Κουτσούμπας κατά Αχτσιόγλου: Με «ψίχουλα» αμείβονται τα νέα παιδιά

Κουτσούμπας κατά Αχτσιόγλου: Με «ψίχουλα» αμείβονται τα νέα παιδιά

Ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας εξαπέλυσε επίθεση κατά της υπυργού Εργασίας,  Έφης Αχτσιόγλου για τις συλλογικές συμβάσεις

koytsoympas_09
Η νέα μείωση του αφορολόγητου ορίου που ψήφισε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ πλήττει κυρίως τους χαμηλόμισθους. Αυτό ωστόσο δεν εμποδίζει την κυρία Έφη Αχτσιόγλου να υποστηρίξει στην Βουλή πως το εργασιακό μοντέλο της κυβέρνησης έχει στον πυρήνα του την προστασία και την ενίσχυση της εργασίας.

Κατά την συζήτηση επερώτησης του ΚΚΕ για τις συλλογικές συμβάσεις η υπουργός Εργασίας υποστήριξε πως «Θα επαναφέρουμε τις συλλογικές συμβάσεις. Ο ΣΕΒ, ο ΣΚΑΙ και ο κ. Μητσοτάκης, όλο αυτό το μέτωπο δυνάμεων που δεν ήθελαν να επανέλθουν οι συλλογικές συμβάσεις, παραδέχονται ότι η σημερινή κυβέρνηση το πέτυχε. Ολο αυτό το μέτωπο έχει ηττηθεί».

«Το 2012 σε μια νύχτα, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ μείωσαν με νόμο τον κατώτατο μισθό. Εφεραν το μισθό για πλήρη απασχόληση κατώ από τον μέσο μισθό για μερική απασχόληση. Τον πήγαν στα 586 ευρώ. Να μην ξεχνάμε τότε και πως έγιναν τα πράγματα» τόνισε σε άλλο σημείο αποφεύγοντας ωστόσο να απαντήσει στον γενικό γραμματέα του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα ο οποίος νωρίτερα της είπε: «Από τις αρχές του 2017, τρεις στους δέκα εργαζομένους είναι μερικώς απασχολούμενοι και λαμβάνουν κάτω από 400 ευρώ μεικτά! Ο καθαρός μισθός ανέρχεται σε 326 ευρώ. Με αυτά τα ψίχουλα αμείβονται πάνω από 600.000 εργαζόμενοι στη πλειοψηφία τους νέα παιδιά! Αλήθειας εσείς κ. Αχτιζόγλου μπορείτε να ζήσετε με 326 ευρώ το μήνα;».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης