Σκοπιανό: Ο Ζάεφ μίλησε ξανά για «Μακεδονία» μπροστά στον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Σκοπιανό: Ο Ζάεφ μίλησε ξανά για «Μακεδονία» μπροστά στον ΓΓ του ΝΑΤΟ

Ο Γενς Στόλντεμπεργκ είπε ότι η πΓΔΜ δεν θα μπορέσει να γίνει μέλος της συμμαχίας χωρίς επίλυση του Σκοπιανού και την επισημοποίηση της συμφωνίας με την Ελλάδα

foto-zaef-nato
Ούτε μια αναφορά στον όρο «Βόρεια Μακεδονία» δεν έκανε ο Ζόραν Ζάεφ στις δηλώσεις που έκανε το πρωί της Παρασκευής μαζί με τον ΓΓ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλντεμπεργκ μετά τη συνάντηση που είχαν οι δύο τους για τις προοπτικές ένταξης της πΓΔΜ στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα σε 10 ημέρες «να γραφτεί μια νέα σελίδα με τους συμμάχους μας καθώς περιμένουμε την επίσημη πρόσκληση ώστε η "Μακεδονία" να γίνει το 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

«Μένει να γίνουν πολλά αλλά τώρα έχουμε κάτι να μας ενώνει στο δρόμο που έχουμε μπροστά μας. Γι' αυτό λέμε ναι στο μέλλον, ναι στο μέλλον της "Μακεδονίας". Ας φανούμε ισχυροί για το μέλλον των επόμενων γενεών» πρόσθεσε ο Ζόραν Ζάεφ και έκλεισε τη δήλωσή του με τη φράση «είμαι ευγνώμων στον ΓΓ του ΝΑΤΟ και στους συμμάχουας μας που είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τη "Δημοκρατία της Μακεδονίας" ως 30ο μέλος του ΝΑΤΟ».

Από την πλευρά του ο Γενς Στόλντεμπεργκ εξέφρασε την ελπίδα σε δύο εβδομαδες που θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος του ΝΑΤΟ «θα υπάρξει πρόσκληση για να ξεκινήσουν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις». Ξεκαθάρισε, όμως, ότι χωρίς την οριστικοποίηση της συμφωνίας η χώρας σας δεν μπορεί να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ στο προσεχές μέλλον. Οπότε δεν πρέπει να χαθεί αυτή η ιστορική ευκαιρία».


Столтенберг: Оваа историска шанса не смее да се пропушти!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης