Συρμαλένιος: Στο μέλλον πρέπει να υπάρξει «μεγαλύτερη αντιστοίχιση των προγραμματικών μας θέσεων με την πραγματικότητα»

Συρμαλένιος: Στο μέλλον πρέπει να υπάρξει «μεγαλύτερη αντιστοίχιση των προγραμματικών μας θέσεων με την πραγματικότητα»

«Η ανθρωπιστική κρίση είχε εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό που έπρεπε όλοι να τσοντάρουμε, και την πλήρωσε η μικρομεσαία τάξη» παραδέχτηκε ο βουλευτής Κυκλάδων στο ΘΕΜΑ 104,6

sirmalenios
Την ελπίδα ότι, μετά την έξοδο από τα μνημόνια θα μπορεί να υπάρξει «μεγαλύτερη αντιστοίχιση των προγραμματικών θέσεων» της κυβέρνησης με την πραγματικότητα εξέφρασε στο ραδιόφωνο του ΘΕΜΑ 104,6 ο βουλευτής Κυκλάδων του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Συρμαλένιος.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους Μάκη Πολλάτο και Γιάννη Μακρυγιάννη, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε χαρακτηριστικά: «Η χώρα μετά τις 21 Αυγούστου μπήκε σε μια νέα εποχή. Ο βαθμός ελευθερίας της χώρας θα αυξηθεί μετά την έξοδο από τα μνημόνια, κάτι που πιστεύω ότι θα αποδειχθεί καθοριστική στιγμή για τη χώρα. Η κυβέρνηση και το κόμμα θα πρέπει να αντιμετωπίσουν από αυτή τη νέα σκοπιά τις προοπτικές που έρχονται, έτσι ώστε να υπάρξει μεγαλύτερη αντιστοίχιση των προγραμματικών μας θέσεων αυτών που πάντα θέλαμε να υλοποιήσουμε, με την πραγματικότητα. Δυστυχώς στα μνημόνια ανεστάλησαν πολλές από αυτές τις προγραμματικές θέσεις. Μέχρι τις εκλογές δεν θα προλάβουν να ξεδιπλωθούν όλες οι προγραμματικές θέσεις που θα θέλαμε να έχουμε υλοποιήσει, όμως η αρχή γίνεται τώρα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

Ερωτηθείς σχετικά με τη βαριά φορολογία που επέβαλε τα περασμένα έτη η Κυβέρνηση, ο κ. Συρμαλένιος σχολίασε τα εξής: «Υπάρχουν κάποια πράγματα που ο καθένας ιεραρχεί ως προτεραιότητες. Όταν η ανθρωπιστική κρίση είχε εξαπλωθεί σε τέτοιο βαθμό θα έπρεπε όλοι να τσοντάρουμε. Αυτή που πλήρωσε το βάρος ήταν η μικρομεσαία τάξη».

«Στα μέτρα που θα υπάρξουν στον προϋπολογισμό του 2019, τα οποία θα ανακοινωθούν τον Οκτώβριο, περιλαμβάνονται Φοροελαφρύσεις και κοινωνικά μέτρα της τάξης των 750 εκατ. ευρώ» ανέφερε μεταξύ άλλων ο βουλευτής. Αναφορικά δε με τις συντάξεις, επισήμανε ότι «υπάρχει η πρόθεση να μη μειωθούν». «Οπως ξέρετε με απαίτηση του ΔΝΤ στη δεύτερη αξιολόγηση του Τρίτου Μνημονίου ψηφίσαμε μέτρα που εμείς δεν τα θέλαμε. Κανένας λογικός άνθρωπος δεν μπορεί να σκέφτεται ότι θα μειώσει συντάξεις μετά τόσες περικοπές που υπέστησαν οι συνταξιούχοι. Με βάση τα αποτελέσματα υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην εφαρμοστούν ψηφισμένα αρνητικά υφεσιακά μέτρα», είπε χαρακτηριστικά.

Κλείσιμο
Ερωτηθείς σχετικά με το ενδεχόμενα να προστεθούν και άλλα πρόσωπα που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση με τον επικείμενο ανασχηματισμό, ο κ. Συρμαλένιος υπογράμμισε τα εξής: «Ο ανασχηματισμός είναι προνόμιο του πρωθυπουργού. Άνθρωποι που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ συμμετέχουν ήδη στην κυβέρνηση, αλλιώς δεν θα πηγαίναμε από το 4% στο 35-36% στις εκλογές του 2015. Το θέμα είναι κατά πόσον αυτοί που συμμετέχουν σε έναν πολιτικό χώρο δεσμεύονται από τις προγραμματικές θέσεις και τις αξίες του. Δεν θέλω να μιλήσω για συγκεκριμένα ονόματα».

Κληθείς τέλος να σχολιάσει τα πρόσφατα προβλήματα ηλεκτροδότησης σε Αθήνα και Ύδρα, ο βουλευτής τόνισε ότι πρέπει να προχωρήσει σε βάθος η έρευνα για τις αιτίες. «Εάν υπάρχουν υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν. Σε αυτές τις περιπτώσεις υπάρχει μεγάλη ευθύνη. Αποτελεί μεγάλο πλήγμα για τον τουρισμό αν μένει ένα νησί χωρίς ρεύμα 24 και παραπάνω ώρες», είπε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης