Καρακώστας: Ομολόγησε τα εμβάσματα, ξέχασε τους παραλήπτες

Καρακώστας: Ομολόγησε τα εμβάσματα, ξέχασε τους παραλήπτες

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι τον προσέγγισε ο κ. Γεωργίου και του ζήτησε να μεταφέρει 200.000 μάρκα σε «κάποιο πρόσωπο» γιατί η Siemens δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί το όνομά του!

Καρακώστας: Ομολόγησε τα εμβάσματα, ξέχασε τους παραλήπτες
Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens με τον πρόεδρό της κ. Σήφη Βαλυράκη να στέλνει διαβιβαστικό στην εισαγγελία πρωτοδικών ζητώντας να διενεργηθεί κατεπείγουσα έρευνα στην οικεία και το γραφείο του κ. Παντελή Καρακώστα που εκείνη την ώρα εξεταζόταν στην Βουλή καθώς «προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα πιθανόν αδικήματα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρακώστας εμφανίζεται να λαμβάνει δύο εμβάσματα από τον τροφοδότη λογαριασμό του Ηλία Γεωργίου (διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens) 200.000 και 150.000 μάρκων αντίστοιχα. Το πρώτο μάλιστα την ίδια ημέρα κατά την οποία φεύγει το έμβασμα των 200.000 μάρκων προς τον Α. Ρόκο! Τα μέλη της επιτροπής λοιπόν ήταν πεπεισμένα πως ο κ. Καρακώστας είχε τον ρόλο του μεσάζοντα, μετέφερε δηλαδή μαύρο χρήμα σε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα.

Πράγματι, κατά την εξέτασή του ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι τον προσέγγισε ο κ. Γεωργίου και του ζήτησε να μεταφέρει 200.000 μάρκα σε «κάποιο πρόσωπο» γιατί η Siemens δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί το όνομά του! Για την συγκεκριμένη δουλειά ο ίδιος πήρε προμήθεια 5%.

Κλείσιμο
Το εντυπωσιακό όμως είναι πως ο μάρτυρας δεν θυμάται σε ποιον έδωσε, χέρι με χέρι, τα χρήματα λέγοντας συγκεκριμένα πως «τα έδωσα σε κάποιον χοντρό Γερμανό, ο οποίος μετά αδυνάτισε»! Πρόσθεσε δε πως κατόπιν παράκλησης του κ. Γεωργίου, έδωσε άλλα 250.000 μάρκα στον Γερμανό, δίχως ποτέ ο κ. Γεωργίου να του τα επιστρέψει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης