«Μαλλιά – κουβάρια Ιβανόφ με Ζάεφ»: Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν λύνεται μέσω τηλεφώνου

«Μαλλιά – κουβάρια Ιβανόφ με Ζάεφ»: Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα δεν λύνεται μέσω τηλεφώνου

Εξέδωσε ανακοίνωση κατά του πρωθυπουργού ο πρόεδρος της χώρας - Κάθετα αντίθετος με την αλλαγή στο όνομα και σε συνταγματική αναθεώρηση - Τι του απάντησε ο Ζάεφ

zaev_ivanov
Σκληρή ανακοίνωση για την τελική φάση των διαπραγματεύσεων εξέδωσε ο πρόεδρος της πΓΔΜ
Γκιόργκι Ιβάνοφ, ισχυριζόμενος ότι τόσο σημαντικά ζητήματα δεν μπορούν να λυθούν μέσω τηλεφώνου.

«Ένα τόσο σημαντικό ζήτημα όπως αυτό δεν μπορεί να λυθεί τηλεφωνικά και δεν είναι δυνατό να το χειριστεί κάποιος ως προσωπική συμφωνία μεταξύ των πρωθυπουργών των δύο χωρών» τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου του Ιβάνοφ, απαντώντας στις χθεσινές δηλώσεις του Ζόραν Ζάεφ.

Ο Ζάεφ τόνισε χτες ότι η απόρριψη της συμφωνίας για το ονοματολογικό σε δημοψήφισμα θα έχει ως συνέπεια την επιστροφή στην απογοήτευση, στον ριζοσπαστισμό, στον ψευτοπατριωτισμό και στον εθνικισμό.

Κλείσιμο
«Αυτή η ιστορική ευκαιρία προσφέρει μόνο καλές προοπτικές για την πΓΔΜ, ενισχύει την ταυτότητα, και καθιστά την χώρα ισότιμο παράγοντα με όλες τις χώρες και αυτά είναι σπουδαία πράγματα. Πιστεύω ότι οι πολίτες θα το καταλάβουν αυτό…» είπε ο κ. Ζάεφ.

Απαντώντας στο σχόλιο αυτό, ο Ιβάνοφ προχώρησε σε επίθεση κατά του πρωθυπουργό, λέγοντας ότι ο Ζάεφ προχωρά σε εικασίες.

Κληθείς να σχολιάσει τη σημερινή δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, Γκιόργκι Ιβανόφ, o Ζόραν Ζάεφ είπε:

«Εμείς οι πολιτικοί πρέπει να υπηρετούμε τους πολίτες και πρέπει να οικοδομούμε συνεργασίες, να ωθούμε προς τα εμπρός τη “Μακεδονία” σε όλες τις προοπτικές της. Σε μία τέτοια περίπτωση πιστεύω ότι θα έχουμε συσκέψεις και εκεί μπορούμε να εξετάσουμε όλα τα επιχειρήματα. Όλοι πρέπει να ενεργούν σύμφωνα με τις αρμοδιότητές τους και να μην ξεχνάμε ότι οι πολίτες είναι αυτοί που μας έχουν τοποθετήσει στις θέσεις μας. Αυτοί μας τοποθετούν, αυτοί μας αλλάζουν και, επομένως, για ένα τόσο σημαντικό θέμα αποφασίσαμε πως είναι απαραίτητη η διεξαγωγή δημοψηφίσματος».

Και προσέθεσε επ’ αυτού: «Όλες οι απογοητεύσεις που είδαμε, η μετανάστευση των νέων ανθρώπων που είδαμε, αυτά είναι τα δεδομένα στην “Μακεδονία” και για αυτά μιλά όλη η περίοδος που διανύσαμε μαζί από την ανεξαρτησία της χώρας μέχρι σήμερα. Ξέρουμε ποιες είναι οι προοπτικές αν λυθεί το ζήτημα, ξέρουμε ότι θα γίνουμε αμέσως μέλος του ΝΑΤΟ, ξέρουμε ότι θα ξεκινήσουμε διαπραγματεύσεις με την ΕΕ. Όλα αυτά είναι μπροστά μας, σε μας επαφίεται να αποφασίσουμε».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης