Το «Πράσινο Κίνημα» προχωρά σε Ιδρυτικό Συνέδριο στις 12-13 Μαΐου

prasino_kinima

Το κόμμα προέκυψε από τη συνένωση δυνάμεων από Οικολόγους Πράσινους που αποχώρησαν, κινημάτων από το χώρο της οικολογίας και στελεχών από την αυτοδιοίκηση – Περίπου 1.000 άτομα έχουν οριστεί σύνεδροι

Στην τελική ευθεία για το ιδρυτικό του συνέδριο οδεύει το Πράσινο Κίνημα. Το κόμμα που είναι υποστηριχτές του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος, προέκυψε από την συνένωση των δυνάμεων που έχουν αποχωρήσει από τους Οικολόγους Πράσινους, κινημάτων από τον χώρο της οικολογίας και πολλών στελεχών από την αυτοδιοίκηση που ενστερνίζονται τις «Πράσινες» αρχές και πολιτικές.

Περίπου 1.000 σύνεδροι


Ήδη υπάρχουν 58 τοπικές οργανώσεις σε όλη την Ελλάδα, ενώ αναμένονται περίπου 1000 σύνεδροι. Το Ιδρυτικό Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο ΚΥΒΕ Περιστερίου 12-13 Μαΐου και την έναρξη θα κηρύξει ο δήμαρχος της περιοχής Ανδρέας Παχατουρίδης. Η δομή του Πράσινου Κινήματος θα ακολουθεί αυτή του Ευρωπαϊκού Πράσινου Κόμματος με δύο συμπροέδρους έναν άντρα και μία γυναίκα, οι οποίοι θα εκλεγούν αμεσοδημοκρατικά από το συνέδριο. Το ίδιο θα συμβεί και με τον γενικό γραμματέα του κόμματος. Η Κεντρική Επιτροπή αναμένεται να έχει πάνω από 50 άτομα, παρά το γεγονός ότι έχει επιλεγεί το «σκληρό» σύστημα της αποκλειστικής εξουσιοδότησης .

Διαδικασίες για τη συγκρότηση αυτοδιοικητικών συνδυασμών 

«Το Πράσινο Κίνημα έχει ήδη ξεκινήσει τις διαδικασίες για την συγκρότηση αυτοδιοικητικών συνδυασμών σε όλες τις Περιφέρειες της χώρας και σε πάνω από 70 Δήμους. Η απλή αναλογική που θα ισχύσει στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές , δίνει τη δυνατότητα στο Πράσινο Κίνημα να παίξει σημαντικό ρόλο στις τοπικές κοινωνίες. Το συνέδριο θα θέσει το κόμμα σε εκλογική ετοιμότητα, τόσο για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, όσο και για τις Εθνικές εκλογές, αλλά και τις ευρωεκλογές» επισημαίνεται σε ανακοίνωση του κόμματος:

«Αξιοσημείωτη είναι η έντονη παρουσία του Πράσινου Κινήματος σε δράσεις κινηματικής διαδικασίας, όπως η συμμετοχή σε πανελλαδική κλίμακα στο Lets Do it Greece σε 14 σημεία ταυτόχρονα. Ψηλά στην πολιτική ατζέντα του Πράσινου Κινήματος είναι η διαχείριση των απορριμμάτων, (και το προτεινόμενο μοντέλο που δίνει λύση στο πρόβλημα και χιλιάδες αυτοχρηματοδοτούμενες θέσεις εργασίας), η μπλε και πράσινη οικονομία, η κοινωνική οικονομία, η κυκλική οικονομία και γενικότερα μία διαφορετική οικονομική προσέγγιση για να βγούμε από την οικονομική κρίση και να μην επιστρέψουμε σε αυτήν. Το Πράσινο Κίνημα, αντιτάχθηκε σφόδρα και στο νομοσχέδιο – οπερέτα για τα αδέσποτα και δεσποζόμενα ζώα».

ΣΧΟΛΙΑ (3)

Πάνω που είχαμε την αγωνία τους...!

Άλλο συνονθύλευμα κι αυτό που θα μας έλλειπε(!) από το τσίρκο Βουλή!

George

Υπάρχετε και οι πουθενάδες που γράφετε σχόλια γιατί δεν έχετε τίποτα να κάνετε, δεν ασχολείται κανείς μαζί σας και δεν ξέρετε καν τι σχολιάζετε. Τραγικοί και μίζεροι!

ΧΥΖ

Οι άνθρωποι έχουν βρει τρόπους να βγάζουν λεφτά από την πολιτική φτιάχνοντας μικρά και ασήμαντα κομματίδια. Πως βγάζουν λεφτά? Μην τα θέλετε όλα έτοιμα! Ψάξτε το.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης