Λαφαζάνης: «Απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες» οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Λαφαζάνης: «Απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες» οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει όχημα νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ στη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ 

Παναγιωτης-Λαφαζανης-1021x580
Τη λύπη του για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, η οποία οφείλεται στις «απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες» απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης προς τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ρωσικής πρεσβείας στο Ψυχικό. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ο Κώστας Ήσυχος μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ, ενώ από την πλευρά της ρωσικής πρεσβείας παρευρίσκετο και ο Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης και ο Κ. Ήσυχος «τόνισαν με έμφαση ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει κακές σχέσεις με την Ρωσία και πολύ περισσότερο να μετατραπεί σε όχημα νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή», ενώ υποστήριξαν την άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν σε ένα θετικό επίπεδο οι ελληνορωσικές σχέσεις και να αναβαθμιστούν σε ισότιμη αμοιβαία επωφελή στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς.

Τόνισαν, τέλος, ότι «οι καλές και αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας ανταποκρίνονται απολύτως στο πραγματικό συμφέρον και των δύο χωρών και στα συμφέροντα της ασφάλειας, της εγγύησης των συνόρων, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης