Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου ότι το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, λέει τώρα ο Δανέλλης

Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου ότι το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, λέει τώρα ο Δανέλλης

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, τώρα ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης εξηγεί ότι μιλούσε θεωρητικά για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού με την έννοια ότι «τα προοδευτικά μέτρα πρέπει να στηρίζονται από τις προοδευτικές δυνάμεις» - Το Ποτάμι δεν αντικαθιστά τους ΑΝΕΛ  ξεκαθαρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού - Την Κυριακή αποφασίζεται η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής

danellis-theodorakis_main02
Πυρετός επικρατεί στο Ποτάμι, καθώς, εν μέσω αμφίσημων δηλώσεων στελεχών του που πυροδοτούν τη σεναριολογία περί ενδεχόμενης στήριξης της κυβέρνησης, συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προετοιμαστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που θα αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον των σχέσεων με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επέστρεψε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από τις Βρυξέλλες, όπου ταξίδεψε για να συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, συγκάλεσε για τις 6 το απόγευμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος - στην οποία έδωσε εξηγήσεις ο Σπύρος Δανέλλης - και αμέσως μετά στη Σεβαστουπόλεως και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Τις τελευταίες ώρες επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του κόμματος μετά τις νέες δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος είπε ότι «Το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση εφόσον δεν συμμετέχουν σε αυτήν οι ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δανέλλης, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει γνωστό ότι εάν φύγει από το Ποτάμι θα παραδώσει τη βουλευτική έδρα, σε συνομιλίες που είχε με συναδέλφους του υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του παρερμηνεύτηκαν.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής, ο ίδιος αναφερόταν σε θεωρητική περίπτωση και τα λεγόμενα του είχαν την έννοια ότι «τα προοδευτικά μέτρα πρέπει να στηρίζονται από τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Να σταματήσει η παραφιλολογία» 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού ανέφερε: «Θα το πω για πολλοστή φορά, μήπως και σταματήσει η παραφιλολογία. Είμαι και θα παραμείνω βουλευτής του Ποταμιού. Έχω όμως και το θάρρος των προσωπικών μου απόψεων. Και έχω ξεκαθαρίσει ότι αν ήταν να πάω κάπου, θα παρέδιδα την έδρα στο Ποτάμι».

Κλείσιμο
danellis22

Η επίμαχη δήλωση που προκάλεσε σάλο

O βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχε δηλώσει, ότι σε περίπτωση και άλλων διαρροών από την πλευρά των ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές

Μάλιστα, είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.





«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης και εξειδίκευσε:

«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ». Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ».

Θεοδωράκης: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση - Δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝΕΛ

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί».

Οι εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Σπύρος Δανέλλης έδωσε εξηγήσεις στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού που τελείωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή για τις δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. Ο κ. Δανέλλης παραδέχθηκε ότι ήταν προσωπικές απόψεις του κι απαντούσε σε θεωρητική υπόθεση γι' αυτό και δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.

Σχετικά με το εάν ο κ. Δανέλλης θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για αύριο κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε στη συνεδρίαση της Κ.Ο ότι είναι υπέρ του διαλόγου και εφ' όσον προσκληθεί κι από τη ΝΔ θα ανταποκριθεί.

Όπως έγινε γνωστό, για την ηγεσία του Ποταμιού οι επίμαχες δηλώσεις του και η συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωριστά ζητήματα.

Τσιόδρας: Αν χάσουν την πλειοψηφία πάμε σε εκλογές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Προς σεναριογράφους (κάθε είδους). Αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάσουν την πλειοψηφία στη Βουλή στήριξη δική μας δεν θα έχουν. Πάμε σε εκλογές».

Tsiodras33
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης