Θεοδωράκης για Μαξίμου: Πνιγμένοι στο ψέμα αναζητούν συμμάχους

Stavros111

Τους επαναλαμβάνουμε ότι «η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι» - «Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές» αναφέρει ο επικεφαλής του Ποταμιού

Θεοδωράκης: Πνιγμένοι στο ψέμα αναζητούν συμμάχους

Σε ανακοίνωσή του ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρει ότι στα «υπόγεια του Μαξίμου πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους, στο Μάτι».

Η παρέμβαση του Σταύρου Θεοδωράκη έγινε για το SMS - ντιρεκτίβα που φέρεται να διακίνησε για τη φωτιά στο Μάτι, το Μέγαρο Μαξίμου και στο οποίο τονιζόταν πως ο επικεφαλής του Ποταμιού .... στηρίζει την κυβέρνηση ενώ όλοι οι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί είναι απέναντι στην κυβέρνηση και τον ΣΥΡΙΖΑ

Η κυβέρνηση με ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου έσπευσε να χαρακτηρίσει το «sms - ντιρεκτίβα» προϊόν πλαστογραφίας και προβοκάτσιας, ωστόσο ο Σταύρος Θεοδωράκης στην ανακοίνωσή του παρέθεσε τις τοποθετήσεις που έκανε μετά την τραγωδία που προκάλεσε η πυρκαγιά.

«Πιο αναλυτικά, στην ανακοίνωσή του που έχει τίτλο: «Τι πραγματικά στηρίζει ο Σταύρος;» αναφέρει:

Το κρεσέντο λαθών τελικά οδηγεί την κυβέρνηση στον παραλογισμό

Στα υπόγεια του Μαξίμου πνιγμένοι στο ψέμα, την υποκρισία και την ανικανότητα, προσπαθούν να βρουν συμμάχους για το καταστροφικό έργο της κυβέρνησης τους, στο Μάτι.

Τους επαναλαμβάνουμε λοιπόν:

«Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι»

«Δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές»

«Για άλλη μια φορά οι πολίτες βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος»

«Το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι πολιτικές κορώνες και συνθήματα. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θα καταλογιστούν, όποτε κι αν γίνουν εκλογές».

«Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας πρέπει να φύγουν. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες»

Πιο αναλυτικά, η«στήριξη» του Σταύρου, έχει ως εξής:

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου, τελευταία μέρα του πανελλήνιου πένθους, ήταν ο πρώτος πολιτικός αρχηγός που ζήτησε παραιτήσεις (συνέντευξη στον Alpha).

«Είμαστε η χώρα που ποτέ κανείς πολιτικός δεν παίρνει την ευθύνη για τίποτα. Πρέπει να έχουμε έστω και μια συμβολική παραίτηση άμεσα και να ξεκινήσει τώρα η έρευνα για το τι πήγε λάθος και ποιοι αδιαφόρησαν (…) Φοβάμαι ότι δεν έχουμε όσο πρέπει αντάξιους "στρατηγούς". Πρέπει να υπάρξει λοιπόν ανάληψη ευθύνης σε πολιτικό επίπεδο».

Την επόμενη μέρα (27 Ιούλιου) με άρθρο του στα «Νέα» αναρωτιόταν: «Δηλαδή, αν έκαναν και κανένα λάθος, πόσους νεκρούς θα είχαμε;».

«… Υπάρχει λοιπόν - και θα επιμείνω - η πολιτική ευθύνη αυτών που προΐστανται. (…) Είναι ευθύνες που δεν καλύπτονται με επικοινωνιακά σόου, όπως αυτό το θλιβερό το χθεσινοβραδινό με τους υπουργούς και τους κρατικούς αξιωματούχους. Σόου τα οποία εξοργίζουν τους πολίτες, που για άλλη μια φορά βλέπουν την ανικανότητα να προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το θράσος».

Την ίδια μέρα (27 Ιουλίου) με ανακοίνωση του το Ποτάμι τονίζει:

«Ανάληψη ευθύνης δίχως παραιτήσεις δεν υπάρχει. Είναι υποκρισία».

«H κατακραυγή που ξεσήκωσε η προκλητική παράσταση των υπουργών του χθες, ανάγκασε τον κ.Τσίπρα να αλλάξει ρεπερτόριο. (…)Ανάληψη ευθύνης μόνο στα λόγια και δίχως παραιτήσεις ή αποπομπές δεν υπάρχει. Πρόκειται για καθαρή υποκρισία, την οποία η κοινωνία αντιλαμβάνεται και θα τιμωρήσει».

Τρείς μέρες μετά (30 Iουλίου) στο προσωπικό του ιστολόγιο λέει ξανά:

«Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι, πρέπει να φύγουν».

«…Καιγόντουσαν άνθρωποι στο Μάτι και οι υπουργοί έλεγαν στον πρωθυπουργό (και στις κάμερες) "δεν υπάρχει μέτωπο αυτήν την στιγμή αλλά υπάρχουν εστίες από σπίτια που καίγονται"! "Σπίτια που καίγονται"; Και δεν τους ρώτησε ο πρωθυπουργός "καίγονται και άνθρωποι;", "έχουν καεί άνθρωποι;". Είδα ξανά στο YouTube την κυβερνητική σύσκεψη στο κέντρο επιχειρήσεων της πυροσβεστικής στο Χαλάνδρι. Την είδα με ήχο, την είδα και χωρίς ήχο. Καμία αγωνία. Κανένας σπασμός που να μαρτυρά πόνο. Λες και είναι μια συνεδρίαση ρουτίνας μια συζήτηση καφενείου με μισοτελειωμένες φράσεις. (…) Τι κάνουμε λοιπόν; Τώρα τι κάνουμε; Οι υπουργοί, οι Γενικοί, οι αρχηγοί, που ενεπλάκησαν στον χαμένο πόλεμο στο Μάτι,πρέπει να φύγουν. Όλοι αυτοί που πάσχουν από πολιτικό γήρας. Γιατί γέρος δεν είναι όποιος έχει πολλά χρόνια. Γέρος είναι όποιος έχει φθίνουσες ικανότητες(…)».

Στις 31 Ιουλίου σε συνέντευξη στον RealFM λέει ξανά: «Η κυβέρνηση πρέπει να πληρώσει για τη χαμένη μάχη στο Μάτι». Επαναλαμβάνοντας ότι «δεν νοείται ανάληψη πολιτικής ευθύνης χωρίς παραιτήσεις ή αποπομπές».

Ερωτώμενος για την απόφασή του να θέσει από το πρωί της Πέμπτης – και πριν τελειώσει το τριήμερο πένθος - θέμα παραιτήσεων και αποπομπών ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε: «Πήγα στο Μάτι πολύ νωρίς, είδα ανθρώπους, κατάλαβα το δράμα και ζήτησα να υπάρξουν αποπομπές και παραιτήσεις των ανθρώπων που έχασαν τη μάχη στο Μάτι. Άνθρωποι χάθηκαν, περιουσίες χάθηκαν, μια ολόκληρη περιοχή από τον χάρτη σβήστηκε, κάποιοι λοιπόν έπρεπε αμέσως να τιμωρηθούν».

Σχολιάζοντας την πρωτοβουλία του κ. Μητσοτάκη να συνεννοηθεί με τον κ. Τσίπρα και να ζητήσουν από κοινού οικονομική ενίσχυση από το ίδρυμα Νιάρχος, είπε ότι ήταν μια θετική ενέργεια. «Ο κόσμος δεν έχει ξεπεράσει ακόμα το σοκ. (…) Δεν θα στήσουμε ένα προεκλογικό πάρτυ πάνω στα καμένα, όπως έγινε από τον ΣΥΡΙΖΑ το 2007 στις πυρκαγιές της Ηλείας. Το μόνο που δεν θέλει αυτή τη στιγμή ο κόσμος είναι πολιτικές κορώνες και συνθήματα. Προφανώς υπάρχουν πολιτικές ευθύνες και θα καταλογιστούν, όποτε κι αν γίνουν εκλογές. Αλλά αλίμονο αν βρούμε την ευκαιρία να κάνει ο καθένας το πολιτικό κομμάτι του πάνω στους νεκρούς και πάνω στα καμένα».

Και στις 3 Aυγούστου μετά την παραίτηση Τόσκα με ανάρτηση του στο Twitter σχολιάζει: «Ο άνθρωπος που προσπαθούσε και δεν έβρισκε ένα λάθος για τον θάνατο τουλάχιστον 85 ανθρώπων εν καιρώ ειρήνης, τελικά παραιτήθηκε. Τις μέρες του στο υπουργείο τις πλήρωσαν ακριβά οι Έλληνες. Απο τα Εξάρχεια μέχρι το Μάτι».

Το κρεσέντο λαθών, τους εχει οδηγήσει στην πολιτική και κοινωνική απομόνωση και τελικά, απ' ό,τι φαίνεται, στον παραλογισμό.

ΣΧΟΛΙΑ (39)

Βαλεντίνη

Σταύρο , εσύ τούς έδωσες δικαιώματα να σε εξευτελίζουν !!!!! Σε είχα για ξύπνιο άνθρωπο !!!! Τι δεν κατάλαβες ; Ότι ο Τσίπρας με όποιον συναλλάσσεται τον εκμεταλλεύεται και μετά τον εξαϋλώνει ; !!!!!!! Εδώ την Μέρκελ σχεδόν κατέστρεψε με το προσφυγικό !!!!!!!! Τα ποσοστά της είναι στα τάρταρα ..... Αλήθεια ή ψέματα , όταν ένας αρχηγός κόμματος πλησιάζει το κυβερνών κόμμα την ώρα που ψυχορραγει ( αυτό , όλοι το διαισθάνονται ) κάποια άλλα συμφέροντα παίζονται ....... Μήπως τά πήρες ή θα τα πάρεις χοντρά για το Μακεδονικό ; Αυτή η κυβέρνηση , δεν τελείωσε ακόμη την αποστολή της , γι'αυτό και την κρατούν ζωντανή ακόμη. Θα της δώσουν μία προσωρινή αναστολή τής περικοπής τών συντάξεων μέχρι νά πάει στίς εκλογές , ώστε να πάρουν το Μακεδονικό .. Αυτός είναι ο σχεδιασμός τουλάχιστον , κατά την προσωπική μου άποψη........ Εκτός αν αναπάντεχα αλλάξει κάτι . Οψομεθα ..........

ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΓΓΟΣ

Έκανε και η μύγα (Θοδωράκης), κώλο και έχεσε τον κόσμο όλο. Ποιος νομίζει ότι είναι αυτός ο Θοδωράκης τελικά και καταδικάζει την κυβέρνηση με συνοπτικές διαδικασίες? Α ρε φουκαρά, αν θυμάμαι καλά ήταν στις εκλογές του 2012 ή του 2104, π[ου είχε πει μια ατάκα ανεπανάληπτη. <<Εμείς είμαστε έτοιμοι αν χρειαστεί>> να κυβερνήσουμε δηλαδή. Χα χα χα, τόσο γελοίος είναι και αυτός και από ανευθυνότητα και απειρία, σαν όλους τους άλλους δεν αναγνωρίζει τίποτα θετικό σε αυτή την κυβέρνηση. Πάντως εσύ Θοδωράκη μου δεν πρόκειται ποτέ να γευθείς την καρέκλα του πρωθυπουργού, όπως άλλωστε και κανένας από τους σημερινούς πολιτικούς αρχηγούς της αντιπολίτευσης.

Μιλάει κι ο γκιόζης

Διάλυσε το απο-κομμά σου της συμφοράς βρε φουκαρά και τράβα βρές καμιά σοβαρή δουλειά ακάματο πλάσμα.

CHRIS

Ο Θεοδωράκης σκόπιμα (μάλλον) ή αφελώς αποπροσανατολίζει. Γιατί άραγε; Η αναφορά της ντιρεκτίβας του Μαξίμου στο όνομά του, δεν γίνεται για το συγκεκριμένο θέμα της πυρκαγιάς και της καταστροφής. Εννοούν ΓΕΝΙΚΩΣ τη στήριξη που τους παρέχει ο Σταύρος, ενώ όλοι οι άλλοι είναι εναντίον τους. Η ανακοίνωση-κατεβατό του Θεοδωράκη κρύβει ταραχή. Όσο και να κρύβεται για το ΤΙ επιδιώκει, η πραγματικότητα θα τον αποκαλύπτει. ΑΝΘΡΩΠΑΚΙ.

To Μακεδονικό

Το Μακεδονικό και οι δηλώσεις και η ψήφος σας είναι βασικά ...

Μετεωρολόγος

Θοδωρακ'... μια φιλική συμβουλή.Σαλιωσε το δάχτυλο και σήκωσε το ψηλά. Δες κατά που φυσάει και εκεί να πας.Μονος σου!

Σ'ωραίος!!

Καλοοοοοο!!!!

Μητσος

Πνιγμένοι στο ψέμα αναζητούν συμμάχους!!!! Για δες ποιος μιλάει!!!! Εκείνος που έχει ψηφίσει τα περισσότερα νομοσχέδια και από τον συγκυβερνήτη πανό καμένο!!!

Θανος

Και μόνο που αναφέρει εσένα αυτό το μήνυμα,και με την έως τώρα σου πορεία ως προς την υποστήριξη σου στο φασιστερο μόρφωμα ,είμαι σίγουρος για την γνησιότητα του.εσυ και ο δοσίλογος Φώτης Κουρέλης που για να γίνει υφυπουργός του Καμμένου μας έριξε άλλα 4 χρόνια στα μνημόνια.μηπως έχεις και εσύ τέτοιες πολιτικές βλέψεις;

Πετρογιάννης

Με το που θα ψηφίσετε εσείς οι ποταμίσιοι την συμφωνία των Πρεσπών, γίνεστε αυτόματα τα ίδια "ιζήματα" (λιαν επιεικής χαρακτηρισμός) με τα "μη ομαλά όντα" των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Τι δεν καταλαβαίνεις και το ψάχνεις το θέμα, για να βρείς διέξοδο σωτηρίας; Θα είστε "τα πουλημένα τομάρια" (ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ + ΠΟΤΑΜΙ + κάποιοι ανεξάρτητοι που δεν τους ξέρει ούτε η φουκαριάρα η μάνα τους) που θα επιτρέψουν, ώστε οι Μήδοι να διαβούνε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης