Η κυβέρνηση «διέβη τον Ρουβίκωνα» και φοβάται

kamenos-tsipras-gra

Ο περιορισμός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στους 152, η ανησυχία για νέα αποχώρηση σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη διάψευση των προσδοκιών ότι υπάρχει «πάγκος» φαίνεται πως δημιουργεί τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου που αδυνατεί πλέον να ελέγξει τις εξελίξεις

Η προοπτική της ανώμαλης πτώσης έχει ωθήσει τον κυβερνητικό μηχανισμό να κινείται με σπασμένα φρένα και να καταγράφει σπασμωδικές και αντιφατικές κινήσεις. Μέσα σε ελάχιστα εικοσιτετράωρα η αρχική αγωνία μετατράπηκε σε πανικό που εξελίσσεται σε νευρική κρίση και παράκρουση.

Ο περιορισμός της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας στους 152 βουλευτές, η ανησυχία πως μπορεί να υπάρξει και νέα αποχώρηση σε συνδυασμό με τη διαφαινόμενη διάψευση των προσδοκιών ότι υπάρχει «πάγκος», όπως έλεγε προ καιρού ο Αλέξης Τσίπρας, ώστε να αναπληρωθούν πιθανές σοβαρές απώλειες εδρών, φαίνεται πως δημιουργεί τρόμο στο Μέγαρο Μαξίμου που αδυνατεί πλέον να ελέγξει τις εξελίξεις και κατανοεί ότι κινδυνεύει με στραπάτσο αντίστοιχο της εθνικής Γερμανίας στο Μουντιάλ της Ρωσίας.

Την ίδια ώρα το πρωθυπουργικό επιτελείο βλέπει να μην του βγαίνει… τίποτα. Ως ένα ακόμα δείγμα ότι η πρόσφατη συμφωνία για το Σκοπιανό ξόδεψε τα ελάχιστα αποθέματα πολιτικού κεφαλαίου της πλειοψηφίας και λειτούργησε ως πυροκροτητής για την συσσωρευμένη λαϊκή καταπίεση, η κυβέρνηση φαίνεται πως χάνει και την επικοινωνιακή ευελιξία που επεδείκνυε το προηγούμενο διάστημα.

Ο βασικός σχεδιασμός άμυνας του Μεγάρου Μαξίμου να καλλιεργήσει θεωρίες αποστασιών και υπόγειων ενεργειών από επιχειρηματικά συμφέροντα που στοχεύον στην πτώση της κυβέρνησης, πνίγηκε στον… Ρουβίκωνα. Η γνωστή σε όλους ομάδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ανέλαβε την ευθύνη για την απόπειρα εισβολής στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή των ΑΝΕΛ Κώστα Κατσίκη την στιγμή που κυβερνητικά στελέχη και πρόεδρος της Βουλής χρησιμοποίησαν το γεγονός για να φουντώσουν τα σενάρια υπονόμευσης από ακροδεξιά ή επιχειρηματικά κέντρα.

Ο υπουργός Άμυνας ήταν σίγουρος ότι πρόκειται για… προσπάθεια ανατροπής του πολιτεύματος και έφτασε στο σημείο να ζητά την παρέμβαση εισαγγελέα για να ξεκινήσει έρευνα για το αδίκημα των προκαταρκτικών πράξεων, που έχουν τέτοιο σκοπό!

« Την ώρα που ο βουλευτής Κώστας Κατσίκης ήταν στον ΑΝΤ1 κουκουλοφόροι προσπάθησαν να εισβάλουν στο γραφείο του. Τι άλλο περιμένει ο εισαγγελέας για την τεκμηρίωση του αδικήματος των προκαταρκτικών πράξεων για ανατροπή του πολιτεύματος.ΟΛΑ ΕΧΟΥΝ ΕΝΑ ΟΡΙΟ» έγραψε χαρακτηριστικά στο twitter.Ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης κάλεσε σε επαγρύπνηση τα πολιτικά κόμματα και τις δημοκρατικές δυνάμεις της χώρας υποστηρίζοντας ότι «ολιγάριθμες ακροδεξιές ομάδες βίας» απειλούν βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου!

Όλα αυτά το πρωί και ενώ όλοι προσπαθούσαν να καταλάβουν τι έγινε. Η έκπληξη για τους κυβερνώντες ήρθε λίγες ώρες αργότερα, εκθέτοντας ανεπανόρθωτα όσους κατέφυγαν σε εύκολες και βολικές ερμηνείες, απλώς και μόνο για να στηρίξουν τις απίθανες θεωρίες του Μαξίμου περί σχεδίου αποστασίας.

Ήταν ο Ρουβίκωνας και τα αγαπημένα στην κυβέρνηση μέλη του, που έβαλαν στόχο τον κ. Κατσίκη!

«Σήμερα το πρωί στις 9:45 σύντροφοι/ισσες της ομάδας επιχείρησαν να μπούνε στο γραφείο του βουλευτή Κωνσταντίνου Κατσίκη στη Βασιλίσσης Σοφίας 10, στον 2ο όροφο. Δυστυχώς η είσοδος της ομάδας στο βουλευτικό γραφείο δεν κατέστη εφικτή. Ό,τι αναφέρεται σχετικά με το γεγονός είναι ψέμα. Κανείς δεν μπήκε στο γραφείο εκτοξεύοντας απειλές», ήταν η ανάρτηση που έκανε ο Ρουβίκωνας στο διαδίκτυο αφήνοντας ενεούς τους κυβερνώντες, που δεν περίμεναν τέτοια εξέλιξη και βιάστηκαν να… φωτίσουν τα πράγματα.

Και πάλι ο κ. Καμμένος μέσω twitter σχολίασε: « Όποιος φοράει κουκούλα όπου και αν ανήκει όταν εκφοβίζει εκλεγμένους συμμετέχει σε προπαρασκευαστικές πράξεις κατα του πολιτεύματος όπως λέει και ο Λαός μας» ο λύκος στην αναμπουμπούλα χαίρεται». Καμία δε φορά και εισπράττει ....»Την κατάσταση ανέλαβε να διορθώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, κάνοντας όμως χειρότερα τα πράγματα. Σε μία μακροσκελή του δήλωση κατέφυγε με τη σειρά του στην προσφιλή του θεωρία ότι για όλα φταίει ο… Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώ μπερδεύει τον Μπαρμπαρούση με τον Μπουτάρη και το 1965 με τα… Μνημόνια. Ούτε λέξη για τον Ρουβίκωνα, ούτε μία αναφορά στην «παρεξήγηση» που έγινε από τους κυρίους Βούτση και Καμμένο.

Σε ένα ανερμάτιστο κείμενο, που φανερώνει αμηχανία και σύγχυση, ο κ. Τζανακόπουλος κάνει λόγο για «συντονισμένο σχέδιο εκφοβισμού και τραμπούκικων επιθέσεων σε βουλευτές και μέλη της ελληνικής κυβέρνησης από περιθωριακές ακροδεξιές ομάδες και οργανωμένους προβοκάτορες».

Κατά την θεωρία Τζανακόπουλου «οι επιθέσεις αυτές υποδαυλίζονται και υποστηρίζονται από ολιγαρχικά επιχειρηματικά συμφέροντα και μερίδα του κίτρινου ακροδεξιού Τύπου που έχει αναλάβει εργολαβία το εμπόριο δήθεν πατριωτισμού».

Επιρρίπτει ευθύνες στη ΝΔ για τις επιθέσεις, κατηγορεί τον κ. Μητσοτάκη ότι προσπαθεί να οργανώσει νέα αποστασία, όπως έγινε το 1965 και διαμηνύει με στόμφο ότι «η χώρα σε ενάμιση μήνα από σήμερα θα βρίσκεται εκτός Μνημονίων».

Αλλά και η Έλενα Κουντουρά σχολίασε σχετικά: «Καταδικάζω και καταγγέλλω τις επαναλαμβανόμενες επιθέσεις, απειλές και εκφοβισμούς κατά κυβερνητικών βουλευτών και υπουργών, και τις μεθοδευμένες προσπάθειες τρομοκράτησης στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων και των οικογενειών τους. Όλες αυτές οι υποκινούμενες ενέργειες έχουν ένα και μόνο στόχο, την αποσταθεροποίηση της κυβερνητικής πλειοψηφίας και την πτώση της κυβέρνησης, για να εμποδίσουν την οριστική έξοδο από τα Μνημόνια, να αποτρέψουν την πάταξη της διαφθοράς και να ανατρέψουν την αναπτυξιακή πορεία της χώρας. Καλώ τις υγιείς δημοκρατικές δυνάμεις να καταδικάσουν ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές, κάθε αντιδημοκρατική ενέργεια που οδηγεί σε πολιτική εκτροπή, πλήττει το εθνικό συμφέρον και υπονομεύει το μέλλον της πατρίδας μας».

Έλλειψη… πάγκου

Η απώλεια ψυχραιμίας από τα κυβερνητικά στελέχη πιθανόν να σχετίζεται με τη διαπίστωση ότι βουλευτές από εκείνους, που το Μαξίμου αναμένει να αναπληρώσουν τα κενά όσων αποχωρούν ή ενδεχομένως αποχωρήσουν στη συνέχεια, δείχνουν απρόθυμοι να κάνουν… μεταγραφή.

Για παράδειγμα, ο Γιώργος Κατσιαντώνης της Ένωσης Κέντρου, ξεκαθάρισε, μιλώντας στον ΘΕΜΑ 104,6 ότι δεν πρόκειται να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αντίθετα άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταπηδήσει στη ΝΔ.

Ιδιαίτερα συγκρατημένος εμφανίζεται πλέον και ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, τον οποίο κυβερνητικοί παράγοντες εμφάνιζαν… «σίγουρο» για ένταξη στον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιθέτως, ο Σπύρος Δανέλλης εμφανίζεται ακόμη «ζεστός» για συμπόρευση με τον ΣΥΡΙΖΑ, υποτηρίζοντας ότι σε περίπτωση και άλλων διαρροών από τους ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές.

Ο κ. Τσίπρας μάλιστα αναφέρει ότι η συμφωνία του Δουβλίνου δεν έχει μέλλον, ενώ εκφράζει την άποψη ότι το προσφυγικό δεν θα τελειώσει ακόμα και επιτευχθεί πρόοδος στη Σύνοδο Κορυφής. “Το (μεταναστευτικό) είναι εδώ για να μείνει, να μείνει για πολύ καιρό” προειδοποιεί.

“Διπλωμάτες της ΕΕ λένε ότι το Βερολίνο έχει προσεγγίσει την Ιταλία, την Ελλάδα και όλους τους γείτονές της με στόχο την υπογραφή διμερών συμφωνιών, ενδεχομένως με την προσφορά οικονομικών κινήτρων για τα κράτη πρώτης γραμμής που επιβαρύνονται σοβαρά” τονίζεται στο άρθρο.

ΣΧΟΛΙΑ (26)

Chris

Δυστυχώς μας κυβερνούν αστείοι και επικίνδυνοι τύποι, δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα, ζουν σε ένα ηλίθιο παράλληλο σύμπαν. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά που κάνουν εναντίον μας θα μας βασανίζουν για πολλά χρόνια. Φυσικά θα βασανίζουν και τους ηλίθιους που τους ψήφισαν.!!!

Ερώτηση κλειδί

Δε μας λέτε καλύτερα, τι πήγε να κανει ο Ρουβικωνας στο Κατσικη και ποιος τους έστειλε;;;;

Victor

Ποιος θα ανέβει σε πλοίο που βουλιάζουν όταν τα ποντίκια πέφτουν στο νερό;

ΔΗΜΟΣ

Ο τσιπρας ΑΝΟΙΞΕ το μακεδονικο εκχωρωντας στη γειτονα ολη την ιστορια της Μακεδονιας κατι που θα εχει ολεθριες επιπτωσεις μακροχρονια στην οικονομια αλλα και στην ακεραιοτητα της χωρας Ντροπη να λεγεται οτι ΕΚΛΕΙΣΕ το θεμα!

Κάτω οι προδότες

Ηρθαν στην εξουσία σαν κύριοι ( με την ψήφο αγανάκτησης του λαου) , και φεύγουν σαν κλεφτες ! Τι προσφεραν; Μια από τα ίδια ! Πελατειακό κομματικό κράτος, προσχηματικη διακυβέρνηση, επικοινωνιακα τερτηπια, και ψεματα, πολλά πολλα ψέματα ! Η αριστερά στην Ελλάδα εδειξε το πραγματικό της πρόσωπο, που δεν διαφέρει από την δεξιά ή το κέντρο στην πατρίδα μας . Είναι όλοι τους ανεπαρκείς, ανευθυνοι και ιδιοτελείς μέχρι εκεί που δεν παίρνει αλλο, μέχρι το άπειρο ! Καταδίκασαν και λήστεψαν όλοι τους τους πολιτες, τον εθνικό πλουτο και έφτασαν να εμπορεύονται μέχρι και την ιστορία για να μεινουν μια ημέρα παραπάνω στην εξουσία ! Μας έχουν πνιξει τα ανακυκλωμενα βοθρονερα της ελληνικής πολιτικής και κομματικής καστας. Έλεος πια ! Στο ζυγι η πατρίδα δεν βαραίνει καθολου; Τα παιδιά σας και τα εγγόνια σας αξίζουν να πληρώσουν τις απερίγραπτα χαμηλές ηθικές αξίες σας;

Διαφωνώ

Η Δεξιά και το Κέντρο ΔΕΝ πρόδωσαν. Ακόμη και αν δεχθούμε ότι κρυφά κι αυτοί θέλαν τη συμφωνία, εν τούτοις δεν πρόδωσαν πώς να το κάνουμε. Ούτε και το κκε. Η συμφωνία έχει την αποκλειστική υπογραφή Τσίπρα Κοτζιά. Σημασία δεν έχει η πρόθεση αλλά η πράξη. Μπορεί να θέλω να ληστέψω κι εγώ κι εσύ μια τράπεζα, αλλά όποιος μπει μέσα είναι ο ληστής όχι αυτός που το σκεφτόταν.

F5

αν εμεις λεγαμε να μπει ως FYROM ή να μην μπει καθόλου . . .απολυτως κανενας δεν θα τσακονωταν μ εμας γι αυτο το θέμα. Ποτε τους να μην μπουν θα ελεγαν. Να ειστε σιγουρος γι αυτο. Κανενας δεν πιεζει εταιρο* για τετοια ζητήματα για τον απλουστατο λογο οτι ετσι σπαει η "συμμαχια" των κρατων της ΕΕ. 100 χρονια να το λεγανε Macedonia αν δεν λεγαμε εμεος το ναι δεν περναγαν ουτε απεξω. Αλλη σκασιλα δεν ειχαν να πουν τα σκοπια Μακεδονία. Επεται και συνεχεια απο αλλες χωρες επ αυτου, περαν των οσων ανεφερα . . .πιο βορειες οι σφαλιαρες αυτή τη φορα. Περιμενετε και θα δειτε. * Και δεν πιέζει εταιρο για εθνικά θέματα και για πρακτικους λογους. Ξερουν καλα οτι η ιστορία ρεει και πιαθνον να σε βρει μπροστα του αυριο μεθαυριο . . .με ενα βετο μεχρι απεναντι. Ξερουν π.χ. οτι η Βαλονια ψαχνεται . . .η Βαλονια ομως ξερει και ΠΡΕΠΕΙ να ξέρει οτι στην ΕΕ δύσκολα θα μπει οσο βελουδινο διαζυγιο και να παρει. Και ο Βελγος οταν θα ζηταει φραγκα για να στριμωξει το Βαλωνο (που του κλεισε τα σύνορα και τον γονατισε ) δεν θελει να του τριψω το βετο στη μαπα.

ΣΤ

η πίεση που ασκούμε όλοι οι Έλληνες πάνω στους κυβερνητικούς βουλευτές για την προδοσία της Μακεδονίας πρέπει να είναι ασφυκτική και διαρκής, να μην μπορούν να σταθούν πουθενά, ούτε στο εσωτερικό ούτε στο εξωτερικό. Ήδη το παρακράτος της ξενόδουλης Αριστεράς, ο άθλιος «Ρουβίκωνας» που τον Φεβρουάριο απειλούσε όσους συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο της Αθήνας ότι «θα χυθεί αίμα», επιχειρεί τώρα ξεδιάντροπα να εκφοβίσει και να εκβιάσει τους βουλευτές των ΑΝΕΛ για να μην τολμήσουν να ακούσουν τη φωνή της εθνικής συνείδησής τους και πράξουν αναλόγως. Το ξελιγωμένο με την εξουσία τσούρμο του Τσίπρα αντιλαμβάνεται τώρα ότι υποτίμησε τραγικά τη λαϊκή αντίδραση στην εκχώρηση του ονόματος της Μακεδονίας και προσπαθεί να κρύψει τον πανικό του κατηγορώντας τους πολιτικούς αντιπάλους του ότι χρησιμοποιούν τις ύπουλες και άνανδρες μεθοδεύσεις που αποτελούν ανέκαθεν το σήμα κατατεθέν της σταλινικής Αριστεράς.

Atanas

Πανο μαλακα πέφτουμε

georgeop

το σκηνικο μου θυμιζει απο το game of thrones την Σερσι που ανεβασε τους αμπαλους the sparrows για τα δικα της συμφεροντα και μετα στραφηκαν εναντιον της......

Αντε Γεια

Βιδώστε στο μυαλό σας ότι μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2019 θα έχετε Αλέξη πρωθυπουργό να τελειώνουμε...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

prime_minister

Ο Αλέξης Τσίπρας παρευρέθηκε στην εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας στο υπουργείο Εξωτερικό – Ο Κατρούγκαλος είπε ότι θα κρατήσουν ένα κομμάτι για τον Νίκο Κοτζιά

7
venis

O πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ υπογραμμίζει πως δεν ξαφνιάστηκε καθόλου από τις μετακινήσεις Μωραΐτη-Τόλκα από το ΚΙΝΑΛ στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς θεωρεί πως «πολιτικοί τυχοδιώκτες και θεσιθήρες υπήρχαν πάντα, σε όλους τους χώρους και όλες τις ηλικίες» και πως «τέτοιες ευτελείς κινήσεις ενοχλούν την παράταξη και τη συσπειρώνουν».

21
aridd

«Ο κ. Μπελαβίλας, γενικά, είναι λαλίστατος για διάφορα θέματα. Παθαίνει όμως αφωνία, όταν πρόκειται να αναφερθεί σε σημαντικά ζητήματα που άπτονται των κυβερνητικών ευθυνών», σχολίασε ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Πειραιά 

dioti

Η πρώην βουλευτής Λάρισας Ηρώ Διώτη, που δεν ψήφισε το τρίτο μνημόνιο και ακολούθως παραιτήθηκε από το μέλος του κυβερνώντος κόμματος ασκεί δριμεία κριτική στον αναπληρωτή υπουργό Υγείας

14