Γαβρόγλου: Ενίσχυση των ΑΕΙ με 1.500 νέους επιστήμονες

gav_0008

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των επιστημόνων αυτών και η αναβάθμισή τους συνίσταται στον τριπλασιασμό των αμοιβών τους

Χίλιοι πεντακόσιοι νέοι επιστήμονες θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν διδακτική εμπειρία στα πανεπιστήμια, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, στην 87η Τακτική Σύνοδο Πρυτάνεων, που πραγματοποιήθηκε το περασμένο σαββατοκύριακο στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε ο κ. Γαβρόγλου, θα αναβαθμιστεί ο ρόλος των επιστημόνων αυτών και η αναβάθμισή τους συνίσταται στον τριπλασιασμό των αμοιβών τους, στην απόκτηση εργασιακής σχέσης για το σύνολο του ακαδημαϊκού έτους, αντί ενός μόνο εξαμήνου (όπως ίσχυε πέρυσι), και στην ανάληψη τριών μαθημάτων σε κάθε ακαδημαϊκό έτος.

«Η πρωτοβουλία αυτή, που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, λειτουργεί ενισχυτικά προς δύο κατευθύνσεις: Καταρχάς οι νέοι επιστήμονες ωφελούνται αποκτώντας την πολύτιμη διδακτική εμπειρία και, κατά δεύτερον, το ίδιο το πανεπιστήμιο, η πανεπιστημιακή διδασκαλία και η έρευνα, αποκομίζουν ένα τεράστιο όφελος με την είσοδο νέων ανθρώπων που με τις δικές τους οπτικές και δεξιότητες θα ενισχύσουν το ακαδημαϊκό έργο» ανέφερε.

Ο υπουργός τόνισε επίσης, ότι η απόκτηση διδακτικής εμπειρίας από νέους ερευνητές συνιστά εχέγγυο για την κάλυψη των νέων θέσεων μελών ΔΕΠ που προκύπτουν από το ακαδημαϊκό έτος 2019-20.

Από την πλευρά τους, οι πρυτάνεις χαιρέτησαν τη συνέχιση του εν λόγω προγράμματος και επεσήμαναν ότι τα κριτήρια επιλεξιμότητας των διδασκόντων πρέπει να ευθυγραμμίζονται με τις διαδικασίες που ακολουθούνται για την ανάθεση διδασκαλίας μαθημάτων από τις Συνελεύσεις των Τμημάτων.

Παράλληλα, ζήτησαν να διευκολυνθούν τα πανεπιστήμια στην εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών τους, επανέλαβαν τη θέση τους για την τήρηση αυστηρά ακαδημαϊκών κριτηρίων για την ίδρυση νέων τμημάτων στα πανεπιστήμια και την ένταξη του επιστημονικού προσωπικού των ΤΕΙ σε αυτά, στο πλαίσιο των συμπράξεων ΤΕΙ και πανεπιστημίων,

Τέλος, συμφωνήθηκε η συγκρότηση τριμερούς επιτροπής μεταξύ της συνόδου, του υπουργείου και του ΙΝΕΔΙΒΙΜ, για τη διερεύνηση των βέλτιστων, κατά περίπτωση, λύσεων.

ΣΧΟΛΙΑ (5)

Παναγιώτης

Αγράμματοι του ΣΥΡΙΖΑ σπεύσατε, πρέπει να πιάσουν τόπο οι αντιγραφές που κάνατε και οι κομματικοί βαθμοί που πήρατε. Η αριστερά θα σας ευγνωμονεί, θα είστε οι δημιουργοί της νέας γενιάς αγραμμάτων πτυχιούχων. Οι δε αγράμματοι θα αποτελέσουν το βασικό υλικό στελέχωσης του κόμματος μας, μόνο έτσι θα φαντάζει θεός ο Αλέξης.

Γιωργος

Από το παράθυρο πάλι ... Μέτριοι διορισμένοι από τα κομματικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

DeFacto

Ως "επιστήμονες" ο Γιαβρογλου εννοεί τους κουκουλοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ που σπανε τα πανεπιστήμια και που πουλανε πρεζα στους διαδρόμους

MΟΥΣΤΑΚΑΛΟΥ ΚΟΡΗ

EΛΠΙΖΩ ΟΙ ''ΝΕΟΙ'' ΑΥΤΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΦΙΣΟΚΟΛΗΤΕΣ ΤΩΝ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΟΥΜΟΥΝΔΟΥΡΟΥ ,ΑΛΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΜΕ ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΑ !!!

7ππ

Ο κόσμος πεινάει κι αυτοί διοριζουν τεμπελχαναδες ΠΑΛΙ στο δημόσιο ούστ να χαθείτε ανίκανοι

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4619092

Στην αντεπίθεση περνά το Κίνημα Αλλαγής για τις δηλώσεις Βερναρδάκη σύμφωνα με τις οποίες για τη χρεοκοπία ευθύνεται η περίοδος Σημίτη και όχι η περίοδος Καραμανλή

12
pipili12

 «Δεν δέχομαι να πετούν στα σκουπίδια 10.000 κληρικούς γιατί οι παππάδες προέρχονται από τα πιο λαϊκά στρώματα της ελληνικής κοινωνίας», δήλωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 και στους Νικήτα Κορωνάκη και Μαρία Κατσή, η σύμβουλος του προέδρου της ΝΔ για θέματα πολιτισμού και καθημερινότητας Φωτεινή Πιπιλή

5