Μογκερίνι για Σκοπιανό: Διαρκής στήριξη για να υλοποιηθεί η συμφωνία

moghe

«Στα Βαλκάνια κάθε μέρα υπάρχει ένα καινούργιο πρόβλημα», δήλωσε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι, «αλλά κάθε μέρα υπάρχει και μια σοβαρή λύση και μια σοβαρή προσπάθεια»,

«Ήμουν και εγώ το 2014 στην υπουργική Σύνοδο ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Θεσσαλονίκη και θυμάμαι την απογοήτευσή μας όταν δεν μπορέσαμε, ούτε να ανανεώσουμε το πνεύμα της Ατζέντας της Θεσσαλονίκης» είπε η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Φεντερίκα Μογκερίνι, μιλώντας στη Σύνοδο Κορυφής των Δυτικών Βαλκανίων, στο Λονδίνο.

«Σήμερα είναι μια άλλη εποχή» συμπλήρωσε η κ. Μογκερίνι και συνέχισε: «Πέρασαν χρόνια αλλά επιτέλους οργανώθηκε η Σύνοδος ΕΕ-Δυτικών Βαλκανίων στη Σόφια. Ελπίζουμε να γίνει το ίδιο και στο Ζάγκρεμπ το 2020. Στα Βαλκάνια κάθε μέρα υπάρχει ένα καινούργιο πρόβλημα, αλλά κάθε μέρα υπάρχει και μια σοβαρή λύση και μια σοβαρή προσπάθεια. Καμία φορά περισσότερο και από τα κράτη μέλη της ΕΕ. Η συμφωνία των Πρεσπών πρέπει να είναι έμπνευση για την Ευρώπη. Δεν αρκεί να συγχαίρουμε τον Αλέξη Τσίπρα και τον Ζόραν Ζάεφ. Χρειάζονται τη διαρκή στήριξή μας για την υλοποίηση αυτής της ιστορικής συμφωνίας».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

κα

Όλη η Ευρώπη στο πλευρό της Ελλάδας και τα φασισταριά απέναντι. Μια με τους Τούρκους, την άλλη με τους Ρώσους και πάει λέγοντας.

;;;

Ναι όντως, τόσα κορόιδα, τόση αριστεριλα, τόσους προδότες, τόσους δοσιλογους, ποια αλλη χώρα θα βγαλει στο τιμόνι της..δώστε τα συγχαρητήρια τωρα, γιατί άλλη χώρα δε θα σας υπηρετήσει τόσο πιστα

Αλιτιρινη

Εκεί στις Βρυξέλλες υπάρχει και μια απόφαση από το ευρωπαικό συμβούλιο που λέει ότι τα Σκόπια δεν μπορούν να μπουν στην Ε.Ε ως Μακεδονία.Επίσης Αλιτιρίνη η Ε.Ε υπότίθεται ότι έγινε για τους λαούς της Ευρώπης και την ειρήνη και την ασφάλεια στην Ε.Ε.Μήπως παρεμπιπτόντως τους ξεχάσατε?Τον ελληνικό λαό που βράζει τον λαμβάνετε υπόψη σας εσείς οι πεφωτισμένοι?Και αφού έβγαλες και σχολείο υποθέτω γνωρίζεις ότι ο Μεγαλεξανδρος ήτο Ελλην Μακεδών!και ότι ιστορικώς η περιοχή της Μακεδονίας της μιας και αδιαίρετης ήτο και είναι ελληνική!Τώρα κυρά Αλιτιρίνη αν αρχίσουν να τρώγονται οι Σλάβοι και οι Αλβανοί θα επιτύχετε ασφάλεια?Τώρα που επισήμως και με τη βούλα δεν θα εμποδίζετε ο Ερντογάν να βάζει πόδι στα Σκόπια μιας και θα έχει σύμμαχο φίλο στο ΝΑΤΟ τους Σκοπιανούς θα έχουμε ευημερία στα Βαλκάνια?Να υποθέσω ότι η δική σου πατρίδα επίσης δεν θα ήθελες να παραχωρήσει όνομα,ταυτότητα και γλώσσα σε μια παραδίπλα της!Κατα τα άλλα τα ωραία και ισιαγμένα LOOKS σας θα πρέπει να σκύβουν λίγο και στην Ιστορία της Ευρώπης και στον σεβασμό της Ιστορίας κάθε λαού.Αυτήν πάντως δεν φτιάχνεται με αντίσκοινα στις Πρέσπες και HAPPY BIRTHDAYS!Αντε μπραβο..

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης