Παρερμηνεύτηκαν οι δηλώσεις μου ότι το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση, λέει τώρα ο Δανέλλης

danellis-theodorakis_main02

Μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι δηλώσεις του, τώρα ο βουλευτής Ηρακλείου Σπύρος Δανέλλης εξηγεί ότι μιλούσε θεωρητικά για κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-Ποταμιού με την έννοια ότι «τα προοδευτικά μέτρα πρέπει να στηρίζονται από τις προοδευτικές δυνάμεις» - Το Ποτάμι δεν αντικαθιστά τους ΑΝΕΛ  ξεκαθαρίζει ο Σταύρος Θεοδωράκης μετά τη συνεδρίαση της Κ.Ο. του Ποταμιού - Την Κυριακή αποφασίζεται η αποχώρηση από το Κίνημα Αλλαγής

Πυρετός επικρατεί στο Ποτάμι, καθώς, εν μέσω αμφίσημων δηλώσεων στελεχών του που πυροδοτούν τη σεναριολογία περί ενδεχόμενης στήριξης της κυβέρνησης, συνεδριάζουν τα όργανα του κόμματος προκειμένου να προετοιμαστεί η κρίσιμη συνεδρίαση της Μεγάλης Συνέλευσης των Αντιπροσώπων (ΜΕΣΥΑ) που θα αποφασίσει την Κυριακή για το μέλλον των σχέσεων με το Κίνημα Αλλαγής.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος επέστρεψε αργά το μεσημέρι της Τετάρτης από τις Βρυξέλλες, όπου ταξίδεψε για να συναντηθεί με την Ύπατη Εκπρόσωπο της ΕΕ για θέματα εξωτερικής πολιτικής Φεντερίκα Μογκερίνι, συγκάλεσε για τις 6 το απόγευμα την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος - στην οποία έδωσε εξηγήσεις ο Σπύρος Δανέλλης - και αμέσως μετά στη Σεβαστουπόλεως και το Πολιτικό Συμβούλιο του Ποταμιού.

Τις τελευταίες ώρες επικράτησε μεγάλη αναστάτωση στις τάξεις του κόμματος μετά τις νέες δηλώσεις του βουλευτή Ηρακλείου Σπύρου Δανέλλη, ο οποίος είπε ότι «Το Ποτάμι θα πρέπει να βάλει πλάτη στην κυβέρνηση εφόσον δεν συμμετέχουν σε αυτήν οι ΑΝΕΛ».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Δανέλλης, ο οποίος λίγες ώρες νωρίτερα είχε κάνει ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για να κάνει γνωστό ότι εάν φύγει από το Ποτάμι θα παραδώσει τη βουλευτική έδρα, σε συνομιλίες που είχε με συναδέλφους του υποστήριξε ότι τα λεγόμενα του παρερμηνεύτηκαν.

Όπως διευκρίνισε ο βουλευτής, ο ίδιος αναφερόταν σε θεωρητική περίπτωση και τα λεγόμενα του είχαν την έννοια ότι «τα προοδευτικά μέτρα πρέπει να στηρίζονται από τις προοδευτικές δυνάμεις».

«Να σταματήσει η παραφιλολογία» 

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο βουλευτής Ηρακλείου του Ποταμιού ανέφερε: «Θα το πω για πολλοστή φορά, μήπως και σταματήσει η παραφιλολογία. Είμαι και θα παραμείνω βουλευτής του Ποταμιού. Έχω όμως και το θάρρος των προσωπικών μου απόψεων. Και έχω ξεκαθαρίσει ότι αν ήταν να πάω κάπου, θα παρέδιδα την έδρα στο Ποτάμι».

danellis22

Η επίμαχη δήλωση που προκάλεσε σάλο

O βουλευτής του Ποταμιού, μιλώντας νωρίτερα σήμερα στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, είχε δηλώσει, ότι σε περίπτωση και άλλων διαρροών από την πλευρά των ΑΝΕΛ, το Ποτάμι θα βάλει πλάτη στην κυβέρνηση μέχρι τις εκλογές όποτε και αν γίνουν αυτές

Μάλιστα, είχε θέσει ως βασική προϋπόθεση σε αυτό το σχήμα να μην έχουν συμμετοχή οι ΑΝΕΛ.

«Αν θεωρούμε ότι η συμπόρευση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ είναι πραγματικά δυσβάστακτη σε σχέση με το πολιτικό κόστος – πάντα μιλούσαμε για μια μη εκλεκτική συγγένεια που έδειξε τα όριά της σε πάρα πολλές περιπτώσεις -δική μου άποψη είναι ότι αν δεν είμαστε υποκριτές τότε θα πρέπει να προτείνουμε και εναλλακτική λύση» είπε ο κ. Δανέλλης και εξειδίκευσε:

«Δηλαδή στη θέση των ΑΝΕΛ θα έπρεπε να υπάρχει στήριξη από κάποιες από τις δυνάμεις που αυτοπροσδιορίζονται ως προοδευτικές, μέσα σε ένα συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο». Αναρωτήθηκε μάλιστα «πόσοι μήνες μένουν μέχρι τις εκλογές; 8 μήνες; Ενας χρόνος;» και πρόσθεσε: «Γι’ αυτό το χρονικό πλαίσιο, με ένα στενό, συγκεκριμένο προγραμματικό πλαίσιο που θα προβλέπει 1,2, 5 θέματα να μπορέσουμε να δώσουμε μια προοδευτική λύση και να διασφαλίσουμε την επίλυση του μακεδονικού για εθνικό συμφέρον, και για τα οικονομικά».

Κατά τον κ. Δανέλλη «ήταν η ευκαιρία για τον ΣΥΡΙΖΑ έστω τον τελευταίο χρόνο να αποκτήσει τα δικά του πολιτικά χαρακτηριστικά χωρίς το φρένο των ΑΝΕΛ». Ερωτηθείς αν θα συμμετείχε το Ποτάμι μαζί με τους ΑΝΕΛ απάντησε: «Φοβάμαι ότι δεν μπορούμε να συνυπάρξουμε εμείς με δυνάμεις όπως οι ΑΝΕΛ. Βάζουμε πλάτη αλλά χωρίς τους ΑΝΕΛ. Και νομίζω θα έπρεπε να έχει την ίδια στάση και το ΚΙΝΑΛ».

Θεοδωράκης: Δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση - Δεν αντικαθιστούμε τους ΑΝΕΛ

Μετά το πέρας της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού, ο Σταύρος Θεοδωράκης έκανε στους δημοσιογράφους την εξής δήλωση: «Ο Σπύρος Δανέλλης έχει τις προσωπικές του απόψεις, είναι γνωστές και δεν σχετίζονται με τη συγκυρία. Η θέση του Κινήματός μας, όμως, είναι ξεκάθαρη. Προωθούμε βελτιώσεις και αλλαγές που έχει ανάγκη η κοινωνία, αλλά δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση σε περίπτωση ψήφου εμπιστοσύνης και δεν αντικαθιστούμε στην κυβέρνηση τους ΑΝΕΛ. Και σε αυτό είμαστε όλοι σύμφωνοι και κατηγορηματικοί».

Οι εξηγήσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα

Ο Σπύρος Δανέλλης έδωσε εξηγήσεις στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού που τελείωσε πριν από λίγη ώρα στη Βουλή για τις δηλώσεις του, ότι θα πρέπει να στηρίξει την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην περίπτωση που αποχωρήσουν οι ΑΝΕΛ. Ο κ. Δανέλλης παραδέχθηκε ότι ήταν προσωπικές απόψεις του κι απαντούσε σε θεωρητική υπόθεση γι' αυτό και δεν ερμηνεύτηκαν σωστά.

Σχετικά με το εάν ο κ. Δανέλλης θα συμμετάσχει στην προγραμματισμένη για αύριο κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο, ο βουλευτής του Ποταμιού ανέφερε στη συνεδρίαση της Κ.Ο ότι είναι υπέρ του διαλόγου και εφ' όσον προσκληθεί κι από τη ΝΔ θα ανταποκριθεί.

Όπως έγινε γνωστό, για την ηγεσία του Ποταμιού οι επίμαχες δηλώσεις του και η συμμετοχή του στην εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι χωριστά ζητήματα.

Τσιόδρας: Αν χάσουν την πλειοψηφία πάμε σε εκλογές

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο εκπρόσωπος του κόμματος Δημήτρης Τσιόδρας ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter σημείωσε: «Προς σεναριογράφους (κάθε είδους). Αν οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ χάσουν την πλειοψηφία στη Βουλή στήριξη δική μας δεν θα έχουν. Πάμε σε εκλογές».

Tsiodras33

ΣΧΟΛΙΑ (45)

Ζαμέ

Κατάλαβαν ότι στην επόμενη Βουλή δεν μπαίνουν και σου λέει "ό,τι αρπάξουμε τώρα.. ή τώρα ή ποτέ!"

eagle12

Προδότες... ο Θεοδωράκης κατάντησε να έρπεται σαν σαλιγκάρι... όσο αξιόλογος ήταν ως δημοσιογράφος τόσο χάλιας είναι ως πολιτικός... ΝΤΡΟΠΗ.. ΠΡΟΔΟΤΕΣ...

@@@

Αυτά με τους αυτοαποκαλούμενους .....προοδευτικους που άλλα λένε,άλλα εννοούν ,που αυτοδιαψεύδονται και ταυτόχρονα να κατηγορούν τους άλλους ότι λάθος κατάλαβαν, με μια μπουρδολογία χωρίς αρχή μεση και τέλος. Μα τι πίνουν.... Εγώ δεν τους θεωρώ προοδευτικους, αλλά τους χαρακτηρίζω ακριβέστερα π..ρδολογους επειδή οι ίδιοι στον λόγο τους δεν δίνουν μεγαλύτερη αξία από την π...ρδη τους. Αν είναι αυτοί οι προοδευτικοί ...... μακρυά...................

Noesis

ΣΩΣΤΟΣ!!!!!

tipotas

ρε μεγάλε, έχεις 3-4 μέρες γλύφεις ότι βρείς, μέχρι και σε επιτροπή για τα κύθηρα μαγεύτικες απο τον υπουργό. νομίζεις οτι δε φαίνεσαι;

Απορια

τι να σε κανουν αν δεν εχεις εδρα;Για τι σοφια σου;Αυτα στους προοδευτικους εκει τα τρωνε

Δανελη τραβα με το Συριζα

...και αμα δεις ξανά βουλή, θα ναι μαλλον στο ονειρό σου! Δεν νομίζω στο Ποταμι να ειναι τόσο λωλοί ώστε για εναν το πολύ χρόνο στην εξουσία, να φορτωθούν τα λάθη της συριζοδιακυβέρνησης και να εχουν την μοιρα των ΑΝΕΛ, οι οποίοι όμως κατι προλαβαν να γλύψουν!! Μάλλον τα τρολάκια του Συριζα τους στήνουν παγίδες!!

ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΠΟΥ ΈΓΙΝΕ ΦΡΕΑΤΙΟ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ

Σταύρο σε ψήφισα και πραγματικά ντρέπομαι για λογαριασμό σας...... Άκους εκεί τι λέει ο ανερυθρίαστος;;;;;; ...........το πρόβλημα σύμπλευσης με τον Σύριζα είναι οι ΑΝΕΛ .......με τον Σύριζα δηλαδή όλα καλά να υποθέσω κατά τα άλλα................Ένεκα προοδευτικών μεταρρυθμίσεων λέει ο "γενναίος" που τώρα κάνει γαργάρα αυτά που έλεγε πριν από λίγο (αυτό όντως φέρνει κάτι από αντρίκειο συριζόπουλο) με τους ανθρώπους που έχουν ξεφτιλίσει κάθε έννοια και λέξη. Να σας χαίρεται η μανούλα σας. Παιδιά απλά δεν πάτε σπίτι σας γιατί σε λίγο θα γελάνε και οι πέτρες μαζί σας;;;;;;;;;;;;; Συνένοχος Σταύρο αν δεν τον διώξεις ΤΩΡΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑΑ Σταύρο δεν είσαστε γενναίοι επειδή και καλά πάτε κόντρα στο ρεύμα .......... ΗΛΙΘΙΟΙ ΕΙΣΤΕ

Όλυμπος

Ψήφισες το Ποτάμι. Τον Σύριζα Β. Τον γελοίο Θεοδωράκη, το τσιράκι τού Σόρος. Συγνώμη ρεκόρ φίλε, αλλά πού ζείτε!

χχχ

Γερμανοτσολιάδες ποταμίσιοι νεο-φιλε-χλεχλέδες!

Μιχαλης .κ

Δανελλη αν βρεις τη ψηφο σου γραψε μου !

LOGIKOS

ΟΠΟΙΟΣ ΦΛΕΤΑΡΕΙ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΘΑΝΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΔΙΚΗ!

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzanak-tsi1

«Απλώνει» τον κοινοβουλευτικό χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις κάλπες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ως τώρα ο χρόνος ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών - Συνεδριάζει στις 10.30, το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το πρωθυπουργό

fofi-gennimata-ena

Αυστηρό τελεσίγραφο από την Φώφη Γεννηματά σε όσους ψηφίσουν - Η σιωπή Θεοχαρόπουλου, οι πληροφορίες για δήλωση Παπανδρέου και η φλυαρία Κρεμαστινού σήμαναν συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη