Χρυσόγονος στον «Θέμα 104,6»: «Αμφισβητήσιμη» η διάταξη για το διορισμό των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι

Χρυσόγονος στον «Θέμα 104,6»: «Αμφισβητήσιμη» η διάταξη για το διορισμό των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι

«Η διάταξη αυτή είναι αμφισβητήσιμη ως προς την συνταγματικότητά της διότι υπάρχει η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας»,  αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος

os_09
Στη διάταξη περί διορισμού στο δημόσιο των συγγενών των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Αντώνη Λιάρο και Αργύρη Παπαστάθη, ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο Κώστας Χρυσόγονος έκανε λόγο για «αμφιβιτήσιμη διάταξη» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διάταξη αυτή είναι αμφισβητήσιμη ως προς την συνταγματικότητά της διότι υπάρχει η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας που απορρέει από το άρθρο 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες έχουν ίση πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις».

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «να τους αποζημιώσεις ναι, να τους πάρει στο δημόσιο γιατί; Το δημόσιο δεν είναι χώρος κοινωνικής αποκατάστασης. Στο δημόσιο πρέπει να μπαίνουν οι καλύτεροι από όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον και στη συνέχεια να εξελίσσονται με όρους δημοκρατίας».

Ο κ, Χρυσόγονος πρόσθεσε επίσης, ότι η διάταξη είναι «αμφιβητήσιμη», επειδή το δημόσιο θα γέμιζε με ανθρώπους που μπορεί να μην είχαν τα προσόντα, τονίζοντας: «Η ορθολογική αντιμετώπιση θα ήταν το κράτος να αποζημιώσει για τη ζημία που υπέστησαν διότι πράγματι υπάρχει ευθύνη του κράτους».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης