Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Μιλά πιο πολύ ως πρώην υπουργός Οικονομικών, παρά ως κεντρικός τραπεζίτης

Τζανακόπουλος κατά Στουρνάρα: Μιλά πιο πολύ ως πρώην υπουργός Οικονομικών, παρά ως κεντρικός τραπεζίτης

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έκανε λόγο και για «αφήγημα στο μυαλό του κεντρικού τραπεζίτη» την εκτίμηση  ότι το δεύτερο  πρόγραμμα  ήταν εκτός  πορείας

4522262
Επίθεση στον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα, εξαπέλυσε  ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, απαντώντας  στις δηλώσεις του με αφορμή την ολοκλήρωση του τρίτου Μνημονίου.

«Είναι προφανές ότι προσπαθεί εδώ και πάρα πολύ καιρό να δικαιώσει την δική του πολιτική πορεία ως υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά -Βενιζέλου», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, μιλώντας στον Real Fm, αναφορικά με την κριτική του Γιάννη Στουρνάρα, ενώ τόνισε ότι «πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών».

Και, «έχω την αίσθηση ότι πάρα πολλές φορές μιλάει λιγότερο ως κεντρικός τραπεζίτης και περισσότερο ως πρώην υπουργός Οικονομικών» είπε για τον Στουρνάρα, και υπενθύμισε ότι από τον Μάιο του 2014, όχι μόνο το ΔΝΤ, αλλά και οι ευρωπαϊκοί θεσμοί, είχαν επισημάνει σε έκθεσή τους, ότι το δεύτερο πρόγραμμα είναι «αναντίστρεπτα εκτός πορείας» και δεν ήταν δυνατό να επιτευχθούν οι στόχοι του.

«Πρόκειται για ένα αφήγημα που βρίσκεται αποκλειστικά και μόνο στο μυαλό του κ. Στουρνάρα και πιθανόν του κ. Σαμαρά και του κ. Βενιζέλου» που προσπαθούσαν να δώσουν την εντύπωση μίας ιστορίας επιτυχίας για το δεύτερο πρόγραμμα, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Υπενθύμισε ακόμα, ότι ο κ. Μοσκοβισί είπε ότι το 2ο πρόγραμμα δεν ολοκληρώθηκε γιατί η τότε κυβέρνηση ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν θέλησε να προχωρήσει στην ασφαλιστική μεταρρύθμιση.

Επανέλαβε δε, τα όσα είχαν πει, τόσο ο κ. Μοσκοβισί όσο και ο κ. Νταϊσελμπλουμ, ότι ειδικά τα δύο πρώτα προγράμματα είχαν σχεδιαστεί κατά τέτοιο τρόπο ώστε να μπορέσουν να διασωθούν οι ελληνικές τράπεζες και όχι για να ορθοποδήσει η ελληνική οικονομία.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης