Αθανασίου: Να παρέμβει εισαγγελέας για τα δάνεια των αδελφών Τσίπρα

athanasiou

«Να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί και τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης», ανέφερε

Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου οφείλει να ανασύρει τη δικογραφία για τη χρήση πλαστού εγγράφου (ασφαλιστικής ενημερότητας) από τα αδέλφια του πρωθυπουργού προκειμένου να λάβουν δημόσιο έργο», είπε στα Παραπολιτικά 90,1 ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και βουλευτής της ΝΔ, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Όπως είπε, πρέπει να διαταχθεί περαιτέρω έρευνα σε ποινικό επίπεδο, για να διερευνηθεί και τι έγινε και με την υπόθεση της πλαστογραφίας αλλά και ενδεχομένως της απόπειρας απάτης.

Σημείωσε πως η υπόθεση ήταν γνωστή στη Μυτιλήνη από το 2012 όταν οι τοπικές υπηρεσίες έλαβαν από τα αδέλφια του κ. Τσίπρα την ασφαλιστική ενημερότητα με το όνομα του ξαδέλφου τους Γιώργου Τσίπρα. «Προσκομίστηκε στην Περιφέρεια το έγγραφο. Είχαν δώσει τα αντίγραφα και ζητήθηκαν τα πρωτότυπα.

Όταν πήγε και το δεύτερο έγγραφο είδαν οι υπηρεσίες ότι ήταν εντελώς διαφορετική η σφραγίδα και το μέρος της υπογραφής. Η Περιφέρεια έστειλε τα στοιχεία τότε στον εισαγγελέα. Σχηματίστηκε δικογραφία, έγινε έρευνα και αυτό που ξενίζει είναι ότι ασχολήθηκαν όλοι με το έλασσον δηλ με το ποιος έκανε τη χρήση του πλαστού και όχι με το μείζον δηλ ποιος έκανε την πλαστογραφία, που είναι κακούργημα» τόνισε.
Ο κ. Αθανασίου γνωστοποίησε πως για την υπόθεση ήταν ενήμερος ο τότε πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς ο οποίος του είπε επί λέξει: «Άκου Χαράλαμπε, εγώ χτυπήματα κάτω από τη μέση δεν κάνω. Ας αποφανθεί η δικαιοσύνη» και αυτό δείχνει την ποιοτική διαφορά του από τη σημερινή κυβέρνηση.

ΣΧΟΛΙΑ (7)

@17:11

!!!

Μαρία

Για τα δάνεια της ΝΔ δεν χρειάζεται εισαγγελέας ;

ΓΙΩΤΑ

Αν είχαν βάλει μέσα πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα όπως ο αδελφός του Τσίπρα ναι. Επίσης αν ο πρωθυπουργός βγάλει ειδικό χαριστικό νόμο πάλι ναί.

;;;

Δηλαδή ο πρώην πρωθυπουργός ήξερε τι εγινε, και όλοι ήξεραν τότε τι έγινε αλλά δε δημοσιοποιήθηκε ασφαλώς τιποτα, για να αποφανθεί η δήθεν δικαιοσυνη, και όλως τυχαίως όλα πήγαν κατ ευχήν για τα αδέρφια του νυν πρωθυπουργο..τώρα που αποφασίσατε να το δημοσιοποιήσετε, καταλάβατε οτι πρεπει ν παρέμβει εισαγγελέας ενώ μέχρι τώρα ήταν όλα μια χαρα...το νόημα,, από κάθε τι που βγαίνει σ' αυτή τη χώρα καταλαβαίνεις γτ φτάσαμε εκεί που φτασαμε

Aψηλός παναθηναϊκάκιας

Mπάμπn, φοβάμαι... κρύψου και μην πολυμιλάς, μου είπε η θεούσα.

Η φάρμα των ζώων

Όλα τα ζώα είναι ίσα, αλλά μερικά ζώα είναι πιο ίσα από τα άλλα. Τζωρτζ Όργουελ 1943-44

Απατεώνες αριστεροί

Ο νόμος για τα δημόσια έργα είναι σαφής, καραμπινάτο το αδίκημα. Η εγγυητική επιστολή τι έγινε? Κατάπεσε υπέρ του δημοσίου, ή την έπνιξαν?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4689867

Στο στόχαστρο του και πάλι ο Κοτζιάς με υπαινιγμούς για παράνομες συναλλαγές: «Την λύση αυτή την θέλουν οι κυβερνήσεις της παγκοσμιοποίησης και των ιδρυμάτων Σόρος- Είναι το μεγαλύτερο λαθος που έκανε αυτή τη κυβέρνηση - Αποτελεί όνειδος για την πατρίδα μας» ανέφερε μιλώντας στην επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας

7
2528028

Κλιμακώνει τον πόλεμο κατά της υπουργού Τουρισμού ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ - Μετά τις λεκτικές επιθέσεις κατέθεσε τώρα  ερώτηση στη Βουλή και ζητά την διαβίβαση όλων των στοιχείων για τις δαπάνες τουριστικής προβολής της χώρας στο εξωτερικό

30