Γεωργιάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Αναλαμβάνω πολιτική ευθύνη σημαίνει παραιτούμαι, αλλιώς είναι υποκρισία

Γεωργιάδης στο ΘΕΜΑ 104,6: Αναλαμβάνω πολιτική ευθύνη σημαίνει παραιτούμαι, αλλιώς είναι υποκρισία

Ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός πήγε να διορθώσει το φιάσκο με την χθεσινή συνέντευξη Τύπου, ενώ έκανε λόγο για «δικαιολογία της κυβέρνησης  για τους νεκρούς» την άναρχη δόμηση

4380499
Για υποκρισία κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, ο αντιπρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνις Γεωργιάδης, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του στο έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, όπου ανέλαβε την πολιτική ευθύνη για την τραγωδία στην Αττική.

«Όταν κάποιος λέει πολιτική ευθύνη και μάλιστα στο ακέραιο, αλλά δεν παραιτείται, τι θα πει αυτό ακριβώς; Συνήθως, η φράση αναλαμβάνω την πολιτική ευθύνη σημαίνει παραιτούμαι. Αλλιώς αναλαμβάνω την ευθύνη και όλα συνεχίζοντα as usual δεν υπάρχει καμία πολιτική ευθύνη εκεί. Άρα ήταν υποκριτικό αυτό», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6.

«Το κλισέ ολοκληρώνεται "και για αυτό παραιτούμαι". Αλλιώς δεν έχει νόημα», σημείωσε.

«Ο κ. Τσίπρας έκανε το εκτακτο επειδή η χθεσινή συνέντευξη τύπου ήταν μία τραγωδία για την κυβέρνηση και είδε γρήγορα ότι προκάλεσε μεγαλύτερη οργή στην κοινωνία από ό,τι πριν και του είπαν να πει αυτό καιγια να φανεί ότι ζητάει μία συγγνώμη που δεν ζήτησαν χθες ο Τόσκας και ο Σκουρλέτης. Επικοινωνιακά πάλι νομίζω. Πήγε να διορθώσει λίγο τη ζήμιά. Δεν είπε κάτι καινούριο. Κατά τα άλλα ήταν ανούσιο», πρόσθεσε.




Ερωτηθείς για την άναρχη δομηση, απάντησε: «Ειμαστε όλοι μαζί, στην ίδια χώρα ζούμε. Μην πάμε από το όλα μαζί τα φάγαμε στο, όλα μαζί τα κάψαμε. Ψυχραιμία πρώτα. Άναρχη δόμηση και αυθαίρετα στο Μάτι υπήρχαν εδώ και 50-60 χρόνια, δεν ειχε καεί το Μάτι. Επί Τσίπρα κάηκε. Επίσης, δεν είναι μόνο το Μάτι με άναρχη δόμηση, υπάρχουν χιλιάδες περιοχές με άναρχη δόμηση. Αλλά αν αρχίσουμε να λέμε πώς ότι έχει άναρχη δόμηση θα καίγεται και να πεθαίνουν πάνω από 100. να μην συγχέουμε πράγματα που δεν συγχέονται»

Όταν ημουν υπουργός Ναυτιλίας διαπίστωσα ότι όλα τα λιμάνια της χώρας ήταν αυθαίρετα. Έτσι χρησιμοποιήσαμε το νόμο που είχε ψηφιστεί για τη λέω ΄ομως ότι δεν ειναι δικαιολογία για τους 100 νεκρούς. Γιατί ακριβώς η κυβέρνηση το βρήκε ως δικαιολογία», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης. «Η κυβέρνηση τον νοέμβριο του 2017 ψήφισε τη νομιμοποίησή τους έναντι χρημάτων και μάλιστα μείωσε και τα πρόστιμα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ.

«Ενα κράτος που εισπραττει χρήματα πρόστιμα και παράβολα από τα αυθαίρετα δεν μπορεί να τα λέει παράνομα. Αλλά και να το δεχτώ, θέτω το ερώτημα γιατί κάηκε τώρα», επεσήμανε.

Κλείσιμο
Ο κ.Γεωργιάδης απέδωσε ευθύνες στο συντονισμό, τονίζοντας: «Θα σας πω το πιο εξωφρενικό δείγμα του πλήρους χάους: είπε ότι η πυρκαγιά ξεκίνησε στις 5 παρά και σε μιάμιση ώρα κάηκαν ολα. Με ποια λογική αφήσαν 7.30 να πάνε τρία πλοία να πάνε στο λιμάνι Ραφήνας να ξεφορτώσει αυτοκίνητα. Πώς ένας λιμενικός δεν είπε να πάνε Ραφήνα, αλλάν α πάνε Λαύριο», προκειμένου να μην επιβαρυνθεί η Λεωφόρος Μαραθώνος.

«Δεν πιστεύω ότι δεν εβλεπαν ότι καιγόταν η Ραφήνα. Αρα εκεί είχαν βάλει ανθρώπους ανίκανους, αδιάφορους δεν ξέρω (...). Και αυτό ήταν το πιο απλό» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για τα περί οργανωμένου σχεδίου εμπρηστών, ο κ.Γεωργιάδης επεσήμανε:  «Για ποιο λόγο βάζει ένας εμπρηστής φωτιά ποικίλλει. Έχουν πιάσει πολλών ειδών εμπρηστές. Πήγε να γίνει μία σύγκριση με το 2007. Τότε υπήρχε μία πυρκαγιά 9 ημερών και υπήρχαν 256 μέτωπα. Προχθές υπήρχαν δύο εστίες μία στην Κινέτα μιά στην Πεντέλη. Στην Ελλάδα το καλοκαίρι να έχεις δύο εστίες είναι σχέδιο αποσταθεροποίησης; Αυτά είναι αστειότητες», σημείωσε ο κ.Γεωργιάδης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης