Κωνσταντοπούλου προς ΣτΕ: Να ακυρωθεί η σύμβαση για τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς

zoe11

Αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία είναι η σύμβαση υποστήριξης του συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, σύμφωνα με την πρόεδρο της Πλεύσης Ελευθερίας, Ζωής Κωνστατοπούλου

Να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην Ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία η σύμβαση υποστήριξης του συστήματος διεξαγωγής ηλεκτρονικών πλειστηριασμών, μεταξύ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, Αιγαίου και Δωδεκανήσου και ιδιωτικής εταιρείας, ζητούν από το Συμβούλιο της Επικρατείας, η πρόεδρος της Πλεύσης Ελευθερίας Ζωή Κωνστατοπούλου, ο επικεφαλής του Κινήματος Δεν Πληρώνω Λεωνίδας Παπαδόπουλος, στελέχη της Πλεύσης Ελευθερίας, μέλη της Ένωση Δικαιοσύνη για Όλους, πολίτες τα σπίτια (πρώτη κατοικία) των οποίων βγήκαν στον πλειστηριασμό, κ.λπ.

Η κυρία Κωνσταντοπούλου στρέφεται κατά του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών, Πειραιώς, κ.λπ. υποστηρίζοντας ότι η ιδιωτική εταιρεία με την οποία συμβλήθηκε ο Σύλλογος, πλέον του ότι υποδείχθηκε από τον υπουργό Δικαιοσύνης Σταύρο Κοντονή, λειτουργούσε παράνομα από το Νοέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018, χωρίς να έχει συναφθεί κάποια σύμβαση με τον Σύλλογο, η οποία και υπεγράφη τον περασμένο Απρίλιο.

Κατ΄ αρχάς, επισημαίνει η κυρία Κωνσταντοπούλου, ότι ο πρόεδρος του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου, Γεώργιος Ρούσκας, ο οποίος «ως υπόδικός για σοβαρότατα κακουργήματα (σ.σ.: Στην υπόθεση του δεύτερου παραδικαστικού κυκλώματος) απολαμβάνει μιας ιδιότυπης πειθαρχικής ασυλίας» υπέγραψε παράνομη σύμβαση, καθώς δεν είχε προηγηθεί απόφαση της γενικής συνέλευσης του Συλλόγου που να τον εξουσιοδοτεί και στο Διοικητικό Συμβούλιο εισήχθη ως θέμα εκτός ημερησίας διάταξης, δηλαδή εισήχθη μη νόμιμα και κατά συνέπεια ο κ. Ρούσκας δεν είχε νόμιμη εξουσιοδότηση να υπογράψει.

Σε άλλο σημείο η τέως πρόεδρος της Βουλής, σημειώνει ότι στην πραγματικότητα πρόκειται για ιδιωτικού δικαίου σύμβαση, μεταξύ του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου και ιδιωτικής εταιρείας, η οποία είναι σε ευθεία αντίθεση με οδηγία της Ευρωπαϊκής Ένωσης (2014/18/ΕΚ) που προβλέπει τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων. Οι Ευρωπαϊκές οδηγίες έχουν αυξημένη τυπική ισχύ, σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος και κατά συνέπεια είναι αντισυνταγματική η επίμαχη σύμβαση.

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Ήταν ωραία στη Βουλή

Α, ρε Κωνσταντοπούλου. Εσύ ήσουν η μόνη που άξιζες. Μέχρι και ο πάπας της Ρώμης σε έβλεπε στο κανάλι. Αλλά είδες πόσο γρήγορα σε πούλησε ο Τσίπρας?

Ζωή,

άσε τον πλειστηριασμό και έλα στο Αρχιπέλαγος.... εε στο 1 1 4 ήθελα να πώ. Αλέκος.

Ηρωας

Ο άντρας της πρέπει να είναι. Φανταστείτε να θελήσει να της πει ..."χωρίζουμε". Ποιός είδε το Θεό...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

lafazanis1

«Ποιοι άραγε εξουσιοδότησαν τους Τσίπρα- Καμμένο και μαζί τους έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας – φάντασμα, να υπογράψουν την απόφαση ενός άτυπου οργάνου της ΕΕ, του Eurogroup, με την οποία η χώρα ξεπουλιέται και υποθηκεύεται για δεκαετίες;» διερωτήθηκε ο κ. Λαφαζάνης

1