Βιντεομαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών

Βιντεομαχία ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ για την κατάτμηση της Β' Αθηνών

Απάντηση Κυριάκου Μητσοτάκη στο τηλεοπτικό σποτ με πρωταγωνιστή τον Σκουρλέτη: «Δεν σας χαρίζουμε μια πολιτική που πρώτοι εμείς εισηγηθήκαμε πριν από δύο χρόνια»

tsipras-mitsotakis
Προεκλογική περίοδο θύμισε η κόντρα κυβέρνησης και αξιωματικής αντιπολίτευσης με τηλεοπτικά σποτ που δημιουργήθηκαν με αφορμή την κατάτμηση της Β' Αθηνών.

Στο βίντεο του ΣΥΡΙΖΑ πρωταγωνιστεί ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, ο οποίος εμφανίζεται να κοιτάζει έναν χάρτη πάνω στο γραφείο του και να μοιράζει την «μεγαλύτερη εκλογική περιπέτεια της Ευρώπης».

Απευθυνόμενος στους πολίτες, υποστηρίζει ότι το μέτρο της κατάτμησης βοηθά να σπάσουν οι «βαρονίες» της αυτοδιοίκησης, και παράλληλα διευκολύνει τη λογοδοσία των βουλευτών.

Το βίντεο κλείνει με το γνωστό σλόγκαν του πρωθυπουργού: «Ήταν δίκαιο και έγινε πράξη».

Διαίρεση της επικράτειας σε εκλογικές περιφέρειες


Κλείσιμο
Η απάντηση δεν άργησε να έρθει από τη Νέα Δημοκρατία. Δημοσιοποίησε το δικό της βίντεο, στο οποίο ο Κυριάκος Μητσοτάκης τονίζει ότι το «σπάσιμο» των μεγάλων περιφερειών ήταν πρόταση στη ΝΔ.

Το βίντεο περιλαμβάνει αποσπάσματα από ομιλίες του προέδρου της ΝΔ στη Βουλή, στις οποίες δήλωνε:

«Δεν σας χαρίζουμε μια πολιτική που πρώτοι εμείς εισηγηθήκαμε πριν από δύο χρόνια», τονίζεται.

«Με την ψήφο της ΝΔ το σπάσιμο των μεγάλων εκλογικών περιφερειών γίνεται πράξη από τις επόμενες εκλογές», αναφέρεται επίσης στο βίντεο, ενώ καταλήγει: «Τολμήστε κ. Τσίπρα στο επόμενό σας βίντεο να εξηγήσετε γιατί δεν δώσατε στους Έλληνες του εξωτερικού δικαίωμα ψήφου από τον τόπο διαμονής τους».



Η ΝΔ υπερψήφισε την περασμένη εβδομάδα την τροπολογία για την κατάτμηση της Β' Αθήνας, μέρος του νομοσχεδίου για την αυτοδιοίκηση που κατάθεσε ο Πάνος Σκουρλέτης, καταψήφισε όμως την εφαρμογή του συστήματος απλής αναλογικής στις αυτοδιοικητικές εκλογές και επιτέθηκε στην κυβέρνηση για την ταυτόχρονη διεξαγωγή των δημοτικών εκλογών και των ευρωεκλογών.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης