Ποινική δίωξη σε Καρακώστα για Siemens

Ποινική δίωξη σε  Καρακώστα για Siemens

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Παντελή Καρακώστα...

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος άσκησε ο αρμόδιος Εισαγγελέας Εφετών σε βάρος του πολιτικού μηχανικού Παντελή Καρακώστα, μετά τη χθεσινή κατάθεσή του ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, για την υπόθεση της Siemens.

Σε βάρος του ασκήθηκε σήμερα, ποινική δίωξη για δωροδοκία και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα, ενώ ο εισαγγελέας Εφετών εξέδωσε και διάταξη με την οποία απαγορεύεται στον κ. Καρακώστα η έξοδος από τη χώρα.

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ενώπιον των βουλευτών ότι διακίνησε το 1998 χρηματικά ποσά προερχόμενα από τα λεγόμενα «μαύρα ταμεία» της Siemens.

Είχε προηγηθεί η αποστολή από την Επιτροπή κατεπείγοντος εγγράφου στον εισαγγελέα για την διενέργεια έρευνας εναντίον του και για να εξεταστεί ακόμη και το ενδεχόμενο κράτησής του.

Συγκεκριμένα, τέθηκε θέμα αποστολής κατεπείγοντος διαβιβαστικού στην Εισαγγελία με τα πρακτικά της συνεδρίασης προκειμένου να εξεταστεί το ενδεχόμενο άσκησης ποινικής δίωξή του για διακίνηση μαύρου χρήματος και τυχόν άλλα αδικήματα.

Στο διαβιβαστικό προς τον εισαγγελέα γινόταν επίσης λόγος για υποψίες φυγής του μάρτυρα στο εξωτερικό και ζητούνταν να ληφθούν τα αναγκαία μέτρα. Ζητούνταν ακόμη να ελεγχθούν κατεπειγόντως και να κατασχεθούν τα ηλεκτρονικά του αρχεία στο σπίτι του στο Μαρούσι, σε ξενοδοχείο στον Κάλαμο, όπου συχνά διέμενε και στο γραφείο του στα Εξάρχεια.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

mitsot

Ο μητροπολίτης παρέδωσε στον πρόεδρο της ΝΔ τον καταστατικό χάρτη της εκκλησίας της Κρήτης τονίζοντας το πόσο σημαντικός είναι κυρίως δε το ότι αυτός ο χάρτης δεν πρέπει επουδενί να τροποποιηθεί ή να αλλάξει

10
4805236

Για τη Γενοκτονία των Ποντίων τόνισε ότι η ελληνική πολτεία δεν ζητά εκδίκηση, αλλά αναγνώριση και δικαιοσύνη - Εξήρε την παροχολογία της κυβέρνησης λέγοντας ότι η οικονομία ανέκαμψε και μοιράζει καρπούς - Τι είπε για τους δανειστές και τις ευρωεκλογές - Η υποδοχή με ποντιακό χορό

26