Ο Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον Τούρκο απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά

Ο Λαφαζάνης επισκέφθηκε τον Τούρκο απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, μαζί με τους Γρηγόρη Καλομοίρη και Μάνια Μπαρσέφσκι ζήτησαν τη χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τούρκο κρατούμενο

lafa
Οι Παναγιώτης Λαφαζάνης, Γρηγόρης Καλομοίρης και Μάνια Μπαρσέφσκι επισκέφτηκαν τον κρατούμενο απεργό πείνας Τουργκούτ Καγιά στο Νοσοκομείο Νίκαιας, ζητώντας την άμεση χορήγηση πολιτικού ασύλου στον Τουργκούτ Καγιά, πριν συμβεί το μοιραίο.

Αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, αποτελούμενη από τον Γραμματέα της, Παναγιώτη Λαφαζάνη και τα μέλη του Π.Σ. Γρηγόρη Καλομοίρη και Μάνια Μπαρσέφσκι, επισκέφθηκε σήμερα τον αριστερό Τούρκο αγωνιστή της δημοκρατίας Τουργκούτ Καγιά στο νοσοκομείο Νίκαιας, όπου νοσηλεύεται κρατούμενος, μετά την απαράδεκτη απόφαση του Αρείου Πάγου υπέρ της έκδοσής του στο αντιδημοκρατικό-αυταρχικό καθεστώς Ερντογάν.

Ο Τουργκούτ Καγιά διανύει την 50η ημέρα απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, διεκδικώντας την μη έκδοσή του στην Τουρκία, την άμεση απελευθέρωσή του και την αναγνώριση σε αυτόν της ιδιότητας του πολιτικού πρόσφυγα, καθώς έχει υποβάλει αίτημα πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και η αντιπροσωπεία της Λαϊκής Ενότητας, στη συνομιλία που είχαν με τον Τουργκούτ Καγιά, εξέφρασαν για μια ακόμη φορά την πλήρη αλληλεγγύη της ΛΑ.Ε. στα δίκαια αιτήματά του, επισημαίνοντας ταυτόχρονα τον αντιδημοκρατικό – αυταρχικό χαρακτήρα του καθεστώτος Ερντογάν, που έχει εξαπολύσει ένα πρωτοφανές πογκρόμ διώξεων σε βάρος των πολιτικών του αντιπάλων και κυρίως των συνδικαλιστών και της αριστεράς.

Ταυτόχρονα, τόνισαν ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να παίζει με την ζωή του και ότι οφείλει να λάβει άμεσα πολιτική απόφαση μη έκδοσής του, διασφαλίζοντας την χωρίς καμία καθυστέρηση απελευθέρωσή του. Η αντιπροσωπεία της ΛΑ.Ε. διαπίστωσε ότι ο Τουργκούτ Καγιά έχει χάσει μεγάλο μέρος του σωματικού του βάρους και μυϊκού ιστού, ενώ, όπως ανέφερε η ιατρός που τον παρακολουθεί, Όλγα Κοσμοπούλου, η υγεία του είναι πολύ βεβαρυμμένη και ανά πάσα στιγμή είναι δυνατό να προκύψει κάποια ξαφνική μοιραία επιπλοκή, καθώς η συνέχιση της πολυήμερης απεργίας πείνας που πραγματοποιεί, ισοδυναμεί με «ρώσικη ρουλέτα». Ο ίδιος, παρά την πολύ σοβαρή επιβάρυνση της υγείας του, συνεχίζει να στηρίζεται από το πολιτικό όραμά του, που διατηρεί το αγωνιστικό του φρόνημα και το ηθικό του σε ακμαία κατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Τουργκούτ Καγιά, δημοσιογράφος σε αριστερή εφημερίδα που υποστηρίζει τα δικαιώματα του κουρδικού λαού και αγωνιστής από τα μαθητικά του χρόνια, έχει εκζητηθεί από το καθεστώς Ερντογάν προκειμένου να εκτίσει ποινή με βάση τον «αντιτρομοκρατικό» νόμο, ο οποίος χρησιμοποιείται συστηματικά στην Τουρκία ως όχημα προκειμένου να οδηγηθούν στις φυλακές χιλιάδες Τούρκοι και Κούρδοι αντικαθεστωτικοί, κυρίως αριστεροί και συνδικαλιστές.

Κλείσιμο
Η ΛΑ.Ε. απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Τουργκούτ Καγιά με πολιτική απόφαση της κυβέρνησης και την χορήγηση σε αυτόν πολιτικού ασύλου. Είναι ανεπίτρεπτο η ζωή του Καγιά να συναρτάται με αθέμιτες συναλλαγές «κάτω από το τραπέζι» μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κυβέρνησης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης