Στουρνάρας: Η κυβέρνηση αρνήθηκε τη διερεύνηση της «υπόθεσης των 10»

stournaras

Η κυβέρνηση φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας- «Θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση, επισήμανε

Σκευωρία και φθηνό κομματικό παιχνίδι χαρακτήρισε την υπόθεση Novartis -«υπόθεση των 10», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά- ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννης Στουρνάρας. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ.Στουρνάρας υπογράμμισε ότι δεν υπάρχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, υποκείμενων σε πιέσεις ή ακόμη και εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία, χωρίς καν ενδείξεις, να στέλνονται δέκα επιλεγμένα, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα, κατηγορούμενα στη Βουλή.

Όπως είπε, επίσης, κατά παγκόσμια πρωτοτυπία, αν και τα δέκα πρόσωπα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση αυτή, αλλά και σύσσωμη η Αντιπολίτευση, ζήτησαν να προχωρήσει η διερεύνηση της υπόθεσης, η πλειοψηφία της Επιτροπής της Βουλής το αρνήθηκε. Εκτίμησε ότι το αρνήθηκε, "κατά την άποψή μου, το αρνήθηκε", παρά την περί του αντιθέτου ρητή συνταγματική επιταγή, για τρεις λόγους:

-Πρώτον, επειδή φοβήθηκε την αποκάλυψη της αλήθειας.

Διότι -όπως είπε- αν προχωρούσε στη διερεύνηση της υπόθεσης, αν καλούσε τους προστατευόμενους μάρτυρες, θα αποκαλύπτονταν οι ψευδομαρτυρίες, η παντελής έλλειψη στοιχείων, οι εκκρεμότητες των μαρτύρων με τη Δικαιοσύνη ή τη Φορολογική Διοίκηση, οι ακυρότητες του καθεστώτος προστασίας, οι αφόρητες πιέσεις που τους ασκήθηκαν προκειμένου να πουν αυτά που είπαν, οι ηθικοί αυτουργοί της υπόθεσης και, τελικά, η σκευωρία.

"Θα αποκαλυπτόταν, δηλαδή, ότι αντί για το μεγαλύτερο σκάνδαλο, έχουμε τη μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης. Έτσι θα κατέρρεε και το σαθρό επικοινωνιακό οικοδόμημα που χτίζεται ενάμιση χρόνο τώρα, με διαρροές, με «παπαγαλάκια», με δήθεν συνταρακτικές αποκαλύψεις που όλο έρχονται αλλά τελικά αναβάλλονται, με δήθεν παχυλούς λογαριασμούς και πολυτελή ακίνητα στο εξωτερικό που όλο ανακαλύπτονται αλλά τελικά δεν βρίσκονται" είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος.

-Δεύτερον, όπως είπε ο κ. Στουρνάρας, η Επιτροπή "ένιψε τας χείρας της" επειδή εκτιμήθηκε ότι η μη διερεύνηση σε βάθος της υπόθεσης, θα συντηρήσει μέρος της συκοφαντικής λάσπης, που είχε αρχίσει, ευθύς αμέσως με το που έγινε αντιληπτό ότι στοιχεία και λογαριασμοί δεν υπάρχουν, να εξαερώνεται, και ότι έτσι θα συνεχίσει να προσφέρει μικροκομματικά οφέλη.

-Τρίτον, επισήμανε ότι αυτό συνέβη, επειδή θα αποκαλυπτόταν ότι ένοχοι είναι άλλοι και "μάλιστα πρόσωπα που πρόσκεινται στην κυβέρνηση".

Γι` αυτούς τους λόγους "δυστυχώς" όπως σημείωσε ο κ. Στουρνάρας, η πλειοψηφία της Επιτροπής αντί να προστατεύσει τους θεσμούς γενικά και τη Δικαιοσύνη ειδικότερα, επέλεξε να σηκώσει «τα χέρια ψηλά» στη συκοφαντία, παρατείνοντας τις καταστροφικές για τη Δημοκρατία συνέπειες της.

Βασικά σημεία της ομιλίας του Γιάννη Στουρνάρα


-Η «υπόθεση των 10», λοιπόν, η μεγαλύτερη σκευωρία της μεταπολίτευσης, θα συνεχίσει να προκαλεί τεράστια ζημιά στη χώρα, πλήττοντας βάναυσα το θεσμικό της υπόβαθρο, ερχόμενη αμέσως μετά τη γνωστή «υπόθεση Γεωργίου», η οποία επίσης προκάλεσε και προκαλεί ακόμα, την υποβάθμιση των θεσμών και του Κράτους Δικαίου.

Δεν υπάρχει προηγούμενο στον ανεπτυγμένο κόσμο, με ασυνάρτητες μαρτυρίες τριών ανώνυμων μαρτύρων, υπό αμφισβητούμενο καθεστώς προστασίας, με εκκρεμότητες στη Δικαιοσύνη και τη Φορολογική Διοίκηση, υποκείμενων σε πιέσεις ή ακόμη και εκβιασμούς, χωρίς στοιχεία, χωρίς καν ενδείξεις, να στέλνονται δέκα επιλεγμένα, νυν και πρώην, πολιτικά πρόσωπα κατηγορούμενα στη Βουλή, δύο πρώην Πρωθυπουργών συμπεριλαμβανομένων, να ανοίγονται οι τραπεζικοί λογαριασμοί τους όπως και των συγγενικών τους προσώπων, να στοχοποιούνται και να διαπομπεύονται.

Όσον αφορά τον ίδιο, ως κατέχων θεσμική θέση στο εξωτερικό, αντιμετώπισε περαιτέρω συνέπειες και διεθνή δυσφήμηση "απ` όσους ανέλαβαν να συντηρήσουν την ηχώ της συκοφαντίας για κομματικά οφέλη εις βάρος της αλήθειας και του συμφέροντος της χώρας". Είπε συγκεκριμένα ότι ο κ. Στέλιος Κούλογλου, ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέθεσε ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, απευθυνόμενος στον κ. Μάριο Ντράγκι, Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), ρωτώντας τον, εάν η ΕΚΤ «είναι ενήμερη για τις κατηγορίες προς το πρόσωπο του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» και «Τι σκοπεύει να κάνει για να διαφυλάξει το κύρος της. Υπονόησε έτσι ότι μετά τις μαρτυρίες των κουκουλοφόρων μαρτύρων, δεν μπορεί πλέον να παραμένω στη Διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος και στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ.

"Πήρε, βέβαια, την απάντηση που του άξιζε από τον κ. Ντράγκι, που απάντησε πως: Πρώτον, ότι το τεκμήριο της αθωότητας, που ισχύει για όλους τους ανθρώπους, ισχύει και για Διοικητές Κεντρικών Τραπεζών. Δεύτερον, ότι σύμφωνα με το Καταστατικό της ΕΚΤ, ένας Διοικητής του Ευρωσυστήματος μπορεί να παυθεί, μόνο αν καταδικαστεί αμετάκλητα, για σοβαρό παράπτωμα. Τρίτον, ότι σε περίπτωση που παυθεί χωρίς να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για σοβαρό παράπτωμα, η ΕΚΤ θα προσφύγει αμέσως στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου (ΕΔΔΑ).

"Παραμένει όμως το γεγονός ότι Έλληνας ευρωβουλευτής κατέθεσε τέτοιου είδους ερώτηση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, νομίζοντας ότι έτσι δυσφημίζει βάναυσα τον Διοικητή. Στην πραγματικότητα όμως δυσφημίζει βάναυσα τη Χώρα του, ευρωβουλευτής της οποίας φέρεται να αγνοεί το τεκμήριο της αθωότητας" (...) Ο εν λόγω ευρωβουλευτής φαίνεται να εύχεται και να προκρίνει, η θέση του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ θα παραμένει κενή, και επομένως δεν θα υπάρχει και η ψήφος του μέχρι τη λήξη της θητείας του,δηλαδή μέχρι τον Ιούνιο του 2020.

-"Επειδή, λοιπόν, η υπόθεση Novartis δεν σταματάει στη διαπόμπευση, την κατασυκοφάντηση και τη σπίλωση, αλλά κινδυνεύει να πλήξει καίρια τη Δημοκρατία και το κράτος Δικαίου, είναι καθήκον μου να διεκδικήσω να αποκαλυφθεί όλη η αλήθεια, να αποκαλυφθούν τα ονόματα των ψευδομαρτύρων και τα κίνητρά τους, και να τιμωρηθούν οι σκευωροί, και οι φυσικοί και ηθικοί αυτουργοί, όποιοι κι αν είναι", είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ανακοίνωσε στην Ολομέλεια τις ενέργειες στις οποίες έχει προβεί. Ότι:

-Πρώτον, κατέθεσε στις 4 Απριλίου 2018, στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, έγκληση κατά των ανωνύμων μαρτύρων, με τις ονομασίες ΜΑΞΙΜΟΣ ΣΑΡΑΦΗΣ και ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΚΕΛΕΣΗ, με καταγγελλόμενες πράξεις: ψευδορκία μάρτυρος, ψευδής καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση. Στο πλαίσιο της έγκλησης αυτής - όπως είπε ο κ. Στουρνάρας - σημειώνεται ότι δεν αναφέρεται καμία συγκεκριμένη πράξη ή παράλειψη, στην οποία προέβη, με την ιδιότητά του ως Υπουργός Οικονομικών κατά την επίμαχη περίοδο, από την οποία η Νοβάρτις Ελλάς (ή οποιαδήποτε άλλη εταιρία του ομίλου Νοβάρτις) να προσπορίστηκε παράνομο περιουσιακό όφελος. Ακόμη, δεν αναφέρεται, ούτε προσκομίζεται οποιοδήποτε αποδεικτικό στοιχείο (πέραν των προαναφερθεισών καταθέσεων των αγνώστων μαρτύρων) από το οποίο να προκύπτει ότι έλαβε, άμεσα ή μέσω τρίτου, χρήματα ή οποιασδήποτε φύσης αθέμιτο ωφέλημα, προκειμένου να προωθήσει τα συμφέροντα της Νοβάρτις Ελλάς (ή οποιασδήποτε άλλης εταιρίας του Ομίλου Νοβάρτις). Ακόμη, ως μόνη ένδειξη των παράνομων πράξεων "που δήθεν διαπράχθηκαν", φέρεται η καθ` όλα νόμιμη και διαφανής επιχειρηματική δραστηριότητα της εταιρίας MINDWORK της συζύγου του, μέσω της οποίας, υποστηρίζουν οι εγκαλούμενοι ψευδομάρτυρες, ότι «ξεπλύθηκαν» τα χρήματα που δήθεν έλαβα για να προωθήσω τους σκοπούς της Νοβάρτις.

-Δεύτερον, κατέθεσε, στις 27 Μαρτίου 2018, στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου αίτηση-αναφορά σχετική με την ακυρότητα του καθεστώτος ανωνυμίας που παρασχέθηκε στους μάρτυρες, προκειμένου να καταστεί εφικτός ο έλεγχος της αξιοπιστίας τους, η σχέση τους με τη Νοβάρτις, η οικονομική τους κατάσταση και εν γένει τα κίνητρα και οι σκοποί τους.

"Από τα επιχειρήματα που προέβαλα σε αυτήν την αίτηση-αναφορά στον Αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου προκύπτει σαφώς, και πέραν κάθε αμφιβολίας, ότι οι εν λόγω μάρτυρες δεν έχουν τη δικονομική προστασία που παρέχει το άρθρο 45Β του ΚΠΔ, αφού δεν είναι μάρτυρες δημοσίου συμφέροντος. Αντιθέτως, είναι μάρτυρες ανύπαρκτης αποδεικτικής αξίας και αυτό διότι και εμπλοκή είχαν στις ερευνώμενες πράξεις και σε ίδιον όφελος αποσκοπούσαν", είπε ο κ. Στουρνάρας.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, επιτέθηκε με σφοδρότητα στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας πως ιδίως στο εσωτερικό της Χώρας, οι αδιερεύνητες συκοφαντίες έχουν δημιουργήσει νοσηρό περιβάλλον "για να παίζουν φτηνό κομματικό παιχνίδι, χωρίς κανόνες, διάφοροι, εις βάρος της τιμής και της αξιοπρέπειάς των προσώπων που συκοφαντούνται και, το χειρότερο εις βάρος της Δικαιοσύνης και της Δημοκρατίας".

-Μεταξύ πολλών άλλων περιπτώσεων, όπως ανέφερε ο κ. Στουρνάρας, προς επίρρωση των λεγομένων του, "ξεχώρισε" την τοποθέτηση του προϊστάμενου του Γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, επειδή πρόκειται για στέλεχος σχετικά ψηλά στην κυβερνητική ιεραρχία και με θεσμικό ρόλο, "προκαλώντας για το λόγο αυτό πολλές απορίες κι εντυπώσεις". Ο κ. Στουρνάρας κατέθεσε στα Πρακτικά το απόσπασμα της ανάρτησης του προσωπικού του λογαριασμού στο Facebook και έθεσε το ερώτημα: "Αυτό είμαστε, λοιπόν, για κάποιους από σας κύριοι και κυρίες βουλευτές; Γι' αυτό έχει υπάρξει αυτή η σκευωρία; Επειδή είμαστε «εμείς» και εσείς είσαστε «εσείς»; Επειδή είμαστε η «ελίτ» που σας «μπαγλάρωνε, σας δίκαζε και σας καταδίκαζε;» και αναρωτήθηκε "εν ονόματι ποιας άφρονης μικροκομματικής και φασίζουσας σκοπιμότητας ανασύρεται ως επιχείρημα, με καμβά την υπόθεση Νοβάρτις, ο εμφύλιος σπαραγμός του 1944-1949 στο δημόσιο διάλογο και την πολιτική αντιπαράθεση".

-"Είμαι σίγουρος ότι, αν όχι όλοι, οι περισσότεροι από τους πρωταγωνιστές εκείνης της περιόδου, αν ζούσαν θα ήταν περήφανοι για την επούλωση των εμφύλιων πληγών μετά τη Μεταπολίτευση και την ποιότητα της Δημοκρατίας που έχει κατακτηθεί" είπε. "Ο στρατηγός Θρασύβουλος Τσακαλώτος, για παράδειγμα, είμαι βέβαιος ότι θα ήταν περήφανος να βλέπει στα έδρανα της Κυβέρνησης, Υπουργό Οικονομικών τον ανιψιό του, απόφοιτο της Οξφόρδης, και άξιο συνάδελφο, Ευκλείδη Τσακαλώτο. Ο πατέρας μου, Θανάσης Στουρνάρας, απλός αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης, Γραμματέας του ΕΑΜ Φθιώτιδας και Εύβοιας, που μεγάλωσε εμένα και τα αδέλφια μου κρυπτόμενος επί σειρά ετών, είμαι βέβαιος οτι θα ήταν περήφανος να βλέπει στη Διοίκηση της ΤτΕ και στο Δ.Σ της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, τον υποφαινόμενο, επίσης απόφοιτο της Οξφορδης.

Και οι δύο όμως θα θλίβονταν βαθύτατα για την δολοφονία χαρακτήρων που επιχειρείται, για την διχαστική, αταβιστική και φασίζουσα ιδεολογική παλινδρόμηση σε πολιτική ρητορική, σε μεθοδεύσεις και σε πρακτικές, που χαρακτηρίζουν την υπόθεση Νοβάρτις" ανέφερε ο κ. Στουρνάρας.

Ο κ. Στουρνάρας κατέληξε στην τοποθέτησή του λέγοντας:

Ιδού πως, η αδικαιολόγητη παράταση της εκκρεμότητας συντηρεί την εγκληματική ψευδολογία, συμβάλει στο να δημιουργηθεί στην κοινωνία η εντύπωση για γενικευμένη ανεντιμότητα του πολιτικού προσωπικού και των κρατικών λειτουργών της Χώρας και δημιουργεί τις προϋποθέσεις για κοινωνικό διχασμό πηγαίνοντας τη Δημοκρατία όχι δύο, αλλά πολλά βήματα πίσω.

Απευθυνόμενος προς τους βουλευτές, ο κ. Στουρνάρας είπε πως άσκησε τα καθήκοντά του με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι το συμφέρον των «εδώ», σε βάρος του συμφέροντος «των απέναντι», όμως σημείωσε πως η «υπόθεση των 10» είναι σαφώς μια προσπάθεια να καταστούν «απέναντι» και «εχθροί», πολιτικοί αντίπαλοι αλλά και ανεξάρτητοι λειτουργοί.

"Με τέτοια χαρακτηριστικά, λοιπόν, και μ` αυτή τη στόχευση, η υπόθεση των κατηγοριών που στάλθηκε στη Βουλή αποτελεί, εκτός από πολιτική αυταπάτη, μια σκευωρία, με φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς.
Σκευωρία, που καταρρακώνει τους θεσμούς και το κύρος της Δικαιοσύνης, μέρος της οποίας φαίνεται ότι «εργαλειοποιήθηκε» για την επίτευξη μικροκομματικών ωφελημάτων. Σκευωρία που πλήττει την ίδια τη Δημοκρατία" , είπε και κατέληξε:

«Σας ζητώ να αναλάβετε την ηθική και συνταγματική υποχρέωση που έχετε και να προστατέψετε το κοινωνικό σύστημα από τις συνέπειες που θα έχει η επιλογή να παραμείνουν αιωρούμενες και χωρίς εξέταση οι κατηγορίες, και να μετατραπεί, έτσι, σε θεσμό, με τη δική σας συμμετοχή, η συκοφαντία στο δημόσιο βίο της χώρας. Για να μην συμβεί κάτι τέτοιο, πρέπει να αποκαλυφθούν άμεσα οι μάρτυρες, να ελεγχθούν οι καταθέσεις τους, να εξεταστεί αν κάποιοι τους εκβίασαν ή συνεχίζουν να τους εκβιάζουν, και να τιμωρηθούν οι φυσικοί και κυρίως οι ηθικοί αυτουργοί αυτού του εκτρώματος" .ΣΧΟΛΙΑ (28)

Τι μας λες ρε Στουρνάρι;

Αντίθετα, Η κυβέρνηση ανέθεσε την διερεύνηση της «υπόθεσης των 10» σε αυτήν που πρέπει, στην Ελληνικη Δικαιοσύνη, παρακάμπτοντας τον νόμο περι μη ευθύνης υπουργών και αποφεύγοντας την παραγραφή τυχών αδικημάτων.

CR

Θα εξέταζε την υπόθεση η βουλή, θα έλεγαν ότι οι αριθμοί λογαριασμών ήταν τηλέφωνα, θα έβγαζε το κάθε κόμμα από ένα πόρισμα και τελικά η υπόθεση δεν θα έφτανε ποτέ σε ειδικό δικαστήριο γιατί θα υπήρχε παραγραφή, όπως έγινε στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Θα είναι νομική τομή αν με το τέχνασμα της επιστροφής της υπόθεσης η δικαιοσύνη δικάσει τους πολιτικούς και για την δωροδοκία και όχι μόνο για την νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Τι δουλειά κάνει ο Στουρνάρας, ρε παιδιά ;;

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΟΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ ΚΑΤΙ ΜΑΣ ΛΕΕΙ . ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΕ ΚΑΤΙ, ΤΟΣΕΣ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΟΥΜΕ ; Η ΜΗΠΩΣ ΜΑΣ ΠΤΩΧΕΥΣΕ ΑΥΤΟΠΡΟΣΩΠΩΣ ;;;;

Ποιος τον δουλεύει το Γιαννάκη ;;;

Επί δεκαετίες που ξεπάτωναν την Εθνική μας Οικονομία, πρωταγωνίστησε μαζί με όλους τους εγκληματίες που μας πτώχευσαν!! Σήμερα παριστάνει τον τιμητή και το σωτήρα - ψώνιο !! Πώς τολμάει ;;; Πώς το διανοείται ;;; Πρέπει να απολογείται, αντί να λούζεται με την καθημερινή δημοσιότητα της ματαιοδοξίας, εντελώς περιττή για κεντρικό τραπεζίτη

Δεξιός

Ρε φίλε, άμα κατηγορείς κάποιον να παραθέσεις και τα στοιχεία. Ο Στουρνάρας βγήκε μπροστά μετά το 2012 και τότε είχαν τελειώσει όλα. Εσύ τον κατηγορείς αόριστα μέχρι και για την χρεοκοπία του Τρικούπη. Μήπως είχε τάξει παλιά γάμο στην αδελφή σου και την έκανε;

Αλήθεια;Δεν ήξερε τίποτα για το έγκλημα;

Μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα την περίοδο 1986- 1989 εργάστηκε ως ειδικός σύμβουλος του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών σε θέματα Δημοσίων Επιχειρήσεων και Εισοδηματικής Πολιτικής. Από το 1989 έως το 1994 ήταν Ειδικός Σύμβουλος της Τράπεζας της Ελλάδος σε θέματα Νομισματικής Πολιτικής και εκπροσωπούσε την Τράπεζα της Ελλάδος ως αναπληρωματικό μέλος στις Συνόδους των διοικητών των Κεντρικών Τραπεζών της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από το 1994 έως τον Ιούλιο του 2000 ήταν πρόεδρος του Συμβουλίου Οικονομικών Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στο σχεδιασμό της μακροοικονομικής και διαρθρωτικής πολιτικής (ιδιαίτερα στην εκπόνηση των Προγραμμάτων Σύγκλισης) και εκπροσωπούσε το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στη Νομισματική Επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Από τη θέση αυτή συμμετείχε στις διαπραγματεύσεις για τη συμμετοχή της Ελλάδας στην Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Επίσης είχε την ευθύνη για τις ετήσιες διαβουλεύσεις με τους διεθνείς οικονομικούς οργανισμούς, όπως το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και ο Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ) Από το 1994 έως το 1997 ήταν αντιπρόεδρος της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου (ΔΕΠΑ), ενώ ήταν μέλος στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού Διαχείρισης Δημόσιου Χρέους (ΟΔΔΗΧ) από το 1998 έως τον Ιούλιο του 2000. Από τον Ιούλιο του 2000 μέχρι τον Μάρτιο του 2004 ήταν πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Εμπορικής Τράπεζας και αντιπρόεδρος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών από τον Οκτώβριο του 2000. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου η Εμπορική Τράπεζα αναδιαρθρώθηκε με σκοπό την ισχυροποίησή της στο χώρο της λιανικής τραπεζικής και σύνηψε στρατηγική συμμαχία με τη Γαλλική Τράπεζα Credit Agricole. Διετέλεσε πρόεδρος του Ομίλου Προβληματισμού για τον Εκσυγχρονισμό της Κοινωνίας μας (ΟΠΕΚ) Χρημάτισε διευθύνων σύμβουλος της ΚΑΠΠΑ Χρηματιστηριακής, από το 2005 έως το 2008. Και μετά χρεωκοπησαμε!!!!!!

Μπράβο, το κείμενο να το βάζεις παντού

Το CV αυτό θα ακολουθεί ΠΑΝΤΟΤΕ ΣΤΟ ΕΞΗΣ τις φωτογραφίες του Γιαννάκη με το κοντοκουρεμένο μαλλί !! Μας κατέστρεψε και τώρα παριστάνει τον τιμητή! Ο ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ ΤΗΣ ΠΤΩΧΕΥΣΗΣ !!!

?

Κ. Στουρνάρα, ακόμα σας περιμένουν να καταδεχθείτε να πάτε ως μάρτυρας στην υπόθεση Energa - Hellas Power που έφαγαν τον ΕΝΦΙΑ από το κράτος που τότε ήσασταν υπουργός οικονομικών και για το οποίο τόσο συχνά - πυκνά δηλώνετε ότι κόπτεστε.

Άσε τα ψιλολόγια σύντροφε

Εδώ στο γήπεδο, στη Novartis, στο μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης. Έχετε μάρτυρες, έχετε λογαριασμούς, έχετε τα στοιχεία από το FBI, γιατί το κουκουλώνετε; Μήπως είσαστε ίδιοι και χειρότεροι από τους προηγούμενους; τουλάχιστον εκείνοι σκευωρίες δεν στήνανε..

Νίκος

Φαίνεται ότι είσαι αρκετά μπερδεμένος... Ξετύλιξέ τα στο μυαλό σου και, εμείς, εδώ είμαστε

Θάνος

Αν τα λεγες και με μαντινάδες,θα ήσουν ίδιος το αφεντικό σου.

antikoro

Τά παπαγαλάκια της Κυβέρνησης-συμμορίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δουλεύουν επί 24ώρου βάσεως...Μόλις διάβασαν ότι ο κ.Στουρνάρας αντεπιτίθεται στη...Συμμορία,έπιασαν δουλειά!!Μην έχοντας όμως ούτε ενδείξεις για να τον κατηγορήσουν,άρχισαν να τον ειρωνεύονται!!!Πόσο μικροί αυτοί και τα...αφεντικά τους!Πρέπει όλοι να αντεπιτεθούμε στη Σκευωρία της...Συμμορίας Τσίπρα και Σια,γιατί...ο φασισμός τους δεν είναι μακριά!!!

Μ.

Η ομιλία του Γ. Στουρνάρα θα μείνει στην ιστορία της Βουλής ως κατάθεση ψυχής ενός ευγενούς αστού για τη δημοκρατία, την πολιτική ευπρέπεια και τον σεβασμό των ιδεολογικών του αντιπάλων, την αξιοκρατία, την πίστη στη δικαιοσύνη και τον σεβασμό του στους θεσμούς. Κάποια μέρα, οι απανταχού Βαξεβάνηδες και οι πολιτικοί τους προστάτες δεν θα μπορούν να κρυφτούν ούτε μέσα στη κουκούλα τους...

Απολογητικό Υπόμνημα Αστού του Βουνού

Από τους πρωταίτιους της Πτώχευσης της πατρίδας, κύριος υπεύθυνος της κατάρρευσης του τραπεζικού συστήματος, λάτρης της λιτότητας σε βάρος των πολλών και της αργομισθίας για τις φίλες, ψευτοκυριλέ Φαρμακοτρίφτης στο περιθώριο της ιστορίας μας !! Επί δεκαετίες ταλανίζει το δημόσιο βίο μας ... και κατασυκοφαντεί την αστική ευγένεια !! Κύριος υπεύθυνος της καταστροφής μας ...

Γίγαντας

Στουρνάρας Γίγαντας και στήριγμα της δημοκρατίας .Οι συκοφαντες Συριζαίοι ας διαβάσουν τι έπαθαν οι όμοιοι τους στην αρχαία Αθήνα μετά την αποκατάσταση ξανά της δημοκρατίας .Το κακό όμως ήδη στην πατρίδα το είχαν πράξει με τον λαϊκισμό και την κατάπτωση των αξιών και του ορθολογισμού που οδήγησαν την ήττα στη σικελια και την συντριβή από τους Σπαρτιάτες .Ας τα σκεφτούν αυτά πολύ σοβαρά οι νεοέλληνες που βρίσκονται σε λήθαργο παίρνοντας ως ιδεολογία των δικαστών συκοφαντών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ τα λόγια και όχι τις πράξεις τους

Συριανός, φίλος του Γιάννου

Όταν πτώχευαν την πατρίδα, ο Γιαννάκης κολυμπούσε με το Γιάννο

Στην ίδια θάλασσα;

Έγκλημα!! όσοι κολυμπάνε στη Σύρο τα τελευταία 30 χρόνια είναι για ειδικά δικαστήρια

Στο ίδιο οικοδομικό τετράγωνο

Στα κόκκινα δάνεια υπεύθυνος, στα μνημόνια μπροστάρης, στις περικοπές δαπανών φανατικός, στη Novartis μέσα, στη λιτότητα Καθηγητής ... ΑΣΕ να μας σώσει κανένας άλλος Γιαννάκη !!! Εσύ να πλατσουρίζεις δίπλα στα ΕΞΟΠΛΙΣΤΙΚΑ

Η μπάλα στην εξέδρα

Στείλανε 10 πολιτικούς τους αντιπάλους στη Βουλή κατηγορούμενους για την υπόθεση Novartis. Το μεγαλύτερο σκάνδαλο της μεταπολίτευσης λέγανε οι αρμόδιοι υπουργοί. 2 πρωθυπουργοί και 8 υπουργοί τα πήραν, η Ελλάδα γίνεται διεθνώς ρεζίλι.. Και τώρα; τώρα δεν εννοούσα πολιτικούς λέει ο αρμόδιος υπουργός.. Αν εννοούσες τους 3 Αιγύπτιους που βρήκατε αρχηγούς στην άλλη υπόθεση σύντροφε, δεν έπρεπε να μας κάνετε ρεζίλι σε όλον τον πλανήτη

Καρ.

Να ρωτήσω κάτι: το κυριακάτικο μεροκάματο είναι κι αυτο 0,60€ ή εκεί στην υπόγα του Μαξίιμου έχετε ειδική ταρίφα?

Σταύρος

Eύγε κύριε Στουρνάρα! Ντροπή και θλίψη για την χώρα μου που από την ψήφο ανθρώπων με υψίστη ανοησία και αμορφωσιά την εφτασαν να συγκρίνεται με καθεστώτα τύπου Μαδούρο και Κιμ Γιονγκ Ουν.

Φραγκοσυριανός, ΙΟΒΕΣ

Μπράβο σας, Κύριε Γιάννη, είστε απίθανος !!! Εξαιρετικός !! Εύγε σας !! Μπράβο, εσείς δε φταίτε για κάτι ... χθες εμφανισθήκατε στην πιάτσα !!

Κουτόφραγκος

Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις πιό σαφής; Γιατί εάν δεν έχεις κάτι συγκεκριμένο να του καταλογίσεις, αυτό που κάνεις ονομάζεται φασισμός.

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

giorgos-katroygalos-pic

Οι βουλευτές καλούνται να ψηφίσουν ένα κείμενο του οποίου δεν έχουν δει την τελική μορφή, καθώς οι Σκοπιανοί θα προχωρήσουν στην αναθεώρηση, μόνο αφού κυρωθεί από την ελληνική βουλή η Συμφωνία

5
tsipras-mitsotakis-eksi

Ιστορική ημέρα για την Ελλάδα - Αργά το βράδυ η ονομαστική ψηφοφορία στη Βουλή για τη Συμφωνία - Γιατί δεν καταθέτει πρόταση δυσπιστίας ο Κυριάκος Μητσοτάκης - Τι θα κάνει ο Κώστας Καραμανλής

31