Καρακώστας: Ομολόγησε τα εμβάσματα, ξέχασε τους παραλήπτες

Καρακώστας: Ομολόγησε τα εμβάσματα, ξέχασε τους παραλήπτες

Ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι τον προσέγγισε ο κ. Γεωργίου και του ζήτησε να μεταφέρει 200.000 μάρκα σε «κάποιο πρόσωπο» γιατί η Siemens δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί το όνομά του!

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της εξεταστικής επιτροπής που διερευνά την υπόθεση Siemens με τον πρόεδρό της κ. Σήφη Βαλυράκη να στέλνει διαβιβαστικό στην εισαγγελία πρωτοδικών ζητώντας να διενεργηθεί κατεπείγουσα έρευνα στην οικεία και το γραφείο του κ. Παντελή Καρακώστα που εκείνη την ώρα εξεταζόταν στην Βουλή καθώς «προέκυψαν σοβαρές ενδείξεις ενοχής τους για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και άλλα πιθανόν αδικήματα».

Συγκεκριμένα, ο κ. Καρακώστας εμφανίζεται να λαμβάνει δύο εμβάσματα από τον τροφοδότη λογαριασμό του Ηλία Γεωργίου (διαχειριστής των μαύρων ταμείων της Siemens) 200.000 και 150.000 μάρκων αντίστοιχα. Το πρώτο μάλιστα την ίδια ημέρα κατά την οποία φεύγει το έμβασμα των 200.000 μάρκων προς τον Α. Ρόκο! Τα μέλη της επιτροπής λοιπόν ήταν πεπεισμένα πως ο κ. Καρακώστας είχε τον ρόλο του μεσάζοντα, μετέφερε δηλαδή μαύρο χρήμα σε πολιτικά πρόσωπα στην Ελλάδα.

Πράγματι, κατά την εξέτασή του ο μάρτυρας παραδέχθηκε ότι τον προσέγγισε ο κ. Γεωργίου και του ζήτησε να μεταφέρει 200.000 μάρκα σε «κάποιο πρόσωπο» γιατί η Siemens δεν επιθυμούσε να εμφανιστεί το όνομά του! Για την συγκεκριμένη δουλειά ο ίδιος πήρε προμήθεια 5%.

Το εντυπωσιακό όμως είναι πως ο μάρτυρας δεν θυμάται σε ποιον έδωσε, χέρι με χέρι, τα χρήματα λέγοντας συγκεκριμένα πως «τα έδωσα σε κάποιον χοντρό Γερμανό, ο οποίος μετά αδυνάτισε»! Πρόσθεσε δε πως κατόπιν παράκλησης του κ. Γεωργίου, έδωσε άλλα 250.000 μάρκα στον Γερμανό, δίχως ποτέ ο κ. Γεωργίου να του τα επιστρέψει.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

44D2FCE5-2301-212D-D3E4-7CC6E861FB6E

Κωμική και άδικη αύξηση των 30 ευρώ στον κατώτατο μισθό που προτείνει η υπουργός Εργασίας αναφέρει ο Στέφανος Μάνος και επαναφέρει την πρόταση του για μισθό 669 ευρώ και σύνταξη για όλους στα 700 ευρώ

8
AD36469C56E9505D2CE67D16E371D84D

«Η Πολιτεία μεριμνά για τη διασπορά του μακεδονικού λαού» αναφέρει στην τέταρτη τροπολογία και διευκρινίζει ότι «η ΠΓΔΜ δεν θα αναμειγνύεται στα κυριαρχικά δικαιώματα άλλων κρατών και στις εσωτερικές τους υποθέσεις»

4