Χρυσόγονος στον «Θέμα 104,6»: «Αμφισβητήσιμη» η διάταξη για το διορισμό των συγγενών των θυμάτων στο Μάτι

os_09

«Η διάταξη αυτή είναι αμφισβητήσιμη ως προς την συνταγματικότητά της διότι υπάρχει η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας»,  αναφέρει χαρακτηριστικά ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος

Στη διάταξη περί διορισμού στο δημόσιο των συγγενών των θυμάτων από την πυρκαγιά στο Μάτι, αναφέρθηκε μιλώντας στον «Θέμα 104,6» και τους Αντώνη Λιάρο και Αργύρη Παπαστάθη, ο συνταγματολόγος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Χρυσόγονος.

Ο Κώστας Χρυσόγονος έκανε λόγο για «αμφιβιτήσιμη διάταξη» λέγοντας χαρακτηριστικά: «Η διάταξη αυτή είναι αμφισβητήσιμη ως προς την συνταγματικότητά της διότι υπάρχει η συνταγματική αρχή της αξιοκρατίας που απορρέει από το άρθρο 4 του Συντάγματος, σύμφωνα με την οποία οι Έλληνες έχουν ίση πρόσβαση στις δημόσιες θέσεις».

Όπως είπε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, «να τους αποζημιώσεις ναι, να τους πάρει στο δημόσιο γιατί; Το δημόσιο δεν είναι χώρος κοινωνικής αποκατάστασης. Στο δημόσιο πρέπει να μπαίνουν οι καλύτεροι από όσους εκδηλώνουν ενδιαφέρον και στη συνέχεια να εξελίσσονται με όρους δημοκρατίας».

Ο κ, Χρυσόγονος πρόσθεσε επίσης, ότι η διάταξη είναι «αμφιβητήσιμη», επειδή το δημόσιο θα γέμιζε με ανθρώπους που μπορεί να μην είχαν τα προσόντα, τονίζοντας: «Η ορθολογική αντιμετώπιση θα ήταν το κράτος να αποζημιώσει για τη ζημία που υπέστησαν διότι πράγματι υπάρχει ευθύνη του κράτους».

ΣΧΟΛΙΑ (2)

Φιφης

Χρυσογονε , διορισμός νάναι κι' ότι νάναι ...... Εξ άλλου σε ασφαλιστική εταιρεία η ανθρώπινη ζωή ,κοστολογειται τουλάχιστον ένα εκατομμύριο !!!!!

Epic

Που να δεις Χρυσογοννε τι γίνεται στα ΕΛΤΑ. Αντισυνταγματικες ολες οι κρισεις. Ο Γενικος Συριζαιος διορισε συγγενη.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619092

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη σύμφωνα με τις οποίες για τη χρεοκοπία ευθύνεται η περίοδος Σημίτη και όχι η περίοδος Καραμανλή

12
pipili12

 «Δεν δέχομαι να πετούν στα σκουπίδια 10.000 κληρικούς γιατί οι παππάδες προέρχονται από τα πιο λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα πολιτισμού και καθημερινότητας Φωτεινή Πιπιλή

5