Παππάς: Υπό προϋποθέσεις... εταίρος το Κίνημα Αλλαγής

Παππάς: Υπό προϋποθέσεις... εταίρος το Κίνημα Αλλαγής

Η κυβέρνηση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και οι μεθεπόμενες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική υποστήριξε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής - Δήλωσε ότι πριν τις 4 Μαΐου το ΕΣΡ θα έχει αναρτήσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές και θα ακολουθήσουν οι θεματικές άδειες

4424027
«Τη ρύθμιση χρέους την θέλει απολύτως η κυβέρνηση» ανέφερε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ υπογραμμίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων. Οδηγός μας είναι τα επόμενα βήματα αναπτυξιακής πολιτικής να μην υπονομεύονται, πρόσθεσε ο Ν. Παππάς, δηλώνοντας ότι οι δανείστριες χώρες έχουν και αυτές συμφέρον για την επίτευξη μιας καλής συμφωνίας.

Ο υπουργός ψηφιακής Πολιτικής δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές για τις εκτιμήσεις τυου ΔΝΤ σημειώνοντας ότι εάν η θέση του Ταμείου πηγάζει από το αξίωμα ότι η ελληνική οικονομία πηγαίνει χάλια και ότι η ελληνική κυβέρνηση δεν τα έχει καταφέρει, τότε η απόσταση μέχρι την αλήθεια που έχουν να διανύσουν είναι μεγάλη, πρόσθεσε ο Ν.Παππάς.

Αναφερόμενος στα ελληνοτουρκικά, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ σημείωσε ότι οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις έχουν ισχυρή αποτρεπτική ικανότητα, χαρακτηρίζοντας ως θετική δυναμική τις εκλογές στην Τουρκία για να καθαρίσει το πολιτικό σκηνικό. Ανέφερε ότι δεν είναι προς το συμφέρον της Ελλάδας να διογκώνονται καταστάσεις, υπογραμμίζοντας ότι «μπορείς να είσαι αποφασιστικός χωρίς να σηκώνεις τους τόνους λεκτικά».

«Τα μηνύματα είναι ξεκάθαρα και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί κάθε εκατοστό της κυριαρχίας της» τόνισε ο υπουργός ΨΗΠΤΕ μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό «Ε», και πρόσθεσε ότι η ισχύς της Ελλάδας βρίσκεται στο διεθνές δίκαιο το οποίο είναι με το δικό μας μέρος.

Αναφερόμενος στην απλή αναλογική, ο Ν. Παππάς είπε πως «είναι πάγια θέση της κυβέρνησης η εφαρμογή της απλής αναλογικής», σημειώνοντας πως η κυβέρνηση θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές και οι μεθεπόμενες θα διεξαχθούν με απλή αναλογική. Πρόσθεσε ότι το Κίνημα Αλλαγής θα μπορούσε υπό προϋποθέσεις να θεωρηθεί κυβερνητικός εταίρος, σημειώνοντας ότι και τα πρόσωπα παίζουν ρόλο στη διαμόρφωση μιας πολιτικής ατζέντας, καθώς «δεν θα κλείσουμε τα μάτια σε κατασπατάληση δημοσίου χρήματος στο παρελθόν».

Τέλος, αναφερόμενος στις τηλεοπτικές άδειες, ο υπουργός ΨΗΠΤΕ δήλωσε βέβαιος ότι το ΕΣΡ θα έχει αναρτήσει τη λίστα με τους προσωρινούς υπερθεματιστές πριν τις 4 Μαΐου (απόφαση ΣτΕ) προσθέτοντας ότι περνάμε σε μια άλλη ποιοτικότερη φάση στα τηλεοπτικά δρώμενα και αυτό είναι ένα σημαντικό μήνυμα προς όλους. Επίσης, ανέφερε ότι στη συνέχεια, σε διαβούλευση με το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης θα ακολουθήσουν οι θεματικές άδειες, ενώ για την 7η άδεια η οποία δεν έχει διεκδικηθεί, είπε ότι δεν έχει ενημέρωση ότι υπήρξε κάποιο ενδιαφέρον.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης