Φωτιά στο Μάτι: Δεν είχαν... μάτια να δουν τους νεκρούς

Φωτιά στο Μάτι: Δεν είχαν... μάτια να δουν τους νεκρούς

Διπλά εκτεθειμένη η κυβέρνηση: τόσο για την αντιμετώπιση της φωτιάς, όσο και για τη διαχείριση των συνεπειών της

tsipras-foto-new
Για κάποιο λόγο που είναι αδύνατον να εξηγηθεί λογικά η κυβέρνηση «κάηκε» στις φλόγες από τη φωτιά στο Μάτι και «πνίγηκε» στις στάχτες που άφησαν πίσω τους.

Και για να καλύψει το ένα της λάθος αποκαλύπτει το άλλο. Χθες, σε μία προσπάθεια μετάθεσης των ευθυνών η Περιφέρεια Αττικής έδωσε στη δημοσιότητα το έγγραφο συνεδρίασης του Συντονιστικού Οργάνου, από το οποίο προκύπτει πως το συγκάλεσαν μετά τις 8μμ. Όταν πλέον η καταστροφική πυρκαγιά είχε ολοκληρώσει το καταστροφικό της έργο.

Δίνει έτσι βάση στα ερωτήματα για το αν θα μπορούσε να είχε σώσει ζωές, εφόσον είχε διατάξει έγκαιρα την εκκένωση της περιοχής που κάηκε. Ακόμη και για το αν καθυστέρησε η επιχείρηση διάσωσης και απεγκλωβισμού.

Όμως, την ώρα που οι συνέπειές της καταστροφικής πυρκαγιάς είχαν αρχίσει να γίνονται αντιληπτές από όλους, οι υπουργοί της κυβέρνησης δεν είχαν «μάτια» να δουν τους νεκρούς.

Ο Παύλος Πολάκης προστέθηκε και αυτός στη λίστα των υπουργών που παραδέχθηκε εκ των υστέρων ότι την ώρα της σύσκεψης στο συντονιστικό κέντρο της Πυροσβεστικής γνώριζαν την ύπαρξή τους.

«Την ώρα ώρα της σύσκεψης είχαμε ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες για δύο νεκρούς. Ο νεκρός επιβεβαιώνεται όταν ο ιατροδικαστής βάζει τη σφραγίδα. Τι θα βγαίναμε και και θα μιλούσαμε με βάση ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες;» δήλωσε στην ΕΡΤ.

Κλείσιμο
Σε ότι αφορά στο ερώτημα αν ήξερε ο πρωθυπουργός, ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας «ομολόγησε» καθυστέρηση στην ενημέρωση. «Σαφώς και ενημερώθηκε ο πρωθυπουργός όταν έφυγαν οι κάμερες» είπε χαρακτηριστικά.

Δηλαδή, ο πρωθυπουργός δεν το ήξερε όταν καθόταν στο τραπέζι στη σύσκεψη με τους υπουργούς και τους επιτελείς των σωμάτων ασφαλείας, αλλά το ήξερε όταν έκανε τη δήλωση. Αλλά, ο Αλέξης Τσίπρας δεν είπε το παραμικρό για νεκρούς στη δήλωσή του! Το ερώτημα απαντήθηκε, το πρόβλημα για την κυβέρνηση παραμένει.

Και ένα επιπλέον στοιχείο: Ο ιατροδικαστής αναζητεί τα αίτια του θανάτου, κάνει δηλαδή πιστοποίηση που είναι διαφορετικό πράγμα από τη διαπίστωση του θανάτου, στην οποία προχωρά ο γιατρός που θα χειριστεί το περιστατικό, αναγράφοντας το συμβάν στα βιβλία των εξωτερικών ιατρείων/χειρουργείων ή της κλινικής στην οποία έλαβε χώρα νοσηλεία.

Μάλιστα, χθες υπήρξαν και καταγγελίες από την ΠΟΕΔΗΝ πως στο Σισμανόγλειο επιχειρήθηκε να πλαστογραφηθεί η ώρα άφιξης των θυμάτων, κατηγορία που η διοίκηση του νοσοκομείου διέψευσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης