ΝΔ: Αποτελούν ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου

ΝΔ: Αποτελούν ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία οι ανακοινώσεις του Μεγάρου Μαξίμου

Η αξιωματική αντιπολίτευση καλεί τον πρωθυπουργό να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές συναντήθηκε με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και τι συζήτησαν αλλά και τον επιχειρηματία να πει δημοσίως «ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην κυβέρνηση»

anea-dimokrateia-grafeia
«Οι ένοικοι του Μαξίμου αποκαλύπτουν κάθε ημέρα ότι είναι μια απελπισμένη παρέα αδίστακτων εξουσιομανών που επιδιώκουν να σύρουν την χώρα στη λάσπη», είναι το σχόλιο αξιωματούχων της Νέας Δημοκρατίας
για την αντιπαράθεση του Μεγάρου Μαξίμου με τον επιχειρηματία
Βαγγέλη Μαρινάκη εξ αφορμής των δημοσιευμάτων για μίζες που φέρεται να ζήτησε συνεργάτης του υπουργού Οικονομικών.
«Η χυδαιότητα είναι ο μόνος πολιτικός δρόμος που ξέρουν να ακολουθούν αποτελεσματικά», σημειώνουν. «Μπορεί να υπήρξαν και στο παρελθόν σκληρές ανακοινώσεις, όμως ποτέ με την χυδαιότητα των ανακοινώσεων που υπογράφει πια ο πρωθυπουργός της Ελλάδας», προσθέτουν. «Όσο μικραίνει ο ΣΥΡΙΖΑ τόσο μεγαλώνει η αθλιότητά του. Αποτελούν ντροπή για την Ελληνική Δημοκρατία αυτές οι ανακοινώσεις. Είναι προφανές ότι ο κ. Τσίπρας δεν έχει καν συναίσθηση του ρόλου που του έχει ανατεθεί από το Σύνταγμα. Ήταν και είναι ο πιο λίγος, ο πιο θρασύς και ανίκανος πρωθυπουργός που γνώρισε η χώρα στη μεταπολίτευση».

Κλείσιμο
Αναφερόμενοι στα όσα διαλαμβάνουν οι κυβερνητικές δηλώσεις που εκδίδονται τις τελευταίες ημέρες επισημαίνουν ότι «μόνον η ντροπή μπορεί να χαρακτηρίσει τις τελευταίες ανακοινώσεις του Μαξίμου». Και αφού αναρωτιούνται «ποιος την έχασε από την εξουσιομανή παρέα του Μαξίμου για να την βρει κάποιος άλλος από τους συνεργάτες του πρωθυπουργού», προσθέτουν. «Δεν έχουν καν συναίσθηση ότι τέτοιες ανακοινώσεις είναι αδιανόητο να εκδίδονται από πρωθυπουργικό γραφείο ενός ευνομούμενου ευρωπαϊκού κράτους και γι αυτό εξυπακούεται ότι η Νέα Δημοκρατία δε θα πέσει στο επίπεδό τους».

Αφωνία για τη μίζα

Υπενθυμίζουν εξάλλου ότι «όλα ξεκίνησαν από τη υπόθεση του συμβούλου του κ Τσακαλώτου, και την μίζα 1,8 εκατ. ευρώ που φέρεται να ζήτησε και εκ μέρους του υπουργού οικονομικών». Συμπληρώνουν ότι η «κυβέρνηση παραμένει άφωνη τόσες μέρες γι΄ αυτήν την επώνυμη και τόσο σοβαρή καταγγελία». Και επιμένουν να ζητούν εξηγήσεις, προειδοποιώντας ότι «όσο κι αν καταφεύγουν σε λάσπη, ύβρεις, και ψέματα δεν θα αποφύγουν τις απαντήσεις».

Από την αξιωματική αντιπολίτευση, πάντως, δηλώνουν ότι δεν επιθυμούν να γίνει κεντρικό ζήτημα της επικαιρότητας οι αντιπαραθέσεις αυτού του είδους. Και σε αυτό το πνεύμα επισημαίνουν ότι «ο κ. Μητσοτάκης συζητούσε χθες με 60 φορείς για την αντιμετώπιση της φτώχειας παρουσιάζοντας το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας και σήμερα συζητά με τους Δημοσίους Υπαλλήλους». Αντιθέτως «ο κ. Τσίπρας μεταβαίνει σήμερα στη Λέσβο συνοδευόμενος από 17 διμοιρίες ΜΑΤ», καταλήγουν, καλώντας κάθε πολίτη να βγάλει τα συμπεράσματά του.

Να ενημερώσουν τους πολίτες


Όσον αφορά στις δήθεν εκλεκτικές σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη, είναι ξεκάθαρο ότι φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης, σχολιάζουν πηγές της Νέας Δημοκρατίας. «Στην απόγνωσή τους που βλέπουν τις καρέκλες τους να τρίζουν, οι απερχόμενοι ένοικοι του Μαξίμου και ο ίδιος ο πρωθυπουργός εκδίδουν πια ανακοινώσεις που θα διδάσκονται στο μέλλον ως μνημεία θράσους και πολιτικής αθλιότητας», προσθέτουν.
Σε ό,τι αφορά τον κ. Μαρινάκη, η Νέα Δημοκρατία τονίζει ότι «ο κ. Τσίπρας οφείλει να ενημερώσει τους πολίτες πόσες φορές έχει συναντηθεί μαζί του και τι ακριβώς συζήτησαν». Και την ίδια ώρα επισημαίνει ότι «ο κ. Μαρινάκης οφείλει να πει δημοσίως ποια είναι η βοήθεια που προσέφερε στην Κυβέρνηση, όπως υποστήριξε στην δημόσια επιστολή του».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης