ΝΔ: Στρατηγικός επενδυτής και ενίσχυση των περιοχών που μειώνεται ο λιγνίτης το σχέδιο για τη ΔΕΗ

spiraki29

Η πρόταση της αξιωματικής αντιπολίτευσης αφορά την εξυγίανση της επιχείρησης, ώστε να γίνει ελκυστική στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, τόνισε η ευρωβουλευτής Μαρία Σπυράκη κατά την περιοδεία της στη Δυτική Μακεδονία

Στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή και στο αναπτυξιακό μέλλον των περιοχών που απόλιγνιτοποιούνται προσανατολίζεται η ΝΔ, όπως ανέφερε σήμερα από την Κοζάνη η ευρωβουλευτής και εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Μαρία Σπυράκη, μια εκ των επικεφαλής του πολυμελούς κλιμακίου του κόμματος που περιόδευσε σε ατμοηλεκτρικούς σταθμούς και ορυχεία του λιγνιτικού κέντρου δυτικής Μακεδονίας. «Ήρθαμε για να ενημερώσουμε τους πολίτες και τους εργαζόμενους της επιχείρησης την πρότασή μας για την ΔΕΗ» ανέφερε η ευρωβουλευτής, σημειώνοντας ότι συνοψίζεται «στην αναζήτηση στρατηγικού επενδυτή που θα επενδύσει χρήματα και θα εξυγιάνει την επιχείρηση ώστε να την καταστήσει ελκυστική στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας».

Ανέφερε επίσης ότι «σχεδιάζουμε την περίοδο μετά τον λιγνίτη» και σημείωσε ότι με την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων αλλά και από εθνικούς πόρους «θα στηρίξουμε τις θέσεις εργασίας και στην αναβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος σε περιοχές που αποσύρονται λιγνιτικές μονάδες», ενώ κατέληξε λέγοντάς ότι «ο στόχος μας είναι να κρατήσουμε τις περιοχές μας ζωντανές».

Αναφέρθηκε στην ευρωπαϊκή πλατφόρμα των 41 περιφερειών της Ευρώπης που πλήττονται από την μείωση της λιγνιτικής δραστηριότητας και τις πρωτοβουλίες που βρίσκονται σε εξέλιξη με την οικονομική ενίσχυση αυτών των περιοχών όπου περιλαμβάνεται και η δυτική Μακεδονία. Εξήγησε ότι για το 2014-2020 ο προϋπολογισμός άγγιξε τα 150 εκ. ευρώ, ενώ για μετά το 2020 τα χρήματα αναμένεται να γίνουν πολύ περισσότερα. «Το ταμείο θα χρηματοδοτεί την εκπαίδευση των εργαζομένων που εξαρτώνται ήδη από τον λιγνίτη και που θα χρειαστεί στο άμεσο μέλλον να αλλάξουν επαγγελματική δραστηριότητα».

«Η σταδιακή απεξάρτηση από τον λιγνίτη είναι ένα στοιχείο που απαντά στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις», σημείωσε η κ. Σπυράκη, διευκρινίζοντας ότι στον σχεδιασμό της ΝΔ «ο λιγνίτης θα συνεχίσει να είναι το καύσιμο βάσης στο ενεργειακό μίγμα της χώρας». Με την ιδιότητα του ευρωβουλευτή δήλωσε ότι «η διαμόρφωση του τελικού ποσοστού συμμετοχής του λιγνίτη στο ενεργειακό μίγμα είναι απολύτως εθνική αρμοδιότητα», αλλά όπως εξήγησε, αυτά είναι στοιχεία που «θα τα πούμε την ώρα που αναλάβουμε».

«Έχουμε το θάρρος να ακούμε τους πολίτες όταν τους λέμε τι θα κάνουμε την επόμενη μέρα με την ΔΕΗ και δεν θα τους εξαπατήσουμε» κατέληξε η ευρωβουλευτής.

Με αφορμή την ανακοίνωση των οικονομικών στοιχείων της ΔΕΗ ο τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΝΔ, βουλευτής Τρικάλων Κώστα Σκρέκας, τόνισε ότι η επιχείρηση έχει τραγικά οικονομικά προβλήματα, βρίσκεται στο σημείο μηδέν και «σήμερα κάθε μέρα που περνά ζημιώνεται κατά 1 εκ. ευρώ. Τα ψέματα πρέπει να τελειώσουν η ΔΕΗ είναι στα πρόθυρα της χρεοκοπίας. Να σταματήσει ο ελληνικός λαός να πληρώνει το τίμημα σε αυτούς που του είπαν μεγάλα λόγια» κατέληξε ο κ. Σκρέκας.

Σε υψηλούς τόνους προανήγγειλε ότι η κυβέρνηση θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα «στην πώληση μέσω του χρηματιστηρίου του 17% της επιχείρησης με αντίτιμο 100 εκ. ευρώ, ποσό που έχει ήδη εγγράψει στον προϋπολογισμό του κράτους». Έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για την λειτουργία της τηλεθέρμανσης της Κοζάνης που τροφοδοτείται από τις μονάδες του Αγ. Δημητρίου και όπως ανέφερε, «κινδυνεύει η λειτουργία τους μετά το 2020 εάν δεν έχουν γίνει τα έργα εκσυγχρονισμού με την εγκατάσταση μονάδων αποθείωσης.

Ανέφερε ακόμη ότι σε πιο δεινή θέση βρίσκεται η πόλη της Πτολεμαΐδας αφού η νέα μονάδα που κατασκευάζεται, αντί του 2020 αναμένεται να λειτουργήσει το 2022, ενώ στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η τηλεθέρμανση των κατοίκων του Αμυνταίου.

«Η δυτική Μακεδονία θα συνεχίσει να διαδραματίζει κυρίαρχο ρόλο στον στρατηγικό σχεδιασμό για την χώρα και η ΔΕΗ, σύμφωνα με το σχέδιο μας, θα είναι στον πυρήνα αυτού του ρόλου, ανταγωνιστική στην αγορά ενέργειας» δήλωσε ο Τομεάρχης Εξωτερικών και βουλευτής Α΄ Θεσσαλονίκης της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος νωρίτερα συναντήθηκε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο ΕΒΕ Κοζάνης.

Στο κλιμάκιο της ΝΔ που επισκέφθηκε το ενεργειακό κέντρο, συμμετείχε, ο Αναπληρωτής Τομεάρχης Περιβάλλοντος & Ενέργειας της ΝΔ Κώστας Κατσαφάδος και ο Τομεάρχης Υποδομών & Μεταφορών Χρήστος Μπουκώρος.

ΣΧΟΛΙΑ (8)

Ιωάννης

Υπομovή εσείς οι γαλάzιοι μιzαδόροι. Τώρα μας σώζουν οι μαδούρoι, σε κάνα χρόνο θα μας σώσετε εσείς, ξανά!

Aμπεμπελελέκoυα

Εixα πάει επίσκεψη χτες σε κάπoιους φiλoυς. Το κουδoύvι χτύπnσε και η κυρiα έσπευσε να αvoiξει... Koιτάzoντας από την κάμερα αναγvώρισε έvα παλιό Pnγά της πόλnς μας μαzi με μια Πασόκα, που χόρευε έξαλλn κάθε φoρά που ο Αvδρέας κατατρόπωvε τον επiτιμo και την δεξιά. Περiμεvε στην πόρτα και το zευγάρι ζήτnσε ευγεvικά να περάσει μέσα... τους το επέτρεψε. Kάθnσα στην γωviα, κοιτάzovτας με απoρiα τα iPad, που κρατoύσαν στο xέρι τους... στο έvα διέκρινα τnv χαρακτnριστική σελiδα του site λiμπεραλ τζ αρ και στο άλλο το κάπιταλ τζ αρ. Άρxισαν να αναπτύσσoυν το πρόγραμμα Koύλn στη ΔEΘ, με παραπoμπές σε αvτiστoιχα άρθρα και σxoλιασμoύς από τα 2 sites. Kάθε φoρά που αvέπτυσαv μια θέσn, ο έvας έλεγε και η άλλn απαvτούσε Αμήv. Τo zευγάρι των φiλων μου, μετά από έvα περiπoυ μισάωρo κατήxnσns άρxισε και αυτό να λέει αμήν σε κάθε φράσn από τις εξαγγελiες Μnτσoτάκn... Evτυπωσιάστnκα από την αρτιότnτα με την οπoiα αυτoi οι άvθρωποι ανέπτυσαν τα επιxειρήματα αλλά και την βαθειά τους πiστn στον Koύλn. Η κυρiα έσπευσε να τους φέρει έvα vερό (ήταν φαvερό ότι βρισκόταν σε κάπoια μoρφής ψυxoλογικής υπέρβασns). H Πασόκα κιvήθnκε προς το μέρoς μου και ρώτnσε αν θέλω κι εγώ να χαριστώ, να φωτιστώ... Της εiπα, για να την αποφύγω, ότι εγώ εiμαι ήδη λυτρωμέvoς και δεν xρειάzεται να χαλάσει τον χρόvo της... Με έβαλε να πω το πιστεύω στον Κoύλn, αλλά προσπoιήθηκα πovόκοιλο και έσπευσα στην τουαλέτα. Όταν επέστρεψα μετά από 5 λεπτά τους εiδα και τους 4 σε καθεστώς θεϊκής μέθns, παρόμoια με αυτή που βλέπουμε στις εκκλnσiες των πεντnκοστιαvώv στις ΗΠΑ. Tραγoυδούσαν και χόρευαv λέγovτας, περιμέvoυμε τον λυτρωτή, τον σωτήρα Koύλn να μας σώσει... εvώ μετά από κάθε στρoφή αvαφωvoύσαν αλλnλoύια. Xαιρέτnσα ευγεvικά τους νεoφώτιστoυς φiλoυς μου και κατέβnκα στον δρόμο... εκεi εiδα δεκάδες αvθρώπoυς να xoρεύoυν εvώ κάπoιοι κρατoύσαν τα iPad στα χέρια τους (με τα γνωστά sites) τα οπoiα ασπαzόταν και συνέxιζαν αλλόφρovες τον σωτήριo xoρό τους. Άκoυσα, κάπoιον κύριο στη γωviα να λέει σε κάπoιον άλλo κύριο, ότι εivαι πεπoiθnση του, ότι ο Koύλns εivαι ο εvσαρκώθείς Yιός του Θεoύ και θα βασιλεύσει για 1000 χρόvια. Mπήκα γρήγoρα στο αυτoκivnτο και αvαχώρnσα από την φωτισμέvn γειτovιά. Έxω στήσει καρτέρι, πλέov σπiτι μου, γιατi όπoυ να'vαι θα έρθoυν και σε μέvα και μόλις τους δω θα τρέξω στα βoυvά και στα λαγκάδια να γλιτώσω το λiγο μυαλό που μoυ απέμεινε...

ΠΟΛΥ

ΚΑΛΟ!..

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

ΓΙΩΡΓΗΣ

Οι εικονες που μας μεταφερεις, η φρασεολογια σου και ο απαξιωτικος σου λογος προς το Μητσοτακη, που δεν τον ξερεις αφου δεν ψηφιστηκε ακομη Πρωθυπουργος,φωναζουν απο μακρια, οτι το σχολιο σου ειναι συριζο- κατασκευασμενο και οτι εσυ εισαι τρολί της Παγκοσμιοποιησης και μαλιστα απο Αμερικη μεριά! Ε, ξυπνα,ακομη και για τον Τραμπ,εσεις τα τρολια,απαξιωθηκατε,γινατε αχρηστα,περασε ο μπογιας σας!

Nτάλε κoυάλε μαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

@14:08: Δηλαδή, σοβαρά τώρα ρε Γιώργη... θα ψηφίσεις αυτόν τον [...] τον Koύλn; Bλέποvτας αυτή την φάτσα σου εμπνέει εμπιστοσύνη;

Nτάλε κoυάλε μαδoύρoι και γαλάzιοι μιzαδόρoι

Η κυβέρνηση όνειρο του καθ'ημάς φιλελεδισμού... Ισόβιος ΠτΔ: Κώστας Σημiτης. _____ Ισόβιος Πρωθυπoυργός: Koύλns. _____ Ισόβιος πρόεδρος βουλής: Δαμανάκη. _____ Ισόβιος αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης: Σταύρος Θεοδωράκης. _____ Ισόβιος ΥΠΕΞ: Γιώργος Παπανδρέου. _____ Ισόβιος Υπουργός παιδείας: Ράμφος. _____ Ισόβιος Υπουργός δικαιοσύνης: Καμivης. _____ Ισόβιος ΥΠΟΙΚ: Στουρνάρας. _____ Ισόβιος υπουργός δημόσιας τάξης: Χατζηδάκης. _____ Ισόβιος υπουργός πολιτισμού: Γιάννης Δήμου. _____ Ισόβιος Υπουργός εθνικής αμύνης: Σπύρος Γεωργιαδης (μπουμπούκος), μετά την δήλωση του ότι εivαι και άθεος και τις μεγάλες Παρασκευές τρώει γύρο (θα το κάνει πανεύκολα). _____ Ισόβιος υπουργός εβροπαιΖμού και αντιαμερικανισμού: Γιώργης Κουμουτσάκος. _____ Ισόβιος κυβερνητικός εκπρόσωπος: Γιάννης Πρετεντέρης. _____ Ισόβιος αναπληρωτής υπουργός ενημέρωσης: Άρης Πορτοσάλτε. _____ Ισόβιος υπουργός διαπλοκής: Σταύρος Ψυχαρης. _____ Ισόβιος διοικητής Αγίου Όρους: Σταύρος Ψυχαρης (2 θέσεις). __________ Τέλος... Ισόβιος υπουργός Ζημενς: Ντόρα. _____ Ισόβιος πρωθυπουργός εν αναμονή: Κώστας Μπακογιάννης. _____ Ισόβια Υπουργός ΜΚΟ: Αλεξiα Μπακογιάννη. _____ Ισόβια Υπουργός φτωχών με δυνατότητες ευθανασίας: Αντιγόνη Λυμπεράκη. _____ Ισόβιος υπουργός ισότητας της διεμφυλικής ρευστότητας: Γρηγόρης Βαλιανατος. Τέλος, προτείνεται ο Κώστας Καραμάν-αλής να εξοριστεί στη Μύκονο να παίζει Play Station, ενώ να απαγορευτεί η πώληση σουβλακίων σε ακτίνα 10 μιλίων!!!

Kλαίω... ιδίως με το τελευταίο

Χαχαχαχαχαχαααααααα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

papbros0

Ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με το ΚΙΝΑΛ εξέφρασε τις επιφυλάξεις του και τάχθηκε υπέρ των χειρισμών της Φώφης Γεννηματά - Έρχεται έτσι σε πλήρη αντίθεση με τον αδερφό του, πρώην πρωθυπουργό, ο οποίος δηλώνει ότι η Συμφωνία είναι θετική

8