφορά, το να υλοποιείς αυτά που υπόσχεσαι» πρόσθεσε με νόημα.

«Το όπλο της Ελλάδας είναι η ενότητα, η εθνική συνεννόηση, το εθνικό σχέδιο. Χρειάζονται αλλαγές στο στόχο για τα πρωτογενή πλεονάσματα γιατί αλλιώς θα διαιωνιστεί η υπερφορολόγηση, χρειάζεται και νέα αναδιάρθρωση του χρέους. Θέλουμε και πολιτική αλλαγή, μια νέα κυβέρνηση, αλλά και αλλαγή πολιτικής. Όχι να πανηγυρίζει ο Τσίπρας για την επέκταση των συμβάσεων που θα έπρεπε να είχε γίνει από το 2015 και πάγωσε με νόμο ΣΥΡΙΖΑ για άλλα δύο χρόνια. Δεν είναι λύση να έρθει η ΝΔ που έχει τεράστιες ευθύνες για τα Μνημόνια, μαζί με τον κ. Τσίπρα προσπαθούν να τις συγκαλύψουν».

Κλείσιμο
«Πρέπει να ηττηθεί στρατηγικά η λογική της δημαγωγίας, του λαϊκισμού που εφάρμοσε ο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε η κυρία Γεννηματά.

Έκανε, τέλος, κάλεσμα «στους προοδευτικούς πολίτες, σε όσους αισθάνθηκαν ότι τους πλήγωσε το ΠΑΣΟΚ και αναζήτησαν αλλού λυσεις αλλά εξαπατήθηκαν ενώ άλλοι απομακρύνθηκαν αππό την πολιτική απογοητευμένοι. Όλο και περισσότεροι αισθάνονται ότι η Δημοκρατία δεν μπορεί να εγγυηθεί την πρόοδο και την ευημερία και αυτό είναι λάθος και ευθύνη του Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ. Το ΠΑΣΟΚ μετεξελίσσεται σε ένα νέο φορέα. Έχουμε ιστορική ευθύνη να προστατεύσουμε τη Δημοκρατία. Εμείς δεν θέλουμε συνεργασίες στη βάση καιροσκοπισμού αλλά στη βάση της πρότασης για τη χώρα με ελληνική ταυτότητα».


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης