Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης: Κ. Μητσοτάκης, ο υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους

ypourgeio-dioikitikis-anasygkrotisis

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, το υπουργείο κατηγορεί τον πρόεδρο τη ΝΔ ότι το πραγματικό πρόσωπό του είναι «το κοινωνικά ανάλγητο και ακραία νεοφιλελεύθερο» και ότι «θέλει μνημόνιο σκληρότερο από αυτό που μας επέβαλαν οι δανειστές το 2010»

Έντονη κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη με αφορμή τη σημερινή τοποθέτησή του σε εκδήλωση για τον δημόσιο τομέα, ασκεί το υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Σε μακροσκελή ανακοίνωσή του, το υπουργείο κατηγορεί τον πρόεδρο τη ΝΔ ότι το πραγματικό πρόσωπό του είναι «το κοινωνικά ανάλγητο και ακραία νεοφιλελεύθερο» και ότι «θέλει μνημόνιο σκληρότερο από αυτό που μας επέβαλαν οι δανειστές το 2010».

«Ο ψευδεπίγραφα "μεταρρυθμιστής" κ. Μητσοτάκης έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στην μνήμη όλων των Ελλήνων ως ο Υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους», τονίζεται στην ανακοίνωση, η οποία καταλήγει σημειώνοντας ότι «η Δημόσια Διοίκηση αναβαθμίζεται και ο κ. Μητσοτάκης έχει καταγραφεί στην ιστορία ως πλέον αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης. Αυτή είναι τελικά η πολιτική "αριστεία" του».

Η πλήρης ανακοίνωση του υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης είναι η ακόλουθη:

«Ο κ. Μητσοτάκης, αφού ερμήνευσε τις κοινωνικές ανισότητες ως φυσικό φαινόμενο τοποθετώντας τον εαυτό του στον Μεσαίωνα, ξαφνικά χθες ανακάλυψε το Διαφωτισμό, τολμώντας να ψελλίσει για πρώτη φορά τις λέξεις «κοινωνικό κράτος».

Δεν χρειάστηκε όμως να περάσει ούτε μια μέρα, για να αποκαλύψει το πραγματικό του πρόσωπο, το κοινωνικά ανάλγητο και ακραία νεοφιλελεύθερο.

Τι μας είπε, λοιπόν, ο κ. Μητσοτάκης;

Πρώτον ότι θα ξηλώσει την για πρώτη φορά αξιοκρατική διαδικασία επιλογής Διοικητικών και Τομεακών Γραμματέων του Δημοσίου μέσω ανοιχτών, δημόσιων προκηρύξεων, προκειμένου -προφανώς- να αποκαταστήσει τα στελέχη της ΔΑΚΕ.

Καμία έκπληξη… Η παράταξή του διαθέτει εμπειρογνωμοσύνη δεκαετιών…

'Αλλωστε, ήταν ο ίδιος που καθαίρεσε σε μία νύχτα αξιοκρατικά επιλεγμένα στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης, προκειμένου να τοποθετήσει φίλους, γνωστούς και λοιπούς συγγενείς.

Δεύτερον, ο Πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι έχει αλώσει το κράτος με μετακλητούς ο ΣΥΡΙΖΑ. Ποιος;

Αυτός που είχε καταλάβει δύο ορόφους του Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης με το στρατό των μετακλητών του.

Τρίτον ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι δεν θα κάνει απολύσεις.

Αλήθεια, τον πιστεύει κανένας;

Αυτόν που απέλυσε σε μια νύχτα καθηγητές τεχνικής εκπαίδευσης και σχολικούς φύλακες.

Αυτόν που έθεσε σε διαθεσιμότητα δημοτικούς αστυνομικούς, εξυπηρετώντας συγκεκριμένα ιδιωτικά συμφέροντα.

Τέταρτον, είπε ότι θα επαναφέρει τον κανόνα των προσλήψεων «μια μόνο πρόσληψη για 5 αποχωρήσεις στο Δημόσιο».

Επιτέλους το παραδέχτηκε.

Θέλει μνημόνιο σκληρότερο από αυτό που μας επέβαλαν οι δανειστές το 2010.

Κανένα παράδοξο… Αφού κατά δήλωσή του θα ιδιωτικοποιήσει μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του κράτους.

Προφανώς κατά τον κ. Μητσοτάκη δεν χρειάζεται να προσληφθεί κανένας γιατρός, κανένας καθηγητής. Στον καιάδα όλες οι κοινωνικές υπηρεσίες του κράτους.

Λογικό… Αφού κατά τον κ. Μητσοτάκη δεν είμαστε όλοι ίσοι. Όσο για τους φτωχούς, τους αδύναμους, τους κοινωνικά ευάλωτους δεν χρειάζεται το κοινωνικό κράτος.

Έχει ο θεός…

Και σαν μην έφταναν όλα αυτά, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και σε «διάφανο και απολύτως αξιοκρατικό σύστημα» αξιολόγησης.

Απολύτως διάφανο ήταν το σύστημά του...

Ήθελε να απολύσει το 15% των υπαλλήλων απροκάλυπτα και χωρίς καμία αιτιολογία.

Και επειδή μίλησε για ένα Δημόσιο καλύτερο και αποδοτικότερο, ας μας θυμίσει μία μεταρρύθμιση, που έκανε στη Δημόσια Διοίκηση.

Η απάντηση είναι απολύτως καμία.

Ο ψευδεπίγραφα «μεταρρυθμιστής» κ. Μητσοτάκης έχει μείνει ανεξίτηλα χαραγμένος στην μνήμη όλων των Ελλήνων ως ο Υπουργός των απολύσεων και της διάλυσης του κοινωνικού κράτους.

Όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει, το «έργο του» του δεν καμουφλάρεται…

Στον αντίποδα της καταστροφικής πολιτικής της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη, η σημερινή κυβέρνηση υλοποιεί ένα ολιστικό σχέδιο στέρεων και μακρόπνοων μεταρρυθμίσεων στη Δημόσια Διοίκηση.

Ενιαίο Σύστημα Κινητικότητας, απλοποίηση και ψηφιοποίηση διαδικασιών, αξιοκρατικές επιλογές στελεχών της Διοίκησης, ανάπτυξη ψηφιακών δεξιοτήτων του ανθρώπινου δυναμικού και λοιπά.

Είναι μερικές μόνο από τις σημαντικές μεταρρυθμίσεις, στο πλαίσιο της τριετούς «Εθνικής Στρατηγικής για τη Διοικητική Μεταρρύθμιση».

Ας το καταλάβει, λοιπόν, καλά. Η Δημόσια Διοίκηση αναβαθμίζεται και ο κ. Μητσοτάκης έχει καταγραφεί στην ιστορία ως πλέον αποτυχημένος υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Αυτή είναι τελικά η πολιτική «αριστεία» του».

ΣΧΟΛΙΑ (4)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΕΝΩ ΕΣΕΙΣ Ε?ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΜΕ ΒΟΥΛΑ.ΠΟΙΟΣ ΜΩΡΗ ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΕΚΑΣ ,ΠΟΙΟΣ ΑΝΕΒΑΣΕ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ,ΠΟΙΟΣ ΥΙΟΘΕΤΗΣΕ ΤΟΝ ΥΠΟΚΑΤΩΤΑΤΟ ΜΙΣΘΟ,ΠΟΙΟΣ ΕΚΝΕ ΤΟΝ ΦΠΑ 24% ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ ΠΟΙΟΣ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΜΩΡΗ?ΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΕΚΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΑΛΛΟ ΚΟΜΜΑ ΘΑ ΕΙΧΑΜΕ ΕΜΦΥΛΙΟ.ΟΜΩΣ ΟΙ ΑΧΡΗΣΤΟΙ ΤΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΣΑΣ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΛΕΤΕ ΑΦΟΒΑ.ΑΣ ΗΤΑΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΣΑΤΕ ΕΞΩ ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΤΥΧΗΜΑ.

Indy

Η άχρηστη και ανίδεη μεγαλογιατρός από την Άρτα μίλησε.... ΜΠΟΥΡΔΕΣ της ΨΕΥΤΟΑΡΙΣΤΕΡΑΣ της. Αν ζούσε ο Λένιν αυτήν και το συνάφι της πρώτα θα καθάριζε...

@!@

ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΑΝΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΕ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΗΓΜΕΝΑ ΚΡΑΤΗ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ! ΑΝ Ο ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΕΙΝΑΙ ΚΗΦΗΝΑΣ ΑΣΧΕΤΟΣ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ''ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΣ '' ΚΑΙ ΔΕΝ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙ ΝΑ ΕΡΓΑΣΤΕΙ ΑΠΛΑ ΘΑ ΑΠΟΛΥΕΤΕ ! ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΛΥΘΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΚΑΕΤΙΑΣ ΤΟΥ 80 ΚΑΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΔΕΝ ΤΟΛΜΑΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΕΙ ΤΟ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ! Ο ΣΥΡΙΖΑ ΤΩΡΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ . ΔΙΟΡΙΣΕ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΑΤΟΜΑ ΑΣΧΕΤΑ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ,ΓΕΜΙΣΕ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ ΓΕΝΙΚΟΥΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΚΑΙ ΦΑΡΙΣΑΙΟΥΣ ,ΕΦΤΙΑΞΕ ΚΑΤΙ ΠΕΡΙΕΡΓΟΥΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΑΝΤΙΚΡΥΣΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΞΟΙΝΩΝΙΑ ,ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΝΑ ''ΠΑΡΚΑΡΕΙ'' ΤΟΥΣ ΚΗΦΗΝΕΣ ΤΟΥ !! ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΔΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΙ ΑΓΡΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΙ, ΚΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΠΟΥ ΔΕΙΝΟΠΑΘΟΥΝ ! O MHTΣΟΤΑΚΗΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ ΣΕ ΟΤΙ ΛΕΕΙ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΟΛΟΥΕ ΑΦΙΣΕΣ ΟΠΩΣ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ !!!

Ελλη

Αυτό το λέει για καλό ή για κακό ? Μάλλον σε καλό του βγαίνει του Μητσοτάκη μετά το όργιο προσλήψεων ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και το παραμάγαζο που έστησαν στην ΕΡΤ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

myrs01

Το παρασκήνιο της παραίτησης της κόρης του Μάνου Λοΐζου από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά τις αποκαλύψεις του «Πρώτου ΘΕΜΑτος» - Εύλογα ερωτήματα για το αν ήξεραν -και ποιοι- τις δικαστικές της περιπέτειες - Στον Χριστόφορο Βερναρδάκη «χρεώνουν» την εισήγηση για την τοποθέτησή της στην ευρωλίστα

8
tsironis0

Απίστευτη δήλωση του πρώην υπουργού των κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ σε συζήτηση για τα ελληνοτουρκικά - Οξύτατες αντιδράσεις - Αυτά ακούνε οι Τούρκοι και τους ανοίγει η όρεξη, απάντησε ο δήμαρχος Μεγίστης - Για ανευθυνότητες και επιπολαιότητες μίλησε ο Γιώργος Κουμουτσάκος

69
myrsini_main01

Αποδεκτή έγινε η -αναμενόμενη- παραίτηση από την υποψηφιότητα για την ευρωβουλή μετά τις αποκαλύψεις του Πρώτου ΘΕΜΑτος ότι εισέπραττε επί 5,5 χρόνια τη σύνταξη της θανούσας μητέρας της - Εντυπωσιάζουν οι ψευδείς και παιδαριώδεις ισχυρισμοί που περιλαμβάνονται στην επιστολή της προς το Μαξίμου 

47