Κοτζιάς για Σκοπιανό: Κάποιοι βουλευτές του Καμμένου θα ψηφίσουν τη συμφωνία - ΑΝΕΛ: Αδιαπραγμάτευτη η θέση μας

kotzias_skopiano_anel_arthro

Να περιορίζεται «στα του οίκου του» καλεί τον Κοτζιά ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ, Θεόδωρος Τοσουνίδης, επιμένοντας: «Καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού κράτους» - Μιλώντας στη FAZ, ο ΥΠΕΞ εκτίμησε ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από τη Βουλή με ψήφους από ΑΝΕΛ και Ποτάμι

«Στο ζήτημα του σχεδίου συμφωνίας των Πρεσπών και για τη διαδικασία ψήφισής του, όταν και εάν έρθει στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, υπήρξε σαφής τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εκφράζει προσωπικές εκτιμήσεις και σε κάθε περίπτωση ο καθένας θα πρέπει να περιορίζεται "στα του οίκου του"».

Αυτό επισημαίνει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, Θεόδωρος Τοσουνίδης, με αφορμή τη συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά στην FAZ. Ο κ. Τοσουνίδης επισημαίνει ακόμα ότι «η σημερινή κυβέρνηση, από την αρχή του βίου της (Σεπτέμβριος 2015), είναι κυβέρνηση δύο συνεργαζόμενων κομμάτων, των Ανεξάρτητων Ελλήνων και του ΣΥΡΙΖΑ. Εκφράζεται επισήμως διά μέσου του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος μεταφέρει την κοινή συνισταμένη μεταξύ των δύο πολιτικών ηγετών, του Πάνου Καμμένου και του Αλέξη Τσίπρα».

Τέλος, τονίζει πως «η θέση των "Ανεξάρτητων Ελλήνων" και της Κοινοβουλευτικής τους Ομάδας παραμένει αδιαπραγμάτευτη: καμία χρήση του ονόματος της Μακεδονίας στην ονομασία του γειτονικού κράτους».

Είχε προηγηθεί η συνέντευξη του υπουργού Εξωτερικών στη γερμανική εφημερίδα FAZ, όπου ο κ. Κοτζιάς εμφανίστηκε απολύτως βέβαιος ότι η συμφωνία των Πρεσπών θα περάσει από την ελληνική Βουλή με πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων -με τη συνδρομή κάποιων βουλευτών των ΑΝΕΛ και του Ποταμιού.

«Στην Αθήνα, δύο πολιτικοί είναι υπεύθυνοι για την εξεύρεση της λύσης στο ζήτημα του ονόματος της πΓΔΜ: Ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, έλαβε την πολιτική απόφαση να αγνοήσει τα εθνικιστικά δόγματα και να επιτρέψει τη διεξαγωγή διαπραγματεύσεων για την εξεύρεση λύσης. Ωστόσο, ο πραγματικός αρχιτέκτονας της συμφωνίας από ελληνικής πλευράς είναι ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Κοτζιάς» γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

«Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία είναι ένα διπλωματικό αριστούργημα, που σε μεγάλο μέρος αποτελεί δικό του δημιούργημα και θα μπορούσε να του εξασφαλίσει μια θέση στα βιβλία της ιστορίας της περιοχής» αναφέρει και συμπληρώνει: «Ο Νίκος Κοτζιάς, συνομιλώντας με την FAZ-Woche, δηλώνει βέβαιος ότι θα υπάρξει πλειοψηφία για την επικύρωση της συμφωνίας στο ελληνικό κοινοβούλιο, αφού υπέρ αυτής είναι και τμήματα της αντιπολίτευσης».

Δεν θα πρόκειται μεν τότε για πλειοψηφία του κυβερνητικού συνασπισμού, "αλλά δεν αναφέρεται πουθενά στο Σύνταγμα ή στους άγραφους κανόνες της Δημοκρατίας ότι χρειαζόμαστε μια τέτοια πλειοψηφία. Μετράει η πλειοψηφία των βουλευτών του κοινοβουλίου και μια τέτοια πλειοψηφία για τη συμφωνία θα υπάρξει"».

«Η συμφωνία με τη Βόρεια Μακεδονία θα περάσει σε κάθε περίπτωση από το κοινοβούλιο. Όμως θέλω και πάλι να ξεκαθαρίσω το εξής: Επιδιώκουμε μία πλειοψηφία άνω των 150 ψήφων κι αυτή θα τη λάβουμε. Φυσικά δεν είμαι προφήτης - άνθρωποι μπορεί να πεθάνουν, μπορεί να γίνουν σεισμοί. Αλλά υπό κανονικές συνθήκες δεν θα υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα να κερδίσουμε αυτές τις 151 ψήφους. Μέτρησα ακριβώς. Ισχύει ότι οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» δεν θα υπερψηφίσουν ως κόμμα, όμως υπάρχουν βουλευτές αυτού του κόμματος που θεωρούν καλή τη συμφωνία. Επιπλέον υπάρχει το κόμμα «Ποτάμι», στο οποίο δεν βρίσκουν βεβαίως καλή τη συμφωνία όλοι οι βουλευτές του, οπωσδήποτε όμως κάποιοι εξ αυτών» λέει ο Νίκος Κοτζιάς.

Αμέσως μετά ανοίγει ο δρόμος για την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ:

«Εφόσον οι γείτονες μας θα έχουν εκπληρώσει τα καθήκοντά τους, η Ελλάδα δεν θα μπορεί να πει "Όχι". Θα μπορέσουν τότε να γίνουν μέλος του ΝΑΤΟ κι εμείς δεν θα μπορούμε πια να το εμποδίσουμε. Κι ούτε και θέλουμε να το εμποδίσουμε».

«Μερικοί χαρακτηρίζουν ειρωνεία της ιστορίας το ότι ειδικά ο Τσίπρας και το κυβερνών κόμμα του, ο ΣΥΡΙΖΑ, θα μπορούσαν να δωρίσουν στο ΝΑΤΟ ένα νέο μέλος», γράφει η Frankfurter Allgemeine Zeitung. «Ο Κοτζιάς δεν θεωρεί χρήσιμες τέτοιες εκφράσεις», προσθέτει η εφημερίδα:

«Δεν δωρίζουμε στο ΝΑΤΟ ένα νέο μέλος, αλλά επιλύουμε ένα πρόβλημα, επειδή το θεωρούμε σωστό και καλό – καλό για την Ευρώπη, καλό για τα Βαλκάνια και καλό για τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδας», τονίζει ο Νίκος Κοτζιάς.

Σχολιάζοντας τις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας που υφίστανται τα μέλη της κυβέρνησης Τσίπρα, ο κ. Κοτζιάς, αρνείται τη σύγκριση με τις αντίστοιχες εκδηλώσεις κατά την περίοδο πρωθυπουργίας του Γ. Παπανδρέου. «Εμείς λύσαμε ένα πρόβλημα, δεν δημιουργήσαμε» λέει και προσθέτει πως «τότε δεν υπήρχε τέτοιο μίσος, με τέτοιες απειλές». Ερωτηθείς πάντως αν θα τολμούσε να περπατήσει στον δρόμο στη Θεσσαλονίκη χωρίς σωματοφύλακες, ο Ν. Κοιτζιάς απαντά: «Εγώ ναι, αλλά οι σωματοφύλακές μου δεν θα μου το επέτρεπαν»...

ΣΧΟΛΙΑ (35)

Jerry

Και ομως ο ταλιμπαν Συριζαίος ξέρει τι λέγει. Ποτέ ξεκαθάρισε την θέση της η ΝΔ για το μακεδονικό; 40 χρονια απραξίας, ήδη ειναι φανερό οτι υπάρχουν μέλη που δεν διαφωνούν με ΣΥΡΙΖΑ. Εδώ έπεσε πολυ χρήμα για μια συμφωνία που δεν προσφέρει τίποτα στην Ελλαδα. Η υποταγή σε ξένες εντολές δεν θα έχουν ποτέ τέλος με τους πολιτικους που μας μαστίζουν.

εεε;

Τουρκαλβανίδα, δεν έχεις την ελάχιστη διακαιοδοσία, μάλλον μας προκαλείς να θυμηθούμε τις πρακτικές των παππούδων μας, εσύ είσαι που σε εκπομπή έλεγες δεν υπάρχει ένας πατριώτης; Γενικά μας έκανες καλό γιουφτε για το ξεσκαρτάρισμα!

Ρόδος

Από την Ρόδο ενημερώνουμε πως αύριο κατεβαίνουμε στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Μακεδονίας μας. Συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης και μπλόκο στα γραφεία των προδοτών Τσίπρα Καμμένου. Είμαστε πεπεισμένοι πλέον ως Έλληνες πώς ο Κοτζιάς έχει χρηματιστει από την γερμανική κυβέρνηση, εξάλλου έχει πείρα από τέτοια ως πράκτορας και ρουφιάνος που πάντα πολεμούσε και παρέδιδε τον λαό και την χώρα μας. Όλοι στον αγώνα , δεν θα τους περάσει. Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκπαιρεωνει τα γερμανικά συμφέροντα στην βαλκανική προδίδοντας τον.λαο και την πατρίδα. Ούτε στην Ρόδο ούτε πουθενά.........

Τι

απέγινε;

Οι

ρωσοι και οι σερβοι ιδρυσαν τα σκοπια με απωτερο σκοπο να "αρπαξουν" την μακεδονια και αν οι αμερικανοι δεν προστατευαν την ελλαδα στην μακεδονια τωρα θα μιλουσαν ρωσικα.

Σωτήρης

Ο Κοτζιάς αν συνεχίσει με προδοσία και με τα διαπόντια σε σχέση με την Αλβανία, θα έχει πολύ άσχημο τέλος

kolybithro xylo

Για τον Νικολάκη τον Κοτζιά, τον παλαιό και ΠΙΣΤΟ ..."συμπολεμιστή" του Χαρίλαου Φλωράκη στο ΚΚΕ, τί να πρωτοπούμε; Άς μας εξηγήσει (που ΔΕΝ πρόκειται ποτέ του να τολμήσει) πώς γινόταν ως νεαρός φοιτητής στο Ανατολικό Βερολίνο, να είναι σε θέση να ΕΚΔΙΔΕΙ βιβλία μαζί με άλλους μεγαλο-κομμουνιστές συγγραφείς και συνδαιτημόνες του σκληρού "ηγέτου" τότε της Ανατολικής Γερμανίας του Έριχ Χόννεκερ... Ποιός Έλλην φοιτητής ΜΟΛΙΣ πάει στο εξωτερικό να σπουδάσει (αιμορραγώντας ατελείωτα τους γονείς του) θα μπορούσε ποτέ του και σε ποιά χώρα τάχα, να εκδόσει ΑΜΕΣΩΣ βιβλίο, έχοντας ως "βοηθούς" συγγραφείς, ΥΨΗΛΑ ΙΣΤΑΜΕΝΟΥΣ παράγοντες της χώρας που ...μόλις έφθασε;

Φαιδρά Πορτοκαλέα

Φάτε Μακεδονικό, ποίμνια. Κερνάει η μπατρίδα.

Totenkopf

Εσύ βολέψου με κατι αλλο κουκλίτσα μου,ξέρεις....

dimitrios o Athineos

Διαβαζοντας κανεις Ιστορια, απο τουλάχιστο τρεις έγκριτους συγγράφεις,απο την αρχαια ελλαδα ,εως σημερα,με απόγειο την περίοδο 1821 ..... οι εφιαλτες υπερτερούσαν των ηρώων,και πατριωτων .

Good Bye Syriza

Tους Συριζαίους ουδόλως τους ενδιαφέρει η τύχη των δύο ελλήνων στρατιωτικών. Από πίσω λένε, "Δύο χουντικοί λιγότεροι"! Ο δε Καμμένος θυσιάζει και ολόκληρο τάγμα για την καρέκλα του!

ptngennima mias merkel

Μαθημένος σε πληρωμές ως πράκτορας της Σταζι ο τύπος, θα μάθουμε μια μερα πόσα πήρε από τους γερμανούς για να προωθεί γερμανικά συμφέροντα στα Βαλκάνια.

GOOD DIPLOMACY!!!

ΣΤΑΖΙ,CIA,ΣΟΡΟΣ!!ΟΛΑ GOOD DIPLOMACY!!!ΚΑΘΕΣΤΩΣ!ΣΤΑΛΙΝ!ΔΕΝ ΠΑΝΑ ΚΟΥΜΠΟΥΡΙΑΖΕΣΤΕ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ!!ΟΣΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ:ΣΤΑΛΙΝΙΣΜΟΣ,ΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟΣ,ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΣ!ΟΙ ΜΕΘΟΔΟΙ?ΓΚΕΜΠΕΛΙΣΜΟΣ,ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ,ΚΟΜΜΑΤΟΣΚΥΛΙΑ!

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑΣ

ΓΙΑΤΙ ΕΧΕΙΣ ΛΥΣΣΑΞΕΙ ΚΟΤΖΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ?ΠΟΣΑ Ή ΤΙ ΣΟΥ ΕΧΟΥΝΕ ΤΑΞΕΙ?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

hasan_tacoy

Ο «υπουργός Ενέργειας» του ψευδοκράτους ανέφερε ότι κανείς δεν μπορεί να εμποδίσει την Τουρκία με ασκήσεις στην ανατολική Μεσόγειο – Κατηγορεί Ελλάδα και Ελληνοκυπρίους ότι παραβιάζουν τα δικαιώματα της Τουρκίας

ELrBCJ3W4AEqH4x

«Δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση των εθνικών δικαιωμάτων και συμφερόντων μας - Δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κανένα τετελεσμένο σε αυτές τις περιοχές» είπε μιλώντας στο πρακτορείο Ανατολού ο Τούρκος υπουργός Άμυνας

5
adonis_altmaier

Ο Έλληνας υπουργός Ανάπτυξης συναντήθηκε, μεταξύ άλλων, με τον υπουργό Οικονομίας και Ενέργειας, Πέτερ Αλτμάιερ, που εξέφρασε την ευαρέσκειά του για τις μεταρρυθμίσεις και τα πρώτα βήματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη

makron_eu

«Θεωρώ ότι η αλληλεγγύη μεταξύ κρατών - μελών είναι καίριας σημασίας - δεν θα ενδώσουμε σε οποιαδήποτε μορφής πρόκληση» ανέφερε ο Γάλλος πρόεδρος, μετά την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες

41