Παπανδρέου – Χριστόφιας στη Σύνοδο Κορφής του ΟΗΕ

Παπανδρέου – Χριστόφιας στη Σύνοδο Κορφής του ΟΗΕ

Μια σειρά από διεθνή ζητήματα σε σχέση με το ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής...

Μια σειρά από διεθνή ζητήματα σε σχέση με το ρόλο και την αποστολή του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών αναμένεται να απασχολήσουν τη Σύνοδο Κορυφής, με βασικό στόχο να εξεταστεί η πρόοδος και η δράση για τους Στόχους της Χιλιετίας.

Η διεθνής αυτή συνάντηση θα πραγματοποιηθεί από τις 20 μέχρι τις 22 Σεπτεμβρίου στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, με τη συμμετοχή ηγετών και αντιπροσώπων των 192 κρατών-μελών του ΟΗΕ, καθώς και εκπροσώπων μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και ιδιωτικών φορέων.

Ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου θα μιλήσει στη Σύνοδο Κορυφής την πρώτη μέρα της συνεδρίασης και θα λάβει μέρος σε συζήτηση στρογγυλής τραπέζης.

Κατά τη διάρκεια της παρουσίας του στη Νέα Υόρκη, ο κ. Παπανδρέου θα έχει πολλές συναντήσεις με αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων, καθώς και με το γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Μπαν Κι μουν.

Επίσης, για μια μέρα θα μεταβεί στην Ουάσιγκτον, όπου θα έχει την ευκαιρία να συνομιλήσει με στελέχη της Γερουσίας και της Βουλής, καθώς και με άλλους πολιτικούς και οικονομικούς παράγοντες των ΗΠΑ.

Παράλληλα με τη Σύνοδο Κορυφής και τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, θα διοργανωθούν συνέδρια και εκδηλώσεις όπου θα συμμετάσχει και θα έχει αρκετές συναντήσεις ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας.

Στη Νέα Υόρκη θα βρίσκεται και ο υφυπουργός Εξωτερικών Σπύρος Κουβέλης, ο οποίος θα λάβει μέρος σε συνεδριάσεις και θα έχει επαφές για ζητήματα της αρμοδιότητάς του.

Οι εργασίες της 65ης Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ θα ξεκινήσουν στις 23 Σεπτεμβρίου.

Ομιλητής εκ μέρους της Ελλάδας θα είναι φέτος ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας, ο οποίος από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης θα αναφερθεί στα σημαντικότερα θέματα που απασχολούν την Ελλάδα, την περιοχή μας και ευρύτερα τον πλανήτη.

Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν ο πρόεδρος Δημήτρης Χριστόφιας και ο υπουργός Εξωτερικών Μάρκος Κυπριανού.
Ο Κύπριος ηγέτης θα έχει την καθιερωμένη συνάντησή του με το Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και δεν αναμένεται να πραγματοποιηθεί κοινή συνάντηση του Μπαν Κι μουν με το κ. Χριστόφια και τον κ. Ερογλου.

Όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, η τουρκική πλευρά επεδίωξε να γίνει κοινή συνάντηση, αλλά ο πρόεδρος Χριστόφιας διαμήνυσε ότι παρίσταται στη Γενική Συνέλευση ως αρχηγός κράτους και όχι ως ηγέτης της ελληνοκυπριακής κοινότητας.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

stratigos-kostarakos-ena

«Η κατάσταση είναι κρίσιμη. Απαιτείται σοβαρή εκτίμηση καταστάσεως, εθνικός σχεδιασμός και λήψη αποφάσεων που θα καθορίσουν τη θέση και την πορεία της χώρας», τονίζει ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και π. πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής της ΕΕ

commission01

Τα χέρια τους θεωρείται πως πρακτικά είναι δεμένα, διότι — μεταξύ άλλων — το Βερολίνο δεν έχει ακόμη εξασφαλίσει το πράσινο φως από το γερμανικό κοινοβούλιο ώστε να ταχθεί υπέρ μιας τέτοιας απόφασης

1
fatih_main01

«Η ΕΕ δεν φαίνεται να κινείται προς την κατεύθυνση κυρώσεων» γράφει το Reuters - Σήμερα η ανακοίνωση του Συμβουλίου Γενικών Υποθέσεων -  Η Κύπρος ζητά διασύνδεση των κεφαλαίων για την ένταξη της Τουρκίας με το ζήτημα των παραβιάσεων της Κυπριακής ΑΟΖ και νομικές συνέπειες στις εταιρειες που εμπλέκονται στις παράνομες γεωτρήσεις

15
papaspurou_arthroos1

Αγώνας δρόμου για να ολοκληρωθεί η μετακόμιση πριν από τις εκλογές της 7ης Ιουλίου στο νέο πολυτελές κτίριο με το ενοίκιο των €30.000 τον μήνα που θα πληρώνουν οι φορολογούμενοι - Το προηγούμενο ενοίκιο ήταν €12.000 - Η κυρία Παπασπύρου σε απάντησή της επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ αλλά μιλά για... δίκη προθέσεων - Διαβάστε την ανταπάντηση από το Πρώτο ΘΕΜΑ

52
apo1

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας εξήγησε για ποιον λόγο συνεκλήθη εκτάκτως το ΚΥΣΕΑ και επισήμανε την ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων να αντιμετωπίσουν τις τουρκικές προκλήσεις

49