ΠΟΤΑΜΙ: «Κίνδυνοι προβοκάτσιας από την παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής»

danellis

Ο Βουλευτής του Ποταμιού αναφέρει ότι όπως φαίνεται από το προφίλ του στο facebook, ο νεαρός από τους Φούρνους  που πήρε μέρος στο περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς κάνει παράνομη χρήση του όπλου και των πυρομαχικών της ΕθνοφυλακήςΕρώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κατέθεσε ο βουλευτής Ηρακλείου με Το Ποτάμι, Σπύρος Δανέλλης, σχετικά με την επικινδυνότητα της παράνομης χρήσης των όπλων της Εθνοφυλακής.

Με αφορμή το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς Φουρνιώτες, παρατηρήθηκε μέσω των προφίλ ενός εκ των τριών στο facebook η χρήση όπλου και πυρομαχικών της Εθνοφυλακής από τον ίδιο, παρότι ο ίδιος δεν ανήκει στις δυνάμεις της Εθνοφυλακής επισημαίνει ο βουλευτής και πρόσθέτει:

Είναι σαφές, πως στην παρούσα χρονική συγκυρία οι αστόχαστες κινήσεις εντυπωσιασμού από αφελείς πολίτες ή ακροδεξιούς εθνικιστές δύνανται να προκαλέσουν την αλλαγή των επιχειρησιακών σχεδιασμών του στρατεύματος με απρόβλεπτες συνέπειες για τις εξωτερικές σχέσεις και την ασφάλεια της χώρας.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Προς τον κ. Υπουργό Εθνικής Άμυνας

Θέμα: «Κίνδυνοι προβοκάτσιας από την παράνομη χρήση οπλισμού της Εθνοφυλακής»

Η τρέχουσα χρονική συγκυρία χαρακτηρίζεται από την κλιμάκωση της έντασης και τον προκλήσεων από πλευράς Τουρκίας. Είναι εμφανής η προσπάθεια της Τουρκικής κυβέρνησης να σύρει την Ελλάδα σε αυτόν το χορό προκλήσεων, χρεώνοντάς τη για ένα πιθανό θερμό επεισόδιο, που μπορεί να προκληθεί από ατύχημα ή προβοκάτσια. Η κυβέρνηση και το σύνολο σχεδόν των πολιτικών δυνάμεων του τόπου συμφωνούν πως το εθνικό συμφέρον, απαιτεί ψυχραιμία, σύνεση και αποφασιστικότητα.Το περιστατικό της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στη βραχονησίδα Ανθρωποφάς, από τους τρεις νεαρούς Φουρνιώτες, χωρίς αμφιβολία βρίσκεται στην αντίθετη κατεύθυνση, αφού λίγο έλειψε να οδηγήσει σε διπλωματικό επεισόδιο με την Τουρκία. Παράλληλα συνοδεύτηκε, όπως ήταν φυσικό, από την ξαφνική δημοσιότητα των συμμετεχόντων, αλλά και από την ανάδειξη των όσων κοινοποιούν στα προσωπικά τους προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Συγκεκριμένα, τα δύο προφίλ στο facebook του ενός εκ των τριών είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτικά για τις ακροδεξιές - εθνικιστικές του απόψεις, μέσα από μια πληθώρα σχετικών αναρτήσεων. Μετά δε από το περιστατικό, ο θερμόαιμος πατριώτης δεν δίστασε απολογούμενος, μάλιστα, για την αργοπορία να ευχηθεί το «Χριστός Ανέστη» με βίντεο στο οποίο φαίνεται να πυροβολεί στον αέρα με ένα G3. Δεν είναι τυχαίο, πως μετά τις χτεσινές επικριτικές δηλώσεις του Υπουργού Εθνικής Άμυνας τόσο το σχετικό βίντεο, όσο και η ανάρτηση – υβριστική απάντηση προς τον Υπουργό, εξαφανίστηκαν.Παρά τη διαγραφή των σχετικών αναρτήσεων το γεγονός παραμένει, αφού αυτός αν και δεν ανήκει στην ελληνική Εθνοφυλακή, εμφανίστηκε στο εν λόγω βίντεο να πυροβολεί για προσωπική εκτόνωση ή ευχαρίστηση με ένα G3, όπλο που ανήκει στον οπλισμό των Ταγμάτων Εθνοφυλακής, όπως αυτός καθορίζεται από τους Πίνακες Οργανώσεως και Υλικού (ΠΟΥ).

Δεδομένου ότι σύμφωνα με τις Οδηγίες Ασφάλειας Οπλισμού των Εφέδρων – Εθνοφυλάκων που απαρέγκλιτα πρέπει να τηρούνται από όλους, ο οπλισμός μεταφέρεται ή χρησιμοποιείται σε συγκεκριμένες μόνο περιπτώσεις.

Δεδομένου ότι η ασφάλεια του όπλου, αλλά και των πυρομαχικών βρίσκονται στην αποκλειστική ευθύνη του Εθνοφύλακα.Δεδομένου ότι ο παραπάνω δεν ανήκει στην Εθνοφυλακή και ως εκ τούτου παραμένει άγνωστο το πώς το συγκεκριμένο όπλο και τα πυρομαχικά βρέθηκαν στα χέρια του.

Δεδομένου ότι αστόχαστες κινήσεις εντυπωσιασμού από αφελείς ή ακροδεξιούς εθνικιστές προκαλούν, πιθανώς την αλλαγή επιχειρησιακών σχεδιασμών του στρατεύματος σε μια ευαίσθητη περίοδο για τη χώρα με απρόβλεπτες συνέπειες.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιοι έλεγχοι προηγούνται της ένταξης στα Τάγματα Εθνοφυλακής (ΤΕ) και με τι συχνότητα επαναλαμβάνονται;
2. Είναι ενήμερη η διοίκηση αρμόδιου Τάγματος Εθνοφυλακής (ΤΕ) πως όπλα και πυρομαχικά χρησιμοποιούνται για σκοπούς πέρα των προβλεπομένων;

ΣΧΟΛΙΑ (10)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΑΚΟΥΣΕ ΡΕ .ΒΡΕΘΗΚΕΣ ΣΕ ΝΑ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤ ΕΞΟΧΗΝ ΠΡΩΤΑ ΚΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΒΑΖΕΙ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΟΣ.ΔΕΥΤΕΡΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ,ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ.ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΙΔΡΥΣΑΜΕ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΩΣΑΜΕ ΜΕ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΜΕ ΚΑΝΕΝΑ [...].ΤΑ ΟΠΛΑ ΠΟΥ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ Η ΧΩΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΤΙΜΗ .ΟΥ ΚΑΤΑΛΕΙΨΩ ΟΠΛΑ ΤΑ ΙΕΡΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΑΡΧΑΙΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΓΟΝΟΙ.ΠΡΩΤΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ Η ΧΩΡΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ.

Μάρκος

Δανέλλη! Δεν έχεις τη σχετική ευφυΐα, να ξεχωρίζεις ένα g3 από το σημείο g! Οπότε...πάψε να πέρδεσαι!!

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ

ποιός ψήφισε Δανέλλη.

absolut

Τους στοχοποιήσαν ηδη οι ανθελληνες των Σύριζανελ,θα βρουν τον μπελά τους τα παιδια που τόλμησαν να υψωσουν την Ελληνική σημαία και να ερθουν σε λεκτική αντιπαράθεση με τον μαφιοζο που παριστανει τον υπουργό Άμυνας

νικοσ

σιγα μην κραταγε τον κρινο!! μπραβο στον νεαρό

Δικαιοσυνη

Γιουσουφάκια μου εσείς στο ποτάμι/οχετό σας. Ευτυχώς,μετά τις εκλογές θα εξαφανιστεί αυτό το κόμμα-έκτρωμα.

ivan

Ασε να το πουν οι Τουρκοι γιατι βιαστηκες¨?Ειναι αυτες δηλωσεις απο Ελληνα πολιτικο?

O.E

Δανέλλη πάλι ξεσάλωσες... Εσύ πώς βρέθηκες στο Ποτάμι? Σε άλλο κόμμα είναι η θέση σου. Απορώ πώς οι Κρήτες ακόμα σε ανέχονται...

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΟΦΥΛΑΚΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΟΥΝ ΟΠΛΟ.Η ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ.ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΕΧΟΥΜΕ ΤΡΙΑΚΟΣΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΥΣ ΚΥΝΗΓΟΥΣ.ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΠΟ ΟΠΛΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΟΤΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ.ΑΝ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΙΝΔΥΝΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΛΑΒΕΙ ΣΟΒΑΡΑ ΥΠ ΟΨΙΝ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΤΟ ΠΟΛΕΜΙΚΟ ΣΤΟ ΜΑΞΙΛΑΡΙ ΤΟΥ ΑΝΑ ΠΑΣΑ ΣΤΙΓΜΗ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΗΝ ΜΕΘΟΡΙΟ. ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΛΕΣ ΔΑΝΕΛΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΛΙΓΩΤΕΡΟ ΑΣΤΕΙΑ.

Πάνος

Ο αριστερός του καφενείου ζητά απο την Τουρκία να προστατέψει το Αιγαίο. Πως ανεχόμαστε τους εθνομηδενιστές να λαμβάνουν πολιτικές αποφάσεις καταστρέφοντας την Ελλάδα ?

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

4542406__1_

Ο διευθυντής του γραφείου της Φώφης Γεννηματά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Οθωνας μιλά για στοχευμένη επίθεση κατά του Κώστα Σημίτη και σημειώνει ότι την μπαγκέτα  κρατά ο Παπαγγελόπουλος 

4621464

Έχει ήδη ξεκινήσει η ψήφιση και η υλοποίηση των μέτρων τα οποία ο πρωθυπουργός εξήγγειλε από τη ΔΕΘ, δήλωσε η Έφη Αχτσιόγλου, μιλώντας σε εκδήλωση στην οποία  μέλη του «Ρουβίκωνα» πέταξαν τρικάκια

European_Parliament

Χλευαστικά τα σχόλια των κοινοτικών αξιωματούχων - Η δίωξη εναντίον του αποτελεί μια «ειδική περίπτωση» στα ευρωπαϊκά χρονικά τόνισε η επίτροπος Τάισεν - «Αισθανόμαστε και ντροπή για τη δίωξή του» είπε ο πρόεδρος της επιτροπής Προϋπολογισμών

21