Λαφαζάνης: «Απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες» οι απελάσεις Ρώσων διπλωματών

Παναγιωτης-Λαφαζανης-1021x580

Η Ελλάδα δεν πρέπει να γίνει όχημα νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή» είπε ο επικεφαλής της ΛΑΕ στη συνάντηση με τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ 

Τη λύπη του για την επιδείνωση των ελληνορωσικών σχέσεων, η οποία οφείλεται στις «απαράδεκτες και ατεκμηρίωτες» απελάσεις Ρώσων διπλωματών από την χώρα μας, εξέφρασε ο γραμματέας του ΠΣ της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης προς τον πρεσβευτή της Ρωσίας στην Αθήνα Αντρέι Μασλόφ, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα στην έδρα της ρωσικής πρεσβείας στο Ψυχικό. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο ο Κώστας Ήσυχος μέλος του ΠΣ της ΛΑΕ, ενώ από την πλευρά της ρωσικής πρεσβείας παρευρίσκετο και ο Βλαντιμίρ Μαϊστρένκο, πολιτικός σύμβουλος της πρεσβείας.

Όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση της ΛΑΕ, ο Παν. Λαφαζάνης και ο Κ. Ήσυχος «τόνισαν με έμφαση ότι η Ελλάδα δεν έχει κανένα συμφέρον να έχει κακές σχέσεις με την Ρωσία και πολύ περισσότερο να μετατραπεί σε όχημα νεοψυχροπολεμικών και αντιρωσικών ιμπεριαλιστικών σχεδιασμών στην περιοχή», ενώ υποστήριξαν την άμεση ανάγκη να αποκατασταθούν σε ένα θετικό επίπεδο οι ελληνορωσικές σχέσεις και να αναβαθμιστούν σε ισότιμη αμοιβαία επωφελή στρατηγική συνεργασία ανάμεσα στις δύο χώρες σε όλους τους τομείς.

Τόνισαν, τέλος, ότι «οι καλές και αναβαθμισμένες σχέσεις Ελλάδας και Ρωσίας ανταποκρίνονται απολύτως στο πραγματικό συμφέρον και των δύο χωρών και στα συμφέροντα της ασφάλειας, της εγγύησης των συνόρων, της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας».

ΣΧΟΛΙΑ (1)

ΜΑΤΖΑΦΛΑΡΑΣ

Τρέχα στο αεροδρόμιο να τους φιλήσεις τα χέρια και να τους πιάσεις από τα μπατζάκια, γονατιστός, μήπως και δε φύγουν.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

5623_252863_120446

Ο Κύπριος πρόεδρος ετοιμάζει ήδη την απαντητική επιστολή στην οποία θα σημειώνει ότι δεν υπάρχει χώρος για άλλη συζήτηση επί του θέματος αυτού, και πως η πρόταση Ακιντζί τορπιλίζει τη συμφωνία Χριστόφια-Ταλάτ για τους υδρογονάνθρακες - Τη λύπη του εκφράζει ο ηγέτης του ψευδοκράτους