Ο Μητσοτάκης με τον Οικουμενικό Πατριάρχη στην Ίμβρο

mitsimbros

Ο κ. Βαρθολομαίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως και σε ένα μικρό μουσείο που έχουν αφιερώσει οι κάτοικοι του χωριού στη ζωή και το έργο του

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης βρίσκεται, από χθες, σε επίσημη επίσκεψη στην Ίμβρο.

Το πρωί επισκέφθηκε, μαζί με τη σύζυγό του Μαρέβα, το Νηπιαγωγείο και το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Θεοδώρων, όπου οι μαθητές και μαθήτριες τους υποδέχθηκαν με παιδικά τραγούδια. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε με τους Έλληνες εκπαιδευτικούς, τους οποίους ευχαρίστησε για την εξαιρετική δουλειά που κάνουν.

Αμέσως μετά ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε την ευκαιρία να περπατήσει μαζί με τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίο στους πλακόστρωτους δρόμους του χωριού. Ο κ. Βαρθολομαίος ξενάγησε τον κ. Μητσοτάκη το σπίτι στο οποίο γεννήθηκε και μεγάλωσε, όπως και σε ένα μικρό μουσείο που έχουν αφιερώσει οι κάτοικοι του χωριού στη ζωή και το έργο του. Ο κ. Μητσοτάκης εξήρε το έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου, χάρη στις προσπάθειες του οποίου οι Έλληνες της Ίμβρου επιστρέφουν τα τελευταία χρόνια στο νησί τους. Είναι ενδεικτικό ότι από 168 εναπομείναντες Έλληνες το 2000, σήμερα στο νησί κατοικούν μόνιμα περισσότεροι από 550 Έλληνες, ανάμεσα στους οποίους και 39 μαθητές, όπως και 13 βρέφη που γεννήθηκαν στην Ίμβρο.

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος της Ν.Δ. αναχώρησε για την πρωτεύουσα της Ίμβρου (Παναγιά), όπου συναντήθηκε με το Μητροπολίτη Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλο, με τον Έπαρχο κ. Muhittin Gurel και τον Δήμαρχο κ. Unal Cetin. Ο Δήμαρχος Ίμβρου επεσήμανε την ειρηνική συμβίωση με την τοπική ελληνική κοινότητα της Ίμβρου, και ζήτησε να γίνουν προσπάθειες για την ακτοπλοϊκή διασύνδεση της Ίμβρου με τα νησιά του βορείου Αιγαίου. Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε τα εξής (on camera):

«Θέλω να σας ευχαριστήσω κ. Δήμαρχε για τη θερμή σας υποδοχή, να σας πω πόσο χαίρομαι που βρίσκομαι στην Ίμβρο, ένα ταξίδι που ήθελα εγώ και η σύζυγός μου να κάνουμε εδώ και πολύ καιρό, καθώς έχουμε πολλούς φίλους Ίμβριους, οι οποίοι μας έχουν μιλήσει για τις ομορφιές του νησιού. Είχα δεσμευθεί και στον Πατριάρχη να βρεθώ μαζί του στον τόπο στον οποίο γεννήθηκε και τον οποίον τόσο αγαπά. Και θέλω να σας ευχαριστήσω και προσωπικά για την πολύ καλή συνεργασία την οποία αντιλαμβάνομαι ότι έχετε με τους συλλόγους των Ιμβρίων, αλλά και με την ελληνική Κυβέρνηση για να μπορέσουν να επαναλειτουργήσουν τα ελληνικά σχολεία στην Ίμβρο, ώστε η Ίμβρος πραγματικά να γίνει αυτό το οποίο όλοι θέλουμε: Ένα παράδειγμα προς μίμηση ειρηνικής συνύπαρξης και συμβίωσης μεταξύ της ελληνικής και της τουρκικής κοινότητας. Και εύχομαι να μου δοθεί και εμένα η δυνατότητα να μπορέσω να βοηθήσω, ώστε να γίνει πράξη αυτό το οποίο είπατε, να υπάρξει δηλαδή μια απευθείας ακτοπλοϊκή σύνδεση μεταξύ της Ίμβρου και ελληνικών νησιών, της Λήμνου, της Σαμοθράκης, της Θάσου, αλλά και της Αλεξανδρούπολης και της Καβάλας ενδεχομένως. Πιστεύω ότι αυτό θα κάνει πάρα πολύ καλό στον τουρισμό της Ίμβρου, ένα νησί το οποίο έχει πολύ μεγάλες τουριστικές δυνατότητες, θα φέρει περισσότερο κόσμο στο νησί, θα φέρει περισσότερους κατοίκους της Ίμβρου, προς τα ελληνικά νησιά. Και το γεγονός ότι αυξάνεται και ο ελληνικός πληθυσμός της Ίμβρου τα τελευταία χρόνια, δεν σημαίνει απλά ότι έρχονται γιατί υπάρχουν ελληνικά σχολεία, έρχονται γιατί αισθάνονται καλοδεχούμενοι στο νησί, και χαίρομαι πολύ που συνάντησα και έναν Έλληνα ο οποίος δουλεύει για εσάς».Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. στη συνέχεια επισκέφθηκε την έδρα του Εκπαιδευτικού και Πολιτιστικού Συνδέσμου Ίμβρου (ιδρύθηκε το 2014), ο οποίος έχει τη διαχειριστική ευθύνη για τα ελληνικά σχολεία, ενώ μετά περπάτησε στους δρόμους της Παναγιάς και συνομίλησε με κατοίκους. Μάλιστα ένας συνταξιούχος τον ρώτησε «τι θα απογίνει με τις μειώσεις στις συντάξεις» και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. του απάντησε ότι «μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτές τις μειώσεις».

Το μεσημέρι, ο κ. Μητσοτάκης επισκέφθηκε το εγκαταλελειμμένο χωριό Σχοινούδι στο οποίο μέχρι τη δεκαετία του 1960 κατοικούσαν περισσότεροι από 3000 Έλληνες και σήμερα κατοικούν λιγότεροι από 100. Ο Πρόεδρος της Ν.Δ. που περπάτησε στα σοκάκια του χωριού, συνεχάρη τους προέδρους των δύο Σωματείων Ιμβρίων κ. Στυλιανό Πούλαδο και Παύλο Σταματίδη για τις προσπάθειές τους να κρατήσουν άσβηστη τη φλόγα για επιστροφή των Ελλήνων στο νησί.

Στις 15.00 ο Πρόεδρος της Ν.Δ. θα παρευρεθεί στα Θυρανοίξια του παρεκκλησίου Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης από την ΑΘΠ τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο και στη συνέχεια θα επιστρέψει στην Αλεξανδρούπολη.

imv4
imv5

ΣΧΟΛΙΑ (14)

Ποιος κιαρατάς άνοιξε τα σύνορα το 1992

Τελικά ποιος είναι πιο nλiθιos... ο GΑΡ, o Tσίπρας ή ο Κούλης;

Εiτε με Aλέξn εiτε με Koύλn στα 4 ούλοι

@20:24: Και οι 3 αυτοί σπάζουν τα κοντέρ της βλακεiας!

Η Ίμβρος ...μας μάρανε τώρα!!!!

Την Ίμβρο την χάσαμε κατι χρόνια τώρα Κούλη αν δεν το ξέρεις!! Μήπως καλύτερα να ενδιαφερθείς για το υπόλοιπο Ελλαδιστάν που λαθροεποικίζεται κάθε μέρα και περισσότερο????

2019

Όλοι οι εξουσιομανείς στη φωτογραφία!!!!!!!! Ο παπάς δεν είπε κουβέντα στον Ερντογάν ούτε όταν τον συνάντησε(!!!!!!!!!!!!!!!!!!!) για τους 2 κρατούμενους στρατιωτικούς μας.Μόνο μεγαλόσταυρους ξέρει να κάνει. Κατά τα άλλα ο Κούλης κάνει στημένες φιέστες μήπως και ξεγελάσει κάποιους ακόμα απαιδεύτους και ανιστόρητους Έλληνες για να τον ψηφίσουν!!!!!!!!! Είναι αυτός που έκανε τη χειρότερη αντιπολίτευση από τη μεταπολίτευση και ύστερα με άκρατη κινδυνολογία, καταστροφολογία, λασπολογία, ψευδολογία, παραπληροφόρηση, αντιπατριωτισμό(παρακινώντας τους ξένους να μην επενδύουν στην Ελλάδα με τη σημερινή κυβέρνηση!!!!!!!!!!!!!!!!!!). Γιος αποστάτη γαρ.."Το μήλο κάτω από τη μηλιά πέφτει" λέγει ο θυμόσοσφος λαός μας. Και αυτός ο παντοδύναμος λαός τον περιμένει με την ψήφο του στις εκλογές του 2019 για να του δώσει το πολιτικό χαστούκι που του αξίζει.

Βαλεντίνη

Θυμηθείτε τον Τσίπρα που ξέχασε την ταυτότητα του όταν πήγε να ψηφίσει το 2015 !!! Συμβαίνουν αυτά ....

Δημήτρης

Ξέχασε το διαβατήριό του και κάτι έγινε . Σιγά τα αυγά . Άλλωστε Αρχηγός Κόμματος είναι και μελλοντικός Πρωθυπουργός θα του έβγαζαν διπλωματικό διαβατήριο. Αμέσως να πείτε κακίες. Κυριάκο είμαστε μαζί σου .!!

Δημήτρης

Ξέχασε το διαβατήριό του και κάτι έγινε . Σιγά τα αυγά . Άλλωστε Αρχηγός Κόμματος είναι και μελοντικος Πρωθυπουργός θα του έβγαζαν διπλωματικό διαβατήριο . Αμέσως να πείτε κακίες . Κυριάκο είμαστε μαζί σου. !!!

ανδρεας

το βρηκε το διαβατηριο του ο γελοιος?

ΑΙΣΧΟΣ

τι έγινε κύριοι; με το που έγραψα σχόλιο για τη φωτό που γελά ΧΩΡΙΣ ΛΟΓΟ ο Κούλης, αποσύρατε τη φωτογραφία; ΕΊΣΤΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟΙ......ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΑΣ;

Νικος

Eνας συνταξιούχος τον ρώτησε «τι θα απογίνει με τις μειώσεις στις συντάξεις» και ο Πρόεδρος της Ν.Δ. του απάντησε ότι «μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο σε αυτές τις μειώσεις». Θελω να σημιωσω δυο πραγματα. Πρωτο οτι με την εκφραση "να βάλουμε ένα φρένο" εννοει οτι θα κανουμε και εμεις μειωσεις αλλα με φρενο (!!!) και δευτερο θα ηθελα να επισημανω την διαφορα μεταξυ ενος αριστερου ψευτη κοπρου απο καποιον που λεει καποια πασπαλισμενη με ζαχαρη αληθεια και που δεν θελει να δωσει ψευτικες υποσχεσεις σε αυτους που θα τον ψηφισουν. Ο αριστερος ψευτης κοπρος θα ελεγε πχ "θα καταργησω τον ΕΝΦΙΑ με ενα αρθρο και ενα ψηφισμα, θα φερω τον κατωτατο μισθο στα 750 + ευρω, κανενα σπιτι σε χερια τραπεζιτη κλπ", για να τσιμπησει ατιμα ψηφους ηλιθιων και αγραμματων ψηφοφορων, μονο και μονο για τα 4 αεργα και αοκνα χρονια που σου δινει μια καρεκλα!

To zαβό είχε χαρτιά & διαβατήριο μαζί του ή τα ξέχασε στην Αθήνα

Ο Κούλης ο οποίος κατάφερε να… ξεχάσει τα ταξιδιωτικά του έγγραφα ενώ πήγαινε ταξίδι στην Τουρκία, χρέωσε την ευθύνη γι’ αυτό στη σύζυγο του και ανέβασε και σχετική φωτογραφία στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης λες κι έκανε κάτι για το οποίο πρέπει να αισθάνεται περήφανος, βίωσε νωρίτερα, ενώ βρισκόταν στην Αλεξανδρούπολη, ακόμα μια περιπέτεια όταν… του λύθηκαν τα κορδόνια! Σιγά το γεγονός… θα σκεφτείτε και έχετε δίκιο! Ωστόσο τα πράγματα δεν είναι τόσο… απλά. Ο Κούλης, επέλεξε να δέσει τα κορδόνια του μπροστά από ένα στρατιωτικό άγημα το οποίο στεκόταν προσοχή, ακουμπώντας το πόδι του πάνω σε έναν πάσσαλο κι όλα αυτά μπροστά σε φωτογράφους για να μην υπάρχει καμιά αμφιβολία ότι θα κυκλοφορήσει η φωτογραφία. Ρε παιδιά, αλήθεια αυτόν θέλετε να μας κυβερνήσει;

ioannis

Εσείς και πολλοί άλλοι φαίνεται ότι βολεύονται πολύ καλά με την κυβέρνηση που αναφέρει ότι ακόμα δεν είναι πολύ υψηλή η φορολόγηση. Τα...κορδόνια σας φταίνε.

Μυτηληνιος

Δεν κανει αυτος για να κυβερνησει. Εγω μετα την 13η συνταξη, την καταργηση του ΕΝΦΙΑ και την αυξηση του κατωτατου μισθου θα ψηφιζω μονο τον προεδρο του 15μελους. Απο ότι ξερω και στο διπλανο νησι την Λεσβω τα ιδια ισχυουν, η αληθεια να λεγεται...

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdo3

Θα πάμε μέχρι το τέλος, είπε ο Τούρκος πρόεδρος - «Δεν βλέπετε το Γιαβούζ; Δεν βλέπετε το Μπαρμπαρός; Δεν βλέπετε τη μεγάλη μας σημαία; Δεν βλέπετε τα πολεμικά πλοία που τα συνοδεύουν;» είπε σε ομιλία του στη βορειοανατολική Τουρκία

2
PLAKIOTAKHS1

Συμμετείχε σε σύσκεψη για τη στελέχωση του προσωπικού, τα επιχειρησιακά μέσα και τις κτιριακές εγκαταστάσεις ου κεντρικού λιμεναρχείου - Τι δήλωσε για τις προτεραιότητες του Υπουργείου Ναυτιλίας και για το ιρανικό τάνκερ

kyriakos_me_macron

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν ξεχνά τη δήλωση που είχε κάνει η Γερμανίδα καγκελάριος στις 19 Ιουλίου - Είχε μεν αναφέρει ότι δεν πρόκειται να υπάρξει «έκπτωση» αναφορικά με το χρέος επειδή άλλαξε η κυβέρνηση στην Ελλάδα, αλλά είχε προσθέσει ότι όλα εξαρτώνται από τα πεπραγμένα της Αθήνας - Κινητικότητα και στη Βουλή την επόμενη εβδομάδα

12