Κυβερνητικός αξιωματούχος: Πολύ υψηλότερο του στόχου το πρωτογενές πλεόνασμα του 2017

pleon_099

Ο αξιωματούχος είπε ότι το υψηλότερο πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στα αυξημένα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές και τα υψηλότερα σχετικά έσοδα από τη φορολογία

Το πρωτογενές πλεόνασμα για το 2017 θα διαμορφωθεί μεταξύ 3,5% - 4,0% σημαντικά υψηλότερο του μνημονιακού στόχου, είπε την Παρασκευή στο Reuters, κυβερνητικός αξιωματούχος.

«Θα είναι μεταξύ 3,5% και 4,0% του ΑΕΠ, αρκετά υψηλότερο του στόχου του προγράμματος διάσωσης», είπε ο αξιωματούχος.

Σύμφωνα με το μνημόνιο η Ελλάδα πρέπει να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 1,75% του ΑΕΠ το 2017 και 3,5% το 2018 και την επόμενη χρονιά. Είναι η τρίτη χρονιά από το 2015 που θα υπερβεί τον στόχο.

Η Αθήνα πέτυχε πλεόνασμα 4,19% το 2016 έναντι στόχου για 0,5%.

Ο αξιωματούχος είπε ότι το υψηλότερο πλεόνασμα οφείλεται κυρίως στα αυξημένα έσοδα από ασφαλιστικές εισφορές και τα υψηλότερα σχετικά έσοδα από τη φορολογία.

Τα επίσημα αποτελέσματα αναμένεται να ανακοινωθούν από την ΕΛΣΤΑΤ, την Δεύτερα.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Πάνος

Τι τρίχες κατσαρές είναι αυτές ; Το χρέος με Αλέξη Τσίπρα μεγάλωσε, παρά τις θυσίες μας. Το δε πρωτογενές πλεόνασμα προκύπτει από τη μη εξυπηρέτηση των οφειλών του κράτους. Δηλαδή χρωστάω 100 χιλ, δεν πληρώνω, ανεβάζω και άλλο το χρέος μου κατά 20 χιλ και επειδή έχω 2 χιλ στην τσέπη λέω ο,τι έχω περίσσευμα.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

zaef00

Ανασκευασμένες εμφανίζονται οι δηλώσεις του πρωθυπουργού των Σκοπίων από το πρακτορείο ΜΙΑ - Πλέον, εμφανίζεται να αναγνωρίζει ότι «ένα μέρος της γεωγραφικής ενότητας της Μακεδονίας είναι στην Ελλάδα, ένα στην Βουλγαρία και το βόρειο τμήμα είναι στη χώρα μας»  

51