Τσίπρας: Βγαίνουμε από τα μνημόνια καθαρά, χωρίς νέες δεσμεύσεις

alexios_tsipras_pero

Μήνυμα του πρωθυπουργού για την εργατική Πρωτομαγιά

«Βγαίνουμε από τα μνημόνια καθαρά, χωρίς νέες δεσμεύσεις που πολλοί είχαν προεξοφλήσει» επισημαίνει ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας σε μήνυμά του για την εργατική Πρωτομαγιά, διαβεβαιώνοντας ότι «περνάμε σε μια νέα εποχή κανονικότητας, που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας με επίκεντρο τον εργαζόμενο».

«Μετά από τρία δύσκολα χρόνια σκληρής μα συστηματικής δουλειάς, με αναγκαστικούς συμβιβασμούς αλλά και με σημαντικές νίκες σε μάχες που πριν τις δώσουμε όλοι θεωρούσαν χαμένες, η χώρα μας τα καταφέρνει και στέκεται στα πόδια της ξανά» αναφέρει συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός.

Όπως σημειώνει, η χώρα βγαίνει από μνημόνια «με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για τις δυνάμεις της εργασίας, αφού στη διαπραγμάτευση για τα εργασιακά καταφέραμε να αποκρούσουμε τις απαιτήσεις του ΔΝΤ, που είχαν ήδη αποδεχτεί οι προηγούμενες κυβερνήσεις». «Η πιο σημαντική είδηση όμως, αυτά τα τρία χρόνια, είναι χωρίς αμφιβολία η σταθερή μείωση των ποσοστών ανεργίας» συνεχίζει ο Πρωθυπουργός, υπενθυμίζοντας ότι ενώ τον Απρίλιο του 2014 το ποσοστό ανεργίας στη χώρα βρισκόταν στο 27,2% «σήμερα το ποσοστό αυτό κυμαίνεται στο 20% και παρότι είναι απαράδεκτα υψηλό, αποκλιμακώνεται σταθερά, κάνοντάς μας να αισιοδοξούμε κάθε μήνα και λίγο παραπάνω».

«Έτσι, με το τέλος των μνημονίων, περνάμε σιγά-σιγά σε μια νέα εποχή κανονικότητας, που μας δίνει τη δυνατότητα να σχεδιάσουμε ξανά το παραγωγικό μοντέλο της χώρας, βάζοντας στο επίκεντρο τον εργαζόμενο. Αυτό σημαίνει πρώτα και κύρια την αποκατάσταση των συλλογικών συμβάσεων και την αύξηση του κατώτατου μισθού» αναφέρει ο κ. Τσίπρας, κάνοντας επίσης ειδική μνεία στην «οργανωμένη πολιτική» της κυβέρνησης για την καταπολέμηση της ανεργίας. «Γίνονται ουσιαστικοί έλεγχοι για την καταπολέμηση της αδήλωτης ή υποδηλωμένης απασχόλησης και ίσως -περισσότερο από κάθε άλλη φορά- επιβάλλονται ποινές σε εργοδότες που παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία» υπογραμμίζει, παραδεχόμενος πάντως ότι «χωρίς αμφιβολία έχουμε ακόμα να κάνουμε πολλά».

«Οι δομικές μεταρρυθμίσεις της ελληνικής οικονομίας, η διεκδίκηση μιας καλύτερης θέσης στον διεθνή καταμερισμό της εργασίας, η αξιοποίηση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του τόπου και η αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού είναι προϋποθέσεις για τη δίκαιη και βιώσιμη ανάπτυξη που οραματιζόμαστε, ώστε να επουλώσουμε τις πληγές που αφήνει πίσω της η κρίση και να εξασφαλίσουμε συνθήκες αξιοπρεπώς αμειβόμενης εργασίας για όλους, χωρίς αποκλεισμούς. Είναι όμως και η προϋπόθεση και το παράδειγμα που θέλουμε να δώσουμε σε μια Ευρώπη που κινδυνεύει από τον αυταρχισμό και τον ακροδεξιό λαϊκισμό» προσθέτει ο Πρωθυπουργός, τονίζοντας ότι «η προστασία της εργασίας και της κοινωνικής συνοχής είναι προϋπόθεση Δημοκρατίας».

«Όπως λέει ο ποιητής: 'Νέα ψυχή, που τίναξες τον τρόμο του δειλού, την απάτη και το ψέμα, το ζωντανό αγωνίσου τον αγώνα'» καταλήγει, ευχόμενος «καλή εργατική Πρωτομαγιά».

ΣΧΟΛΙΑ (33)

Baki

Οκ να προσπαθήσω να σε πιστέψω , αλλά μη ξεχάσεις ότι οι υφιστάμενες δεσμεύσεις σου είναι ήδη πολλές!! Τσίπρα στις επόμενες εκλογές παιδιά . Είναι τουλάχιστον διασκεδαστικός....

Ανήθικο μειονέκτημα

Εθισμένος στο ψέμα και την εξαπάτηση. Ολη του η πορεία στην πολιτική ζωή αυτής της χώρας βασισμένη σε ψεύδη, ανακρίβειες, υποκρισία και απύθμενο θράσος. Υποτιμά συνεχώς την νοημοσύνη ολόκληρου του λαού διαστρεβλώνοντας την αλήθεια.

Panos

Τρίζουν τα κόκαλα του Γκέμπελς και του Στάλιν, η προπαγάνδα σου Αλέξη ξεπέρασε το άθροισμα της αντίστοιχης προπαγάνδας και των δυο μαζί. Πρέπει να προταθείς για το βιβλίο Γκίνες, πρώτος και με διαφορά θα φιγουράρεις.

ΚρΗτικός

..... χωρίς νέες δεσμεύσεις !! Και τις παληές πως θα τις υλοποιήσεις ??? Σκέτη απογοήτευση είσαι Αλέξη , τίποτα άλλο .......... γιατί με διακατέχει μια επιθυμία να βρίσω και δεν το θέλω , γιατί πρεσβεύω κάποιες αρχές που εσύ ποτέ δεν γνώρισες.

@

Τελικά είσαι και πολύ ξεφτιλας μα πολυ... Αλλα που θα τα έβλεπες εσύ και τα νούμερα που κυβερνάς (λέμε τώρα), αλλά και τα νούμερα που σε ψήφισαν τέτοια ζωαρα (καλά εσύ την είχες όπως και ο σκληρός πυρήνας της συμμορίας) αλλά πες αλήθεια όλα έγιναν για να κάνεις την Περιστέρα καθηγήτρια άντε λες και δεν έχουμε καταλάβει ποια κυβερνάει την χωρα...

jan

χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, τα μνημόνια το ξέρουν ρε απατεώνα?

Ρίτα

Ξεπέρασες και τον Γκέμπελς Αλέξη, γνώριζα ο,τι οι κομμουνιστές χρησιμοποιούν το ψέμα ( η αλήθεια είναι για τους αστούς είπε ο Λένιν ) αλλά, άλλο το να πεις ένα ψέμα και άλλο πράγμα να μην πεις πότε αλήθεια.

Πινόκιο Αλέξης

Πραγματικά στό τέλος θά τό πιστέψω καί εγώ ό ίδιος ό μέγας ό κομανταντε Άλεξ Τσίπας... τό ρ τό έφαγα...

Ο.Ε

ξέρει και από ποίηση ο καταληψίας...

Αριστερος φασιστας

Ο μεγαλύτερος απατεώνας όλων των εποχών...

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης