Έφυγαν για Αμερική Τσακαλώτος - Χουλιαράκης

Έφυγαν για Αμερική Τσακαλώτος - Χουλιαράκης

Επαφές με επενδυτές για να «πουλήσουν» τη συμφωνία του Eurogroup του Ιουνίου με στόχο να πέσουν οι αποδόσεις των ομολόγων - Γυρνώντας θα περάσουν από Βρυξέλλες για το μίνι μνημόνιο

tsa_xo_09
Ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Γιώργος Χουλιαράκης βρίσκονται ήδη στις ΗΠΑ, όπου θα έχουν επαφές με εκπροσώπους επενδυτικών οίκων, στη Νέα Υόρκη την Δευτέρα 9 και την Τρίτη 10 Ιουλίου και στη Βοστώνη την Τετάρτη 11 Ιουλίου.

Κατά τις πληροφορίες, στόχος του κεντρικού επιτελείου του υπουργείου Οικονομικών είναι να διερευνήσει τις διαθέσεις των αγορών με δεδομένο ότι οι αποδόσεις στα ελληνικά ομόλογα δεν έχουν υποχωρήσει στο βαθμό που ανέμενε. Παρά την απόφαση του Eurogroup της 21ης Ιουνίου, το μονοπάτι για την επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές δεν είναι καθαρό και ένας από τους στόχους των Τσακαλώτου - Χουλιαράκη θα είναι να «πουλήσουν» τη συμφωνία του Eurogroup στους ξένους επενδυτές τονίζοντας ότι το ελληνικό χρέος είναι βιώσιμο μέχρι το 2032.

Η προπαρασκευαστική αυτή διαδικασία ενδέχεται να οδηγήσει σε έναν οδικό χάρτη σε συνεργασία με τον Οργανισμό Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους για μια νέα απόπειρα έκδοσης ομολόγου -όχι όμως δεκαετούς- ως τα Χριστούγεννα ή αμέσως μετά.

Κατά την επιστροφή τους από τις Ηνωμένες Πολιτείες σειρά έχει βέβαια το Eurogroup της Πέμπτης, 12 Ιουλίου, όπου θα συζητηθεί μεταξύ άλλων σε παράλληλη συνεδρίαση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) το κείμενο των αυστηρών δεσμεύσεων, ουσιαστικά ένα μίνι μνημόνιο που δεν θα λέγεται μνημόνιο, στο πλαίσιο της ενισχυμένης επιτήρησης και ενδέχεται να ξεκαθαρίσει ακόμη και το θέμα της μείωσης των συντάξεων.

Βεβαίως από την άλλη πλευρά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας φέρεται αποφασισμένος να μην εφαρμόσει το μετρό και να το ανακοινώσει πανηγυρικά κάποια στιγμή από τις 20 Αυγούστου και μετά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης