Καμμένος σε υπουργούς Άμυνας ΕΕ: Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι για 66 μέρες όμηροι στην Τουρκία

kammenos_sofia

«Αυτοί οι αξιωματικοί δεν είναι μόνο Έλληνες αξιωματικοί, είναι αξιωματικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φύλαγαν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης» δήλωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας μετά το άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας – Ζήτησε συνέχιση των προσπαθειών για την απελευθέρωση του ανθυπολοχαγού Μητρετώδη και του λοχία Κούκλατζη

Παρέμβαση για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς, που κρατούνται από τις τουρκικές αρχές στις φυλακές της Αδριανούπολης πραγματοποίησε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, στο άτυπο συμβούλιο των υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που έγινε στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Ο κ. Καμμένος κατήγγειλε το γεγονός ότι «
δύο Έλληνες στρατιωτικοί, που είναι και Ευρωπαίοι και Νατοϊκοί στρατιωτικοί, κρατούνται για 66 ημέρες όμηροι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης». Σε αυτό το πλαίσιο ευχαρίστησε την Ύπατη Εκπρόσωπο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Ασφάλειας Φεντερίκα Μογκερίνι και τους ομολόγους του για τη μέχρι τώρα υποστήριξή τους και
ζήτησε τη συνέχιση των προσπαθειών για την άμεση απελευθέρωση των Ευρωπαίων στρατιωτικών.

«Δεν είναι μονο Έλληνες αξιωματικοί, είναι αξιωματικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης»

Μετά την ολοκλήρωση του άτυπου συμβουλίου των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Σόφια, ο Πάνος Καμμένος δήλωσε: 

«Στο Άτυπο Συμβούλιο των Υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης θέσαμε, για άλλη μια φορά, το θέμα της παράνομης ομηρίας των Ελλήνων στρατιωτικών, του αξιωματικού και του υπαξιωματικού, που βρίσκονται στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης.

Αυτοί οι αξιωματικοί δεν είναι μόνο Έλληνες αξιωματικοί, είναι αξιωματικοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που φύλαγαν τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Είναι αξιωματικοί και στελέχη του ΝΑΤΟ, που εκτελούσαν και εκτελούν, όπως όλες οι Ένοπλες Δυνάμεις, αποστολές της Συμμαχίας.

Δεν είναι ένα θέμα διμερές, το θέμα της συνέχισης της παράνομης κράτησης, χωρίς απόδοση κατηγοριών, των δύο στελεχών μας. Είναι ένα θέμα που αφορά την Ευρωπαϊκή Ένωση και βεβαίως το ΝΑΤΟ. Περισσότερες από 66 ημέρες παράνομης κράτησης, από μία χώρα, η οποία θέλει να μπει στην Ευρώπη και συνεχίζει να αποτελεί μέλος του ΝΑΤΟ».

Ενημερώθηκαν για θέματα εξωτερικής πολιτικής και ασφάλειας

Κατά τη διάρκεια του συμβουλίου, οι υπουργοί Άμυνας ενημερώθηκαν από την κυρία Μογκερίνι για τις εξελίξεις στη διαδικασία ανάπτυξης των διαφόρων παραμέτρων της Ευρώπης της Άμυνας.

Στο επίκεντρο του συμβουλίου βρέθηκε η Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία, για την οποία η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει προβλέψει για την περίοδο 2021-2027 συγχρηματοδότηση από τον κοινοτικό προϋπολογισμό για την έρευνα, την τεχνολογία και την ανάπτυξη αμυντικών προγραμμάτων 13 δισ. ευρώ.

Η Ελλάδα είναι μία από τις τέσσερις χώρες που έχει τα περισσότερα εγκεκριμένα προγράμματα στον συγκεκριμένο τομέα.

Κοινοτική χρηματοδότηση 6,5 δισ. ευρώ για υποδομές

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρόκειται να χρηματοδοτήσει με 6,5 δις ευρώ τη βελτίωση των υποδομών (οδικοί άξονες, λιμάνια και αεροδρόμια) για τη διευκόλυνση της στρατιωτικής κινητικότητας.

Το υπουργείο Άμυνας θεωρεί σημαντικό το γεγονός, σημειώνοντας ότι είναι σημαντικό να επωφεληθούν από τις χρηματοδοτήσεις όλοι οι αρμόδιοι φορείς, με στόχο τη βελτίωση των υποδομών, προς όφελος της οικονομίας, του τουρισμού και των μεταφορών.

Τέλος, με παρουσία της αναπληρώτριας Γενικής Γραμματέως του ΝΑΤΟ και του αναπληρωτή Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών για τις Ευρωπαϊκές Επιχειρήσεις, έγινε ευρεία ανταλλαγή απόψεων για τον τρόπο με τον οποίο Ευρωπαϊκή Ένωση και ΝΑΤΟ θα μπορούσαν να ενισχύσουν τον ΟΗΕ στη διατήρηση της ειρήνης και την πρόληψη των συγκρούσεων.

Τι υποστήριξε η ελληνική πλευρά

Η ελληνική πλευρά ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης των κυανοκράνων σύμφωνα με το Διεθνές Ανθρωπιστικό Δίκαιο και κυρίως στην προστασία γυναικών και παιδιών στις ένοπλες συγκρούσεις και το έργο που επιτελείται στο πολυεθνικό κέντρο που υπάρχει στη Μακεδονία.

Επίσης, ενημέρωσε για την πρόθεσή της να ζητήσει να ανατεθεί στην Ελλάδα η διοίκηση της θαλάσσιας επιτήρησης της επιχείρησης του ΟΗΕ στην περιοχή μεταξύ Λιβάνου και Κύπρου.

ΣΧΟΛΙΑ (9)

Jerry

Πως ακόμη δεν έχουν κλείσει τα συνορα, πρεσβείες και οποιαδήποτε σχέση με τον Αττιλλα για αυτή την φανερή παραβίαση των ελληνικών συνόρων δεν το έχει εξηγήσει κανεις. Εαν φοβάσαι θερμά επισοδεια τότε σίγουρα φοβάσαι και την σκιά σου, και οι τουρκοι θα συνεχίσουν τις προκλήσεις τους. Οποιοδήποτε επισοδειο που θα προκαλούσαν θα ήταν ζημιά προς αυτούς διότι θα έφερνε τις ανάλογες κυρώσεις. Όχι μόνο οικονομικές απο την Ευρώπη, αλλα και διεθνές μέσω τουρισμού. Κάποτε πρέπει να σταθείς στα πόδια σου και να ξεστομίσεις το 'φτάνει πιά´.

ΓΙΩΡΓΗΣ

Αν ηταν ηθικο στοιχειο δε θα εφευγε απο το Κομμα που τον ανεδειξε, τη ΝΔ, μονο και μονο για τον υπουργικο θωκο, την εξουσια, τα μεγαλεια και τις μιζες με τα οποια τον ξεμυαλισε ο Τσιπρας,δε θα λαικιζε σε αυτο το τοσο ευαισθητο Υπουργειο, και δε θα ψηφοθηρουσε ασυστολα. Ενας σοβαρος υπουργος και απλος πολιτικος,δε λεει τοσες φορες πως θα παραιτηθει και να μην παραιτειται! Οι εχθροι μας δυστυχως τους μαθανε!

no hope

ΩΣ ΠΟΤΕ ΠΙΑ ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕΙ ΑΥΟΣ Ο ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ?? ΠΟΣΕΣ ΣΥΣΚΕΨΕΙΣ, ΔΗΛΩΣΕΙΣ, ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ... ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΜΕ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΚΟΥΣΩ ΑΠΟ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΧΑΜΟΣ. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΔΙΑΟΠΕΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΒΓΟΥΝ.

Προς ΠΘ

Σαν ρεπορτάζ, ίσως πιο σημαντικό θα ήταν να μας ενημερώσετε τι εδέσματα περιελάμβανε το μενού πού καταβρόχθησε ο πιό ασήμαντος ΥΠΕΘΑ της πιό ασήμαντης Χώρας-μέλος του ΝΑΤΟ, παρά οι δηλώσεις του, περί "Ευρωπαίων στρατιωτικών" και λοιπές ανοησίες.

ουστ....

ουτε την ψηφο σου δεν θα παρεις [...]...

ΕΛΛΗΝΑΣ

Και εσύ ακόμα να παραιτηθείς...

Vasileios

Ας σταματήσει πια να λέει πως οι έλληνες αιχμάλωτοι αξιωματικοί είναι και ευρωπαϊκοί. Δηλαδή δεν είναι από μόνο του αρκετά σοβαρό για να απαιτήσει υποστήριξη και πρέπει να τους ανάγει σε ευρωπαϊκούς; Και στη πραγματικότητα δε τους ανάγει αλλά είναι σα να τους υποβιβάζει και να θεωρεί πως οι Έλληνες αξιωματικοί κατά μόνας είναι ήσσονος σημασίας.

ΟΝΝΕΔΙΤΗΣ

ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ.ΤΟ'ΠΑΤΕ ΜΙΑ ,ΤΟ'ΠΑΤΕ ΔΥΟ. ΤΟ'ΠΑΤΕ ΧΙΛΙΕΣ ΔΕΚΑΔΥΟ. ΣΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΡΕ ΟΡΓΙΑ ΣΥΡΙΖΟΚΑΜΜΕΝΟΙ. ΚΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ;;; ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΥΡΩΠΑΙΟΥΣ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΝ ΤΟ ΑΥΤΙ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;;.ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ. ΔΕΝ ΣΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. ΣΑΣ ΚΡΑΤΑΝΕ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΤΕ ΝΕΝΕΚΟΙ ΚΑΙ ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ. Ο ΧΡΟΝΟΣ ΣΑΣ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ.

300 και ο Λεωνιδας

[...] που τρως με χρυσα κουταλια εξαιτιας της ανικαμης συγκυβερνησης σας ειναι τα παιδια στη φυλακη!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

koumoutsakos

Μιλώντας στο «Thessaloniki Summit 2018» ο τομεάρχης της ΝΔ επεσήμανε πως ο Μπαγίς και η τουρκική ηγεσία επιμένουν να ξεχνούν ότι τα κράτη έχουν τα δικαιώματα, που τους αναγνωρίζει το διεθνές δίκαιο

f90869ceb85a4bd395621fc90fc454d3

«Ανεδαφικές και παράλογες οι προσπάθειες ορισμένων να προσδώσουν στην Τουρκία την ετικέτα του παράγοντα αποσταθεροποίησης» είπε ο πρώην υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της Τουρκίας- Αναγνωρίζουμε το δικαίωμα της Κύπρου για την αξιοποίηση των πόρων του απάντησε η πρέσβης της Μεγάλης Βρετανίας

nd_kammenos_arthro

Νέα σφοδρή αντιπαράθεση μετά τα πέντε ερωτηματα για τα δάνεια της ΝΔ που έθεσε με δήλωση του ο Πάνος Καμμένος - «Κάποτε δεν είχε κανένα πρόβλημα για τα δάνεια - Εκλιπαρούσε για ένα υφυπουργείο» απάντησε η ΝΔ

2
lagos

«Έχει μια προτομή εκεί, ένα κεφάλι και πάνε και καταθέτουν στεφάνια. Και μάλιστα, η προτομή ανήκει σε κάποιον που είναι εν ζωή και κατέθεσε στεφάνι και ο ίδιος» υποστήριξε ο βουλευτής - Ύμνους στη χούντα και στον φασισμό δεν δεχόμαστε, απάντησε ο προεδρεύων Γιώργος Λαμπρούλης του ΚΚΕ

12