Παπανδρέου – Χριστόφιας στη Σύνοδο Κορφής του ΟΗΕ

Παπανδρέου – Χριστόφιας στη Σύνοδο Κορφής του ΟΗΕ

Μια σειρά από διεθνή ζητήματα σε σχέση με το ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής...

Μια σειρά από διεθνή ζητήματα σε σχέση με το ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής, με βασικό στόχο να εξεταστεί η πρόοδος και η δράση για τους Στόχους της Χιλιετίας.

Η διεθνής αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, με τη συμμετοχή ηγετών και αντιπροσώπων των 192 κρατών-μελών του ΟΗΕ, καθώς και εκπροσώπων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ιδιωτικών φορέων.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής την πρώτη μέρα της συνεδρίασης και θα λάβει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου θα έχει πολλές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν.

Επίσης, για μια μέρα θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής, καθώς και με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ.

Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα διοργανωθούν συνέδρια και εκδηλώσεις όπου θα συμμετάσχει και θα έχει αρκετές συναντήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος θα λάβει μέρος σε συνεδριάσεις και θα έχει επαφές για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Οι εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα ξεκινήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ομιλητής εκ μέρους της Ελλάδας θα είναι φέτος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης θα αναφερθεί στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, την περιοχή μας και ευρύτερα τον πλανήτη.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.
Ο Κύπριος ηγέτης θα έχει την καθιερωμένη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του Μπαν Κι μουν με το κ. Χριστόφια και τον κ. Ερογλου.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η τουρκική πλευρά επεδίωξε να γίνει κοινή συνάντηση, αλλά ο πρόεδρος Χριστόφιας διαμήνυσε ότι παρίσταται στη Γενική Συνέλευση ως αρχηγός κράτους και όχι ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

venizels1

«Ο Καμμένος είναι παράγοντας ασάφειας και υπονομεύει τη σοβαρότητα της πολιτικής» είπε ο πρώην υπουργός τονίζοντας ότι ο υπ. Άμυνας μοιράζεται τον ίδιο αξιακό κώδικα «της χυδαιότητας» με τον Αλέξη Τσίπρα

4629405

Ο νυν δήμαρχος Θεσσαλονίκης σχολιάζει τις «ζυμώσεις» πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές και λίγες ώρες μετά το χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ στη Νοτοπούλου, κάνει λόγο για προσπάθεια «χειραγώγησης» της τοπικής αυτοδιοίκησης

2
kls02

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τους Έλληνες του εξωτερικού να «πάρουν μια τολμηρή απόφαση» και «να αφήσουν τη ζωή την οποία έχουν δημιουργήσει εκτός Ελλάδας, και να γυρίσουν στη χώρα μας» - Τι είπε για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια και την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού

175